İki açıdan değerlendirmek lazım k Tüm masraflar ortak yapılacaksa düğün. ancak erkek tarafına bırakılacakza her şey kadın bu kafa yapısında ise direk ayrılık olmalı. kadınlar kafalarında ne kuruyor bilmiyorum ama erkek ömür boyu birikimini sırf sen hava at diye harcamasını beklemek bencillikten başka bir şey değil bu. Bu kadın tipinden de ben dahil çoğu erkek kaçar. Kadın da ne ev var ne araba erkeğe bunlar olmadan erkeği kabul etmiyor çok değil 10 yıl sonra o kadınlar o erkeklerin peşinden koşacak. kadınların evlenme yaş ortalaması bu gereksiz şatafat beklentisi ve ekonomideki kötü gidişat yüzünden artmaya basladı zaten.
Düğün yapacağın masrafı git balayında harca. Gerçekten çok gereksiz bence. Şahsen ben ilerde evlenirsem düğün yapmam. Nikahı yapar balayına giderim. şu an gerçekten düğün yapılacak gibi değil.
Nikah üstüne yakın ve yaşına yakın kişilerle eğlenceye gitmek daha mantıklı. Millet biyerlerini sallasin diye 500 bin harcamak boş bir şey gibi geliyor bana.
Nikah mantıklı olan kesinlikle. Düğünün evlenenlere maddi manevi zarar olduğunu düşünüyorum. İstenen eğlence ise nikah sonrası yakınlar ile eğlenmeye, keyif almaya bir yere gidilebilir düğün yapmak yerine.
Nikahı yapacaksın ardından eşinin ailesi ve kendi ailenle bir yemek en son da akşam üstü bir eğlence mekanında en sevdiğin arkadaşlarınla eğlenip kopacaksın