En düşük düğün maliyeti 20 bin lira. Bu rakam gelin ya da damat adayının ya da ailesinin keyfi isteklerine göre 60-70 bin liraya kadar çıkabiliyor. Peki bu kadar masraf evlilikte şart mı ya da kültürel olarak bir dayatma mı?
Küçük çaplı bir düğün yapılabilir aslında fazla abartiya kaçmadan sade bir düğün olabilir ama bizim ülkemizde bu düğün meselesi çok abartiliyor mesela benim yaşadığım yerde çok satafatli oluyor bir düğün yapiyosun ama hem kız tarafina hem erkek tarafına çok büyük yük biniyor, en fakir insan bile satafatli düğün yapma derdinde çünkü herkes birbirinden üstün olmaya çalışıyor yapmazsan arkalarından konuşuluyor ne gerek var ki herkes kendi cebine uygun yapsın
Inanılmaz mantıksız ya amaç sevdiğinle hayatını birleştirmek mi yoksa millete gösteriş yapmak mı? Tamamen israf ya. Milletin karnını birkaç saatliğine doyurmak ve birlikte göbek atmak için ben neden bir ömür borç ödeyeyim? Evlenmem daha iyi o parayla kendime mal mülk alırım veyahutta dünyayı gezerim ufkum genişler
Ya hepiniz düğünde parçalan paralarla şunu yaparım bunu demissiniz de 30 civarı bişey tutuyor salonu yemeği kınasi vs. E zaten 30 40 o düğündeki takıdan geliyor yine kafa kafaya oluyor ki ha siz milletin düğününe gidip takinizi takmiyorsaniz size de pek bişey takan olmaz orası ayrı
Sırf birileri Amazon kaçkını gibi göbek atıp, pasta yesin gazoz içsin diye (ki benim düğünümde benden daha mutlular) para harcayamam. Sade bir nikah yeterli, düğün parasıyla dünya turuna çıkarım sevdiğimle.
Gereksiz masraf bence. Aile arasinda bir yuzuk takılır nikah yapılır bitti. O ne öyle düğün günü gelinle damat sabahtan aksama kadar mest oluyor. Dügüne harcayacakları parayla evlenen çifte araba alabilirler bence🤭
Bana mantıksız geliyor artık açıkçası yapılan masraflar gelin ile damattan çok düğüne gelen misafirleri eğlendirmek için yapılıyor bunun yerine eşimle dünya turuna çıkmak daha mantıklı bana göre 💫
Düğün yapmak için her şeyin en iyisini istemek mantıksız bence. Yok gemide düğün, bilmem nerede düğün. Makul fiyatlarla ufak bir yerde de düğün yapılabilir ama insanlar maalesef tatmin olmuyor.
İmkanı olmayanların düğün ve derneklere bir sürü para saçması saçma. İlla adet yerini bulsun diyorsa çift sade bir şeyler yapılabilir (imkanlar doğrultusunda). Abartılı ise mantıksız. Günümüzde bir çok insan özeniyor ve özentileri doğrultusunda seçimler yapıyorlar. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı diye düşünüyorum.
Mantıksız no düğün yes mutlu evlilik hayata bir kere geliyoz diye diye sctk batırdık bu ne aw erkegin ustune çok yukleniyor borca sokuluyor sonra kadin diyor niye mutsuzum erkek de salak kalkamayacagi borcun altina girio o bu su mutlu olsun aman diye ne gerek var kardesim düğün bos istir. Ona vereceğiniz parayla uzun bir balayi yapın da evliliginizin omru uzasin 😒
dusun burda tek gece dugun salonu 18.000 e kina+dugun etti sana 30.000 indirim yaparsa oda +yemek+pasta+kola+baklava ettimi sana 50.000 e yakin ama dugunde gelecek para en az 200.000 ile 300.000 arasinda degisiyor yani dolayisiyla mantikli
Yani maddi olarak göze çok geliyor onun yerine bir hafta tatil yaparsın diyorsun ama düğün de bir kere oluyor be insanın içinde ukte kalır bence düğün de olmalı
O kadar masraf yapılsın ya da eşim olacak kişiyi o kadar zora, borca sokmak gibi bir derdim yok sonuçta düğün bittikten sonra yine beraber zorlanacağız. Maddi durumu da önemli burda ben illa ki pahalı olsun demedim düğün olsa güzel olur yoksa sevdiğim adamla bir nikah bile yeter bana. Benden çıkmıyor para ama sonradan zorluğunu beraber çekeceğiz hem de sevdiğim adam zorlansın istemem yanlış anlaşılma olmasın.
En İyi Cevaplar