Konu babam yardımcı olur musunuz?

Merhaba biraz uzun bir soru ama kbakmayın. Konu benim babam. Babam biz küçüklükten beri evimize 1 saat uzak mesafede bir yerde muhasebeci olarak çalışıyor. İşyerinde kalıyor ve sadece haftasonları geliyordu. Babam büyük bir şehirde çalışıyor ve işyerinde tek kalıyor. Haftasonları geldiğinde de hep ailesi akrabalarının ihtiyaçlarını karşılardı annesi babası çok yaşlı ama kendilerine bakabiliyorlar büyükbabam varlıklı biri. Bide geldiğinde annemle bizi toplar ailesinin yanına götürür hizmet ettirir bide şaka yapıyor gibi bize hakaret ederdi. Şimdi ben lise ve üniversitede de bu durum hep böyle devam etti ve babama göre kendi ailesine ne kadar hizmet edersek biz o kadar değerliydik ona ve bunu bize açıkca hissettiriyordu hatta ailesi için annemi ve beni dövdü bikeresinde laf ettik diye. Neyse ben hep ailesine iyi davrandım yardım ettim pandemi zamanında özellikle büyükbabamlara hergün yemek va götürüyodum. Ben 4 yıldır babamla biz neden köyde yaşıyoruz sen orada tek kalıyosun neden büyük şehire taşınmıyoruz kavgası veriyordum. Kaldığımız ev ücra bir yerde, ama apartmanda yaşıyoduk. Deprem oldu evimiz yıkıldı. Babam o sıra emekli oldu tazminatıyla bir ev aldı ama ev çok kötü dökülüyor gecekondu evi gibi ve kendi köyünden akrabalarının mahallesinin tam içinde. Evde kendi yaşamıyor kendisi haftasonu tatile gelir gibi geliyor hiç eşyası bile yoktur evde ama bu 10-15 yıldır böyle olan bi durum. Ben ayrı bir şehirde yaşıyor ve çalışıyorum ama bu sorun sebebiyle ve başka şeyler de var (akrabalarının her işine koşması ve benim iş ararken yardımcı olabilecekler halde bana iş konusunda yardım etmemeleri bunu açıkça söylemeleri ) gibi sebebplerden ben babamla kavga ede ede 4 yıl geçti ve ben akciğer hastası oldum. Babam değişmedi hala aynı. 2 yıldır aile evine gelmiyodum yeni geldim bu gecekondu gibi olan eve. Babamdan arabayı bırakmasını istedim kuzenlerimle gezelim diye ama vermedi sadece 2 gün kalcam ama araba benim elim kolum dedi. (Şirket kendine araba veriyor isterse). Ben buna çok içerledim kendi sıkışmıştı borcu vardı ben para vercektim ayırmıştım biriktirdiğimden vermemeye karar verdim. Ben artık çok tükendim arkadaşlar. Üniversiteden mezun oldum 1 yıl evde bekledim ve yalvardım büyük şehire taşınalım en azından ingilizce kursuna giderim iş bulurum burası köy burada iş yok diye. Asla oralı olmadı hatta bana dedi ki biz oraya taşınsak ben yine her haftasonu gelmem gerekecek. 1 yıl boşu boşuna bekledim. Kendi akrabaları çok büyük bir şirkette çalışıyolar ben inşaat mühenfisiyim o şirket torpille alıyor bana asla iş ayarlamadılar. Ben de yazılıma geçtim kendi işimi kendim buldum 3 yıldır da çalısıyorum. şu an iyi bi maaşım var şükür ama akrabalarının yaptıklarını, kendinin onlara sürekli hizmet etmesini asla unutamıyorum. Şimdi bir araba istedim verlnedi önceden pandemide mezun olmuştum evdeydim büyükbabamdan istemiştim (ki kendisi kullanamıyor arabayı evin önünde bekliyor) vermemişti.

Güncellemeler
1 yıl
+++Benim buna canım çok sıkılmıştı babama dediğmde o kimseye vermiyor dedi gülerek. Ya ben ne yapayım şimdi akciğerlerim su topluyor evime gelmek istemiyorum. En özet anlatmaya çalıştım ama çok fazla şey var en son kuzenimin 13 saat lik yol farklı şehirdeki düğününe annem gitmedi babam akrabalarını (kadınları) topkayarak götürdü, orada da kadınlar benim gözümün önünde babamla seni evlendirek mi diye dalga geçtiler
Güncellemeler
1 yıl
++ annem burada tek başına kalıyor hiçkimse yok, yanına alması gerekmez mi. Annem annennemin yanına gidiyor sürekli orada kalıyor. Ben konuşmuyorm babamla küfürler ettim hastayım hala yanımda sigara içiyor kötü olacağımı bildiği halde
Konu babam yardımcı olur musunuz?