Kadın erkek eşitliğine tam anlamıyla inanıyor musunuz? Her alanda ve koşulda eşit miyiz? Şahsen ben her konuda kadın ve erkeğin eşit olmadığını düşünüyorum. İnsani haklar ve devlet gözünde vatandaşlık olarak elbette eşitiz. Ama diğer konular?

Kadın erkek eşitliğine tam anlamıyla inanıyor musunuz? Her alanda ve koşulda eşit miyiz? Şahsen ben her konuda kadın ve erkeğin eşit olmadığını düşünüyorum. İnsani haklar ve devlet gözünde vatandaşlık olarak elbette eşitiz. Ama diğer konular?

Bence kesinlikle hiç eşit falan değil, bu sadece insanların uydurduğu bir şey. Madem kadın-erkek eşitse, niye ev geçindirme sorumluluğunun tamamı erkeğe yükleniyor? Hiç kimse evlenirken kadına 'Ne iş yapıyorsun, gelirin ne kadar?' diye sormuyor, erkeğe soruyor. Aynı zamanda düğün, kına, nikah, altın takı hep erkekten geçiyor. Aynı zamanda acı kahveyi erkekler içiyor, askere de erkekler gidiyor. Kadınlar isterse meslek olarak yapabiliyor mesela, bir kadın 'Ben çalışmıyorum' dediği zaman erkek ona zorla 'çalışırsın' diyemiyor. Yani eşitlik konusunda kadın da para kazanabilir ama her konuda eşitlik diye bir şey yok."
Hayır değiliz. Ve yasal olarak ne kadar eşit görünsek ve elbette eşit olmamız gerekse de inisiyatif hakkını çok yanlış kullanarak bunun işleyişte böyle iletletmeyenlerin yüzlerce örneğini görüyoruz. Yasal durumlar hariç değiliz ve olmamız gerektiğini düşünmüyorum. Her iki cinsiyet birbirine göre artı ve eksilere sahip, bunlar göz önüne alınmalı. Adil olunmalı, adalet her durumda eşitlik demek değildir.
Hayır eşit değil. Hiçbir zaman da eşit olamazlar. Kadınlar fazlasıyla duygusal varlıklar, erkekler onlara nazaran daha sert ve gaddarlar. Bedenen de, ruhen de eşit değiliz.
Cevap
3Cevap
Eşit olması lazım
Hak, hukuk, adalet konusunda evet diğer konularda hayır değiliz.
Sosyal hayat, insan hakları eşit. Ama fiziksel güç anlamında asla eşit değiliz.
Kadın ve erkek eşit değildir ama adalet vardır eşitlik bazen iyi bir şey değildir ve bence eşit olmamalılar bu benim düşüncem
Kadın ve erkek eşit değildir. Her alanda ve her koşulda şartlarının eşit olması gerekiyor bahsedilen şey şartların eşit olması.
Bazı konularda eşitiz ama bazı konularda erkek güç olarak daha üstün.
Fiziken ve güç konusunda eşit değiliz ama diğer konularda eşitiz
Bazı konularda hayır bazı konularda evet mesela güç olarak hayır bence
Eşit fakat eşit olmayan ruh ve kalp
Hayır eşit değil her alanda da olamaz tâbi
Hiç bir alada hiç bir koşulda eşit değiller
Hayır değil
insanlar eşit değil
Degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?