İki insan anlaşıyorsa sorun olmaz o da sende ailenizi ilişkinize karıştırmadığınız sürece yürür ama karışırlarsa yürümez. Bende aynı bahsettiğin olayın içinde bulundum sırf ailesi herşeye müdahil olduğu için yürümedi ve ayrıldık. Karşındaki erkekte sınır çizmeli evlilik iki kişi arasında olmalı ama bizim toplumun çoğunda böyle değil maalesef umarım anlatabilmişimdir. Cimriliğe gelince benim kaynana kayınababada çok cimrilik yapıyordu. Aman eşyaya gerek yok seven katlanır aman badanaya gerek yok seven katlanır vb. Karşımdaki insanda sürekli ailesini tutuyordu yürümedi. Evlilik iki kişi arasında olursa yürür o bür türlüsü zor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİslam'da her şey denk olması mühimdir. En azından senin seviyende biriyle olman, ileride yaşayacağın sıkıntıları azaltmış olur. Bu şekilde onun bunu okuması, onu rencide eder ve üzülürdü. Kim bilir evlenseniz ne sorunlar yaşar ve üzülürdü. O yüzden içine sinen ve gönlün olan kişiyle ol. Şüpheye düşüren insandan uzak dur.
00 Yorumla
Öncelikle kavramları karıştırmamakta fayda var. Kürtlük ile Sünnilik ayrı şeylerdir. Ayrıca engel de değildir. Kürt kavramı bir ırkı temsil eder. Sünnilik ise bir inancın belli bir güruh tarafından kabul edilmesi ile ilişkilidir. Yani Alevi-Sünni veya Türk-Kürt desen anlarım. Başka bir nokta ise çocuğun düzgün bir hayatı var ise, işi gücü var ise bunları görmezden gelip gelmemek senin insiyatifinde. Aileler siz evleneceğiniz zaman kendini gösterecektir bu noktaya gelmeden iyi gözlemle. Ayrıca iki kişi Aile kurduğunda aileler de girip dahil olacak bir çok konuya, yani olup olmayacağı sizin gözlemleriniz ile alakalı
02 Yorumla
Soran+1 yılAynı zamanda alevi olduğu için öyle dedim
+1 yılBizim toplumda kız ve erkek evlendiği zaman aileleler de evlenmiş oluyor ve arada sizde olduğu gibi etnik köken ve kültür farkı varsa evlilikte büyük sorular çıkıyor.. Şunu unutma siz evlendikten sonra aileleriniz de birleşecek ve bu durumda büyük uyum soruları olabilir çünkü hem etnik kökeniniz farklı hem de tahsil olarak uçurum fark var arada. Bence birbirinize uygun aileler değilsiniz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim için değil
00 Yorumla Evet, önemli elbette.. Aileler arasında sosyal statü denkliği yoksa illaki sorun çıkar. Şunu iyice idrak etmeniz gerekiyor, bu ülkede biri ile evlenince onun ailesi ile de evleniyorsunuz. Siz ne kadar birbirinizi severseniz sevin, aileler anlaşamazsa muhakkak sorunlar çıkar. Bence şu an çok farkında olmasanız da sizin de yetiştirilme tarzınız ve kültürünüz farklı, bu yüzden aileler hiç müdahil olmasa bile evlenince mutsuz olma ihtimaliniz çok yüksek.. Ben anlattığınız şartlarda bu evliliği büyük bir kumar olarak görüyorum, açıkçası bu riske girmeye değmez..
20 YorumlaŞimdiden ailesi senin gözüne batmış. Olmaz sizden. Kendin gibi ailesi başarmış birini bul. Onu büyüten sonuçta o aile. Hoş göremeyeceksen hiç bozma insanların düzenini. Şimdiden annesine cimri bir kadın diyorsan evlenince neler dersin kim bilir?
12 Yorumla
Soran+1 yılKendi de öyle diyor
+1 yılSen beni yanlış anlama ama sen konuştuğun kişinin ailesini şu anda kucumsemis oluyorsun ve bu sana yakışmıyor onu baştan soylim o kişinin ailesi cimri değildir şartlar el vermemiştir aslında kimse cimri olmaz senin ailen okumuş olabilir ama eğer bir sevgi varsa işin içinde ne olursa olsun evlenilebilir ama sen böyle değilsin daha biseyden haberin yok eskiden cumhuriyeti kazanan kadınlar okumuş kadınlar değildi koy kadinlariydi yoksullardi ama her taşın altından kalkarlardi bu ülke o kadınlar ölen askerlerimiz sayesinde kurtuldu o yüzden hickimseyi küçümseme benden sana bir tavsiye
02 Yorumla
Soran+1 yılKendisi söylüyor cimriler diye
- +1 yıl
O zaman o bilmiyor öyle denmez hem ayıp etmiş öyle olmaz
+1 yılSen şimdiden aileleri karşılaştırmaya başlamışsın işin çok zor bence bir ilişkiye aileler karışmadığı sürece o ilişki güzel gider ama başta senin gözüne batmış bazı şeyler o zaman ailesinin daha iyi iş yaptığı biriyle evlen hoşuna gitmiyorsa ama hatırlatıyım ailesiyle evlenmiyeceksin o kişinin
00 YorumlaKesinlikle aileler önemli önemli olan şu. Huyu suyu davranışı karakterlere ön planda tutman gerekiyor çünkü gerçekten edineceğin çocuk da her İki taraftan da huy karakterlerine alıyor mesela ben evlenmeyi düşündüğüm insanın fiziki yapısı da önem veriyorum ufak da olsa çok ultra güzel olmasına gerek yok çünkü doğuracam çocuklar ona göre şekillenecek benim alt yapım iyi bizim ailede kız çocukları erkek çocukları çok yakışıklı oluyor çok güzel oluyorlar fiziki olarak zeka olarak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 625 cevap paylaştı. Birde onlar Kürt biz Sünniyiz ne demek ya? Nasıl mahluksunuz? Ne yani baban doktor olmuş üç kuruş fazla kazanmış diye kendini göklerde görme. Gokten zembille mi indiniz? Nedir bu aşağılık kompleksi? Babanın kaç kuruş serveti var? Sülalenin ne kadar serveti var? Böyle para tura hesabı yaparak güya evlilik yapacaksınız. Senin gibilerin sonu Esra Erol... Her harfinden aşağılık bir yaratık hissi vermişsin 🙏
18 Yorumla
Soran+1 yılEksik yazmışım aynı zamanda aleviler ve bu kadar kaba olmanızı anlayamıyorum aşağılık kompleksiniz ve sinir probleminiz var gibi. Klavye delikanlılığı yapıyorsunuz anca.
Aile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. Sen şimdiden bunları düşünüyorsan bırak adamı aikende istemez zaten her şey dengine yakışır gercekli olmak gerek maddiyat önemli bir konu
50 Yorumla
+1 yılAilesiyle evlenmion ama evlendigin adamın karakteri maaşı iyi olmali
13 Yorumla- +1 yıl
En az ne kadar maaşı olmalı sana göre
- +1 yıl
40 bin geliri olmalı en az malum herşeyde pahalı ve ev kiraları cart curt uçuk
- +1 yıl
Anladım
+1 yılMaddiyata onem veren bir insan degilim ama kultur farkini gozetirim ayrica maddiyata onem vermiyorum ama denklige onem veririm. Alakasiz aile yasantilari sorun cikaracaktir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı.
+1 yılAilen onun ailesiyle yemeğe çıkmalı, görüşmeliler ki sen de bu sorulara kesin cevaplar bulasınBiz sizi tanımıyoruz ne desek boş. Kim kimi ezer üste çıkar, kim kimle dost olur bilemiyorum.
00 Yorumla Daha önce buna benzer şeyler yaşamış olarak söylüyorum maalesef arada sorun çıkabiliyor hele ki karşı taraf anlayışsız olursa. Seve seve ayrılmak zorunda kalabiliyorsun
00 YorumlaOnlar kürt biz Sünniyiz ne anlamadım sen Türk değil misin bu arada Sünni mezhep değil mi ayrıca kürtlerden Sünni yok mu
Garip..
01 Yorumla
Soran+1 yılKürt ve aleviler
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSizden olmaz. Çünkü kafandaki kast sistemi buna izin vermez
20 Yorumla
+1 yılYani ister istemez önemli oluyor ama tabi en önemlisi evlenecek kişilerin birbirlerine uyumunu sağlaması sevmesi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılİkiniz anlaşıyorsanız aile sorun olmaz diye bi yalan var sakın inanma ona😅 o kadar önemli ki aile ve denk olmaları
00 Yorumla
+1 yılBen hep önemsiz derdim ama önemli olduğunu anladığım çok şey duydum bende önemli davul bile dengi dengine bir herde patlıyor emin olabilirsin
00 YorumlaKesinlikle önemli ve bu zamanla sizin evliliğinizi de sizi de çok yıpratır senin ailen benim ailem muhabbeti illa ki olur iyi düşün derim ben
00 Yorumla
+1 yılKürtler de sünni🙄 size bağlı sevginiz farklılıkları aşıyorsa olur kendi yuvana bakarsın ailelerin rızası yeterli bence
02 Yorumla- +1 yıl
* Yani geneli sünni aleviler de var tabi
- +1 yıl
Bence ailesini gecinidirebilmeli cocuk bakabilecek yeterlilikte olmalisiniz muhtaç etmemeli yani kimin calısip calışmayacağı sizin kararınız
- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılDoktor'un kızı Kürt ile sünniyi ayıramamış ama neyse. Siz yapamazaınız kardeşim
02 Yorumla
Soran+1 yılAlevi aynı zamanda
- +1 yıl
Alevi dersen olur
eğer çocuğun güzel bir mesleği yoksa kendini yakarsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılEndüstri mühendisliği okuyor
+1 yılSen kafada bitirmişsin zaten. Bize sorman boşa
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
+1 yılEtkiler diye düşünüyorum ailedeki insanlara da bağlı bir nevi bu
00 Yorumla
+1 yılörneklerin sürekli görüyoruz. uymuyosa zorlamayın
00 Yorumla
+1 yılEvlenirken aileler de evlenir diye bir söz duymuştum. Çok doğru bence. Aile çok önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce cevap vereyim evet tabii ki etkiler. Ama bir yola girerken bu saydıklarını bildiğini varsayıyorum o zaman sorun etmemissin şimdi neden sorun ediyosun?
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de ailelerle evleniosun ondan maalesef evet
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar saçma sapan bir şey yazmışsın onlar Kürt biz Sünnîyiz Kürt bir ırk Sünni ise bir mezhep
00 Yorumla Çok etkiler, evlilikte aşk meşk bitiyor geriye bu farklılıklar kalıyor…
00 Yorumla
+1 yılÖnemli tabi ama sizden olmaz boşuna bir yola girmeyin zaten istemiyorsun gibi
00 YorumlaEvet kesinlikle önemli aile neyse çocukta odur
00 Yorumla
+1 yılEvlenince ailesi sana huzur vermez. Bence kaç kurtar kendini.
00 YorumlaSeviyorsan ailelerinizin olmadığı farklı yerlerde yani farklı şehirlerde yaşayın
01 Yorumla
+1 yılAnnesi cimri kadından sonrasını okumadım. Sakın kendine bu ailede yazık etme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiye'de sadece kadın ve erkek birbiri ile evlenmiyor maalesef, ailelerde birbiriyle evlendiği için önemli. Bu konudan dolayı çok sorun yaşayan oluyor
01 Yorumla- +1 yıl
Avrupa, Amerika bunu başarabiliyor da Türkiye'de neden evliliklerin içine bu kadar burnunu sokuyor aileler?
Gizli Üye(18-24)+1 yılTamam senin annen hemşire baban doktor
Sen çok büyüksün knk
Sensinnn
İnşallah o çocuk seni reddeder, sana bakmaz, ucuz senii00 Yorumla
+1 yılOnlar kürt biz sünniyiz nedir ya 🙄 Kürtlük bir mezhep mi? Daha ondan haberin yok. Önce insan ol kimseye yukarıdan bakma istersen c. başkanin kizi ol daha şimdiden adamı küçümsuyorsun. Ama unutma bi günde seni kıçımsarlaar😉
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen direkt ailesinin yaptıklarını yazmissin olmaz o ilişki Araba dahi alamamış sonuçta ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl anlamadım sorun ailesiyle ilgili çünkü
Cevap sahibi+1 yılIste onu diyorum ailesinden sana ne yani demek istediğim onları umursama değil yanlış anlaşılmasın ailesinin aldığı ev, araba ya da meslekten sanane
Maalesef aile de çok önemli
Sanma ki ben evlenirim herkes kendi evinde ama öyle olmuyor her zaman burunlarını bir şeye sokuyorlar huzursuz ediyorlar11 Yorumla- +1 yıl
O kadar haklısınız ki cidden
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen kafanda bitirmişsin ki zaten üzme çocuğu boşuna. İleride Ailesinede soğuk yaparsın
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 826 cevap paylaştı. ne duymak istiyorsun sen zaten olması gerekeni biliyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDenklik önemli canım burada boş konuşanları önemseme.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvleneceğin adamın maddi durumu önemli ailesinin değil annesi cimriyse olmaz sismdiden yol ver
00 Yorumla
+1 yılAçık olmak gerekirse olmaz hayatım. Davul bile dengi dengine demişler. Aileler arasında hep bir çatışma olur ve hep hevesin kursağında kalır yol yakınken vazgeççç
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnlar Kürt demişsin yorumlarda Kürt ama alevi Kürt mü?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAileler önemli değil ancak evini geçindirebilmesi önemli.
Bu konuda durumlar ne?00 YorumlaBen o adamın yerine olsam senin almam Nokta daha çok şey yazacaktım ama bizler. Çok. Çok Gerde kaldık kime laf anlatacağız şaşırdık
00 Yorumla
+1 yılMaddiyatı karşılaştırmayı bıraktığın gün kazanacaksın…
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılAşırı etkiler.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Yazdıklarının hepsini baştan oku bence o zaman anlarsın
Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı. Önemli onuda tanımak gerek
02 Yorumla
Soran+1 yılO çok iyi biri çok seviyorum sadece ailesi sıkıntı
+1 yılTabii ki ailem olmasa her tür poku yerim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyden önce sen ve sevgilinin kariyeri ne?
00 Yorumla Çok çok önemli hemde
00 Yorumla
+1 yılKompleks yaparlar. Denk olunmalı.
00 Yorumlaetkilemez deler geçer. dengini bul o iş olmaz
00 Yorumla
+1 yılBiraz denklik de önemli tabi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 984 cevap paylaştı.
+1 yılEvet
maalesef önemli.00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Madem öyle niye birliktesin
00 YorumlaTürkiyede evet çok önemli
04 Yorumla- +1 yıl
neden peki?
- +1 yıl
@Frankenstein16 Knk yapma gözünü seveyim. Çok meşhur bir söz var "Avrupada evlilik tango gibidir iki kişiyle yapılır, Türkiyede ise halay gibidir aileler arasında yapılır" diye. Ne kadar eğitimli ya da ne kadar kültürlü veya ne kadar aileler arasında fark olsun önemi yok, her zaman aileler evliliğin parçası oluyor doğrudan ya da dolaylı evlilikten itibaren
- +1 yıl
Bu sözü ilk defa duysam da evlenme isteğim aileler yüzünden başlamadan bitti.
- +1 yıl
@Frankenstein16 Yolun açık olsun reis yapacak bir şey yok.
+1 yılNerden bulursunuz Boyle tipleri aq
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler