Evlenilecek kişinin ailesi önemli midir?

sevgilimin annesi ve kız kardeşiyle tanıştım kısa bir süre önce. evlenmeyi düşünüyoruz, çok da güzel giden bir ilişkimiz var. çok zorluk yaşamış kendisi, ailenin tüm yükünü üstlenmiş kısacası kendi babası baba rolünü oynayamamış bu üstlenmiş. tüm bunlara rağmen kendini çok geliştirmiş, tüm konulara mantıksal bakan ve adaletli olan bir insan. hayatımda gördüğüm en değerli en karakterli insan. allahın bir lütfu dediğim kişi, fakat ailesiyle tanıştıktan sonra o kadar karıştı ki kafam, çok büyük şeyler yaşanmamasına rağmen o kadar daralıyor ve korkuyorum ki artık. anne oğul beraber yaşıyorlar, anne baba ayrıldığı için. evin tüm yükünü tek başına o taşıyor kardeşlerine de destek çıkıyor. bunlar başlarda çok hoşuma giden şeylerdi ama zamanla beni çok düşündürdü. annesi daha tanışmamızın 3. gününde bana benimle yaşar mısınız diye sordu, durduk yere neden böyle bişey sorar insan. zaten çekiniyorum önümdeki yemeği bile zor yiyorum. istemem tabi durduk yere yaşamayı nasıl diyeyim ben sana. muhtaç olmadığın sürece canım mıyım ben isteyeyim. ama sanki kendini şimdiden hazırlıyor buna, bu kafayla zaten muhtaç olur ki.. neyse çok nazlı, çok yaşlı olmamasına rağmen bedeni hassas, kontrolcü ve dominant bi kadın. sürekli oğlunu över, oğluna düşkünlüğünden ve oğlunun da ona olan düşkünlüğünden bahseder bunları bir de tatlı dille yapar insan bişey de diyemiyor. sanki yanındaki oğlu değil de eşi. gece yarısı koskoca adamı uykusundan uyandırıyor su içiriyor. o an okay bu kadın normal olamaz dedim ( yoksa normal de ben mi anormalim?). Ama ilk günden sen benim kızımdan değerlisin benim için demeye başladı tatlı dilli de biraz ama nedense pek güvenemiyorum. kız kardeşi desen okumuş etmiş ama saçma sapan kıskançlıklar yaşıyor, abisinin artık onlardan ayrılacak olmasını kabullenemiyor vs. . şimdi ben napayım? bir yandan aşık olduğum o mükemmel adam, diğer yandan böyle tuhaf bir aile. konuştum kendisiyle bu konuları, farkında bir çok şeyin tek dediği şey bana güven. iyi de ben geri kalan hayatımı nasıl riske atıcam şimdi. olmuyor işte, ailesiyle mi evleniyorum da diyemiyosun. istesen de istemesen de o aile senin hayatını geleceğini etkiliyor. onların bozuk psikolojilerinin bedelini sen hatta senin çocukların ödüyor

Evlenilecek kişinin ailesi önemli midir?