Gizli Üye(30-35)+1 yılGuzel bir sozumuz var ya. Bir seyi 40 defa soylersen olur diye. Esine soyle bunu. Bir gun gercekten kadin gider ama her sey icin gec olabilir
Git dediginde de keske gitseydin bu sefer. Bu kelimesinin nelere mal olabilecegini bilseydi. Erkege dersini vermezsen aynen devam ediyorlar.
Benimde eşim bana git dedi. Ikinci demesinde kahvalti hazirliyordum. Tartışiyordu. Git dedi. Tamam giderim, emin misin dedim. Git dedi tekrar.
Her seyi biraktim elimde domates falan vardi. Odaya gittim, hazırlandim, ufak bir cantaya esya aldım. Hic beklemiyordu bunu yapmami. Kapiyi vurdum çıktım.
Sabah saat 10 sulari falan. Biraz gezdim, bankta oturdum. Kahvalti yaoamamistim simit falan aldim. Bu surede aradi, mesaj atti. Uygun bir otel buldum. Hani pahali degil ama kadin icinde tehlikeli olmayacak, eli yuzu duzgun bir yerde gece konakladim. Bana da iyi gelmisti bu degisiklik yalan yok.
Ertesi gun annemler aradi, neredesin vs diye. Onlari aramış eşim. Yalvar yakar, ozurlerle geri dondum. Bir daha o agzindan cikani kulagin duysun. Geri donemeyecegin laflar etmeyeceksin, kendine, diline hakim olacaksin, bir daha git demeyeceksin. Gercekten giderim demistim. Ondan sonra duymadim.
Diger meselede ben iste cok yoruluyorum, sen evde ne yapiyorsun ki diyordu. Hem bu cumle agir geliyordu hemde benim yaptığım iş, emeklerim kucumseniyordu.
Cogu kadin, kocasinin yaptigi işi kucumsemez. ama erkekler bunu cok yapiyor. Calisan kadina da ne yapiyorsun ki diyor * *pler.
Bu konuda da belki farkeder dedim birkac defa sustum. Sonra kendisinin dedigi gibi hicbir sey yapmiyormusum ya. Yapmamaya basladim. Eve geldi yemek yok. Yemek dedi yok dedim. Niye dedi. Senin gozunde hicbir iş yapmıyorum ya hani. Seni hakli cikariyorum iste dedim.
Giyecek kiyafeti kalmadi, temiz camasir falan o da yok. Işe gidecek ütüsü yok. O bir seyler dedikce, sordukca işte ben evde boyleyim, bir sey yapmıyorum, yan gelip yatiyorum. Ben evde keyfime keyif katiyorum. Senin dedigin gibi işte her sey niye sinirleniyor, tartisiyorsun ki dedim. Sen bir sey yapmiyorsun ki dedin. Bende sana hak veriyorum, bir sey yapmıyorum iste dedim.
Yaklasik 10 gun devam etti bu. Sonra yine gonul almalar, ben oyle demek istemedim, sen de cok sey yapiyorsun vs vsler. Ondan sonra da benim yaptığım seyleri, emegimi kucumsememeyi biraz öğrendi.
Erkekler ya agzindan cikanlari isitecek, sonuclarina katlanacak. Oyle ben eser gurlerim, sen kaale alma, kadin benim nazımı, sinirimi cekecek, ses etmeyecek, sinirli halime verecek diye bir sey olamaz. Biz kadinlar sinir stres topu muyuz?
Bizde insaniz. 1 sabredersin,2 sabredersin. Bazi seykerde ozellikle git gibi seylerde agir oluyor. Ustelik daha detayci, daha kirilgan nariniz biz kadinlar. O cumleler bizde daha fazla yanki uyandırıyor.
Oylesine soyledim ya, sinirle diye kenara atamayiz oyle. Kırdiysan kirılacaksin, dediklerinin sonuçlarına katlanacaksin.
Dedikleri seylerin sonuclarina katlanacak yürekleri yoksa demeyecekler oyle seyler. Bu cumleleri sineye cekersek artarak devam ediyor, artik her cumleleri bu tarz seylerle baslar oluyor sonra. Bir de git diyorum gitmiyor zaten, desem ne olacak, ne degisiyor diye artik gunluk konusma rutini haline de getiren olabiliyor
Ciddi anlamda erkek milleti futursuzca konuşuyor cogu zaman. Bunun bircogu da kirici, kucumseyici oluyor.
Gerceklesmeyecegini dusunerek, nasil olsa elimin altinda, cebimde gibi dusundukleri surece bu ezmeleri, kucumsemeleri bitmiyor.
Ya ders vereceksin laflara dikkat edecekler, dusunerek dikkatli konusacaklar ya da ayrilacaksin. Kadini cepte gören turk erkeklerinin de deger verdigi kadin gormedim ben.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBelliki kocanın büyük bir sıkıntısı var al onu karşına otur senden sakladığı bahsetmeye korktuğu ne konular varsa hepsini konuşun birlikte çözüm üretin bakın görün her şey daha güzel olacak. Senden ilgi ve sevgi bekliyor lütfen boşanmak çözüm değil olan çocuklara oluyor beni bir sefer olsun dinleyin. Önceden kız ailesi çocuklarını evlendirirken hep şunu derlerdi " kızım ipleri elinde tut bırakma" bu düşünce yapısı ne kadar yanlış ve cahilce sen köle mi alıyorsun ki ya da kocanı köle olarak mı seçtin ki bu düşünceyi kafana yerleştiriyorsun. Birlikte şunu diyin birbirinize " Ne senin dediğin olsun bu yuvamizda nede benim Allah'ın dediği olsun".. ve kocana şunu söyle and olsunki ben bu gece senin gönlünü almadan uyku uyumayacagim. Elini elinin üstüne koy ve ona değerli olduğunu hissettir.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEşiniz başına neler gelebileceğini henüz kestiremiyor. Kızgınlıkla söylüyor fakat çok büyük bir zarar göreceğinin henüz farkında değil. Olurda herhangi bir mahkeme davası açarsa hemen çekişmeliye çevirin davayı. Yüz kızartıcı bir olay olmadığı sürece tüm adliye kadından yana artık. Davanın açıldığı tarihten itibaren tedbir nafakasını da başlatıyorlar ve çocuğu da anneye veriyor hakim. Alınan tüm gayrimenkulleri her eşyayı ikiye bölüyorlar. Eğer nafakayı ödemez ise , hapis cezası veriyorlar zaten. Bence en doğru yol , oturup enine boyuna konuşup bu olayı medenice konuşarak halletmeniz.. 👍🏻 seviyorum - aşığım - ölüyorum aşkımdan olayları hepsi palavra ; 2 yıl geçince aradan insanlar birbirlerine o kadar kötü olabiliyorlar ki eğer isterlerse.. 👍🏻
00 Yorumla
+1 yılBence her evlilikte yaşanan sorunlar genelde bir sinirlilik git istemiyorum babanın evine git bugün bir kelimeler kullanılır burada önemli olan biraz sakinleştikten sonra tekrardan konuşmak daha faydalı olur. Sadece sizin güveninizi özel bir durum olduğunu düşünme, bir olay olduğunda bir müddet ortamdan uzaklaş iki eşin de sen de sakinleşerek konuşun, ortada bir sorun varsa muhakkak iki tarafında bir katkısı vardır ama bir tarafın etkisi daha fazladır ve sürekli olarak gitti diyorum gibi kelimelere kullanılması doğru bir şey değil
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılyaptığı çok yanlış. derin yaralar açıyor. umarım sen de bunun karşılığı veya bu sonuca yol açacak şeyled yapmıyorsundur. aile büyüklerinize aç konuyu gerekirse boşanacağını söyle. baktın aile büyüklerinde de iş yok bir aile terapsitine veya klinik psikoloğa git işte. nasıl davranman gerektiğini sor. gelmek istiyorsa o da gelsin. uzman en sonunda boşanmanı istiyorsa ve de dayanamaz haldeysen de boşanırsın
10 Yorumla
+1 yılYa rabbi ne günlere kaldık? 😳 Karı koca kavga ederse erkek ceketini alıp gider. Kadını evden kovmak git demek de nedir? Bizim namus ve erkeklik anlayışımızda bu yoktur. Ne günlere kaldık. Erkek kalitesi düştükçe düşüyor. Ben bunlardan daha erkeğim valla
212 Yorumla
Soran+1 yılO kadar haklsın ki
- +1 yıl
şu an ki ahir zamanda maalesef kimse Kimsenin kahrını çekmiyor. Senin dediğin eskilerde kaldı eski günler adetler artık yok günümüzde. Sınanmadiginiz bir olay üzerine çok kolay yorum yapıp fikirlerinizi beyan edersiniz gayet normal fakat şunu unutmayın herkesin kendine göre bir hayatı var kimsenin ne yaşadığını bilemezsiniz. Her söylenine inanma , kalkacağın yere oturma, dibi görünmeyen göle girme, sonradan görmeden borç alma, düşme puşt adamın peşine git daima kendi işine.
- +1 yıl
@Lübbetülaynnnn Yoksa sen eski karılarını evden mi kovuyordun
- +1 yıl
Lütfen saçmalamayı kesermisin.🙏
- +1 yıl
@Lübbetülaynnnn soru sordum
- +1 yıl
Evlenmek nasıl hak sa boşanmak da hak tır. Geçinemezsin bitmesi gerekir biter hepsi bu kadar basit. Niye kovayim. Bir erkeğe yakışmaz kovmak.
Soran+1 yılYa ikinizde iyi niyetlisiniz bence teşekkürler birbirinizi üzmeyin
- +1 yıl
Yaa bırak bu adam karisini boşayıp evden göndermiş gelmiş mirin kirin yapiyo
- +1 yıl
Better iyimisin 🙄
- +1 yıl
@Lübbetülaynnnn yalan mı? Bir yerde dediğini öteki yerde inkar ediyor 🤣
- +1 yıl
Tabi canım sen benden daha iyi bilirsin ☺️ anca iftira at başka bir şey yapma sen.
Soran+1 yılHocam başka yerde tartışın bildirim geliyor
+1 yılÖzellikle bir erkeğin tartışma veya kavga sonrası ne kadar tartışsak da birliğimiz bozulmamalı mesajı vermesi gerekir gerek söylemleriyle gerek hareketleriyle. Her eylem sonrası alınganlık yapıp git demek zaten zayıf duygusal karakter olduğunu gösterir.
00 Yorumlaistenmediğin yerde durmak olmaz tabi. sana gitme kal diyeni bul şarkıda ki gibi...
https://www.youtube.com/watch?v=rzhvo0PF74k00 YorumlaSenin bi gitmen lazım ama böyle her aklına estiğinde söyleyemez. Git heryerden engelle ulaşamasın bir hafta on gün. Güzel bir ders ver bak bir daha diyebiliyor mu
12 Yorumla- +1 yıl
Gözünüzde ya da gönlünüzden geçen öfke siniri bir başkasının hayatına bulastirmayin derim.☺️🙏 Kimsenin ne yaşadığını bilemezsiniz burdaki bayan soru sormuş ama ben kocasını dinlemek çok isterdim neden git diyormuş diye. ya da demiş mi oda mechul. Yuva yıkanın yuvası olmaz senin bir sözüne inanır ders vermek ister başına türlü musibetler gelir Allah muhafaza bunun vebali sana gelir sadece bir sözüne istinaden bilmem anlatabildim mi ☺️🙏
+1 yılBir erkek nasıl böyle bir şey söyleyebilir. Nereye gideceksin çocuğunla. Haysiyetli, namuslu erkek öyle bir şey söyleyemez. Varsa bir durum, kendisi çeker gider
10 Yorumla
+1 yılGit abla kendini hiç mi saygın yok ne duruyorsun? Ben bu kadınları anlamıyorum adam aldatıyor hakaret ediyor küfür ediyor arkasına her boku yiyor bir de üstüne üstlük git git diyor bir insanın biraz biraz kendine saygısı olur sana git diyorsa gitmeyi bileceksin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. Dur bi ya... Nereye gidiyorsun? Önce biraz sabır, gayret, emek, alttan almak...
Sana bir şey anlatayım mı ister misin?013 Yorumla
Soran+1 yılSebebi canım dememmiş 40 yaşında adamım bana canım diyemezsin dedi, öyleyse özür dilememi bekle üstüste hakaretler bağırmalar git demeler vs ertesi gün hep pişman olup özür diliyor kalbim çok kırık
Soran+1 yılCanım diye kodlamış sistem s@lak yazmıştım
Soran+1 yılİş sıkıntısı bitmez onun, doğrudur özveri hep kadından bekleniyor
Soran+1 yılKesinlikle öyle
Soran+1 yılİyiliğinden şüphem yoktur ama kültür olarak farklıyız
Soran+1 yılSayılır
- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba geçmiş olsun malasef evlilikler de bu gibi durumlar gözüküyor konuşmak anlatmak dertleşmek içini dökmek istersen yardımcı olabilirim elimden geldiğince buyrun gelin konuşalım
00 Yorumla yanlis kisiyle evlenmissin haberin olsun baksana adam resmen sana hayati zindan etmis en iyisi ayril bence yoksa daha büyük kavgalar cikabilir
10 YorumlaGitmezsin sanıyor, kapıyı çarpıp git bakalım, o korkuyu ver. Gelirse senindir gelmez se zaten senin olmamıştır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 910 cevap paylaştı. Erkek kadına git demez, gidilecekse kendi gider. Bence eşin gay
01 Yorumla
Soran+1 yılHaydaaaa
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılTers giden şeyler olur bazen, ayrı iken daha iyi üstesinden gelirsiniz, çocukları mutsuz ortamda büyütmek istemezsiniz. Denemelisiniz!
00 Yorumla
+1 yılKalksın kendi gitsin yazık günah çocuğa da yani tek büyüyecek ayıptır kocan vefasizmis sen değil o gitsin evden
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Bunu yapmasının sebebi senin gitmeyeceğini ya da gidemeyeceğini bilmesinden kaynaklı mı acaba?
00 YorumlaEsin çok kaba git diosa demekek kafada bitirmiş git sende
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 904 cevap paylaştı.
+1 yılMutlu değilsen hem çocuğun hem kendin için ayrılman daha iyi olur
10 Yorumla Senin evliliğin de her şey bitmiş bence gitmelisin
00 Yorumla
+1 yılHer evlilikte ufak tefek sorunlar olur tartışmada git diyor diye yuva yıkılmaz bence.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen onu boşanmakla tehdit ediyor musun peki?
00 Yorumla
+1 yılNereden buluyorsunuz ki bu kibir budalası merhametsiz tipleri be hatun 😢
00 YorumlaYaşınız kaç? Kaç yıldır evlisiniz? Çocuk varsa ve eşin çok şiddetli değilse, sana alınıyor ve git diyorsa gurur yapıp gitmen gerekmez. Sorunları çözüme ulaştırın. Kesip atmayın yazıktır hem çocuğunuza hem de size
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen ne düşünüyorsun? Buradan kim ne derse desin, söz söylemek kolay, yaşayacak kişi sensin. Buna her açıdan hazır mısın?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 751 cevap paylaştı. Merhaba geçmiş olsun evet ister istemez evlilik içinde herkesin olmuştur heyecan azalınca tahammülsüzlük başlıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılo gitsin.. ben gidersem kurda kuşa yem olurım desene
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Her evlilikte sallantı oluyor önemli olan ayakta kalabilmek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşanda kurtul
Kendine haksızlık ediyorsun böyle ama
00 Yorumla
+1 yılNeden sen gidiyorsun birlikte olmak istemiyorsa kendisi gitsin
00 YorumlaÇocukluğunda yaşadığı ailesinden etki sebebiyle zarar göreceğini düşündüğü için böyle ypıyor
00 Yorumla
+1 yılburcu ne yengeç mi balık mı
06 Yorumla
Soran+1 yılBalık 👏
- +1 yıl
peki senin burcun ne? ona göre belki birşeyler söylerim. balıklar duygularını kendi içinde yaşar kimseye açılmak istemezler çünkü karşının onu anlamayacaklarını bilirler.
Soran+1 yılİkizler benim
- +1 yıl
çok fazla konuşuyo musun sne? sivridilli misin? balıklar pek sevmez öyle kadını
Soran+1 yılYok hiç konuşmuyorum ben dilsizim
- +1 yıl
dalga geçme ciddi soruyorum
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGit dediyse neden duruyosun
10 Yorumla bir git görsün gününü malak
00 YorumlaBazen gitmek gerekir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsen gitmicen canım esin s2tir olup gidicek derhal boşan o itten
00 Yorumla
+1 yılEn başta kalman hata...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin kaçıncı yılı
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılYeter git sende bak bakalım ne yapacak
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
+1 yılEn kötüsü çocuk için oluyor hep
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Bence çok ama çok yanlış yapıyor
00 Yorumla
+1 yılGit demesinin sebebi nedir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılGit tabi ki gerçekten de bunu ona yaşat
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArtık sende gitt gerek yokk diyordur açık açık
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTartismanin nedeni neki.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGozune batiyosun bu okuzun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen git ben niye gidim de
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılo gidecek sen değil
20 Yorumla
+1 yılDüşünmen hata
10 Yorumla
+1 yılGit bence de
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılGit ama gitme
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 416 cevap paylaştı. Saygısızlık
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 879 cevap paylaştı.
+1 yılGitde bi ortada kalsın öyle
00 Yorumla İnşallah duzelirsiniz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılGit evet
00 Yorumla
+1 yılBirdaha git dersen giderim ve dedigini yap
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılgit bence artık
00 Yorumla Bitmiş evliliğin
00 Yorumla
+1 yılÖyle erkeğin...
00 Yorumla
+1 yılAyril bence
00 Yorumla
+1 yılGitme.
00 YorumlaGit tabi
10 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri