Evliliğimde bu durumu aşamadım siz nasıl beceriyorsunuz? Acil yardımcı olun lütfen?

Biz kocamla birbirimizi çok seven değer veren insanlarız fakat ikimizde de ilk başlarda çok inat laf söz altta kalmama çabasından tartışmalar oldu çoğu şeyi aştık fakat aileleri idare etmeyi onlara tartışmaları yansıtmamayı onları kırmamayı beceremedik. Yani ben onun annesine alınsam eşime yansıtıyorum veya annesine bir ortamda yansıtıyorum. Ne zaman aile ortamına gitsek bi sorun yaşanıyor tamam kimse kimseye küsmüyor herkes iyi niyetli ama biz hep sen bana şunu yapmıştın sen de benim aileme bunu demiştin meselelerine düşüp rezil oluyoruz. Bunu bi türlü aşamadık. Bu hafta kaynanamdayken yine tartıştık çünkü kaynanam sırf hamileyim diye bana sen ayağa kalkma insanlar karnını görmesin (haremlik selamlık dikkat eden tipler) kenarda otur dedi diye çok ayar oldum misafirler gittikten sonra eşim sus ben halletcem annemi uyarcam demesine rağmen annesine gerildim ve rahatsızlığımı söyledim çünkü 2 yıldır aynısını yapıyor. Annesi gerildi ben gerildim. Eşim de bize gerildi. Benim ailemin olumsuz yönlerini örnek verdi ben bunları büyütüyor muyum diye ben de bunları anlatmasına o ortamda sinir oldum. İki gün boyunca kadının evinde kavga ettik. Rezillik yani. Eşim diyor ki ben sana giyin diyorum annemi niye takıyorsun sus ben hallederim desem de neden ortada konuşuyorsun git özel konuş diyor. Ben de ilk defa kaynanama söyledim bunu ve görümcem ve eşim vardı zaten misafirler yoktu. Velhasılı kavga ediyoruz o bana hasta deli diyor ben ona sorunlu hasta diyorum rezil oluyoruz. Sinirlenince ikimizde gözümüz bişe görmüyor.
acil fikir verin bunun önüne en kolay nasıl geçebilirim? Evlendiğim ilk zamanlar eşim bana ve aileme çok kırıcı ve ezikleyici konuştuğu için aklıma onlar geliyor en ufak bir olay olunca bu konularda patlıyorum. Nasıl aşarım bunu? Sonra bana sen sinirlisin diyorlar

Evliliğimde bu durumu aşamadım siz nasıl beceriyorsunuz? Acil yardımcı olun lütfen?