Zor bir olaydır evlilik. Mesela ben kendimi tam anlamıyla hazır hissetmiyorum. Bu durum 29-30 yaşında falan değişir herhalde ama şu an değil.
Evliliğin getirdiği sorumlulukları kaldırıp, taşıyabileceğinize inanıyor musunuz?

Zor bir olaydır evlilik. Mesela ben kendimi tam anlamıyla hazır hissetmiyorum. Bu durum 29-30 yaşında falan değişir herhalde ama şu an değil.
Evliliğin getirdiği sorumlulukları kaldırıp, taşıyabileceğinize inanıyor musunuz?
Evliliğe bir kriter yüklemesi yapmıyorum. Evliliği normal hayatın bir parçası olarak görüyorum, nefes almak kadar normal. Ve sorumluluk alacağım bir şey yok, sorumluluk dayatması yapılması konusunda da kritik uyarılarım olur. İmzayı at, hayatına devam et. Bu, başka bir şey değil benim için. Sade ve klasik
Karsi taraftan psikolojik olsun, yasamsal olsun destek gorursem, karsi taraf sorumluluklari kadin olarak bana yikmak yerine ortak bir evliligin bilincindeyse altindan kalkabilirim diye dusunuyorum. Sonucta her seyi yapamam, her sorumlulugu ustlenemem. Turk erkekleri biraz boyle dusunuyor sanki ve kadindan bunu bekliyor. Çalışsın, evi cekip cevirsin, cocuklara baksin, yemek yapsin hamarat olsun, bana iyi eş olsun, benimle iyi anlassin... bunlar agir seyler her alanda var olamayız. Elbet eksikler olacak ve erkeginde yapmasi gereken bu yukleri almak, eksikleri tamamlamak. Yalniz kalırsam yurumez buyuk ihtimalle.
Beni elinde tutabilen bir erkek olmasi lazim bir de her anlamda. Bakimli olmasi, temizligi, sadakati, ilgisi vs nin yaninda konusmasina, tavrina dikkat edecek. Gelisi guzel konusur, tavir vs takınırsa ve bu durum canımı sıkar, beni üzerse kapıyı çarpar giderim. Cok alttan alabilen biri degilim. 1-2 defa tamam ama devaminin beni yerle bir edecegini bildigim icin buna otomatikmen savunma gelistirip daha olmamasi icin kendimce seyler yapabiliyorum.
Hassasim ve cabuk kiriliyorum ne yazik ki. Onun normal gordugu bir cumle, tavir benim alemimde bambaska yankilaniyor olabilir. Benzer sebepten 17 yaşımda babama tavir alip kapiyi carpip gitmisligim var. Eve zor 19 yasinda dondum, bir ton israr uzerine. O ara çalıştım, bir sure teyzemde kaldim, 5 ay sonra 18 olunca ayri eve ciktim. Birikmis paramda vardi sıkıntı olmadi. Sonra uni icin tekrar ayrildim zaten yanlarindan.
Beni yaninda kolay tutabilecek biri degilim yani. Bu konuda dikkatli davranmasi gerekecek. Bir bakmis kendi bakis acisindan bir tavrina, bir cümlesine kapiyi carpip gitmisim. Kolay elinin altinda bulundurabilecegi bir yapim yok. Bu konuda ne kadar suyuma giderse, bende o kadar yuvama sahip çıkarım. Belki biraz zor bir özellik ama yapacak bir sey yok.
Hassasligimi da, bu durumu da torpulemeye calisiyorum. 17 yasinda kapıyı çarpan kiz ile aramda elbette farklar var ama insanin kendi yapisini, huyunu değiştirmesi cok zor. Evlilikte bazi huylara katlanmak bir yerde baktigin zamanda.
Iki tarafta bircok huya sabrediyor, bunu yapmak gerekiyor ama bendeki biraz elindekini kaybetmeye dogru da cabucak gidebilecek bir durum. Bu konuda dikkatli olmak gerek. Kendimi biliyorsam kucagimda bebek olsa da yaparim gibi geliyor bunu. Bana cok ters düşmemesi lazim.
Yani bilmiyorum altından kalkabilirim belki ama öyle bir insan olması lazım. Çok fevriyim bir anda her şey bitti diyip gidebilirim beni zorlarsa :D ne biliyim bunların altından kalkabilmesi beni frenleyebilmesi lazım kısacası beni taşıyabilmesi lazım
Ancak öyle anlaşabiliriz 🥲
Ben kendime inanıyorum ama karşı tarafın da kendine inanması lazım. Her iki taraf da icraat göstermeli. Her şeyi tek başıma yapamam yani. O da aynı şekilde yapamaz. Herkes görevini yapmalı, sorumluluğunu bilmeli.
Cevap
14Cevap
Evet düşünüyorum ama şu an değil.
sağlıklı yetişkin olabilen insanlar evliliği kaldırabilir. türklerin evliliklerinde ne yazık ki bunun olmadığını düşünüyorum. aileler birbiriyle evleniyor iki insan değil... sınırlar, bağımsızlık bunların ne olduğunu bilen ve uygulayabilen az çift var.
Eve bakabilirim. Çocuğa bakabilirim. Eşi mutlu edebilirim. şu an iş yok okuyorum ama evliliği sürdürebilecek yeterlilikteyim. Zaten para getirmek benim gorevim değil ama benimde katkim olurdu iş olsaydı. Velhasıl sorumluluk alabilecek yeterlilikteyim ama ister miyim hayır.
Evliliğin getirebileceği bir sorumluluk yok. İşe gidip gelmek daha çok para kazanmak ev işi dışında bir sorumluluğu yok. Bunları bekarken de yapıyorsun. Mesele çocuk yapmak. Onun da sorumluluğunu birlikte sırtlanıyorsun.
Bu konu da emin değilim. Bu sebeple yavaş adımlarla gideceğim. Sorumlulukları üstüme yığıp altında kalmak yerine, küçük şeylerden başlamayı tercih ederim. Aksi hâlde psikolojim kaldırmayabilir. Bu da evliliğe olumsuz anlamda yansıyabilir.
Bu biraz da hayatımı paylaşacağım insanın desteği ile alakalı. Sonuçta bütün sorumlulukları tek başıma üstlenemem. Hazır mıyım gerçi ondan da emin değilim ama doğru insan çıkarsa hazır olurum gibi geliyor.
Biz bunu denedik erkek arkadaşımla dedik ki bir iki hafta öyleymiş gibi davranalım iste hergün aynı dizi, aynı saatte ve masa da yemek, iş hariç çok az arkadas falan hergün aynı şeyi izlerken bile sıkıldık ve 2. Hafta boşandık shiekdnkekkdkdkd
Evlilik bok gibidir sadece kendi bokunun kokusuna katlanirsin
Evlenmeden once o bokun sana ait olduguna emin ol
Aldatmak olarak anlama
Yani annesinden bagimsiz mi arkadaslariyla hala vakit gecirmek ister mi eegen gibi iş veya oyunun bokunu cikarir mi
Bir anda bir evlilik olsa daha buna altyapı sağlayacak imkanım olmadığını bildiğimden bu durum ancak mesleğimi elime alıp altyapıyı sağladıktan sonra olur.
Evet inanıyorum hem harika bir eş hem de harika bir baba olurum fakat bu eşim olacak kişinin de ne kadar destek olacağına bağlı bir durum.
Karşı tarafta önemli ailesi önemli esin önemli maddi durum her şey çok önemli ondan ona göre seçilmeli
Emin değilim. Genel olarak asabi bir yapım var. Karşımdaki insan biraz ılımlı olmalı ki evlilik yürüsün.
ne kadar yemek yapmayı bilmesem de kocamla oturur yemek yaparız bir yandan dovuşuruz OSMODKKCFKODOLAA
olur olur ben evlilik işlerini yaparım
Kişinin kendi bireysel sorumluluklarından farkı nedir ki?
şu an taşıyamam okuduğum için ama ilerleyen senelerde ne olur bilemem
göbek adım sorumluluk.. ben, sorumlu bir kişiyim
Ailemdeki gibi bir evlilik olacaksa hiç olmasın daha iyi
Hayır ki evli değilim. Ama düşüncesi güzel şimdi sjsjssj
bencede bende manevi olarak evet ama maddi olarak hayır
Henüz bu sorumluluğu kaldırabileceğimi sanmıyorum, evliliğe hazır değilim
Yaşiniz dogrumj... o yaşta artık hazirlanmakmlazim ama bı kadın. İçin ideal yaş bence.. yavaş yavaş...
@NeclaTekinAydınoğlu düşünüyorsan gelip isteyin beni. Ben E yakışıklı olan😎
yakışıklılığın ve taşıyabileceğine olan inancım arasında ters orantı var desem? 👉🏻🙃👈🏻
@NeclaTekinAydınoğlu bir kere daha kalbimi paramparça ettin eyv🤦🏻♂️
bu aşkın katili sensin 🤷🏻♀️ anneciğinin ellerinden öperim 💖
@NeclaTekinAydınoğlu toprak at üstüme bir de. E😔
Her ne kadar sorumluluk sahibi bir insan olup her zorluğun üstesinden gelebilen bir insan olsam da evlilik düşünebilck bir kafada değilim
Evet hazır hissediyorum 22 yaşındayım seneye evleneceğim.
Hayırlı olsun şimdiden :)
Yok hayır, ben kızları yataga atıp bırakıyorum broo 🤣
Hayır inanmıyorum evliliğe hazır değilim 😂
ffjfj
Yok ben beceremem evliliği.
Evet inanıyorum ama gelirim yok sadece
taşıyoruz işte bir şekilde
Zorlanacağimi düşünüyorum
İnanmıyorum ki evlenmek gibi bir düşüncem de yok
Bu kadar inanmadığım çok az şey var
Taşıyoruz. Sabır ve anlayış gerekiyor.
Daha var ya. Aile kurmak büyük sorumluluk.
Zor geliyor bazen
Şu an değil çok daha sonra 😄
Hazir hissetmiyorum.
Hayır hazır hissetmiyorum
Hayır inanmıyorum bu yüzden evliliği düşünmüyorum
Ama o yaş bı kadın için hem güzel. hem. olgun bir yaş.. dusunemk lazim
Yio. 🤣
Yok ben yapamam.
Ben inanıyorum yaşla alakası yok
Evettt
Evet
Ben biraz rahatına düşkünüm benden olmaz