Bi kaç gün sonra 29 yaşıma giricem 20li yaşların başında tek düşündüğüm okumak ve eğitim görmek olduğu ve sadece buna odaklandığım için evlenmem mümkün değildi. 24 yaşımdan sonra da evlenmek bana saçma gelmeye başladı çünkü o yaştan sonra birini tanımak, evlilik hazırlığı, evliliğe uyum, ve çocuk gibi süreçlerden geçmek geç kalınmış ve zaman kaybı gibiydi. O nedenle evliliği kafamda bitirdim. Ama ailem hala evlilik beklentisinde evlenmiyceğimi söylediğimde duymazdan geliyorlar. Napmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHiçbir şey için geç değildir. Bazıları erken yaşta evliliğe hazır hisseder, bazıları geç yaşta evliliğe hazır hisseder. Mühim olan doğru insanla karşılaşıp, karşılaşmaman. Ailenin baskı kurması da şu yönden olabilir; eve bir yardımın dokunmuyorsa, sürekli şikayet edip memnuniyetsizsen, ailenle mutlu değilsen, onlarla güzel vakit geçirmiyorsan, iş sahibi insansan eve maddi katkın yoksa bir an önce senden kurtulma isteği de olabilir. Ben ailemle güzel anlaşmaya çalışıyorum ve maddi olarakta yardım ediyorum. Babam ne zaman hazır hissedersen o zaman evlenirsin diyor. O evlenme baskısını evde hissetmiyorum. Tam tersi hep yanlarında kalayım isteği var onlarda. O mükemmel bağı kurmak zor olsa da, ailenle güzel bağlarını kurmaya çalış.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılSırf benden geçti diye düşündüğün için evlenmek istemiyorsan 70 yaşında sevgilisine kaçan teyzeleri hatırlatırım. Ama genel olarak bir evlilik hayatı sürdürmek istemiyorsan da kimseyi buna ikna etmek zorunda değilsin. Bu senin tercihin kimse seni bunun için zorlayamaz
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek zaten akılsızlık ilkel dürtüleri ni bastıramayan insanların cahillerin düşüneceği şey. 1. Neden ekonomi benim aldığım para bana yetmiyor. 2. Neden memlekette kaç tane düzgün insan kaldı kadın ya da erkek 3. neden özgürlüğü bırakıp neden riske girip sorumluluk alasın. 4. Neden zaten kadın erkek eşitliği yok erkek yapar döver aldatır her işi kadına yaptırır en azından evlendikten sonra baştan kimse bunu demez. 5...6... Diye gider. Sen yetişkin bir bireysin ailende olsa kimsenin sözüyle hayatına yön vermek zorunda değilsin.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Evlilik bir marifet değildir. Genelde aileler kız çocuklarının erkekler kadar ayakları üzerinde duramayacaklarından kötü yollara düşebileceğinden endişe ederler o yüzden evlendirip tüm sorumluluğu kocaya yüklenmesini doğru bulurlar bu çok yanlış çünkü kafasında hedefleri tamamlanmamış kadın zaten koca sözü de dinlemez kendi bildiğini okur. O yüzden bunları ailene düzgünce anlat sağdan soldan gelen bu kız bekar kesin hayatında biri olmuştur dedikodularına da aldırış etme kariyer yolunda emin adımlarla ilerle. İçinde ukte olmasın.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
+1 yıl
Ah be tatlım 29 harika bir yaş, biraz gevşemek lazım 😄 Ailene evlenmeme kararını kabul ettirmek gerçekten zor olabilir, özellikle de onların bu konuda güçlü beklentileri varsa. Ancak, onlar da senin mutluluğunu ister, ve seninle açık bir şekilde konuşup, duygularını ve düşüncelerini onlara anlatmak belki yardımcı olabilir.
Belki de oturup, neden evlenmek istemediğini ve bu konudaki hislerini net bir şekilde açıklaman gerek. Kendine ve hayatına nasıl odaklandığını, kariyerinde nasıl mutlu olduğunu anlat. Ailene bu senin hayatın ve seçimlerin olduğunu, onların da kendilerine göre farklı hayalleri olabileceğini anlamalarını sağlamalısın 💁♀️
Unutma, seni en iyi sen bilirsin ve mutluluk her şeyden önemli 😇. Hem belki zamanla ailende de bu duruma alışırlar ve seni daha fazla anlamaya çalışırlar. Sen kendin olduğun sürece, ne yaparsan yap, doğru yapıyorsun demektir! 💖17 Yorumla- +1 yıl
Abla sen robot falan mısın yaa her takip ediyorum seni cevapların o kadar hoşuma gidiyor ki bir insan bu kadar hoş ve güzel şeyler yazamaz gibi geliyor
- +1 yıl
KS nin yapay zekası sadece sorulara yanıt veriyor alt cevaplara yanıt veremiyor
- +1 yıl
@gulsuberenkolsuz evet robot shqjjsnnz
- +1 yıl
@BagetNecmi robot mobotta özelden bi vermeye başlasa 😂😂😂
- +1 yıl
@havacokkksicakkk Ne 😑
- +1 yıl
Ciddi mii
- +1 yıl
Yapay zeka onlar terimler promt olarak işleniyor ona göre analiz edip KS arşivini tarayıp cevap yazıyorlar.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
51Cevap
Seni duymazdan gelenleri sen de duyma. Anlamak istemeyen birine anlatmaya çalışarak kendini yorma. Seni en iyi ebeveynlerin değil sen tanıyorsun. Hayat da senin biricik hayatın. Tekrarı yok. Bu sefer ailem için yaşayıvereyimle olmaz. Devir onların devri değil. Senin kararına saygı göstermeyi öğrenmeliler. Sakın kimsenin tesirinde kalıp ömür boyu pişmanlık duyacağın şeylerin içine girme, evlilik gibi. 30'dan sonra da anne olmak, çocuk büyütmek gerçekten çok zor. Ülkemizde genel anlamda zaten yaşamak çok zor. Üzerine kadınsan, anneysen kafayı yememek işten bile değil..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHer insan evlenmek zorunda değil. Bir yerden sonra kabullenecekler. Sırf evlenmiş olmak için de evlenilmez. Evli olup mutsuz olan insan sayısı mutlu olanlardan daha fazla.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı. Cevabınız sorunuzda saklı. İkna etmeye çalışmak... Bu durumdan ne zaman kurtulursunuz biliyor musunuz? Birilerini ikna etmeye çalışmayarak.. Önemsemyerek.
Onların sizi duymazdan geldiği gibi siz de onları duymazdan gelin ve onları evlenmeyeceğinize ikna etmeye çalışmayın.
Böylece ne kadar duyarsız olduğunuzu görecek ve ümidi kesecekler.
Kendinizi ifade etmeye çalıştıkça umursanmazsınız. Sesiniz duyulmadığında sessizliyi seçin👍🏻20 YorumlaBu zamanda evlenmek kumarda zar atmak gibi.. doğru insan kalmadı. Kimsenin kimseye tahammülü yok.. kimsenin sözleriyle davranışları bir değil. Evlenmeden önceki insanla evlendikten sonraki insan arasında dünyalar kadar fark oluyor insanlar düzenbaz olmuş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Kendi hayatını yaşamaya devam et, evlenme. Aileni hiç bir şeye ikna etmek zorunda değilsin.
Sonuçta okumuşsun, kendi hayatını kur, ailenden ayrı yaşa, ya da zaten yaşıyorsan buna devam et.Seve seve kabul edecekler, bu senin hayatın, ailen dahil kimseyi ilgilendirmez, kimseyi de buna ikna etmek zorunda değilsin.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle geç kaldığın bir şey yok, hatta şu anda tam yaşındasın çünkü hem okulu bitirip mesleğini eline almışsın hem de evliliğin getireceği sorumluluklar için yeterince olgunlaşmışsın, bunun altını çizelim. Saçma bulman konusunda pek bir şey diyemem ama bence böyle düşünmenin nedeni şimdiye kadar karşına aşktan başını döndürecek bir erkeğin çıkmamış olmasından kaynaklı, hayatında birisi olunca bu düşüncen değişir o vakit sevdiğinle bir an önce evlenmek istersin 😄
00 Yorumla
+1 yılİmkanın varsa aynı zamanda ayrı eve çıkmayı dene bence. Hiçbir zaman direktifleri bitmeyecek çünkü. Herkes evlenmek ve aile kurmak mecburiyetinde değil. Evleneceğin insan bugün değil belki daha ileri vakitte karşına çıkacak ve hayli hayli içine sinecek. Toplum baskısıyla hemen evlenmek akıl kârı değil.
00 Yorumla
+1 yılGeç kalmış değilsin. Evliliğin bir yaşı olduğuna inanmıyorum. Ancak ben de 29 yaşındayım. Ekonomik özgürlüğü olan kariyer sahibi bi insanım. Arabam da var. Kazandığımı gönlümce harcıyorum. Evlenmek demek kadın için ekstra sorumluluk demek.. Böyle cok daha iyi..
06 Yorumla- +1 yıl
😀😀
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
Buyuk ihtimal yoneticidir
- +1 yıl
Yöneticiyim evet..
Evliliğe kapalı değilim. Evlenmiş olmak icin evlenmem.. olsa da olur olmasa da.. - +1 yıl
Biliyorum ben ya genelde🙏🙏
+1 yıl“yıllardır tanıdığım birisi var. Çok güvenilir düzgün biri. Bu ilişkimi size açıklayacaktım sadece doğru zamanı bekliyordum. Yani adamın kendi işini gücünü kurmasını ekonomik olarak güçlenmesini bekliyordum. Bana karşı hiç bir kabalığı olmadı”.
Böyle anlat ve bir zaman bu şekilde devam et. Sonra sana karşı yanlış yaptığını ve erkeklere güveninin kalmadığını evlilik gibi kelimelere midem bulanıyor dersin.00 Yorumla
+1 yılAilen ne kadar zorlasa da seni sonuçta senin kararın olacak. Ha sana tavsiyem iyi bir iş ve maaşın varsa kendi evine çıkman. Biraz da ailenden uzak kalman. Çünkü bunu yapınca anlıyorlar tek başına ayaklarinin üzerinde durabildigini. Uzak kalmak aileden gerçekten en iyisi.
00 YorumlaAileyle önemli konularda anlaşmazlık yaşamak zor olabilir. Onlara duygularını ve düşüncelerini açıkça ifade etmek önemli. Belki onlara neden evlenmek istemediğini ve bu konudaki düşüncelerini anlatarak onları ikna edebilirsin. Açık ve samimi bir iletişimle belki onların senin bakış açını anlamalarını sağlayabilirsin. Aileler genellikle çocuklarının mutluluğunu düşünmek isterler, bu yüzden duygularını ve sebeplerini paylaşmak önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüzel bir şey değil zaten. Ayrı dünyalarda iki insanı aynı evin içine tıkıp ömür boyu birbirlerini sevme fikri aşırı saçma bir şey.
Zaten evlenen hiç kimse sağlıklı çocuk yapacak ve yetiştirecek olgunlukta değil. Olan hep kız çocuklarına olur. Sevgiyi alamaz, hep s. refsizleri secerler, onlar da kadına şiddet uygular.
Erkek çocuğunda da narsistlik olur. Hepsinin temeli çocuklukta atılıyor.
00 Yorumla
+1 yılAilem muhafazakar ise kurtuluşun yok ama yok değilse tek dertleri onların evlerinden gitmen sonuç bu yani kendimden biliyorum aslında mutluluk değil tek dertleri gitmemiz
02 Yorumla
Soran+1 yıltek başıma yaşayamam ben ailemi bırakamam
- +1 yıl
Yakın bir yere çıkmış olursun arada gider gelirsin
Kendini de şartlama, bu duruma da takılma. Özellikle bunun tartışmasını verme. Zamanla ya senin düşüncen yumuşar. Ya da lafı daha az geçer ve zamanla evlenmezsin zaten
12 Yorumla
+1 yılAilen sana yıllar sonra çoooooooook pişman olmaman için yardımcı oluyor ama sen illa ben çooooooooook pişman olmak istiyorum diye ısrar ediyorsun
07 Yorumla
Soran+1 yılne saçmalıyorsun?
- +1 yıl
Saç malanmaz taranır
Yıllar sonra kuru kuru tek başına kalınca anlarsın
Soran+1 yılalgılama sorunun var galiba bekar kalmayı zaten ben istiyorum?
- +1 yıl
Gayet iyi anladım.
Ailen de sen evlen diye uğraşıyor Kİ sen bu saçma fikrinden yıllar sonra kurtulduğunda iş işten geçmiş olmasın.
Seninki şeye benziyor
Hani çocukken patlıcan yemezler ama sonra büyüyünce patlıcanın közlenmisini, musakkasini, yok yoğurtlusunu, kebanini vs... her çeşidini yerler.
Sen şimdi bekarlığı istiyorsun ya , 40tan sonra DANKKKKK edicek ve pisman olcan
Soran+1 yılsebep?
- +1 yıl
Sebebinin soylemlerle hiçbir etkisi olmaz.
Ancak yaşayınca anlarsın.
Bu durumda tecrübeye biat etmelisin.
Ama ne yazık ki sen öyle biri değilsin.
Neyse ,
Yalnızlığın ve sen beraber takılın.
Yapacak bisey yok çünkü ruhun zamanla farklılaştığını ancak yaşayarak öğrenirsin... - +1 yıl
Ahaha su yoruma Sesli güldüm 😅 kızım sen bu yoruma bakma, bu da ailen gibi kafada işte, gül geç boşveeeeeeerrrrrr
+1 yılAnne baba diyorsun muhtemel olarak efendim kızım diyecekler.
Ben evlenmeyeceğim dicen, onlar da tamam kızım diyecekler.00 Yorumla
+1 yılHayat senin hayatın kim karışır iknalık bir durum yok bence
Bir ömür boyu o yastığa ailen baş koymuycak sen koyacaksın...00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılevlenme zorla tututup adamın kapısına bırakacak halleri yok ne sarmasını siz ya ailesini nasıl ikna edecekmiş
00 Yorumla
+1 yılÇocuk yap bir tane. Sonra olmazsa yine boşanırsın. Düzenli seks yapıyorsan biraz daha vaktin var tabii. Ama kendi geçimini sağlaman lazım evlenmemen için
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Zamana bırak çok sert çıkışlar yapma. Ama bir yaştan sonra aileyle de zorlanirsin kendi düzenine çıkman lazim
00 Yorumla
+1 yılBebeğim kafa yapın evlilik müessesesinin ağırlığını kaldırmaktan ve ciddiyetini algılamaktan uzak ise lütfen evlenme
00 YorumlaKız ailelerinin genel sorunu bu. Zamanında evlendirmiyorlar, sonra da evlensin diye bakıyorlar.
00 YorumlaBu senin hayatın ve senin kararların o yüzden sırf ailen istiyor diye hazır olmadığın bir evlilik yapma derim ben
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaçma zaten, bu düşünceler senin ne kadar aklı başında biri olduğunu gösteriyor. Tüm sorun onların duymazdan geldiği konuyu sen neden duymazdan gelemiyorsun. Kimseyi ikna etmek zorunda değilsin ki
00 Yorumla
+1 yılİkna etmek zorunda değilsin, onlar saygı duymak zorunda.
10 Yorumla
+1 yılAynı durum bende de mevcut ülkemiz de evlen baskısı neden var bilmiyorum 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyrı eve çık konu evlenmen değil evden gitmen bence, aileler bir süre sonra rahatlık, ister kafa dinlemek ister, başbaşa kalmak ister, 29 yaşında kendi ayaklarının üstünde durabiliyosan evde kalabalık etme. Kendi evine taşın hem aileni her gün görüp bu probleme mağruz kalmazsın
10 Yorumla
+1 yılAileni ikna edemezsin. Dikkat et onlar seni ikna etmesin😂
11 YorumlaHayat senin hayatın bunun için kimseyi ikna etmene gerek yok.. Hele ki söz konusu evlilikse..
00 YorumlaAilen mi evleniyor sen mi? Bence yanıt gayet açık 😂
00 YorumlaHayat tek kişilik değil doğru kişiyi bulursam evlenmeyi düşünüyorum bu arada bende 29 yaşındayım
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEn doğru karar. O kadar koşusturmanın zorluğun ardında çocuk yap büyüt eşinin dırdırı gerek yok bence. Evliyim ama şu anki durum olsa kesinlikle evlenmezdim.
Evlenince ne artısı var ki.00 Yorumlabildiğini okumaya devam etmelisin. peki cinsel hayatın yok mu?
00 Yorumla
+1 yılMesele evlilik değil insan sevdiği uyum sağlayacağı birini her zaman ister
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yıl24 yaşından sonra hayata küsmüş bir kadınmı var karşımızda.
00 Yorumla Bunları düşünmek için erken. Hayatı yaşayıp olgunlaştıgında düşüncelerin degişebilir
00 Yorumla
+1 yılİkna etmen gerekmiyor. Onlar istedikleri kadar evlenmeni bekleyebilirler.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik saçma zaten, ikna etmek zorunda değilsin. Evlenmezsin olur biter.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. boş ver kimseyi ikna etmek zirunda degilsin istemiyorsan senin kararın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. Evlen ama kesinlikle geç evlen. Ama gerçi sen kadınsın. Biyolojik durumu göz önüne alman gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılikna olmazlar ama zamanla verdiğin bu radikal karara alışacaklardır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilenin yanında defalarca bunu tekrar et bir süre sonra onlardan anlayacaklar ve ısrar etmeyi bırakırlar
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumak ve eğitim evliliğe mani değil.
Evlenmek istesen peki mutlu bir yuva kurar mısın sence yoksa biraz mecburiyetten mi olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılevlilik kararı almak ve sonrası dediğin gibi zor süreç, evlenmicene göre, kapın hep kapalımı kalacak? evlenmeden olmaz diyenlerdensen?
00 Yorumla
+1 yılAşık olmadan bana da saçma geliyor çünkü sıkılıp soğuyacağımı düşünüyorum. Hem cinsel yönden hem kişilik olarak güzellik olarak sevmediğim birisiyle uzun süre mutlu olamam gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGelir tabi sitedeki evlilerin ne halt etdiğini görünce bende tiksiniyorum
00 Yorumlakendi ayaklarinin ustunde durabilecek birisin bence 29 yaşında bi kadinin ne yapacağına ailesi karar vermemeli tabiki gonullerini kirmaya gerek yok evet ama onlar da zamanla alışacaktır buna
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelirli yaştan sonra alışıyorlar. Fikrini kabulleniyorlar. Zorla kimse kimseyi evlendiremez zaten.
00 Yorumla
+1 yılGün gelip keşke bir çocuğum olsaydı diye pişmanlık yaşar mıyım diye sor kendine önce. 50-60 yaşlarında seni soran, hastaneye götüren biri olmayacak sonuçta
00 YorumlaÇünkü karşına evliliği sevdirecek biri çıkmamış olduğundan saçma gelmiştir. Ailen de torun sevmek için evlenmek istiyordur
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkeklerde bu durum kolayda kadınlarda saçma bi baskı var benim maddi durumum iyi kesin sesinizi diyorum çıt çıkmıyor her türlü sapıklığımı normal erkeksin hakkın diyolar erkekte para ile herşeyi çözebiliyosunda kadında zor
00 YorumlaBence boş ver salla gitsin. Evlilik monotonluktur. Hayatını yaşa, keyfine bak.
10 Yorumla
+1 yılAşk evliliği yapmak istiyorum de aşık olunca evlenmek istersin belki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl27 yaşında birini tanıyorum kız hala ona buna mavi boncuk dağıtıyor. evleneceğinide söylüyor. kim olduğu belli değil. kız güzel ama fiziği yok.
06 Yorumla
Soran+1 yılanlayamadım?
Cevap sahibi+1 yılyani geç değil 24 yaşından sonrası için
Soran+1 yılben kendi mentalime göre karar alıyorum başkasının ruhi yapısı beni ilgilendirmez
Cevap sahibi+1 yılnapcan ömür boyu bakire mi kalcan
Soran+1 yılbundan sanane?
Cevap sahibi+1 yılhaklısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılKanka evlilik işi gerçekten öyle sanıldığı gibi değil. Benim arkadaşlar da evlendi bazıları. Ben ise hala iş bulmaya çalışıyorum
00 Yorumla
+1 yılşu an kendine yetiyor musun maddi olarak
04 Yorumla
Soran+1 yılniye biriyle finansal olarak mı evleniliyor?
- +1 yıl
soruyorum?
Soran+1 yıltabi ki yetiyorum nasıl bugünlere gelebilirdim? yalnızca alakasız bi soru
- +1 yıl
o zaman evlenmek için bir sebebin de yok ailen belki seni yeterli görmüyorsa baskıyı da artırabilir dicektim sadece
+1 yılAilenden ayrı yaşamalısın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kız evlenmeden olur mu
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNeyini ikna etcen evlenme işte.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik bizim ülkemizde saçma
00 Yorumla - Devamını Gör (27)
Devamını Gör(72)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlilik bana saçma gelmeye başladı. Ailemi evlenmeyeceğime nasıl ikna ederim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler