Merhaba bi konuda danışmak istiyorum herkesin fikri önemli benim için
eşimin ailesiyle aynı bahçede yaşıyoruz evlerimiz karşılıklı ama annesiyle anlaşamıyoruz hiçbir şekilde durup dururken surat asıyor trip atıyor hiç çekilecek gibi değil psikolojim bozuldu artık
iki yıldır evliyiz nişanlıyken çok iyidi hatta melek gibiydi anlaşırız diye düşündüm ama hayatımın hatasını yapmışım
kendi evimiz burası ama çıkıp kiraya gitmek istemiyorum eşimi ikna edemiyorum çok az borcumuz var o olmasa giderdik falan diyor ama kesinlikle inanmıyorum
arabasını satmasını istedim bunu da kabul etmedi benim altınlarımla aldı bi de arabasını satmasını istediğim zaman bencilmişim gibi davranıyor bu bencillik mi ben sadece mutlu olmak istiyorum
eşimin ailesiyle aynı bahçede yaşıyoruz evlerimiz karşılıklı ama annesiyle anlaşamıyoruz hiçbir şekilde durup dururken surat asıyor trip atıyor hiç çekilecek gibi değil psikolojim bozuldu artık
iki yıldır evliyiz nişanlıyken çok iyidi hatta melek gibiydi anlaşırız diye düşündüm ama hayatımın hatasını yapmışım
kendi evimiz burası ama çıkıp kiraya gitmek istemiyorum eşimi ikna edemiyorum çok az borcumuz var o olmasa giderdik falan diyor ama kesinlikle inanmıyorum
arabasını satmasını istedim bunu da kabul etmedi benim altınlarımla aldı bi de arabasını satmasını istediğim zaman bencilmişim gibi davranıyor bu bencillik mi ben sadece mutlu olmak istiyorum
Güncellemeler
1 yıl
seks cinsellik
Güncellemeler
1 yıl
cinsel ilişki
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Biraz daha sabret ve benim altınım cümlesini kullanmamaya özen göstererek ev tutmaya ikna et biraz süreç uzayabilir ama olacaktır
ister istemez söylüyorum anası çekilecek gibi değil benim annemi benim evimde istemiyor iki yılda bir defa evime geldi boş şeylerden kavga çıkardı
İşte sabırsız davrandıkça işin zorlaşacak biraz sabır ama gün be günişleyeceksin durgunlaşacaksın trip değil durgunlaşmak üzgüne yakın vaziyetler mutlu olmadığını anlayacak iyice ve her fırsatta bunu duydukça kafasına yer edecek
bu yaz için bana söz vermişti gidecez diye sözünde durmadı borçları bahane ediyor arabasına daha çok değer veriyor
Demekki sen ona tam olarak mutsuzluğunu hissettiremiyorsun. Biraz sanki kocanı üzmemek için kendini üzüyür gibisin yapı olarak daha böyle ince düşünceli bir insansın gibi geldi bana
evet normalde kimseyi kırmamak için uğraşan biriydim ama bunların içinde bütün benliğimi kaybettim insanca söyledim olmadı kavgayla söyledim de olmadı hergün surat asıyorum mutsuzum zaten rol yapmama da gerek kalmıyor kendisi bana diyor zaten hep surat asıyorsun asılmayacak gibi değil ki
İşte bir erkek bu duruma çok fazla dayanamaz, her nekadar maddiyat ve anne babaya hürmetimiz olsada eşimizle olan mutluluğumuz kaçınca bu fazla sürmüyor ben yakız zamanda hedefine ulaşacağını düşünüyorum. Sen sadece kocanın olumsuz etkileneceği aktivitelerdende biraz uzaklaş. Yani onun çok sevdiği şeylerdende yavaş yavaş elini çek bunu kasten değilde mutsuzluktan içinden gelmiyor gibihissettirerek yap
iyilikle ya da kötülükle söylesem de anlamıyor arabasını satmak dünyanın sonu gibi geliyor tamam bende istemem elimiz ayağımız ama benim huzurum psikolojim daha önemli
Arabanız orta halli bir arabaysa satıp arabasız kalmadan küçültmeyi deneseniz belki bir çözüm olur
satsa edecek para 350-400 bin arası ama sanmıyorum alt modelini alacağını
Alt modelini alsa hem arabasız kalmazsınız hemde senin mutluluğunu sağlamış olur. Şu ölümlü dünyada değmez aslında. Eşin birgün öyle bir enkazla karşılaşacak ki belki tamiri mümkün olmayacak çünkü böyle giderse senin kalbin doğrulmayacak eşine karşı
biz birbirimizi çok severek evlendik o benim için çok mücadele verdi bu ilişkide en çok onun emeği var şu an değerimi bilmemesi üzüyor beni
dediğin gibi ölümlü dünya değmez ben sonuç boşanmak olmasın diye uğraşıyorum burada ailesiyle yaşamak bize zarar veriyor farkında ama kopamıyor onlardan
bana sen aileni atabilir misin diyor sürekli beni. ailem benden bir buçuk saat uzaklıkta tamam çok uzak değil ama ben eşim için onlardan uzağım sanki evini ayıran tek erkek o olacak aileni istemiyorum dedikçe beni anlamadı
Çok büyük hata halbuki bugüne kadar mutlu mesut gelebildiysenin senin uyumun sayesinde bir erkeğin mutluluğun kendi çekirdek ailesinde anne babadan ev olarak uzak olursun yine gider gelirsin ama eşinden bir uzaklaşırsan daha telafisi yok bizde bazı şeylerden boşanma seviyesine gelmiştiz zamanında neyseki atlattık ama bıçak kemiğe daynmıştı
bende aynıyım son raddedeyim ömrümü anasıyla ailesiyle geçirecem düşüncesi bile beni yiyip bitiriyor kafayı yiyecek durumdayım
sizin sorununuz neydi
Bizim sorunumuz aşırı kıskançlıkları ve özel bir konu bu ikisi bağlantılı olunca artık sona gelmiştik bitiyprdu. Benim artık gözümde kalmamıştı yani hazırdım ayrılmaya
her şey kafada bitiyor bende şu an olmasa bitirmeye karar verdim ne kadar uğraşsam da boş
Ben açıkçası zaten o sıra evliliğimin sadece kağıt üzerinde olduğunu düşünüyordum bir iki ay birbirimizi görmüyor seviyede yaşadık hatta toparlanabileceğimize inancım bile yoktu
Bazen deniz çalkalanmazsa durulmuyor. Yani büyük patlama olmadan sonuca gidilemiypr. Ben ilk başlarda senin bukadar dolu olduğunu tahmin etmiyordum açıkçası Şu an senin ne durumda olduğunu çok iyi hissediyorum
anlatma derdini anlatırım derdimi hesabı
zoruma giden en büyük şeylerden biri ne emeklerle ne hayallerle evlendim boşanmak için ya da böyle kötü bir evlilik yaşamak için evlenmedim biz eşimle ikimiz olduğumuz zaman çok mutluyuz iyi anlaşıyoruz ama araya aileler girdi mi sarpa sarıyor her şey hep kavga ediyoruz
açıkçası bende inanmıyorum eşimin ailesinden kopacağına ben onun için aileme uzağımda bıraktım geldim ama o benim içim fedakarlık yapmıyor
benim bu kadar uğraşma nedenim ailemin evine küs gitmek istemiyorum sadece mutlu olmak istiyorum
Bende daha neler varda herkesin derdi var durur içerisinde
evet öyle dertsiz insan bulmak bu zamanda ama kaynana gelin muhabbeti herşeyden beter rabbim kimsenin başına vermesin
Zor bir durum. Ama alıp veremediğiniz ne kayınvalidenle önemli olan o
alıp veremediğim yok onun var ailemi evimde istemiyor onun istediği sadece kendi tarafı gelsin gitsin bu şekilde olur mu sizce
Olmaz tabiki. Evlilik karşılıklıdır. Hayatı paylaşmak lazım... Birçok yönden. Ama bence sizin sadece probleminiz bu değil başka dertleriniz de var gibi sanki...
çok derdimiz var iki sene de neler çektiğimi ben biliyorum bir Allah her şey üst üste geldi kalmak yüzsüzlük olur bizimde bi düzen kurmamız lazım annesi ona kul köpek olmamı istiyor ben kaynanayım benim dediğim olmak zorunda kafasında
ben onunla evlenmedim bana insan olmadığı sürece dediğini yapmak zorunda değilim benim tek ailem eşim ve bebeğim
bunu idrak edemiyor
Ozman kaynananın evine gitme.
ben gitmesem o geliyor çocuğu görme bahanesiyle, gitmeme şansım da yok kapıdan dışarı çıktım mı illaki birbirimizi görüyoruz
Yani nötr ol ne bilim uzak durmaya caliş elinden geldiği kadar çocuğun ya da işe gir caliş olmaz mı çocuğun biraz büyüsün
şu an çocuğum büyük olsaydı ya da bırakacak biri olsaydı sırf gitmek için çalışırdım eşime destek olurdum
Tasının ordan. en en kısa surede
eşim yanaşmıyor
O zaman esıne buna goster soyle anlat.. neler yasadıgını neler hıssettıgını. empatı yapsın esın..
o da herşeyi biliyor görüyor ama duygu sömürüsü yapıyor yok yaşlılar şöyle böyle ama cidden ailesi tam şeytan psikolojim alt üst oldu
Esın yası kac? Sen yaa kac
ben 25 eşim 34
Esın bıraz odun galıba. Senı anlamakta zorlanıyor. yas farkda cokmus. ee normal anlamaması
beni anladığını söylüyor ama benim burada mutsuz olmama göz yumuyor
Senı anlasaydı dedıgını yapar senı boyle uzmezdı. Sana ulasamıyorumda akıl vereyım
Aranızdaki Problem ne ki
benim evimde ailemi annemi istemiyor iki yılda bir kere geldi tavırlarıyla kadını kovmaktan beter etti bebeğim memeyi bıraktı ben tekrar emzirmek için uğraşırken emzirme sütün çocuğun zehirler , eşimi bana karşı dolduruyor kayınbabamın emekli maaşı var evlenirken eşim o maaşa güvenip kredi çekti her fırsatta kaynanam parasını istedi kartlarını istedi mecbur olduğumuzu bildiği için iki sene boyunca her Allahın günü kart para kart para lafını duydum ondan bozul plak gibi daha neler neler
Peki eşin bunları görmüyor mu
Problemi çözecek tek bir kişi var o da eşin
görüyor biliyor , o kendine güvenmiyor giderse anası mal mülk vermez diye düşünüyor ama bütün mallar eşimin üstüne onu anlamıyorum ayrıca vermeme gibi bi lüksü yok ki ailesi mezara mı götürecek malı mülkü durum bundan ibaretken bana sabır et bekle diyor beni kandırıyor sadece dayanacak gücüm psikolojim kalmadı
eşim her zaman orta yolu bulmak için uğraşıyor yeri geliyor benim için ailesiyle de kavga ediyor ama annesi çok fena
Allah yardımcınız olsun zor bir durum olsun Sizi çok iyi anlıyorum benzer bir durum bende de var
Mal mülk eşinin üstüne ise Korkacak bir şey açık açık konuşsun annesi ile böyle yapmadığı için her şeyi konuşsun Korkacak bir şey yok zaten huzurunuz yok bundan daha fazla ne kaybedebilirsiniz
hadi ya cidden mi kendimle aynı durumda birinin olduğunu bilmek bile yetiyor beni iyi anlıyorsundur
Seni alıyorum çok iyi anlıyorum
bundan fazlası boşanmak olur 10 aylık
bebeğimiz var eşimi seviyorum bebeğimiz küçük babasız büyümesin istiyorum
Yok boşalmazsınız eşinle konuş içindekilerek eşine Eğer akıllı birisi ise orta yolu bulur sana sabret diyor ne için sabredeceğini sor
bir sene sabret seneye gideriz diyor geçen senede bu sene için demişti
inanmıyorum artık bir sene daha dayanabilir miyim bilmiyorum
Beklentilerinin boş çıktığının farkında mı eşin farkında değilse konuş Kendisine söyle sabret dedin sabreddin bir şey çıkmadı Senden de
söyledim artık hergün söylüyorum niyetimden vazgeçmediğimi bilsin diye kiralık ev buluyorum arıyorum da yorum bile yapmıyor
Umarım evliliğiniz bitmez Ama siz evli gibi yaşamıyor gibisiniz
ben onun anasıyla evlendim özel hayatımız sıfır karı koca ilişkimiz bile yok bu kadar dertten tasadan
kendisi dışarıda çalışıyor anasıyla nenesiyle ailesiyle ben uğraşıyorum dersim bir değil bin
Işin zor Allah yardımcın olsun
amin Allah razı olsun bu durumda olan çok insan var biliyorum rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın çok zor
Sen eşin ev fırsatta yine konuş
Yani Eşin ile ilk fırsatta yine konuş
Peki sen kendi ailenle annenle babanla konuştun mu bu durumları
sürekli söylüyorum işe gittiğinde eve geldiğinde akşam olduğunda artık onu daralıyorum sürekli seçim de sundum ona ya benimle gelirsin ya ben tek giderim diye burada kalacaksak boşanalım bile dedim
Sen ailenle konuştun mu annenle konuştun mu bu durumları
annemle konuşuyorum başlarda anlatmıyordum üzülmesin diye ama kaynanam kendi akrabalarının yanında anası kızına kızmıyor bile demiş benim annemin haberi bile yoktu hiçbişeyden ama anlatıyorum üzülüyor tabi eşinle aranı bozma o sana iyise takma diyor ama takılmayacak gibi değil
Annen de haklı onun için de zor biraz daha sabret olmadı bebeğini de annene git birkaç günlüğüne gözdağı ver kocana
Senin mesleğin var mı Çalışıyor musun
satış danışmanıydım evlenmeden önce mağazada çalışıyordum evlenince şehir değişikliği yüzünden işi bıraktım zaten üç ay sonra bebeğime hamile kaldım şuanda bebek derken çalışmaya fırsat olmadı
öyle olacak sanırım giderken haber bile vermeyecem gerçi başımda bekçi anası var
Anasını boş ver ya Sen birkaç gündür annene git seni arasın Kaçan kovalanır unutma ama sabret Son daraddeye gelince yap bunu
bir daha ki tartışmada o olacak artık her yolu denedim konuştum kavga ettim uyardım çok ağladım ama hiçbiri işe yaramadı gitmem de işe yaramazsa yapacak bişey yok herkes yoluna bakar
Ama kuzusu
galiba ☹️
Başka yere yerlesin
zorlama o zaman
bi tane bebeğimiz var onun için uğraşıyorum ama bu şekilde gittiği sürece dediğin gibi zorlamanın anlamı da yok