Ateistler hangi kafaya göre ateist oluyor anlam veremiyorum, hani tanrının olmadığını kanıtlayan hiç bir mantıklı bilimsel tutarlı hiç bir delil yok, bugün bile evrenin oluşumuyla ilgili sayısız tesadüflerden bahsediliyor ve tabii ki en büyük çelişkisi enerji vardan yok edilemez, yoktan var edilemez denilen ve termodinamiğin kanunu olan bu maddenin es geçilerek big bang teorisi adı altında aşırı yoğun ve sıcak bir noktadan geldiğinden bahsederek resmen enerjinin dengesinin temeli olan o termo dinamik kanunu bir hiç oluyor ayrıca o noktanın nasıl olabileceğiyle ilgili zaten bir görüş yok yani burası bir varsayım önceden bir enerji varmış işte ya da yoktan var olmuş gibi ve sonra bu hale gelip evren oluşmuş. Ondan sonra oluşan patlamayla enerjinin bazı formları kütleye dönüşüyor bazıları adı bilenemeyen başka enerji formlarına ve yabancı maddelere dönüşüyor bunları internette araştırarak bulabilirsiniz karanlık madde, karanlık enerji vs gibi tuhaf bugünkü fizik kanunlarının çoğunun çöktüğü tuhaf değişik enerji ve maddelerden bahsediliyor ve bunların bir çoğu mantıklı bir şekilde açıklanamıyor günümüz teknolojisiyle kaldı ki bilimsel tarafı olsun, bu bağlamda biraz daha gerçekçi düşünmek lazım bigbang teorisinin ne kadar tutarlı ve mantıklı olması için söylenen varsayımların bilimsel gerçekliliğinin olmadığının farkındalar mı, nasıl bu kadar emin olabiliyorlar bir yaratıcının olmadığından merak ediyorum doğrusu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
hadı hıdrojen patladı kabul edelım oksıjen olmadan patladı su oldu toprak oldu hıdrojen tek basına butun elementlerı olusturdu tamam bızı de oluturdu ınsanları gozumuzu kulagımızı agzımızı burnumuzu olusturdu bu cok akıllı atom, ınsan seklınde bır sey meydana getırdı göze görme becerısını nasıl verdı kulaga duyma becerısını nasıl verdı beyıne aklı nasıl verdı bunların hepsı tesaduf mu yanı bız bu sıkık dunyaya tesadufen mı geldık yanlıslıkla bıseyler patladı dıyemı varız bız
bunu sor
ozet yok63 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerçek bir ateist her soruya cevap verir. Adamlar bizim gibi aileden gördükleriyle ateistim demiyor. Kendilerince bir fikri var. Ne sorarsan sor bir cevabı vardır yoksa ateist değildir boşuna övünmezsin ateist soruma cevap veremedi diye. Kendi inancını nasıl savunacagini bilmiyorsun ateiste kafa tutmaya çalışıyorsun. Dötleriyle gülerler. Ben bile güldüm.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEe banane? Ac madem soru burdan söylemekle olmaz adamlar sizi takip etmiyor. Kimseye birşey ispatlamak zorunda değil herkesin kendi inancı bizde birçok şeyi ispat edemeyiz mesela :)
+1 yılNiçin alt etme/köşeye sıkıştırma gayretindeyiz?
Nasıl düşünmeyi dilerse dilesin, onun da altın gibi bir kalbi olabilir.
Yaradan varlıktaki her zerrede kendisini gösteriyor, aynen o insanda da gizli, dilerse kendisini bir anda gösteriverir de hepimiz ağız açık seyreder ona hürmet ederiz.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
ona Kur'an bu yılları gösteren ve sırrı çözülen şeyler sun mesela;
1-Domuz Eti haramdır (610-632 yılları arasında neden haramdır bilinmiyodu daha 20 yıl önce çözüldü)
2-Kızılırmağın içindeki Firavun (Milattan çoook önce olan bir olay eğer Kur'an ı mekkeli bir arap yazdıysa bunu nasıl bilebilirdi? ; 1970 li yıllarda İngilizler tarafından bulundu.)
3-"Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz."( Ayetinde uzay sürekli genişleyecektir demekte ve 50-60 yıl önce bilim adamları tarafından yalanlandı ve sonra yaptıkları çalışmalarda genişlediği ortaya çıktı)
Daha bundan bir sürü var araştırırsan bulursun ve ona deki;
"Madem Yaratıcı yok , ben bir çamurun yanına el bombası atsam , benim yüzümün şeklini veya kuşkusuz bir mini dünya oluşmasını beklesem olur mu? olmaz ama ben bir sanatçı getirsem ve bir mini dünya veya benim yüzümün şeklini yapmasını beklesem olur dimi demekki bir Yaratıcı vardır..30 YorumlaAteizm genellikle fiziksel olaylara dayanarak savunurlar kendilerini, Ancak işin içine ruh, bilinç, şuur girdiğinde net cevaplar veremezler, genelde olayı başka yerlere çekmeye çalışırlar. Bu dünyanın en eski varlığı sürüngenler. Bir ateist, ya bana her sürüngenin bir bilinci, ve şuuru olduğunu ispatlayacak, ya da bilinç, ruh ve şuurun bilimsel açıklamasını yapacak (bakın bilimsel derken psikolojik olarak değil, nitekim bilinç, şuur, ruh olmasaydı psikoloji diye bir bilim olmayacaktı) Fiziksel olarak bana bu durumu açıklayan bir ateist bulursam, ben de ateist olcam! hodri meydan!
214 Yorumla- +1 yıl
Ben de öyle tahmin etmiştim zaten! verebileceğiniz tek mantıklı cevabınız bu! :) tümden silip yok etmek! Bir ceset ile bitkisel hayattaki biri arasındaki tek fark; bitkisel hayattaki birinde kan dolaşımının olmasıdır. Ama yeni ölmüş birini yapay kalp cihazına bağlayarak kan dolaşımı sağlanabilmekte. Ancak ölü kişi hiç bir zaman canlanma ihtimali yok tıbben. Ama bitkisel hayat denilen şeyde bir gün çok zayıf da olsa uyanma şansı var. Şimdi bana bitkisel hayattki birini yıllarca ölü gibi yattığı halde nasıl tekrar bilince kavuştuğunu açıklasın bir ateist lütfen? Bitkisel hayattaki kişi nası lkurtuluyor ama ölmüş bir beden kan dolaşımı olduğu halde uyanmıyor? Bir ateist bana bunu açıklasın plaseee?
- +1 yıl
Son yorumundan da anladığı kadarıyla sen ne feminizmin, ne komünizmim, ne de ateimin anlamını bilmiyorsun. 35 yaşına gelmiş birinin bj kadar gündelik kavramları bilmemesi de çok boş bir hayat geçirmiş fazlasıyla cahil biri olduğunu gösteriyor. Yani sen kimseyd hodri meydan diyecek zekaya sahip değilsin.
- +1 yıl
Typolara takılmayın hızlı yazdım
- +1 yıl
Espri olarak yazmıştım o son yorumu, ama bu kadar ciddiye alacağın bilseydim, yazmazdım. Feminizm ile ilgilenmem pek fazla, Komünizim ile olarak ise, eh çat pat bişiler tartışırım. Ama ateizm hakkında bişe bilmiyorsun deyince ! orda dur bakalım, benim üni de yatak arkadaşım atest ti, kimsenin düşüncesine felan uğraşmam ama biz onunla bu konuları çok tartıştık. Her zaman yuvarlak cevaplar verirler, eskiden kiliselerin yaptığı baskı sonucu ortaya çıkmış ve öncülüğünü bilim adamlarının yaptığı bir kavramı, bu gün modern bir düşünce diye satmalarına kesinlikle izin veremem! Engizisyon mahkemelerince öldürülen bilim adamlarınca ortaya atılmış olan bu tez, o dönemki kiliselere karşı türetilmiş ve bilim adamları tarafından benimsenmiş ve yaşatılmıştır. Keşke o dönemdeki bilim adamları Müslümanlığı inceleyip, bilimde gördükleri ile Kuran da bahsedilenleri anlayabilselerdi. Bu gün Ateizm diye bir şey olmazdı!
- +1 yıl
Bir ateistle tartışınca ateizm uzmanı mı oluyorsun? Kilise baskıları orta çağ'a dayanıyor ancak ateizm çokdaha oöncesinden beri var.
- +1 yıl
Ateizm in ortaçağ öncesi öncülerinden bir kaç isim verebilir misin? araştırayım gerçekten? Ben araştırıp konuşurum, Ayşe Hür'ü de gördük tv lerde izleyip takip ediyoruz. sosyal dünya da da takip ediyoruz sizleri hanımefendi. merak etmeyin. İnsanoğlunun doğasıdır etrafını tanıyıp bilmek.
bir hikaye anlatayım size... ateise vereceğiniz en iyi cevap budur bence...
ateizm derneği açılmış. tebrik etmek için aradım. dernek başkanıyla görüştüm. çok sevecen. hoş bir arkadaş. çok nazik. çok güzel konuşuyor.
bir soru sormak istiyorum dedim. tabi buyrun dedi.
dedim; küçük bir derneğin neden bir başkana ihtiyacı var?
dedi; “çünkü bir organizatör, bir idareci olmalı.”
dedim; küçük bir dernek bile bir organizatörsüz idare edilemiyorsa, bu koca kainat nasıl organizatörsüz olabilir dedim. güldü ve kapattı.
Bundan iyisini bilmem...21 Yorumla- +1 yıl
birincisi küfür etme... 2. si 33 yasındayım ben senin gibi aklı kıt bir bebe değilim... Ben bu yazıyı Profilime yazalı ve resimli şekilde paylasalı 1.5 sene oldu.
Senin gördüğün şeyi biri yazdı dimi? gökten vahiy olarak gelmedi yani..
Efendiliğini bozma bir daha saygısız ergen!!!
Bilimde atomaltı parçacıklara tanrı parçacığı diyorlar. Bilim gelebildiği son noktada bile Allah var diyor. Bir de bilim adamlarınn cogu ateist demeleri yok mu? Müslüman+yahudi+hıristiyan bilim adamları azınlıktaymış.
Cahillerle münazarayı kazanamazsın. Ateistlerle tartışmada ise bizim kurallarımız var savunmak için birçok konuya hakim olmalıyız. Ateistliğin ise belirli bir kuralı yok. Dillerine de yanlış anladıkları ayet ve hadisleri dolarlar. Halbuki Kuran dan herkes hissesine göre alır. Meal okumanın kuralları var bunları bilmeden okurlar. Hak yoldan saparlar. Ayet cımbızlayıp alırlar. Halbuki ayet ne üzerine inmiş. Önce ve sonra hangi ayetler gelir. Ayetin hükmü kalkmışmıdr? Bunları bilmezler. Halen İslamda kölelik var sanan çok ateist var. Oysa İslamda sadece köle statüsünde olan savaştaki rehinelerdir. Buna da sadece savaşta izin verilir.11 Yorumla- +1 yıl
Şu soruyu sor 14 asır önce haşa bir arap tarafından yazıldığını iddia ettiğin bir kitap nasıl bu kadar bilimsel mucize içeriyor. Evrenin genişlemesi, elektrik, bebeğin gelişim safhaları...
Mikroskobun teleskobun vb adının dahi bilinmediği bir dönemde Kuran bunlardan nasıl bahsedebiliyor?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bir ateistim herkes istediğini sorar bana ben de bilmiyorsam bilmiyorum derim. Bizler kendi görüşümüzü haklı çıkarmak için uğraşmıyoruz doğru olanı arıyoruz, yanılıyor olabiliriz. İnanan çoğu arkadaşta şunu görüyorum kendileri görüşlerinden tuhaf bir şekilde aşırı eminler, yanılıyor oldukları hiç akıllarına gelmiyor ( belki de korkudan) ve bizim yanıldığımıza da eminler. Ama çok sinir bozucu olan bir şey var o da şu hiçbir şey açıklamaya kalkmadan sadece hakaret edip yanacağımızı söylemek. İnanan arkadaşlar lütfen bunu yapmayın görüşlerinizi ispatlayabiliyorsanız biz de inanırız.
01 Yorumla- +1 yıl
öncelikle şunu söyleyeyim. Karşıdaki kişi kim olursa olsun, tartışma konusu ne olursa olsun, tartışmada hakaret ve küfürden uzak durmaya çalışırım elimden geldiğince. Tartışma ortamında herkes görüşünü beyan eder ve karşı tarafa hakaret etmeden küfretmeden düşüncesini savunur. Ben din ile ilgili herşeyi bildiğimi söyleyemem. bilmediğim bir konuda bilmiyorum derim. ama bildiğim ve emin olduğum düşüncemden de asla vazgeçmem. hakaret ve küfür olmadan konuşmak istersen bana mesaj at konuşalım
Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Bir ateiste hic bir soru sorma. ne sorarsan sor. gökten bir el uzansa yinede inanmazlar. onun için nefesini boşa harcama. Allah biz kafirlerin kalelerini muhurledik diyor. kitlemis kalbini Allah. yapacak bisey yok. kendi hallerine birakin. maymundan geldiğini dusunup dursun. ölünce anlar zaten gerçeği. ama o gün kesmeler fayda vermiyor malesef
22 Yorumla- +1 yıl
Gökten el uzansa inanacağız da arap bir adam bir kitap yazıp allah gönderdi demesi hiç inandırıcı değil işte. Ben allah olsam elimi uzatırdım herkes inanırdı, seninki zoru seviyor heralde,
- +1 yıl
Allah beni görmeden bana iman edeceksiniz diyor. gorursen bunu adi iman olmaz ki. bana akli vicdani aciyi agriyi göster desem gosteremessin ama bunlara inanirsin. Allah söz konusu olunca ona inanmassin. üstelik kuranda o kadar bilimsel kanitlarin olmasına rağmen. ne yazikki kaybedenlerden olacaksiniz. kuran insan yazimi değildir. Allah sözüdür.
+1 yılMuhattap olmam, arkadasimsada bu konulara girmem, ne o beni dinimden dondurebilir nede ben onu kararindan, yapacak birsey yok, dogru yolu bulmasina dilerim. Ama son zamanlarda tum ergenlerde ateistim ben veya kizlarda lezbiyenim ben muhabbeti cikmaya basladi, Allah sonumuzu hayir etsin.
11 Yorumla
+1 yılBir meyve ağacı düşün !
Mesela elma ağacı olsun..
Tohumu ekiyorsun, aynı cins tohum hiç bir farklılık yok suluyorsun, bakımını yapıyorsun büyüyor ve meyve vermeye başlıyor bir bakıyorsun bir meyve yeşilken diğeri kırmızı biri ekşiyken diğeri tatlı işte bunu bilim açıklayamaz / Allah C. C. varlığına zerre-i miskal kadar bir işarettir bu.
Allah onlara hidayet versin ne diyelim..
Sevgiler
ESMER!11 YorumlaAnanı babanı kızkardeşini veya kız arkadaşını sevmenin bir manası olmamalı senin için. Çünkü sizin sevginiz ölümlü. O yüzden sevmene bile gerek yok. Hiç sevme bile. Madem ölüp toprağa karışıp ineğin yediği pırasa olucaksın, sonra sıçtığı b*k olucaksın. Senin annen de sevgilin de o olucak. Sevgi falan kalmıycak. Birbirinizi de göremiyceksiniz. Sevme kardeşim. Biz ölümden sonra da sevdiklerimizle beraber olucaz. O yüzden seviyoruz. Sen sevme. Siz zaten b*k olucaksınız de.
00 YorumlaAteiste Sorman Gereken şey , Hiç Birşey Hiçlikten Var Olamaz. İlk Önce bunu Kabul Edip Edemediğini Sor. Kabul Ederse Kimin Yarattığını Sor , Belli Değil Bilim Daha O kadar İlerlemedi Gibi Konusma Yapacaktır , O Maddeyi İlk Oluşturan Şeye Tanrı Diyoruz Biz. iLK önce bunu kabul ettirmelisin ona ,
10 Yorumlaölmeden önce, aklına ölüm geldiğinde, boşluğu düşündüğünde, yokluğu fiziksel olarak "sıfır" ile hesaplayamadığında, sessizliğin sesi kulaklarında çınladığında... ne düşünüyorsun? sence de yok olmak, hakikaten yok olmak, acı verici değil mi? sorusudur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılAdamlar düz mantık boşver isterse peynire tapsin istersen hicbirşeye inanmasin tapmasin
Biz ELHAMDULILLAH Muslumanız Allah doğru yolundan ayırmasın... İnanmayanlara da akıl fikir versin diye dua ederim hep. .. :(30 Yorumla
+1 yılBeyinleri oldukları halde neden kullanmamakta ısrar ettiklerini sorardım ama yine lafı mantığa ve gereksiz konulara çarpıtırlardı. komikler.
56 Yorumla- +1 yıl
Sana yakismadi..
- +1 yıl
gerçekler.
- +1 yıl
Inanc perdesi ne kadar kalinsa akil günesi o kadar gec dogar :)
- +1 yıl
Öyledir tamam
- +1 yıl
Sen ciddi olamayan, tamamen hakaret etme amacı olan bir soruyu soruyorsun ve lafı çarptırırlardı diyorsun. Komik olanın kim olduğu açık.
- +1 yıl
Tamam
fizikte bir kural vardır, etki-tepki. iki zıt kutuplu mıknatısın birbirine yaklaştığında oluşan itme enerjisini düşünün. birbirlerinden uzaklaştırıldığında ise enerji yok olur. oysa enerji hep vardır. var olan bir şey yok olamaz, etki-tepki'ye maruz kalır. bu sebeple var olan bir insanın uyguladığı enerji neden yok olsun ki. bu dünyada yaşattığı etkiler öldükten sonra tepki olarak dönemez mi? cennet veya cehennem gibi.
14 Yorumla- +1 yıl
Senin mantigina...
Abi uykunu alamamissin git uyu - +1 yıl
@Alfa-Bozkurt terbiyesizligin lüzmu yok birader !
- +1 yıl
@Alfa-Bozkurt kardes senin nickin anlami ne? Bozkurt falan hayirdir?
- +1 yıl
@Alfa-Bozkurt ne oldugunu bildigine sevindim. Tengri inancini savunuyorsan zaten Allahla arasindaki farklari da biliyorsundur, nasil müslümanlastirildigini da ! O yüzden bu sictigimin konusu icin konusacaksan terbiyeni bozma kardesim.
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılbu video oldukça etkileyici..
https://www.facebook.com/video.php?v=934166626627933&permPage=112 Yorumla- +1 yıl
@sakinomayra Bu hocamız Zakir Naik'tir.. çok bilgili, öğretici ve ateistleri rencide etmeden doğru yolu gösterendir.. Bunun gibi bir çok konferansı vardır ve bir çok ateist bu konferanslarda hak yolunu bulmuş müslüman olmuştur. / Allah diğerleine hidayet versin.
- +1 yıl
Amin. Ben denk geldikçe dinliyorum, gerçekten çok müthiş bir hatip. Bizde de Cübbeli Ahmed Hoca'nın sohbeti güzel.
+1 yılbig bang kim tarafından yapıldı güneş derse güneşi kim yaptı sonuna kadar gittiğinde ateistin sinirlendiğini görüceksin oda olmadı aklını göstersin resim olarak
524 Yorumla- +1 yıl
ateist sinirlenmez istediğini sorabilirsin. ateistlerin kafa kestiği , insan yaktığı görülmemiştir tarihte...
- +1 yıl
gördüğünüz gibi arkadaş ancak böyle sacma bir cevap verebiliyor @Riku00 değilmi
- +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam yazdım oraya big bang nasıl oldu?
- +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam evet kafa kesmessiniz cunku inancınız yok biri senin yakınını canından ederse o zaman anlarsın neyse ben sordum soruyu
- +1 yıl
ben ateist değilim bu bir. iki bigbang mevsusunda kimin yaptığını bilmemek bir yaratıcının yaptığı anlamına gelmiyor zaten mantık olarak :)
- +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam kendi kendine olan bişey görmedim ben hiç ateist değilsen güle güle
- +1 yıl
kafa kesmeyi savunan zihniyet lütfen Allah'tan bahsetmesin keza tezat bir söylem oluyor.
- +1 yıl
@Bir_Acayip_Adam kısasa kısas var canım durduk yere değil herhalde
- +1 yıl
neyse zaten cevabın herseyi özetliyor teşekkürler...
- +1 yıl
Bing Bang kimin tarafindan yapildi diyerken, BigBangin bir yapilis oldugunu idda ediyorsun.
Kim tarafindan yapildigini sorarak Ateistlere kapak verdigini sanacagina, ilk önce yapildigini bikere kanitla.
Ama neyse cevapini vereyim. BigBang nasil olustu bilmiyoruz. Bukadar basit. Bilim buna suanda Cevap veremiyor.
Günesi yapan yoktu, bak tekrar günesi birisinin yaptigini idda ediyorsun. Dediklerinin farkinda degilsin.
Günes nasil olustu bu aciklandi, Bilimde artik Günes nasil oldu diye bir soru yok. Egitim durumunu biraz daha gelistirmeni tavsiye ederim.
"Bunu kim yapti, sunu kim yapti" diyerek sadece bir yapilisin ve yapanin oldugunu idda ediyorsun.
Basit Cevap Yapan olmadigi icin, yapilisda yok.
Evet , kafa kesmiyoruz cünkü inancimiz yok. Bu nedenle zaten katil degiliz ve Tarihmiz masumlarin kanini dökmek ile dollu degil. - +1 yıl
@Riku00 bigbangı idda eden atesitler güneş nasıl oluştuki gözünüzle gördünüzmü?
- +1 yıl
BigBang oldu, bu bir idda degil bu bir gercek. Oldugunu biliyoruz, nasil oldugunu bilmiyoruz. Arada fark var.
Ve tabiki Günesin olusumunu görmedik, onun olusunda ortada daha can bilem yoktu.
Ama nasil olustugu acikli. Zaten birseyin nasil oldugunu görmek onun olusunu aciklaya bildigini anlamina gelmez. Olusunu aciklayabilmek icinde olmasini görmek zorunda degilsin.
Bilim sadece gözlem üzeri hareket etmiyor.
Bukadar temel düsüncelere bilem sahip degilsin, dediklerimi anladigindan bile süphe ediyorum. - +1 yıl
@Riku00 siz kuranı insanın yazdıgını iddaa ediyosunuz ama en azından görenler oldu güneşi kim gördü nasıl oluştu kim oluşturdu hiçbişey yoktan var olmaz
ya bilim adamları uydurduysa atesilik cıkarmak için? siz diyosunuz ya - +1 yıl
Bilimde uydurma diye birsey olamaz. Bilim deliler ve kanitlar üzeri hareket eder.
Kuran insan eseridir bu bir idda degil bu bir gercektir. Günes olayini sana acikladim, yazdigimi tekrar okumani tavsiye ederim.
Ve Ateizm, bilimadamlardan öncede vardi , Ateizm , teizm in oldugundan beri vardir. - +1 yıl
@Riku00 dostum parmaklarına yazık. bunlara göre ay elle ikiye bölüne bilir hatta bir deniz asa ile yarılabilir hatta ve hatta bir eşşek 500 yıl ölü kalıp sonra yine dirilebilir :) bunlara sorsan dünya bir tepsi şeklindeydi ve yuvarlak diyenlerin kellesini alıyorlardı. Bu saçmalıklar hep en eski çağlarda olmuştur neden çünkü bilim yoktu. Şimdi bilim var ve yeni saçmalıklar çıkmıor ve bin yıllık saçmalıklardan bahsediyorlar hala... Tanrıın varlığıda yokluğuda olabilir saygı duyarım ancak bunu kanıtlayacak olan kafa kesen zihniyet değil çağdan düşünce ve bilim olacaktır. bilim olmasa götünü taşa siliyordu bazıları hala gerçi hala taşa silen var dünyanın bazı kutsal denilen yerlerinde :)
- +1 yıl
Ateistler her soruya cevap verebilir ancak siz cevaba değil, bir sonraki sorunuza odaklandığınız için söylediklerinin hiçbirini anlamazsıniz. Kimse bir duvarla konuşmaktan hoşlanmaz ki bir duvara açıklama yapmak bile daha kolaydır.
- +1 yıl
Ateizm Engizisyon mahkemelerine karşı bilim adamları tarafından ortaya atılmış bir tezdir. teizm olduğundan beri vardır, doğrudur. Ama ortaçağ Avrupası Rönesans ve reform çağında kiliseye karşı bilim adamları tarafından kullanılmaya başlanmış ve içi doldurulmuştur. evet Ateistler bilime kesinlikle inanırlar. Ancak o bilim adamları da bir şeyi ispatlayamayınca yok çekip dururlar. @pemberuhemici ve @Ricu00 arkadaşlar, Bana bilinç, ruh ve şuur hakkında bir şeyler söyleyin.. Ruh yoktur diye kesip attı @Ricu00, kesip atmak cevaplayamamakla aynı şeydir. Bana bitkisel hayatta olan biriyle aynı şekilde yaşatılan (kan dolaşımı sağlanan, beyin ölümü gerçekleşti denen "ki beyin ölümü sandığınız gibi beynin ölümü değildir, beyin yaşıyor ama görevini yapmıyor demektir." ) bir ceset arasındaki ilişkiyi fiilen aynıdır ama biri hayata dönebilirken diğeri dönmüyor. Ancak her ikisi de fiziken yaşıyor! Bunu Ateizm nasıl açıklıyor?
- +1 yıl
@Riku00 mış arkadaşın ismi, yanlış yazmışım özür dilerim. Ayrıca Bilim adamları da henüz bunun nasıl olduğunu araştırıyorlar, henüz tam bir sonuç yok. Şimdi bilime inanan insanlar olan Ateistler, bilim ispatlamıyorsa yoktur öyle bir şey mi diyecekler? böyle bir şeyin var olduğunu bilen ama araştırma yapan bilim adamlarına inanmıyorlar mı? Ateizmin bu konuya bakışını gerçekten çok merak ediyorum.
- +1 yıl
@tembeler
Ruh yok demek Cevapi kesip atmak degildir kardesim. Ruh denilen bir kavram YOK. Cevapin kendisi bu. Üstelik bircok kavramda, Ateizm ve Inanc demisin. Ateizmde ve Bilimde inanc diye birsey yoktur kardesim. Ateistler birseye inanmaz ve Bilimde suna ve buna inaniyoruz diye bir sey yok.
Bilgi ve inanc birbirine karsi olan iki farkli kavram.
Bilime inanmak gibi birsey sözkonusu olamaz. Bilime inanamazsin. Ya bilirsin ya da bilmezsin ama inanc diye birsey olamaz. Sen daha Ateizm ve Bilim üzeri en temel kavramlari ögrenmemisin.
Üstelik Ateizmin , Kiliseye karsi cikmak icin kullanildigi iddasi, Facebook okucagina birkac Kitap okusan daha faydali olur...
Beyin ölümü konusuna gelirsek. Kendin aciklamisin bilem olayi daha nasil bir Cevap bekliyorsun bilmiyorum. Beyin ölümü olarak Beyin ücrelerin ölümü sonucu Vucutun temel hayatta kalma fonksiyonlarini yerine getirememesi kastedilir. Bu kisiler Cihaz yardimi ile hayatta kalir. Buna hayat diyorsan tabiki. - +1 yıl
@Riku00 güneş nasıl oluştu açıkla gözünle gördsünmü? bilim adamlarının sallamadıgını nerden biliyosun bilim adamları neye dayanarak güneşin oluşunu açıkladılar deliller neydi?
- +1 yıl
Arkadaşım; @Riku00 ;
1- Bana ölümün biyolojik olarak nasıl olduğunu anlat desem, bana neler olduğunu net olarak anlatabilir misin? Bir doktor kadar net bilerek bana tüm şekliyle anlatabilir misin? Anlatamazsın. Ama doktorun sana Bu adam öldü dediğinde onun söylediğine inanmak kalıyor değil mi? Mesela evrenin her gün genişlediğini biz görüyor muyuz? Hayır. Ama bir bilim adamı söyledi ve ona inandık.. İşte Bilime inanç dediğimiz şey budur. Eğer sen bilim ve inanç kavramlarını bu şekilde yorumluyorsan, asıl senin kavram kargaşasında olduğunu düşünüyorum.
2- Ben ateizmin nerde ve nasıl oluştuğunu v. s. okuduğum yıllarda sen belki hayatta bile değildin ki kaldı ki facebook un yayınlandığı internet denilen meret bile yoktu o tarihlerde. Bana dinazor diyebilirsin bu konuda :)
3- Beyin ölümü ile bitkisel hayat teknik olarak birebir aynıdır. Yani eğer ruh yoksa her ikiside ölüdür. Ben bu örneği bu yüzden verdim. Eğer ateizm =bilmek diyerek, bilmiyorum, o zaman yoktur diyeceksen işimiz var. - +1 yıl
@Ozan_K görmediği şeye inanmayan en başta sizsiniz bende diyorumki görmediğiniz şeyi nasıl kanıtlıyosunuz ayrıca bütün herşeyi yaratan biri var işte Allah
Allah'a da mı inanmıyorsun peki?
Veya
Müslümanlığa da mı inanmıyorsun peki?
Bu ve bunun gibi bir suru daha gerzek soruya "hayır inanmıyorum" cevabını aldıktan sonra capslock'u açıp küfür etmeye başla. Gayet sinir oluyoruz bu durumlara :)00 YorumlaSöylenecek birşey yok. Sadece dua edeceksin. Allah nasip ederse o kişiye ancak o zaman kalp kanaat eder inanır.
Peygamber sav. Ay ı ikiye boldugunde bile büyücü dedi kafirler. Halbuki bugün kimse onu yapamaz. Hiçbir büyücü.31 YorumlaBence sen ona bişey sorma cevaplayabilecek kadar iyiyse şüpheye düşersin ; ))
12 Yorumla- +1 yıl
tam olarak hakim olsan dahi yapmak istediğin şey bir ateisti kendi fikrine ikna etmek ise bunu asla yapamazsın o seni ikna eder de sen onu edemezsin ateist olduğum için söylemiyorum şöyle düşün din sana sorgulamadan inanmanı söyler ve buna mükafat olarak da cenneti vaad eder yani inanç da mükafat da inandaman kendini teslim ederek ulaşabileceğin birşey yaradanın varlığını kanıtlyamazsın inanca göre ona inanmak ve dediklerini yapmakla yükümlüsün ateizm ise olmayan bişeye inanmayı sorgulamamayı reddeder daha başlangıçta zaten anlaşmanız mümkün değil ayrıca orta düzey bilgi sahibi olan bir ateist bile sana evrenin oluşumunu big bang i kanıtlayabilir zaten bu bir iddia değildir kanıtlanmış bir gerçektir tabi evrim de aynı şekilde kanıtlanarak iddia olmaktan çıktı yani sen elinde kanıtlar olan birisine karşı bu fikri savunamazsın ancak şu fikri savunursun ben bana söylendiği gibi inanmayı seçiyorum oda ateisti tatmin etmez ki seni bile tatmin etmez bu cevap o yüzden hiç girme o konulara
Istedigin seyi sorabilirsin. Sonunda sana nasil olsa kapak verecek ve sen kacip gideceksin.
10 YorumlaHayır sen ölünce imam yıkayacak seni bunu nasıl aciklicaksin #D
51 Yorumla- +1 yıl
İşte bu :) @anl0037
+1 yılSoracağım tek soru "Ne zaman ve nasıl ateist oldun? " dur.
Çünkü ateistleri haklı buluyorum bir deist olarak.02 Yorumla- +1 yıl
Deist yeni mi çıktı?
- +1 yıl
Cahilsin ne diyim
+1 yılSen burada onu soruyorsan zaten o Ateist arkadaşını alt edebilecek donanıma sahip değilsin. Bence uğraşma.
00 YorumlaBir çok karmaşa şey sorabilirsin savunmasını kullanp etkisiz hale getirebilirsin ancak saygı duymak lazım tüm görüşlere (:
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı. kulagının arkasını goremıyosun o zaman kulagının arkası var mı yok mu?
10 YorumlaKuran-ı Kerimi arapça ve türkçe olarak hiç okudun mu?
Diye sorardım.03 Yorumla- +1 yıl
Çoğu müslüman bile okumazken ateistlerin neredeyse hepsi okuyor, buna emin olabilirsin.
+1 yılçayın rengi siyahsa demlenince neden kırmızı oluyor? oglum ateistlere bir çay çek bakayim.
41 Yorumla- +1 yıl
Yeşil renkli halini unutmayalım ;-)
+1 yılSanatlı bir eser , sanatkarı icap eder. Demen yeterli. : )
10 Yorumla
+1 yılBu dünyada nedensiz bir şey var mı?
Ve
Neden varolduk sence?32 Yorumla- +1 yıl
Ahahahah 😂😂
@bysağanak
+1 yılAklı olan müslümanların sormaması gereken soru. Zira kendileri şüpheye düşer ve ateist söylemleri düşünmeye başlar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yıl"Başın çok sıkıştığında , mutsuz olduğunda , korktuğunda vs kendine ilahi bir dayanak noktası arıyor musun iç güdüsel olarak? " Bunu sormak isterdim.
14 Yorumla- +1 yıl
eeee bu allahın varlığına kanıt değil tam tersi insanların mantıkla değil duygusal nedenlerden dolayı bir yaradana sığındığının göstergesi. Evet bir ateist zor anında bir tanrıya yalvarma gerekliliği duyabilir ama bu o anki çaresizliğimizin ve diuygusallığımızın bir dışsa yansımasıdır, allahın kanıtı değil.
- +1 yıl
hilmibote cevabını vermiş. Ayrıca korunma hissi imanın temellerinedendir.
- +1 yıl
teşekkürler @esmerrçocuk
Hz. muhammed mekkede dogdu peki kuranda iki denizin birbiriyle karişmadigi yaziyor Alahin kelami degilse nasil bliyordu kuran Allahin kelamiyse neden inanmiyorsun de
01 Yorumla- +1 yıl
Biraz acip okusan yüzey geriliminden, o suöari karistigindan ancak su kütlesi yogunlugundan yüzeyde öyle bir görüntü olustugundan haberin olurdu abicim. 4-5 metre derine insen suyun yüzeye göre daha tuzlu oldugunu anlarsin
Daha da önemlisi kuran öncesi kaynaklarda zaten anlatilan bir seydi. Tabi o dönem fizigin yeterince gelismis olmamasi sebebiyle dikkat cekici bir olaydi
bir kalem bile bir fabrikandan çıkıyorsa bizi bir varlığın yaratmamış olması ne kadar mantıklı?
04 Yorumla- +1 yıl
Sen ciddimisin yoksa salak rolümü yapıyon
- +1 yıl
1. si tanrı die bişe yoktur bir tek yaratan vardır oda Allah'dır. İnanmak isteyen gökyüzüne baksa güneşe aya baksa denize, kuşlara, çiçeklere baksa yaratan oldugunu anlar yaratmak Allah'a mahsustur. ama insanlar kendilerine öyle bir ilah arıyorki o bizi değil biz onu yönetelim ineğe tapanlar inek konuşsa deseki imana gelin Allah'a inanın onada bida tapmazlar. İnanmak isteyenlere sesleniorm mucize istiyorsanız yeni doğan bebeğin Allah dediğini izleyin onada inanmıosanız domatesin içinde Allah yazdığına bakın onada inanmıosanz sivri biberin büyüyüp aldıgı şeklin la ilahe illallah şeklinde olduguna bakın gene imanmayan denizin içindeki büyük insan şeklindeki kayanın secdeye yatmış şekilde olduğuna bakın insanların hastalıkları olmadan birden öldüğüne bakın inanmak isteyen aynaya bile baksa Allah'a inanır ama maymun dieni bırakalm maymundan geldiğine inansın..
+1 yılvine adam diyo
-sen ateist misin?
-evet
-Temizlik yapınyon mu?
-evet
-Temizlik bizde iman gelir.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılNefesimiz yemeği uflerken soğuk oluyor da ayni anda elimizi uflerken nasıl sıcak oluyor açıklayın aynştaynlar
22 Yorumla- +1 yıl
Ya kardeşim tamam ben inanıyorum ama bu kadar basit sorular sorup da güldürmeyin elalemi kendimize :) Bak şimdi arkadaşım yemeğe üflediğin hava ağzındaki havadır daha ciğerlere ulaşmamıştır bu yüzden de soğuktur. Eline yaptığın ise üflemek değil hohlamaktır hava direk ciğerlerden gelir bu yüzden de sıcaktır. Cevap bu kadar basit daha da irdelemeyin bence ;)
+1 yılNe sorarsan sor mantıklı bir cevap veremeyecektir çünkü %90 ı sadece ilgi çekmek için ateist rolü yapıyor çoğunu şarlatan olarak görüyorum
10 Yorumla
+1 yılne sorarsan sor işe yaramaz, adam nuh diyo peygamber demiyo, ben çoook denedim :(
13 Yorumla- +1 yıl
öyle ama işi daha da kötüye götürmek var işin ucunda, yani adam sana bir soru sorar yanlış cevap verirsin, bunun vebali de çook büyük...
Ateiste soru sormak mı, onları kaale almamak çok daha iyi.
00 YorumlaVarlığınla yokluğunun değişilmezi nedir?
Varlığında değişecek yokluğunda ya değişmezin nedir?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sende beyin var mı de var derse kanıtla yoksa inanmam ne hep itiraz et onların yaptığı gibi
20 Yorumlamadem insanlar maymundan geldiyse şimdiki maymundar neden insan değil :DD
23 Yorumla- +1 yıl
En orjinal soru woah
- +1 yıl
bir bitmediniz mk
-Neden Saçma Sapan Sorular Soruyorlar Sana?
-Zor Durumları Neden Sana Açıklatmak İstiyorlar? :D10 Yorumla
+1 yılAllah'ınız yok mu laaaaan diye serzenişde bulunabilirsin :))
20 Yorumlamadem yaradana inanmyorsun onun yarattigi alemde niye dolasiyorsun?
18 Yorumla- +1 yıl
Mesela bn ispatliyayim, kiyamet alemetlernden biride bin yil once Kuran da zamann kisalmasi olarak aktarilmis, o zamn ki teknoljiyle bunu aciklamak imkansz, ama simdi senin bilim adamlarin bunun gercekligni ispatladi, ve kuran daki bir cok mucize gerceklesmektedir. Sana sabaha kadar anlatabilirim cunku az cok ilim sahibiyim. Dinimi biliyorum cok sukur ama sana anlatmya degmez.
- +1 yıl
Yuh mk beyni nerde biraktin l*n .
Bir ateiste soru sormadan once eger sen Allah tan korkuyor ve cehenneme iman ediyorsan basini secdeden kaldirmassin aksiyse zayif bir inancin vardir once kendini duzelt sonra ateistleride halledrsin
00 Yorumladin açısından soruyorsan yok öyle bir şey... metafizik veya ruhsal ınanışları materyalist birisine koz olarak sunamasın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir kalemin bile sanaatkarın varsa şu koskoca tabiiatın sanatkarı olmaz mı? :D
20 Yorumlainanmamız için yemin ederken ne diyorsunuz. ve sizde beddua , ah almak gibi sözcüklerin anlamı var mı :D
00 Yorumlaİlk önce şunu kendine sormalısın, şu ateistlere ne verdikte alamıyoruz?
00 Yorumlao ateist yapabiliyorsa ALLAH'ın olmadığını ispatlasın (haşa)
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılhiç umrmda degiller gerçekten :) aslında en cok inananlar onlar.
10 Yorumla Tavuk mu yumurtadan cikar yoksa yumurta mi tavuktan?
03 Yorumla- +1 yıl
Yumurta tavuktan cikar. yumurtanin olusmasi icin tavugun vucudundaki protein gerekli
+1 yılAllah yok ise eger tek yumurta ikizlerinin parmak izlerini farkli yaratan nedir?
07 Yorumla- +1 yıl
* salagi hadi big bang dedik milyonlarca yil once, ya buu surekliligi saglayan guc nedir ha?
- +1 yıl
Hahaa:)) peki soylesene 1500 yil once tek katli evlern haricnde ev yokken, peygamber efendmizin Allah in bildirmesiyle, kiyamet alametlernde insanlar o kadar yuksey binalar yapacaklar ki bulutlara uzanan yaris halinde olacaklar ve şu an bunu yasiyoruz, o zamn insanlar inanmamis bu nasil mumkun olabilir diye, haklilardi o zaman belki cunku onlarin donemnde olanlar belliydi.. Peki bunu peygamber efendimiz sav nerden biliyordu? Kuran i inkar etmeyin, sonunuz cok kotu olacak, yazik size
- +1 yıl
Dalga gec sen, ben senin adina uzuldum dogrusu. Bu kadar acik secik alamet varken. Ölum aninda secdeni yaptigin vakit cok gec olacak coookk.
- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=kXqv8s4WI1o ilim sahipleriyle istisare ederek sorgula dini !
+1 yılvücudundaki 100 bin km damar tesadüf eserimi yerleştirildi demek bile yeterli bence :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBİRİLERİ DİYORKİ EE BİZİ KİM YARATTI? ALLAHI PEKİ KİM YARATTI? O ZATEN HEP VARDI :DDD
11 Yorumla- +1 yıl
Allah nasıl var oldu onlar da bunu kanıtlasın hocalara bunu sorunca döt gibi kalıyorlar aman tövbe et diyorlar varlığını değil nasıl var oldugunu sorunca bi skim yapamıyorlar
bence soru sormak yerine inandıgın dinin en büyük özelliklerinden biri olan hosgörüyü ona göstermelisin
03 Yorumla
+1 yılInandigi seyi kolay kolay sarsamazsin kimsenin hic girme din ve siyaset konularina. Baksana ne kadar sacma seyler yazmislar surda
00 Yorumla
+1 yılsen bu evrende tesadüf eserimi geri zekalı oldun acaba diye sorardım :D
00 Yorumla
+1 yılateist deyilim desitim ama ginede istediğiniz soruyu sora bilirsiniz
00 YorumlaEn kral ateist bile çöpten kedi fırlasa Allah der:-)
25 Yorumla- +1 yıl
Nerenden uydurdun peki bunu?
- +1 yıl
Biri seni ateistim diye kaldırmış tabii ki. İnanmadığım şeyden yardım beklemem.
- +1 yıl
Hayır yapmadım ve müslüman bir ülkede yaşamıyorum, Türkiye'de yaşıyorum.
- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat