Evlilik yapmadığım için başarısız kabul ediliyorum. Ne zaman biter bu saçma toplum baskısı bir fikri olan var mı?

Belki benimle uğraşan bir çok kişiden daha fazla şey başarmışımdır. Lakin evlenmedim ve 30 yaşındayım diye kız bulamamış cöpsüz üzüm kalmış asosyal başarısız acınacak bir haldeymisim gibi devamlı bir evlilik baskısına maruz kalıyorum. 14 yaşından bu yana çeşitli işlere girdim çalıştım üniversite bitirdim yine hem okudum hem çalıştım meslek sahibi oldum lisanslı olarak 6 sene spor yaptım takımlarda yer aldım. Maddi olarak yatırımlar yaptım kimseden 10 lira borç almış insan değilim. Gel gör sürekli bir evlenemedin ne zaman evleneceksin belki sende bulursun birini gibi saçma sapan ithamlara maruz kalıyorum. Benim yapı tarzıma uygun bana benzeyen beni. beğendiğim benim sevdiğim kişi beni kabul edene kadar yani onu bulana kadar bekleyeceğim zorlama bir evliliği evlilik olsun diye yapmayacağım lakin bunu kimseye anlatamadik gitti.
Evlilik yapmadığım için başarısız kabul ediliyorum. Ne zaman biter bu saçma toplum baskısı bir fikri olan var mı?