Merhaba arkadaşlar. Ben Bursaya yurtdışından gelin geldim ve arkamda ailemi, işimi, arkadaşlarımı ve bütün hayatımı bırakmak zorunda kaldım. İlk başta hiç evlenmeyecektik direkt aynı evde yaşayacaktık o kadar ama geldim ve işte olan oldu evlenme teklifi geldi ve eşimin ailesi illa bir şey yapacaz dedi düğün olmasa da kokteyl. Kaynanam bana altın istiyor musun diye sordu bende gönlünüze göre yapın dedim çünkü yanımda ne ailem var nede başka biri. Eşim de ailesine bir şey diyemiyor) söz konusu gelinlik görevleri olunca benden herşeyi istediler ama para pul olunca bir şey takmadılar sadece 1 tane bileklik🙂şuan bunu sorun ediyorum çünkü ileride eşimin abisi evlenince ona daha fazlası yapılacak ve bu bence tamamen ikiyüzlülük değil mi arkadaşlar
+1 yılHer şeyi bırak bi kenarada. Yurt disindaki kurulu kaliteli olan düzenini bırakıp. Yarın oburgun mülteci yuvasına dönecek olan.. bu doğum oranlari ile ilerki yıllarda kendi ülkemizde mülteciler çoğunluk olacak iken bizler azınlık olarak kalacağınız gerçeği belki iken.. bu ekonomi... geçim derdi.. vb. yani yurt dışında değilde.. çocuklarımız tr. de doğup buyusunler.. bizde imkan varken yurt dişindaki düzenimizi bozup tr. ye yerleselim konusuna hangi mantıkla nasıl karar verdiniz. İnsanlar çoluk çocuğunun gelecegini artık ülkemde görmüyor iken.. hangi mantikla oradaki düzenini bozdum. İnsanlar ölüm pahasina.. canını vercek nerdeyse tr. den Avrupa'ya kaçmak için. Sen ne yaptın böyle :).. Oradaki kapıyı kapatmayın baride cocuklar yurt dışında dünyaya gelsin. Çifte vatandaş falan olayi oluyor galiba. Değerlendirin. Gelelim gerçek konuya.. eşinin ailesi az takmis.. çok takmış.. öyle yapmış böyle yapmamış. Eşine yapmamış ama abisine yapacakmış. Senin sorun çıkartmanın.. bunu masaya yatirmani. Çok uygun olduğu konular değil bunlar. Çirkef gelin olursun. Esin ile eşinin anne babasını karşı karşıya getirirsin. Artık onu eşin eylemissin. Ailesinin yaptığını... yapmadığını vb. cok ince hesap etmeyecek... yapılanlara minnet etmeyi bilecek.. sana göre yapilmayanrada.. sağlık olsun. Varsir bir bildileri diyebilmelisin. Yani bu takı konusu ile ilgili yorumum. Farklı konular olur.. daha ciddi.. masaya yatırılması.. sorulması.. sorgulanması gereklidir. O zaman başka. Erkeklerin eşlerinden zamanla uzaklaşması l.. sonra ruhların... bedenlerin evlilikte yavaş yavaş.. seneler sonra uzaklaşması.. boşanmaya kadar goden soguklukkar. birbirini benimseyememeler.. böyle böyle başlıyor. Daha yeni evli iken eşinin önüne koyma bence bunu. Çünkü adam yarında benzef bişey oluşursa yine önüne koyacak.. anamla babamla beni karşı karşıya getirecek endişesi yaşamasın. Erkek ruhu endise ile yaklaştığı kadını zor sever. ilişkinizle ilgili daha farklı konularla ilgili fikir alma ihtiyacınız oluşursa her zaman ulasmaniz mümkün.
52 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış söylemişsin. 'şerefiniz kadar altın' takın diyecektin.
20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılBenim kanımca, senin kafana takman gereken şey; eşinin ailesinin sana altın takıp, takmaması değil. Yurtdışında ki düzenini bozup, buraya neden geldiğin. Aileni, arkadaşlarını, mesleğini bırakıp; akabinde belki anlaşamayıp, boşanacağın bir adam ile evlendin? Bilemiyorum. Bence, biraz acele etmişsiniz. Üstelik, ülke de hiç bir şey yolunda gitmezken, ekonomi berbat, halk açlık sınırındayken ve fakirlikten ölürken, insan ne diye, hangi akılla buraya gelir ki? Takı mevzusuna gelince, bence haklısın. Sana, altın takmaları gerekirdi. Lakin bunu bile yapmadılarsa, eşin de hiç ses çıkarmadıysa, o ailenin ve adamın sana değer vermesini bekleme derim.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum
Buyuk ihtimal yorumlardaki erkekler parayi sorun etmemen gerektigini soylemistir cunku hepsi evlenince altin takmak istemiyor bence cok buyuk bir sorun onlar sana taki takmayarak seni onemsemediklerini belli etmisler zaten ve para harcadıklari her zaman daha değerli olur, senin yapman gerekenleri sana yaptirmislar mesela onlar niye yapmasi gerekenleri yapmadilar? Saf olma bu konuyu eşine danış, yaptıklarının saygısizca ve ayip oldugunu belirt
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılResmen beni anlatmışsın. Senden daha üst seviyede ailem yanımda iken yaşadım. Nişanda senin gibi dedim bir şey takmadılar tüm sülalem laf edince eşime söyledim düğünde zorla 10 gr bilezik takıldı. Maddi durum diyeceksiniz belki de 2 ev yazlık arsalar var. Üstelik kayınpederimde o dönem adı bilinen bir firma da yönetici. O bilezik dışında bize ev eşyası ya da para yardımı da yok. Ben kredi çektim eşime ailemin yanında ezilmesin diye. Sonra kaynanam Türk kaynanalarına yapılacak her kötülüğü de yaptı evime gelip. Önüne hizmet hamileliğimde beni istememe lohusa iken herşeyi bana kitleme evine gidince hizmetçi muamelesi oğlunu bana layık görme derken boşan dedi oğluna yanımda evinden kovdu beni kucağımda 1 yaş çocuk karnımda hamile halimle. Eşimle boşanma aşamasına geldik. Yalvar yakar döndüm şimdi konuşmuyorum vay efendim neden aramıyorum. Evime gelmek zorunda kaldı altın istedim. Bundan sonra böyle maddiyat dışında ilişkim olmaz o da mecburiyet miras davası yüzünden eşim için. Sende alttan alırsan benim gibi olursun. Aman kocamla sorun olmasın diye Altan alma.
110 Yorumla- +1 yıl
Ailen eşinin ailesine ayar vermeli. Bu durumlarda işe yarıyor.
Cevap sahibi+1 yılOnlar boşanmıyım da ne olursa olsun kafasındalar.
- +1 yıl
İşte bu yüzden oluyor zaten. Bayramdan bayrama görüşmek en iyisi.
Cevap sahibi+1 yılBayramda dahi gitmiyorum
Soran+1 yılBenim kocam bide sürekli ailesiyle görüşmek istiyor, ailesi de hep bize karışıyor, hep bizi görmek istiyor. Hepsinden sıkıldım ve boşanmayı düşünüyorum gerçekten bazen
Cevap sahibi+1 yılYaptığım yemeği akşam sorardı öyle düşün aynı modüllermiş
Cevap sahibi+1 yılBenim çocuk olduğu için kıyamadım ona senin yoksa düşün bence de
Soran+1 yılÇocuğum yok🥺ama çok taktım kafama ya. Hiçbir şey olmamış gibi nasıl davranacağım onlara nasıl eşimle iyi olacağım
Cevap sahibi+1 yılBelli bir süre sonra kendine öz saygını kaybediyorsun.
+1 yılEşinin ailesine asla yüz verme. Hep mesafeli davran. Eşinle de net konuş.
Bunun dışında eğitimini bilmiyorum ama kariyer yapmaya çalış.
Mutlaka korun. Bu halde asla çocuk yapma. Gerekirse eşinden gizli korun. Paran yoksa sağlık ocaklarında bedava bile yaptırabilirsin.64 Yorumla
Soran+1 yılEşimin ailesi bana çok sıçan davranıyo bu da benim zoruma gidiyor anası hep kızım kızım kızım diyip duruyor ya ben sevemiyorum onu gerçekten bunlardan sonra…bide kendi oğluna saldırıp annecim yavrum özledim diye bağırıyor çok itici
Soran+1 yılÇok sıcak *
- +1 yıl
Cahil insan olduğu belli. Allah sabır versin.
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum 🙏🏻
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılDüzenli kurulu bir hayatını bırakıp öyle gelmen pek iyi olmadı bence umarım pişman olmazsın…bazı şeyler daha önemlidir …
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama olan oldu bunu çözmekle uğraşıyorum 😔
Hayatının hatasını yapmışsın. Çocuk yapma sakın sizin iş yaş ben diyim sana ziyan zebil olmasınlar. 😃
40 YorumlaAilesinin yapmadığı altınları eşin alsın
Senin ona icerledigini görüyor ve seni gerçekten umursuyorsa bence eşin alıp taksın sana
Ailesini sallama eşinle mutluysan bırak o üstlensin bazı şeyleri
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim cevabınız için
Fazla mütevazi olma gerçek sanırlar eşinin ailesine karşı her zaman mesafeli olmanı tavsiye ederim
30 Yorumla
+1 yılSen hayatını bu denli geride bırakacak kadar çok mu sevdin bu adamı? Pişman olacaksın çünkü kimse bu fedakarlığı haketmez. Yanında ne ailen var ne arkadaşın ne de bi destekçin. Pısırık dümdüz bir adamla tek başına yapayalnız hayat sürdürmeye değmez.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 819 cevap paylaştı. Aile kuzusu ezik bir erkek, cimri bencil bir aile. Allah kolaylık versin.
40 Yorumla
+1 yılben bu kızları anlamıyorum, niye size değer vermeyen insanlarla bu kadar yüz göz oluyorsunuz
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı. Yurtdisindan bursaya geldim dedikten sonrasini okumadım
24 Yorumla
Soran+1 yılNeden öyle dediniz? Anlatır mısınız
Ben yabancı uyrukluyum fazla bilmiyorum
Soran+1 yılTürk değilim. Rusyada doğan bir tatarım
+1 yılTamam her şey para değil alçakgönüllü olmanızı takdir ettim ama edep denen bir şey var ailenin yapması gerekirdi. Durumu yoksa gram bile olsa takmalıydı
20 YorumlaAynı evde yaşayacak kadar olgun biri olup, ailesinin satılık malmışsın gibi altın takmamasına mı içerliyorsun? Güzel hikaye çılgın bakire :d
04 Yorumla
Soran+1 yılBenden bütün geleneklere uymamı isteyip kendileri uymadılar bence gayet te sorun bu
- +1 yıl
O kadar haklısın ki
Aile & Toplum konusunda 507 cevap paylaştı. İlişkinden mutlu musun? Eğer mutluysan maddiyatın ne önemi var bırak ne yaparlarsa yapsınlar diğerine.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır, mutlu olamıyorum bu olay aklımdan çıkmıyor ve sürekli tartışıyoruz eşimle. Bana haksızlık yapıldı diye düşünüyorum
Soran+1 yılEşimin ailesi yaptıysa demek ki kendisi de yaptı. Eğer onlara o zaman söyleseydi şu an bu duruma düşmeyecektik değil mi? Sonuçta bu saygısızlık sadece bana değil eşime de yapıldı. Abisi için şimdiden birikim yapıyorlarmış
+1 yılBir evlilikte mutlu olmak için ailelerden hiçbir beklentin olmamalı abisine isterlerse aküler altın taksalar merak etme karşılığını da onlardan hep beklerler evli olan sizsiniz herkes kapının dışında olmalı
10 Yorumla
+1 yılBu senden kaynakli. Kendi değerini kendin belirlersin. Sen hiçbir şey istemem demişsin
02 Yorumla
Soran+1 yılYabancı olduğum için nerden bileyim bunları🫣hadi bana takmadılar ama kendi oğluna da bir şey takmamış oluyorlar ayıp değil mi
- +1 yıl
Erkek tarafı kendi cebini düsünür. Bir abla vardı öğretmen, orta halli bir aileye gelin gitmiş. Altin konusunu onlara bırakmış siz bilirsiniz gücünüz neye yeterse onu alın kabulüm demiş. Sizi zorlamak istemem demiş.
Kiza sadece yüzük almislar utanmadan. Aile de fakir değil kesinlikle
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen neden orada neden onlar olmadan evlilik işine giriştin bilmiyorum ama, kesin gurbetçisin sende para çoktur gözüyle baktıklarından bişey yapmıyorlar. Yarın üzerine bir sürü borç da takarlar. Evlenme ondan ayrıl hemen
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorun tabiki et enayi bulmuş seni. Gerekirse ayrıl böyle hayat geçmez yurtdışından zengin biri diye takmamiştir çok ayıp bence ipleri ellerine verme bu kadar
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılYani Yurtdışına onu getirtseydin kız sen neden gittin?
Sorun etmek için biraz geç kalınmış gibi10 Yorumla
+1 yılEşinin ailesine bir şey diyememesi çok kötü sen onun ailesisin artık
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖteki geline ne. yapilcaksa sanada yapilmasi lazim. yoksa haksizlik olur.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCok büyük olay degil sen demissin ne istersen diye ayrica mutsuz olucaksin tüm herseyini birakp ülke degistirip kocann yanina gittin hangi ülkedeydin
00 YorumlaKafayı takmasinlar yeter. Başka bir şey isteme boş ver.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendi üstünlüğünü kurmalısın yani eğer kocan ailesine bir şey diyemiyorsa sende kendi üstünlüğünü ortaya koymalısın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılUyumlu davrandığın her şeyin pişmanı olursun, maalesef gerçek bu, terlik için ağlayan çarşıyı inleten gelinler daha değerlidir, bunu unutma
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen ne açgözlü bir kadınsın. Saba takı takmak zorunda değil kimse. Aşağılık kompleksini kendi anandan ve babandan çıkart
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnanla babandan görmediğin ilgiyi başkasından bekleme
Gizli Üye(18-24)+1 yılKaçır kocanı yurt dışına 😂
yurt dışında para çok dedin mi tüm Türkler para göz hemen gelir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet etmelisin ne demek takmadılar ya eve gelin geliyor ve herhangi bir sey takılmıyor ayıp
14 Yorumla- +1 yıl
sendemi gelin oldun
Cevap sahibi+1 yılHayır
- +1 yıl
sevgilin var mı
Gizli Üye(30-35)+1 yılKoca için ailesini ezip geçen kızlara saygı duymuyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Bende
Gizli Üye(18-24)+1 yılİş işten geçmiş artık ablam bedavaya gitmişsin
00 Yorumla
+1 yılEtmelisin. Ama bunlardan adam olmaz belli ki cimriler. Keşke kendini ateşe atmasaydın ama neyse inşallah sorunlar yaşamazsın ve mutlu olursun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılHata etmişsin
10 Yorumla Senin hatan örf edet ne bilmiyomusun anlarda tam canım yerine koymuşlar seni Başka açıklaması Yok
00 Yorumla
+1 yılBu işler hep sıkıntılı işler. Para konuları, aile konuları vs.
00 Yorumla
+1 yılSen zamanında onlara bırakmayıp istediğini isteyecektin canım
00 YorumlaDaha iyi bizimkiler taktılar sonrada bizden aldılar takmamak daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorun bilezik 1 takmaları değil keşke yurtdışından Bursa’ya gelmeseydin ilerideki çoçuğun Suriyeli cumhurbaşkanı gördüğünde iyi olur mu
00 Yorumla
+1 yılSen kendin isteyecektin
01 Yorumla
Soran+1 yılYabancı olduğum için sonradan öğrendim herşeyi ve bozuldum çok. Bu saygısızlık sadece bana değil kendi oğluna da yapmış oluyorlar bence)
boş ver. Keyfine bak.
01 Yorumla
Soran+1 yılBoşveriridim gerçekten ama ailesi sürekli benden bir şey istiyor bize gel oraya gidelim buraya gidelim hep benle takılmak istiyorlar ki ben çekemiyorum onları artık
Durumları mi yok yoksa bilerek mi takmadilar ki
10 YorumlaEşini seviyorsan sorun etme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok ayıp olmuş
10 Yorumla Yurt dışından nereden geldiniz?
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİmkanları ölçüsnde, set yapabilirlerdi
ya da bilezik kolya vs
00 Yorumla
+1 yılAilen ile hiç iletişimin yok mu senin
00 Yorumla
+1 yılEtmemelisin maddiyata dayalı yol arkadaşlığı olmaz
00 Yorumla
+1 yılEdersen boşuna hiç bir şey değişmez
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılyanlış kişiyle evlenmişsin
00 Yorumla
+1 yılböyle şeyleri dert etme..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Ya önemli olan eşinin sana takması
00 Yorumla
+1 yılAyrıl
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsen yurtdışından geldin ya gerek yok demişlerdir
018 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen öyle, her gün eşimle bunun için tartışıyoruz ailesinden nefret ettim
Cevap sahibi+1 yılBursa'da napıyosun şimdi? kös kös evdemisin
Cevap sahibi+1 yılyakında evlendiğinrfe pişman olacaksın. acı ama gerçek. belkide oldun
Soran+1 yılöyle zaten çok tartışıyoruz.
Cevap sahibi+1 yılyazık etmişsin kendine. valla.. değmeyecek bir işe kalkışmışsın
Cevap sahibi+1 yılsen yolunacak kaz, kocana ve ailesine hizmetçi olmaya gelmişsin. açık hasphane gibi kısıtlanarak yaşa. senin ailenden kimse yoksa bursada, bunalıma girmen yakındır.. bursada nerdesin?
Soran+1 yılDemirtaş Osmangazi
Cevap sahibi+1 yılbktan yerdesin üstelik.
Cevap sahibi+1 yılbende bursadayım. herzaman yazabilirsin bi sıkıntın olursa
Soran+1 yılşu an memleketime gittim ve 1 ay burada kalacağım. Bazen diyorum ki ya hiç dönmesem
Cevap sahibi+1 yıl🤷♂️ ol olmaz.. bitireceksende dönmen şart, devam edeceksende🤷♂️
Soran+1 yılAnası sürekli beni merak ediyor arayıp duruyor sürekli bir yere çağırıyor onun suratını görmek istemiyorum o kadar itici davranışlar ki
Soran+1 yılManipüle etmek için iyi davrandığını düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılyazık sana yaa.. nasıl bir sarmalın içine düşmüşsün. birincil seni araması gereken kocan üstelik. bk batağındasın
Cevap sahibi+1 yılher şey olabilir.. neyse, dönersen yz bana istersen
Cevap sahibi+1 yılavrupalı kızsın, seni bi gün inferno 'ya götürürüm.
- +1 yıl
İnferno ne oluyor
- +1 yıl
Merhaba, @ Soran: sen yurtdışından gelmişsin, ailen nerde senin? Onlar da yurtdışında değil mi? Niye evlenirken senin yanında değillerdi? Yoksa kaçarak mi evlendin? Avrupa yı terk etmeyecektin, seni köle gibi kullanacaklar, anlattıklarına içim daraldı ya, yapma bunu kendine, bir koca için değmez, kendine değer ver, bir kere geliyorsun dünya ya, başka hayatın yok, ezdirme kendini lütfen...
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılPeki evlilik nasıl şimdi
00 Yorumla
+1 yılSorun edip boşalabilirsin
10 Yorumla
+1 yılEtmelisin canım kolay lokma olma
10 YorumlaBence yabancısın diye ayrımcılık yapmışlar
10 Yorumla
+1 yılKeşke gelmeseydin
10 Yorumla
+1 yılTemelli mi geldin yurtdisindan
01 Yorumla- +1 yıl
Burdamisin