Ben yeni evlendim, bana eşimin ailesi eşya almadı. Ailesiyle konuşmalı mıyım?

Eşim memur benim memleketimde çalısıyor bu yıl evlendik. Eşimin tayini seneye olacak diye bazı eşyaları almadık olanları kullanalım seneye alırız diye konusuyorduk eşimle. Eşim kredi ile koltuk takımı aldı ve beyaz eşya aldı. Eşim ödemek zorunda mı tamam ben ve ailem bir sey söylemedi ama hiç eşyayı konusmadılar ailesi de. Biz seneye alacaktık diye esimle konusuyorduk ama ben evlendikten sonra memleketime atamam oldu. Eşim kredi ödüyor her ay koltuk beyaz esya. Biz ödemek zorunda mıyız ben de atandım diye ben de mi esyayı ödemek zorunda kalacağım. Ben dayanamayıp geçen ay birisi yanımda söyleyince kayınvalidemi aradım gardropumuz yok dedim biz geçici aldığımızı adam bizi oyaladı vermedi dedim ürünü. Ben de atandım daha kaç yıl burdayız dedim yatak odası takımı istiyorum dedim oda dedi bakın falan alın gibi seyler. Ben de iste esimin çok borcu var dedim beyaz esya aldık koltuk aldık dedim alamaz. Bu sefer dedi yardım ederiz biz de alırsınız falan. Bize bi kaç gün sonra 50 bin gönderdiler. Kaynanam dedi alırsınız dolap. Tamam söyledim gönderdi sağolsun ama ben artık bir süre burdayım ve ben evimi düzmek istiyorum güzel sekilde ama ben ve eşim sürekli kredi borcu ödemek istemiyorum. Yeni evliler her seyi aldırmış ben almadım giderim diye ama artık burdayım ben de kaynanamı tekrar arayıp söylesem mi herkes eşya alıyor yeni evlileler ben de istiyorum gibi seyler. Ve bu sinirimi bozmaya basladı artık evliliğime yansıdı. Ne yapmam lazım?

Ben yeni evlendim, bana eşimin ailesi eşya almadı. Ailesiyle konuşmalı mıyım?