Bırakın evlenmeyin. Millet de evde kalsın, ikinci el araç piyasası gibi elde kalanları uygun fiyata kapatırsınız. Durum onu gösteriyor.

Bırakın evlenmeyin. Millet de evde kalsın, ikinci el araç piyasası gibi elde kalanları uygun fiyata kapatırsınız. Durum onu gösteriyor.

Altın alacak çeyiz seti alacak yatak odası alacak falan, kız bunun karşılığında ne veriyor? Bizim burada yatak odasını vs kız tarafı alır. Evlilik arifesinde biri olarak, en küçük isteğim bile olmadı. Hatta televizyon alalım teklifine bile gerek yok dedim, evdeki beyaz eşyaları kullanacağız. Evliliği ticaret olarak görenler oldukça boşanma oranları asla düşmez
Talep etmedim, karşı taraf zaten sağolsun istemesem de her şeyi elinden gelenin en iyisi olacak şekilde yaptı. Bu ekonomik durumda bana saçma geliyor ki karşı tarafın durumu iyi... böyleleri daha çok değer görüyor gerçi ama orası ayrı konu
Kesinlikle öyle, teşekkür ederim
Aşiretten ya da hangi zümrenin kızı ile evleniyor abimiz yoksa şaka mı? Gerçeklik dışı bir liste. İnsanı depresyona sokarlar, evlilikten soğutmak ya da korkutmak isteyen aşağlık bir kesim yani bu tiplemeler. Milletin aklı ile oynuyorlar sattış için bile oyun olabilir resmen operasyon çekmişler. Zenginlerse bunu göze sokmazsın erdemli bir insan olarak. Bizim milletin sorun var ya cahil ya da görmemişler ya da empati yoksunu şaka olduğunu düşün gene saçma ve acımasızca. Saçmalık.
Bu deliliği haklı göstermek için kadınların ailelerin aklını çeliyorlar erkeklerinde işte ben buna bu kadar verdi ee o zaman kadını istediğim gibi kullanırımın onayını veriyorlar cahillik sonra kavga cinayet patlıyor. Azla tamah değil mesele ama yine de bu kadar lüks kapitalist sisteminin bir oyunu. Gösteriş deliliği. Para her türlü kar edilir döndürülür bunlar ile mi döndürülüyor. Bunu savunanlar zaten ap ayrı bir seviye.
Buradaki yorumlarda dahi bunu savunan arkadaşlar var. İnsanların bakış açısı bizim gibi değil, bunu doğru ve olması gereken bir durum gibi görüyorlar. Bu kadar masrafı ve talebi bir zorunluluk ve adetmiş gibi lanse etme peşine düşüyorlar. Söylediğin gibi böylesine talepleri karşılayan erkekte bu defa kadına üstünlük kurma derdine de düşebiliyor. Hepsi yanlış, burada iki bireyin karşılıklı olarak anlaşıp kendi talepleri doğrultusunda hareket etmesi gerek, her gelin ve damadın böyle takıntıları olduğunu sanmıyorum. Aileler daha fazla etken.
Karanlık sistemin kültür sömürgesi. Adamalar da öyle bir zeka var ki ortamda ahlakı kenara alıp milletin beyni ile oynuyorlar ki onlar için akılsız insanlar şart. Bu sisteme karşı çıkmak da zor. Şeytan bunları gördükçe hem şoka girip hem de haklılığın verdiği gururu yaşıyordur. İnsanın akıllısı da akılsızı da ayrı bir dert. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Bu liste gerçek mi bilemiyorum ama bu kadar maddiyat fazla. Diğer olması gerekenler ama 100.000 tl ve altınlar... Bunun yerine namazı var mı, oruç tutar mı gibi gibi sorular sorulması gerekir benim bildiğim. Para kazanılır sonuç olarak. Para bir araçtır ama nefsimiz sağ olsun amaç gibi yaşıyoruz.
Evet bu liste biraz abartili ve tuhaf😄😃😀 antepte o supurge ceyiz takimi gibi beyaz esya olanlari kiz evi aliyor.
Erkek tarafina yatak odasi salon takimi ve perdeler düsüyor.
Birde kendisi ne kadar altin yapmak isterse o. Benim ki aynen anlattigim gibi oldu.👍🏻
Yani benim sasirdigim nokta su kiz evinin alacagi esyalari neden oglan evine yazmislar.😄
Olabilir
Cevap
19Cevap
Vay beee
😂😂
Bence insanlar birbirini sevip anlaşmışsa buna ailelerin karışmaya hakkı yok. Karışırlarsa kaçarlar
O da doğru. O zaman evlenmememesi daha iyi onun. Çünkü kendi aklı ile hareket etmeyip annesine babasına bakarsa sevdiği kızı/oğlanı bırakır bu kafayla
Oralarda adetler öyle herkes durumuna göre istediği kadar yapıyor
Ben listeye tam bakmamışım altına bakmaktan başlık parası tabiki öyle
Bu listeyimi vermişler bu arada direkt
Aşiretler yapıyolar
Normal insan bunun ödeyemez ya
Demekki var bişey çok zenginler
Başlık ve altın miktarları dışında sorun yok ama onlar başlı başına sorun zaten.
bir arap başka ne bilir ki, neyden anlar bu ırk başka? o sadece tiksinti veren her şeye yer verir hayatında, bu yönünü görenleri biraz daha tiksindirmek ve kendinden biraz daha nefret ettirmek için!
Aşiretler arasında bir evlilik olduğunu düşündünüz mü acaba 😂
Hm demek ki yanlış biliyoruz bu arada gümüş kemer değil altın kemer yazılacaktı ama neyse gümüş yazmışlar fkdmdndn
Hahahaha 😂😂
Görgüsüz bir aileymiş ya 😜Hoş bu listeyi kabül ettiyse adam da saftirik😬
Maddonayı karıştırmayın saçma sapan işlere aaa 😃
Sen zenginim diye sitede gezmiyor muydun hava atiyordun sen yaparsın bu listeyi burada milleti teşvik etme evlenmeyin diye 😂😂 bazı beldelerde zina yok evlenmeden kızla olamıyor erkekler.
Ben mi zenginim diye geziyorum? :D Çalışıyorum, kendi konforumu oluşturacak kadar da bir hayatım var evet ama bu kadarını yapmam. Birde durumun zenginlikle alakası yok ki? Çok zengin olsam da başlık parası karşılığı benimle evlenir misin?
Ben değilim bu listeyi yapacak kızla evlensen diyorum 😂 ben başlık parası istemem ama sen isteğinin listesini atmışsın buraya 😂 o takım elbiseyi giydiysen böyle liste alırsın 😂
isteyenin*
Olayın benimle ne ilgisi var şimdi? :D Her takım elbise giyen böyle listeyle gezecekse işimiz var. Birde bana böyle bir liste verirlerse büyük konuşmak istemiyorum ama muhabbeti orada bitiririm. Bunlarla ömür geçmez :D
Listeyi sen atmışsın evlenmeyin evlendirmeyin diye 😂
Aynı şeyi konuşuyoruz. Bu listeyle evlenmeyin diyorum :D
Hem o listenin sahibi urfalı muhtemelen kuzeniyle evleniyor ve memnundur 😂 o Urfalı adamın senin gibi bu duruma tepki gösterdiğini sanmıyorum alışıklar muhtemelen annesi ve kız kardeşleride öyle evlenmiştir normal karşılıyordur 😂
Viyana kapılarını savunur gibi savundun be listeyi :D
Yo listeyi savunmadim bana da fazla geldi yazdıkları 😂 ama şimdi senin ppde bunların hepsini yapacak tıp var eleştirmen de yakışmadı. Senin klas ve ağır durup para mevzusu yapmaman gerekirdi 😂
Bak bak :D Ver gazi ver, ama bende yapamam :D
Kızın şeyi altından mı ki sanki padişah doğuracak...
Ömür boyu altıma yatsa ödeyemez o altınları
Altın kaplamamıymış gelin peki
İnsanlar ne zannediyor kendini
Değer istediği şeylere göre mi belirleniyor
Dogu kültürü farklı bilemeyiz
Damadın durumu çok iyi de olabilir
Zaten normal bir durumdaysa bunları istemeleri çok saçma
Noterden satışını da versin babası tam olsun
Haklısın kesinlikle katılıyorum size
Başlık parasını okuduktan sonra gerisine bakmadım cahillikten başka bir şey değil.
Başlık parası isteyen kızını satan, verende kadını kendine alan kişidir.
Halk arasinda bunun başka bir adı daha var ama burada söyleyemiyorum.
Cahiliye dönemindeyiz sanki.
Var ama sanki ileri gideceğimiz yere geri gidiyoruz
2 ileri bir geri
Hahah dimiii
Ben bu kadar parayı bu isotçu sülüklere kaptıracağıma, yurtdışında yerim daha çok zevk verir. Bu resmen adam s. kmek!
ben burdan okurken strese girdim. "acaba bunları alsam nasıl öderim?" diye. sonra evlilikten vazgeçtim sjdjdjdj
liste eksik kalmış. kaşıkçı elması, kraliçe elizabeth'in tacı, pasifikte takım ada, oteller zinciri ve özel jet de istemeliydi muhterem abla.
En iyisi aralarında gün, saat ayarlanıp kaçırsın. Bu fiyatlar ile ev alırım.
Bu kardeşimiz karşılıksız seviyor olsa gerek. Aksi taktirde...
liesteyi kim verdiyse geri iade ederdim kimse kusura bakmasın çünkü
aynende öyle
Bu listedekilerin hepsini alabilen olsa evlenmesine gerek yok
listeyi kim verdiyse geri iade ederdim kimse kusura bakmasın çünkü altın kaplama mı alıyoruz yani kız isterken hayırdır yani
Kürk mantolu modanna geliyor aklıma
Urfada bunlardan kaldı mı yav
Ev araba alırım daha iyi
Başka bşr arzuşarı varmıymış
Evin ihtiyaçlarını gidermiş paşam 😂😂 Sanki kız barbara palvin ya
ozaman sizde hicbir kadınla konusmayin ciddi iliski dusunmeyin o kadinlarda sizin ayaginiza kole paspas olacak degil
o senin ileride karın olacak kisi 9 ay boyunca senin cocugunu tasıyacak ne acılar sancılar cekecek hicbirsey olmamis gibi masraflari dert ediyorsunuz birde olm dert edecekseniz hicbirzaman evlenmeyin hicbir kadınla ciddi iliski dusunmeyin bu kadar net kadınlar sizin pisliginizi cekmek icin gelmedik bu dunyaya
biz kadınlar sizin pisliginizi cekmek icin gelmedik masrafmis dertmis tasaymis ne diye ozaman kadınlarla konusuyorsun onlar senin askerlik arkadasinmi devrenmi he?
Benim yaşımda kaç tane oğlun var senin? :) Söylediklerin ile sorunun alakası yok, evlendikten sonraki masrafların önemi yok. Bunlar evlenmeden önce gereksiz zorlamalar, ben evleneceğim diye bu talepler karşılığında 2, 3 milyon borcun altına gireceğim. Sonra yıllarca onları ödemekle uğraşacağım. Bunun stresi arasında da huzur mu bulacağız? Yaşın küçük olduğu için hayat ve yaşam şartları ile ilgili çok fazla bilgi sahibi olamamışsın henüz.
o kagida yazilan seyleri gec onu okumadim bile onu gec biz sadece sizin adam gibi adam olmanizi istiyoruz coluguna cocuguna sahip cıkacak bir adam gibi adam olmanizi istiyoruz delikanlı olmanizi istiyoruz her onune ahlak namus bekciligi yapmanizi istemiyoruz onun bunun namusuna sulanmanizi istemiyoruz anladınmı biz sadece saf temiz masum duygularla ictenlikle bebegi gibi sevilmek istiyoruz Allah'a sukur oldugum gibiyim digerleri gibi 2-3 kurusa namusunu serefini satan anasinin babasinin boynunu buken objelere benzemem onun yanindaki orspu cocuklarinada hic benzemem digerleri gibi para pesinde kosmuyorum kosmam cunku ben bu evrende tekim hickimse benim gibi olamaz dikbasli delikanlı adam gibi adam oldugum icin hickimseye boyun egmem sırtımı egmem anladınmı simdi kalkmis onun bunun masrafini yapıyor millete ey Allah'ım yarabbim ya UMMETİ MUHAMMET ya senin yuzunden sinir krizi gecirecegim simdi
Şu paragrafın sorudaki tartışma ile en ufak alakası yok, söylediklerini beklemen de istemen de gayet normal. Sana bunun aksini iddia eden bir cümle mi kuruldu? Kağıda yazılanı okumadın ama buradaki espri kağıda yazılanların konuşulması, aksi halde bir kadına davranışı veya sevme şeklini tartışmıyoruz. Kimseye ahlak bekçiliği de yapmıyoruz. Sinir krizi de geçirebilirsin elbette, benim için sorun değil. Sinirlerin boşalır, rahatlarsın.
neyse ya sen kendi bildigini oku harbiden ugrasamam senin kafa geriden calisiyor masraflari dert ederek ne kadar cimri pinti nankor biri oldugunu belli ediyorsun Allah ilerdeki esine sabır versin simdiden cok cekilmez birseysin sen hade eyvallah
Biraz abartılmış. Yarı yarıya iner o.
Mourinho daha ucuza geldi.
Yani bunun şimdi bedenini satmaktan ne farkı var
fars kültürü mü bu.
Hayattaki tek başarısı evlenmek olan kadın.
az bile istemiş
anasının nikahı kalmış
İşte bunlar hep seks 🤣😂
Gerek yok evlenmeye o zaman
Madonna kolye ne hsjsjsjsj
Kaldı mı böylesi şeyler 🤢
Bu ne? Wtf?
Başlık parasını gördükten sonra ben fenalaştım.
O Ne öyle be
Aferdesiniz Sözüm meclisten dışarı mal mı satıyorlar anlamadım ki bu zora bükülmesinin nedeni ne ya böyle.
Şimdi şöyle de bir şey var tamam kızı veriyorsun lakin ileride onu ekonomik anlamda rahat ettirebilecek şekilde de gücü vermen gerekiyor bu liste aşırı derece abartılı daha bak ev eşyası grubu yok ortada allah bilir onları da altın kaplama felan isterler sanırım ne o öyle ya
Güç olsa bile yine gereksiz o kadar para harcamaya değer mi değmez. Sadece bir kereliğine yapılacak için o kadar masrafa gerek yok bence sade bi düğün yapılacaksa yapılır madem yapılacaksa eğer. Sonrasında ödemeye çalışılacak bitmek bilmeyen bir borç olacak eee sonra boşanacaklar ne oldu oğlana kaldı o kadar borç gerek yok bence ya
Oniki adayıda isteseymiş:)
Hakkıdır.
Evet. Teşekkürler
İyi yapıyorlar
Yani Urfa normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?