+1 yılSelamun aleyküm.
Mehir hakkında size bilgi verebilirim.
Örneğin Dini Nikah Akdinizde tek eşlilik şartı ile mehir miktarını bir arada bulundurabilirsiniz.
Dini nikah akdine
"Falan oğlu falan (nikahlanacağı erkek) benimle nikahlı iken başkalarıyla da nikahlanmaması şartı ile beni (şu kadar) mehri muaccel ve (şu kadar) mehri müeccel ile şahitler huzurunda nikahladı, başkasıyla nikahlandığı an ben ondan boşum." yazıp veya görevliye yazdırıp kocası, şahitler ve nikah görevlisi ile kendisi de imza atar. Ve bu belgeyi notere de tasdikletebilir. Mehri müeccel senedini ayrı yapar ise onu da notere tasdikletmesi gerekir.
Mehirin miktarına gelince Nisa-20'de bir kadının kartarlarca (tonlarca yük ile ) mehir (altın vb para ) istemesinin helal olduğu geçmektedir.
ALLAH mehire üst sınır belirtmemiştir.
Tavsiyem mehri muaccel (düğünde verilen) en az 2000 gr altın , mehri müeccel (senet ettirilir) 5 kg altın.
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. Erkeğin sizi durduk yere bedavaya boşaması imkansız olur.
Mehri müeccel genelde boşanmada alınır.
Not:Mehir senedinin yasal değer kazanması için şahitlerin imzası önemli. Ve notere tasdik ettirilir ise tahsil edilemediği durumda çok büyük fayda sağlar hukukî olarak.
Mehirin yasal olması için kadın hakları kuruluşlarını da girişimde bulunmaya sürekli davet ediyorum.
#mehiryasalolsun00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılMehir, kadının Allah korusun kendisine bişey olursa geçinmesini sağlayacak ziynet ya da paradır. Yani kadının güvencesidir.
Güvence olduğu için zorunlu kılınmıştır.11 Yorumla
Soran+1 yılHala anlamayanlar var
Para & Ekonomi konusunda 8,4b cevap paylaştı. Mehir sembolik bir şeydir aslen.. kadinin bir kaç ay geçirmesini sağlayacak bir rakam olarak da belirlenebilir.. Ama ciddi rakamlar söz konusu değildir.. Belki 1-2000 lira civarı bir rakama tekabül eden bir şeye denk gelebilir..
10 Yorumla
+1 yılKardeşim ayetleri atayım bak kararını sen ver güzel sorular görmeye başladım :D
www.kurandaara.com/?act=ara&keyword=mehir&meal=315 Yorumla
Soran+1 yılMaide 5. Ayette kendilerine mehirlerini verip nikahlamak sarti ile deniliyor. Tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim sen bütün ayetlere bak oradan ne anlıyorsan uygula işte... Rica ederim
Soran+1 yılMiktar belirtilmemis
- +1 yıl
O zaman ALLAH seni özgür bırakmış hani ben mehir istemeyeceğim için pek araştırmadım arada Nisa ve Nur suresinde gördüm o kadar :)
- +1 yıl
Bu arada çok önemli diğer ayetlerle meşguldüm :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
400 cumhuriyet altını bir altın kemer gratı yüksek elmas yüzük bir de dayalı döşeli bir evle araba yeterli galiba :)
37 Yorumla- +1 yıl
Bulursan bana da yollasana hemen evleneyim
- +1 yıl
@Rankbuster tabi ki :)
- +1 yıl
Anlaştık
- +1 yıl
evlendikten sonrada ödrniyormuş ya. taksit yapıyonmu? :D
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar he insan var. Müslüman değilsen anlarım yorum yapmak zorunda değilsin. Müslümansan İslamda bu var ne demek ben kabul etmiyorum. Hele biri de ben eşimden para almam demiş. Güçlü kadın ı modernleşmeyi nerenizden anlıyorsunuz bir bilsem.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılInsanlarin durumu neye el veriyorsa o istenmeli.
Ben umreye gitmek istiyorum. Bunu belirticem mehir olarak.12 Yorumla
Soran+1 yılUmreye zaten gidersiniz. Baska birsey isre
Cevap sahibi+1 yılNisanlimda oyle dedi zaten gideriz baska bisey de diye ama ben bisey kopartmaya bakmiyorum.
Bunu gerceklestrmesi kafi benim icin.
- Para & Ekonomi konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılkadını garantiye almak ıcın buda Islamıın kadına gosterdıgı degeri açıklayan ısaretlerden bırıdır.
32 Yorumla- +1 yıl
Habeş imparatoru Necaşi, Ümm-i Habibe validemiz ile Peygamber efendimizin nikahlarını kıyınca, mehir olarak yaklaşık 2 kilo altın vermişti. (Nesai)
- +1 yıl
Mehrin çoğunun bir sınırı yoktur. Fakat en azı, 5 gram altındır.
miktar söyleme. o zamanki 1 yıllık maaşının yarısı de. 1 yıl maaşının yarısını verir.
20 Yorumla
+1 yıladamın geliri 2000 ise 5 tl 10bin ise 30bintl 100000 ise 60000 tl uygundur bence
10 Yorumla
+1 yılSaçma :) Mehir bildiğim kadarıyla boşanınca kadın kendine yeni hayat kursun ya da kendine harcasın diye yapılır. Ama kadınlar her zaman kendi ayaklarının üstünde durmalı evlenirken. Bu yüzden asla mehir istemezdim. Teklifi de reddederdim. Onlar kim ki boşandıktan veya başka bir şey olduktan sonra bana geçineceğim parayı vericek.
12 Yorumla
Soran+1 yılBosaninca sarti yok sen yanlis biliyorsun
Soran+1 yılNikahin sarti mehir.
+1 yılKarsindakini evlendigine pisman etmeyecek kadar istenmeli bence : ))
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılBir daire, bir araba, bir de beşi bir yerde.
Tabii ki de bunlar değil :D Zamanı gelince karşımdaki adamı da düşünerek cevap vereceğim bir soru bu :D10 Yorumla
+1 yılnakit para yerine kıza mehir olarak eğitim ve meslek versek olmaz mı?
529 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum
- +1 yıl
öğrenmek lazım..
- +1 yıl
Mehiri o belirler. Sen değil!
Eşin olacak kişi bunu isterse yapmak zorundasın! - +1 yıl
@Sakaryalim Bizim buralarda öyle bir şey yok..
- +1 yıl
Sizin orası gavur memleketi mi?
- +1 yıl
@Sakaryalim Bağnaz olmayan müslümanların memleketi. burada kadın ve erkek boşandımı malları eşit bölüşür...
- +1 yıl
Bunun mal işe bir alakası yok. Mehir dini nikahın şartıdır. Dolayısıyla nikahlanırken yapılır.
O an verilmese bile sözü verilir.
Ayrıca bizin dinimizde boşanmanın bahsi seyrek şekilde geçer. Dolayısıyla bu hüküm geçmemiş.
Birde ben eşe bişey olursa diye bir tabir kullandım. Boşanmak bu duruma girmez! - +1 yıl
@Sakaryalim Bizim müslümanlıkta eşe bir şey olursa onun tüm malı eşine ve çocuklarına kalır...
- +1 yıl
Sizin müslümanlık;
Sizlerin süslüman kızlara tesettürlü dediğiniz, Peygamberimizin birden fazla hanımı olmasının işinize geldiği ama ince noktaları atladığınız, şeriatı ve dini hükümleri işinize geldiği gibi yorumladığınız ve aşırı şekilde savunduğunuz müslümanlık mı!
Kusura bakmayın, o zaman kategorize etmekte haklısınız!
Biz sizinle aynı dini paylaşmıyoruz! - +1 yıl
@Sakaryalim izim müslümanlık sulh zamanı 1 den fazla kadınla evlenmekte haram. Savaş zamanı yalnızca muhtaç duruma düşmüş dul kadın ile evlenebiliriz.
- +1 yıl
Bu konuda sizinle hemfikiriz yani..
- +1 yıl
@Sakaryalim kesinlikle. Bizim müslümanlık ta ikiyüzlülük yoktur.
- +1 yıl
Bizde de yok..
- +1 yıl
@Sakaryalim o halde bu konuda da anlaştık. Geriye ne kaldı.
- +1 yıl
Cuma saatinde sizin camide olmanız gerekirken neden burada olduğunuz kaldı mesela?
- +1 yıl
@Sakaryalim cevaplıyorum. Benim olduğum yerde cami yok. Tek müslüman da ben varım. Ancak sanal ortamda cumaya gidebilirim. Ha bu arada bizim müslümanlık ta kadınlarsa cumaya gidebilir. En türkiye de cumaya gittiğimde kadınların cuma namazı kılması için ayrı bölüm yapıldığı da görmüştüm.
- +1 yıl
Başka soru?
- +1 yıl
Bizim dinimizde Cuma saatinde erkekleri cumaya giden hanımlar, öğlen namazlarını bile eşleri gelip öğlen yemeklerini yesinler, hürmetlerini eksik etmesinler diye kılmaları örnek alınmıştır.
Birde Camii kadınlar için farz olan bir yer değil.. :)
Gidilebilir lakin bir kadının evinden ibadetini yapmasının daha makbul olduğu belirtilmiş çeşitli kaynaklarda..
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. :) - +1 yıl
@Sakaryalim ben zaten farz demedim. Belki bir ara el ele cumaya gidebiliriz diye düşündüm. ☺
- +1 yıl
El ele cumaya gitmemiz mümkün değil. :)
- +1 yıl
@Sakaryalim zaten amacim cumaya gitmek değil sana asilmakti. ☺
- +1 yıl
Asıl niyetiniz anlaşıldığından red yediniz :)
- +1 yıl
@Sakaryalim bu niyetin kötü tarafını göremedim.
- +1 yıl
Asılmak bana göre kötü niyetin göstergesidir ;)
- +1 yıl
@Sakaryalim ne yapayım o halde. Babanın adresini ver ondan isteyeyim 😊
- +1 yıl
Yurtdışına kız vermiyoruz. Şansına küs :)
- +1 yıl
@Sakaryalim kadere inanmam ama dediğin gibi olsun. Nasibimi engelledin. Benden helallik alman lazım.
- +1 yıl
Nasibin bensem gerek yok buna.. Çünkü şahsımdan bahsediyoruz ;)
- +1 yıl
@Sakaryalim konu şahsın olunca kader diyemiyorsun ☺
+1 yıl50bin tl olabilr bence bayanıda düşünmetir aslında Mehir aynı zamanda kocasına birşey olursa mehir den gelenle kendisini bakması icindir.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 459 cevap paylaştı. Ev ya da araba üzerine yapmayı düşünüyorum.
Mehir'i detaylı araştıranlar varsa ne demek istediğimi daha iyi anlayabilir.20 Yorumla
+1 yılBen besibiyerde isticem ata lardan oluşan.:)
ev alcagimiz zaman satarim zaten birikim olsun:)10 YorumlaAynen öyle kadının hakkıdır ve kimse alamaz ama kişinin durumuna göre istenmeli
20 Yorumlabizim oranın adetine göre 1 gerdanlık 8 tek bilezik
20 YorumlaValla ben kültürümü geliştirecek ve dünya ya bakış acimi değiştirecek bir seyahat isticem. coluk çocuk olunca hiç bir yere gidemeyeceğim için gençken bu isteği gerçekleştirmek ve bunu sevdigim adamla yapmak en guzeli
32 Yorumla
Soran+1 yılSacma sapan biristek
+1 yılben birşey soracagım?
"Mehir kadın öz hakkıdır ve onun rızası olmadan kimse onu harcayamaz "
hangi devire döndük nerde yaşıyoruz? evlilklerde kadını satın alınmaya başladı?46 Yorumla
Soran+1 yılKadina verilen degeri goruyor musun?
- +1 yıl
kadına verilen deger paraylamı ölçülmeye başlandı? ne zamandır?
Soran+1 yılKivirma
- +1 yıl
Sıze sunu söylüyeyim hanfendi 2 defa evlendim 2 defa da bosandım.
hiç bir eşimi satın almadım.
siz kendinizi satıyorsanız alıcınız çıkar
Soran+1 yılSen vermessen verme. İnancin olsa inkar etmezdin
- +1 yıl
Inancımı sizmi sorgulayacaksınız? siz ilk önce kendi inancınız yaşacağınız yere gidin ondan sonra inançları konuşalım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoyle biseye toplum hic sicak bakmiyo diyimde karsindaki kisinin ailesi ne der bilemem
111 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani mehire mi?
Cevap sahibi+1 yılZaten evlendikten sonrs herdey ikinizin oluyo ben istanbuldayim hic boyle bisey gormedim evliliklerde garip bence
Soran+1 yılKurani kerimi okumadigin nasil da belli
Cevap sahibi+1 yılKuran okuyan hakimler elini kestirsin hirsizlarin o zaman.
Soran+1 yılKestirsin bak nasil caydirici oluyor
Cevap sahibi+1 yılO zaman 4 hanim almamizada izin verilsin hosuna gidermi ben 4 unede veririm mehir
Soran+1 yılSen once kendi karnini doyur da
Cevap sahibi+1 yılAhaha noldu ya hak defil mi buda 4 tane hanim almak ayrıca emin ol senden daha fazla muslumanim ve senin gibi aclarin muslumanlik kullanarak para kazanmasindan nefret ederim. Ve ac karnini soyur diyosun ya benim bindigim araba turkiyede sayili canim
Cevap sahibi+1 yılSonra dolandirici gelinler ortaya cikiyo belki onlardansin
Soran+1 yılMusluman isen mehiri inkar etmiyceksin. Kuran ayetini yalanlamiycakskn cocuk. Simdi bin arabana bas git!
Cevap sahibi+1 yılBen yalanlamadim sadece cagimiza uygun olmadigini soyledim madem bu kadar cok baglisin hepsine esin sana dese ki ben ikici es alcam 4 hakkim var kabul edicekmisin. Nasil 2. 3. 4. Es almak cagimizla uyusmuyosa oda uyusmuyo. Ama sen ordan para altin gelcek diye uyduruyosun iste aclik boyle bisey.
Ne mehir veririm ne nehir veririm ver karıya paraları sabah bakmışsın toz olmuş ne karı kalmış ne mehir haha :)
Ucu dolandırıcılığa din sömürüsüne açıl bir konu10 Yorumlacivardaki eş deger kızların (malların) piyasası neyse ona göre tabi kadını mal olarak gördüğünden satıcı ne işterse o serbest piyasa sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonun yerine kadın erkekten para isteyeceğine kendi kazancını kendi elde etse çalışsa falan?
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSonra ülkede dolandırıcı gelin patlaması yaşanıyor.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvleneceğin erkeğin maddi durumunu da gözönünde bulundur. :/
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMehir ne ya? Kadın alıp satan birbirine köle kadın hediye eden arap kültürünün din diye yutturdugu sacmaliklarin reklamını yapmaya ne kadar meraklisiniz.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 842 cevap paylaştı.
+1 yılayyy bu ne ya ben evlenirsem sevdiğim için evlenirim para ne alaka
27 Yorumla
Soran+1 yılO kadinin hakki
- +1 yıl
yahu saçmalamayın. ben karşıyım buna kadın çalışmalı kendi parasını kazanmalı. evliliktede para mara hak mak olmaz. evlenmişsin sevdiğin adamla ya da kadınla ölene kadar yaşamak için ötesi var mı yok hakmış o hangi devirde kaldı az geliştirin kendinizi
Soran+1 yılMusluman isen inkar etme
- +1 yıl
ayyy :D cehaletinde boğul lütfen umarım bayan değilsindir. bayansan lütfen oku kendini geliştir. hiç bir erkeğin önünde para alan konuma düşme.
- +1 yıl
alcak tabi kızım ya bir kere adamdan kız bir şey istemezse beni sevmiyormu acaba diye düşünür maaşına göre hediyeler istiycen çok kazanandan çok az kazanandan az istiycen adam rahatlar dopamini artar eşime yetiyorum bakıyorum der
- +1 yıl
@fantazici11 eşine yetip yetmediği penisyle alakalıdır tatlımm :D
- +1 yıl
yok bu başka bir şey psikolojik penis ayrı
+1 yılMihrn en güzeli en az onalınıdır hadis
12 Yorumla
Soran+1 yılDurumu yoksa zaten nasil versjn ki
- +1 yıl
Durumu varsada gerek yokki boşanınca malın yatısını alıyor zaten az verse çok verse. Ne olacak ;))
Gizli Üye(36-45)+1 yılMehir denen şey kadının çalışmadığı feodal arap toplumunda doğmuş, daha sonra islamiyete de geçmiş günümüzde kadının çalıştığı hukuk toplumlarında geçerliliğini yitirmiş saçma bir adettir.
00 YorumlaNe kadar saçma ya. Kadının hakkıymış da bilmem neymiş. Sen çalışıp da mı kazandın, nasıl hakkın oluyor o para senin? Evlilik bir olmaktır, sen ben yoktur. Saçma sapan bir adetten bahsetmişsin.
02 Yorumla- +1 yıl
bu islam hukuku islam hukukunda boşandıktan sonra değil önce verirsin öyle ayrılıp ölene kadar baktırmak yok yani gerekirse çocuk yoksa ayrılınca biraz daha para verirsin ayrılırsın
Soran+1 yılAdet degil bu nicin hala anlamiyorsunuz
+1 yılÖdemiyomm ya evde kalın 😄
Ayrıca öyle bişe yok şıh gibi vaAz vrme 😁00 YorumlaYazdigin gibi "herkesin imkanina gore"
10 Yorumla
+1 yılburada birşey sormak istiyorum mehir bekaretin sonucu değil mi ya bakire değilse?
01 Yorumla- +1 yıl
Değil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılgiderin varsa okadar iste baban kaç tl istiyor sana? :D
00 YorumlaYok artık daha neler valla ilk defa duyuyorum. Adamın hakkı noluyor kız ne verecek?
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 523 cevap paylaştı.
+1 yılerkeğin maddi durumuna göre değişir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltabıkıde ıstenmelı karsındakının durumu gozardı edılmeden
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten evleniyorsunuz ortak bir hayat yaşayacaksınız böyle saçma şeyleri konuşacak kadar düşmüşseniz boş ver evlenmeyin.
21 Yorumla
Soran+1 yılKuran ayetine boyle soyleme
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. ben bir milyon dolar isticem iş olsun diye :D
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de kadın beleş :s
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılBenim evleneceğim kadın nehir mehir istemez
10 Yorumla
+1 yılbaşlık parasının yeni versiyonu gibi mi?
03 Yorumla
Soran+1 yılBaslikparasi ile karistirilmamali. Baslik kizin babasina veriliyor. Mehir kadinin hakli
Soran+1 yılHakki
- +1 yıl
sorun değil ya :) olmadı hamile kalınca hani bu sempatik arabalar var ya ondan alırım :) eşim yorulmasın diye
- Para & Ekonomi konusunda 616 cevap paylaştı.
+1 yılKredi karti geciyo mu?
20 Yorumla
+1 yılEvet istenmeli
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,1b cevap paylaştı. 1 milyon dolar
30 Yorumla
+1 yılÖlme eşşeğim ölme...
00 Yorumla15-20 bin civari..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaç para istiyorsun? Birde pazarlık payı var mı?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKredi kartına taksit oluyorsa düşünürüm
3 milyar 750 milyon
10 YorumlaBen hiçbir şey istemeyi düşünmüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen isticem
Gizli Üye(36-45)+1 yılArtık böyle şeyler yok tazminat var nafaka var
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,8b cevap paylaştı. istenmemelidir
00 Yorumla
+1 yılbizde öyle bir şey yok..
02 Yorumla
Soran+1 yılMuslumanlarda var zaten. Sizi bilemem
- +1 yıl
hıı biz müslüman değiliz. s. d
Eskiden kalmis
10 Yorumla