• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Kahve & KeyifKahve & Keyif
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Sağlık & DiyetSağlık & Diyet
  • Temizlik İpuçlarıTemizlik İpuçları
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandırabilir, görsel ya da anket ekleyebilir, gizli üye olabilirsin.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Kahve & Keyif Kahve & Keyif
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Sağlık & Diyet Sağlık & Diyet
  • Temizlik İpuçları Temizlik İpuçları
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +26
Para & Ekonomi
17 gü

Sizce evlilikte mehir ne kadar olmalı?

psychoparadıse
psychoparadıse Takip Et
FenomenMaster Yaş: 36
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
32
Yapay Zekaya Sor

Niyet ettim Allah rızası için dolandırmaya deyip senelik 500 bin tl kazanamayan insanlardan 700-800 bin tl lik mehir parası istendiği doğru mu ya? Kızlar?

Evlilik Soruları Para Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

Yapay Zeka Cevapladı

Eko Bey
Eko Bey Takip Et
Fenomen
17 gü
  • Oha, 700-800 bin TL mehir gerçekten uçukmuş, hele senelik kazançla kıyaslayınca iyice zor geliyor. 😅 Mehir herkesin durumuna göre şekillenmeli, sonra kredi çeker gibi olmaz iş! Evlilikte karşılıklı saygı ve sevgi ön planda olmalı bence, maddiyat ikinci planda. Var mı daha makul ya da uçuk mehir hikayeleri duyanlar? 👀 YTD 😛

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Temizlik Perisi
Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

18

Cevap

12

Cevap

• tortitotilla
    tortitotilla Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 100%
    16 gü
    Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.

Ben töre adet gelenek görenek saçma sevmiyorum dediğimde beni eleştiren yargılayan insanların donunu bile alsalar haklarıdır böylelerine müstehak. Gerici bir zihniyete dahil oluyorsanız fazla fazla isteyin çünkü verdikleri para kadar değerli oluyorsunuz onlarda😂

1
    1 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Evlenek mi :D Aynı şeyi düşünüyorum. Düşünmüyorum fiili olarak uyguluyorum. Son 12 senedir bu topraklardan hiç bir hatunla herhangi bir bağım olmadı. Sırf bu ide yüzünden. Bana saçma geliyor açıkçası. Akraba neyin olmadığı için bana saçma geliyor orfler adetler. Ama mehir dini bir şey olduğu için ona okeyim. Fakat zaten koluma takıcağım kadın öyle bir karakterde olacak ki benden mehir için bir kutu çikolata isteyecek diye bir hayalim var :D

Yorumla
  • HayalsizDasporav
    HayalsizDasporav Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    16 gü

Isteyene komodine mi birakiyoruz yoksa ibana mi de gec. Evliligi kolaystirmasi gereken insanlar sanirsin mal aliyoruz.

1
    1 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

La öyle zaten. Olabildiğince kolaylaştırmalı.

Yorumla
  • Bihteeerrr s
    Bihteeerrr Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 99%
    15 gü

700-800 bin TL arası bence oldukça anormal bir rakam. Mehir parası kişinin ekonomik durumu ölçüsünde belirlenebilir, Çünkü damat bu parayı ödemekte zorlanıp borca gidebilir. Bu da ilerde iki tarafı da zorlar. Makul istekler olmalı bence. 🕵

2
    0 Yorumla
  • Kelebek_kızz
    Kelebek_kızz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    16 gü

Maalesef dediğiniz gibi mehiri adeta bir sömürü işine çevirdiler. Halbuki dinimizde mehir hak olmasına rağmen kadının bundan feragat edebileceği ve Peygamberimizinde az mehir istemek daha hayırlıdır dediği apaçık bir gerçek.

2
    1 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

maalesef dinin sadece işimize gelen kısmını ele aldığımız için pek çoğumuz :D

Yorumla
  • NeclaTekinAydınoğlu
    NeclaTekinAydınoğlu Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 99%
    16 gü

dün @zeusunoğlusu ile konuşmuştuk, bugün TV'de denk geldim, baya şok edici rakamlar dönüyor. Zeus'umun araştırmalarına göre mehirin çok olması erkek için şerefmiş ama abartmaya gerek yok hdkdjd 30 gram altın iyi gibi düşünüyorum 3 ay falan idare eder

1
    15 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Ne kadar da hakkaniyetli bir hanım efendi :D Ben şeref neyin olduğunu düşünmüyorum. Yahu dini bir vecibeyi bile gösteriş olarak kullanma fikri beni geriyor aslında. Kendi fikrimi söyleyeceğim, kadın aldatmadığı sürece ayrılsam bile mehire gerek kalmadan gerekirse 2 sene destekçisi olurum. Gerekse belki aile kurana kadar destekçisi olurum. Eğer ki şeref onur meselesi olacaksa bu şekilde olması taraftarıyım. Bak benim mehrim daha büyük ben daha erkeğim gibi bir düşünceye çok okey değilim. Bir başka yönden ele aldığımda ise dini vecibeyi erkeğe ket vurur semer vurur gibi kullanan bir kadını açıkçası kendime partner olarak almak istemem. Misal sen bana dedin ki 30 gram altın olsa nasıl olur. Ben sana derim ki o az 60 olsun. Yani insanlar birbirlerine yaklaştıkça güvendikçe zaten orta yolu bulur. Ama bu hakkı bile tavuk yolma olarak gören kadın aslında o adama geleceği hakkında çok fazla ip ucu veriyor gibi :D

Yorumla
    • NeclaTekinAydınoğlu
      NeclaTekinAydınoğlu
      16 gü

siz de öyle kadınlarla taaa nikaha gelecek kadar sevgili olmayın yani, baştan farkedin yoldurmayın kendinizi. azıcık aklınızı kullanın aklınızııı 🤪🤪

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Ben bu konuda çok seçiciyim ve hiç başıma gelmedi böyle insanlar. Hiç paragöz bir kadınla takılmadım hiç paragözde olmadım :D Benim başıma gelmez diye düşünüyorum :D

Yorumla
    • NeclaTekinAydınoğlu
      NeclaTekinAydınoğlu
      16 gü

peki ciddi soruyorum: 30 gram altın çok mu sizce?

Yorumla
    • zeusunoğlusu
      zeusunoğlusu
      16 gü

Yemeğimi bıraktım geldim. Ben okuyup, araştırdığımı söylüyorum çok bilgim olduğundan değil. Dini görev olarak alınması gerekiyormuş. Bir de karşı tarafın anlayışına kalmış bi durum bence.

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Hayır çok değil. ortalama bir apartman binasının kirası İstanbul da 25 den 75 yapar e geriye 50 neyin kalır bunla da ancak temel ihtiyaçlarını karşılar. mutfak falan . Dolayısıyla bence az. İnsan gibi yaşayabilmesi için 50-60 gram civarı bence idealdir.

Yorumla
    • NeclaTekinAydınoğlu
      NeclaTekinAydınoğlu
      16 gü

ben enayiymişim puahauahauahaaa

Yorumla
    • zeusunoğlusu
      zeusunoğlusu
      16 gü

Ben neden takılmadım🥲

Yorumla
    • zeusunoğlusu
      zeusunoğlusu
      16 gü

Etkisiz eleman mıyım ben🥺

Yorumla
    • Asimov80
      Asimov80
      16 gü

@NeclaTekinAydınoğlu 30 gram altını bazıları, söz takısında bile az buluyor.

Yorumla
    • NeclaTekinAydınoğlu
      NeclaTekinAydınoğlu
      16 gü

Zeuscum ben zaten bildiğim için bişey demedimm
      @Asimov80 onlar ayrı mehir ayrı 🤪 takılar ikimizin mehir tek benim olacağı için abartmaya gerek yok bence

Yorumla
    • zeusunoğlusu
      zeusunoğlusu
      16 gü

Zeus kaçar⚡️

Yorumla
    • NeclaTekinAydınoğlu
      NeclaTekinAydınoğlu
      16 gü

🤝🏻✨

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

@zeusunoğlusu @NeclaTekinAydınoğlu O zaman genel bilgi olarak yazıyorum bilmişlik etmeye çalışmıyorum yadırgamayın :D Mehir kadının olası ayrılık esnasında ortada kalmaması için kadını korumak için dinimizce verilen bir haktır. Fakat döneminde insanlar karılarına kızıp 3 kere boş ol boş ol boş ol dedikten sonra kapıya koyduklarından dolayı dinimizce kadının korunması için verilen bir haktır. Kadın bu elinde ki parayla en azından akrabası anne babası hiç kimsesi yok ise de iş bulabilmesi adına geçireceği 3-4-5 aylık yetecek olan barınma yeme içme işlerini yürütebilmesi için peşinen verilmesi uygun görülmüştür. Fakat illa mehir verilecek çok yüksek rakamlar verilecek vs gibi bir durum yoktur. Eğer ki kadın bu durumlara düşmeyecek baba evine anında dönebilecek bir durumda ise yine kadının vicdanına kalmıs bir şekilde bu hakkından feragat edebilir. Yani ''bana 1 kutu ülker çikolatalı gofret al'' da diyebilir :) Durum ve vaziyet dinen kısaca böyle. Kalan her şey karşılıklı sevenlere kalmış...

Yorumla
    • NeclaTekinAydınoğlu
      NeclaTekinAydınoğlu
      16 gü

aydınlandık abim eywo 🙏🏻

Yorumla
  • Assassinn
    Assassinn Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    17 gü

Genelde evlilikte mehiri nikahı kıyacak hoca ile karı koca kendisi belirliyor yani kadın isterse ev isteyebiliyor veya eşinin kendine hacca götürmesini isteyebiliyor ya da takılan altınların mehre sayılmasını isteyebiliyor ama asgari iki tarafı da zora sokmayacak bir şey olması belirleniyor

1
    0 Yorumla
  • Nazz_yaman
    Nazz_yaman Takip Et
    Xper 5 Yaş: 20 , eic 100%
    17 gü

Mehire gerek yok bence biriyle zaten mehir alacak aşamaya geldiğinizde paranın pulun pek de önemi kalmaz.

1
    1 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

Öyle olmalı gerçekten. Ama öylelerine denk geliyoruz ki aman aman :D

Yorumla
  • Enperatriz
    Enperatriz Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    17 gü

Ben kıymetliyim bananeğğğ 😂 şaka bir yana yanımda olsun , bana kıymet versin yeter. Dünya malı dünyada kalıyor. Kim götürüyor yanında? Amann😴

1
    3 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

Anacum mehir dinen şart. Fakat bunu din adı altında insanları soymak için kullananlar da aynı derece de itici bence. Şuna okeyim sıradan halktan bir insan 250 bin tl lik altın ister, demet evgar 25 milyon tl ister. Herkesin yaşantısına göredir... Fakat isterim ki alacağım kadın buna ihtiyacı yoksa buunu bahane edip ilişkiyi rezil etmesin. Senin değerin paha biçilemez zaten yoksa ne 250 bini ne 250 milyonu ne 250 milyon doları :D

• Enperatriz
      Enperatriz
      17 gü

Durumu kullanacaklar hiç evlenmesin zaten. Bu devirde iyi insan bulmak zor. Allah iyilerle karşılaştırsın.

• psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

Amin annem benim ağzın bal yesin...

• tthamster
    tthamster Takip Et
    Xper 4 Yaş: 18
    16 gü

Zor durumda bırakmak doğru değil ama erkek mağdur ederse de kız ortada kalırsa oda sıkıntı zaten mehir ayrılık vb olursa o aşamada verilir diye biliyorum tam bilgim yok ama duruma göre istenmeli ve iki tarafta mağdur olmasa iyi olur ama zor

3
    2 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Mehir peşinen alınır ayrılık aşamasında kullanılır. YAni olası ayrılıkta kadını mağdur etmemek sokağa atmamak için yapılan bir şey. Eskiden resmi nikah yoktu adam durup dururken kadını kolundan tutup 3 kere boş ol deyip boşayabiliyordu. Böyle durumlarda kadın kendini toparlayabilsin diye 3-5 aylık geçim parasıdır. Bunu mehir benim hakkım deyip milyon tl lere çıkaran alamayınca kavgasını edip ayırlmaya kadar giden ilişkileri görünce canım acıyor valla...

Yorumla
    • tthamster
      tthamster
      16 gü

Fenomenlere özeniyorlar herkesin parası var sanıyorlar buda bana göre saygısızlıktır çünkü ekonomi belli zâten ya çok zora koşmak ta yakışmaz ilk başta durumu biliyon hiç kabul etme genelde evlenip boşanma hayali kuranlar yüksek miktar ister diye tahmin eidyorum🙁

Yorumla
  • olasılıklararenedak
    olasılıklararenedak Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 99%
    17 gü

Bunun ölçütü yok ki kadına güvence olsun deniyor da alt sınırı yok.

1
    8 Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      17 gü

daha doğrusu 10 dirhem gümüş 3 dirhem gümüş gibi hanefi ve şafi mezheplerinde alt sınır var ama diğer iki mezhepte yok

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

Mehir boşanmadan sonra kadının kendini toparlayana kadar geçen süre içerisinde geçimini sürdürmesi için var kanks.4 hadi abart 6 aylık kirasını ve gıdasını karşılayabileceği bir rakam olmalı tabii kiraya çıkıyorsa...

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      17 gü

Evet ama buna bu şekilde bir alt sınır konulmamış o şekilde söylenmiş.

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      17 gü

Gerçi imam ebu hanifenin dediği alt sınır 1 milyon lira civarında bir para ediyor günümüz değeriyle şafiinin dediği de 360 bin lira ediyor yani bir alt sınır var denebilir esasında

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

Kanks insanlar bunu zaman geçtikçe şu an yorumlamış ki bence doğru bir bakış açısı. O dönem 3 gümüş dirhem ile bugun 4-5 aylık kiranı verip mutfak ihtiyacını karşılıyorsun. Dolayısıyla buna bakılıyor. Tabii herkes imkanları dahilinde hareket ediyor o ayrı...

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      17 gü

günümüzde de karşılarsın knk 3 dirhem 10 kilo civarına geliyor ben dirhemi az bir şey sanıyordum baktım da yok bayağı para ediyor

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

Yok bee çok yalnıs baktın sen kanks. 1 dirhem gümüş 3.90 gram falan yalnıs hatırlamıyorsam o da 150 tl ye falan denk geliyor. Ama o olaya böyle bakılmaz. O dönem tomar toma para tasınamz 1 gümüş dirhem ile 1 aylık kira neyin verilirdi. Bugunu kıyaslayabileceğimiz şekilde...

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      17 gü

Doğru söylüyorsun 2.97 grammos tekrar baktım da evet dönem şartlarına göre değerlendirmek gerekir

Yorumla
  • tahaa1626
    tahaa1626 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 18
    16 gü

Mehir dinen zorunlu bir olaydır. Eğer kadın erkekten boşanırsa kadının hayatını devam ettirmesi için, yeni bir başlangıç yapabilmesi için bir güvencedir. Minunum tutarı 10 dirhem ozamanlara denk 2koyun parasıdır. Tabiki çok daha fazlası istenebilir ama bu tamamen vicdan meselesi gibi geliyor. Adam asgeri ücret kazanırken 700k gibi para istemek vijdana sığmaz. Bunu başka şekilde de isteyebilirsiniz umre, haç veya araba ama herşeyden önce vicdan meselesi

1
    0 Yorumla
  • mathmaxeil
    mathmaxeil Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 99%
    15 gü

Karşı tarafın durumuna göre belirlenecek bi şey daha çok

1
    0 Yorumla
  • Aşk-kkk
    Aşk-kkk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    15 gü

Ez az 7 Reşat olmalı
    Maddi duruma da bağlı biraz ama 7 aşağı olmaz yani

1
    0 Yorumla
  • buzzzgibikarpuzz
    buzzzgibikarpuzz Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 100%
    17 gü

Aile arasında görüşülür karşı tarafı çok zora sokmayacak şekilde bir meblağda karar verilir.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    17 gü

Mehirin ne kadar olmasıyla ilgilenmiyorum bizde mehir yok çok şükür

2
    0 Yorumla
  • Selinawoman
    Selinawoman Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    15 gü

Bi yat bide at istiyorum

1
    3 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      15 gü

Kat istemeyi unuttun kanks

Yorumla
    • Selinawoman
      Selinawoman
      15 gü

Bende diyom bi eksik var sjjs

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      15 gü

Eheeheh :D

Yorumla
  • VEGA0
    VEGA0 Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 100%
    16 gü

Agırlıgınca altın desinler 😀

1
    10 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Bir an empati yaptımda böyle bir durum varsa düğün öncesi obezliğe doğru giderdim D:

Yorumla
    • VEGA0
      VEGA0
      15 gü

Yaa nfjdkdlkd o zaman seni almazlar

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      15 gü

Bir şekil kandırırdım ben cilve yapardım sajkfbashkjf. İnsanlar ilk görüşte kiloyu çok sorun yapıyor birlikteykene alına kilolar aynı derece soğüutmuyor :))

Yorumla
    • VEGA0
      VEGA0
      15 gü

Sanki bunu bi uzman söylemiş gibi 😀

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      15 gü

Ben az göbüşü olan insanlarla bile sevgili olmak istemeyen bir cahildim :D Bu kadar dikakt etmeme rağmen zamanla bazı şeylerin değiştiğini fark ettim. Öyle ki kendim kilo aldığımda bile ben olsam benden ayrılırım diye kız arkadaşımdan ayrılmak istemiştim :D O yüzden uzman sayılırmıyım :D

Yorumla
    • VEGA0
      VEGA0
      14 gü

Oha ya ne kadar şekilcisin mffkfkkfk

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      14 gü

Farkında olduğum ve en sevmediğim huyum :D

Yorumla
    • VEGA0
      VEGA0
      14 gü

Arkadaşlarının da tipini güzel seçmeye çalışıyor musun doğruyu söyle 😀

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      14 gü

Hayır yaw :D

Yorumla
    • VEGA0
      VEGA0
      14 gü

İyi bari cirkin olsak da kabul görebilirmişiz 😀

Yorumla
  • NeyyMıstaffamNeyy
    NeyyMıstaffamNeyy Takip Et
    Guru Yaş: 109 , eic 100%
    16 gü

Dinen bir hükmü yok ki isterse vermez

1
    2 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Olur mu kuranda gayet açık bir şekilde ayetler var. Bakara nisa ve maide surelerinde yazar :)

Yorumla
    • NeyyMıstaffamNeyy
      NeyyMıstaffamNeyy
      16 gü

Resmi geçerliliği yok ama

Yorumla
  • Tinkerbellll_
    Tinkerbellll_ Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 99%
    16 gü

Nerden buluyorsunuz böyle kızları

1
    4 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Var yaa öyleleri. Empati yapıyorum böyle birine denk gelirsem zaten o iş 3 cümleye kalmaz. :D

Yorumla
    • Tinkerbellll_
      Tinkerbellll_
      16 gü

Seven insan böyle şeyler istemez

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Katılıyorum. Nedense aşk sevgi işleri içine maddiyat konusulunca acaip soğuyorum o ilişkiden. Ama aynı bilinç üzerine de kadının maddi olarak mağdur edecek adamın gelmişine geçmişine tüküreyim zaten...

Yorumla
    • Tinkerbellll_
      Tinkerbellll_
      16 gü

Onlara adam demiyoruz zaten

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    17 gü

Ben sade nikah kıyıp kocişimle balayına çıkıcam

2
    8 Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

Aferin sana :D Ama mehir hiç verilmemesine de karşıyım :) Hakkaniyetli bir rakam olmalı.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      17 gü

Mehir ne onu da bilmiyorum

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

Muslumanlar için olan bir şey kanks evlilikte...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      17 gü

He ben Ermeniyim neyse sağol

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

Ermeniysen bilmemen normal bir şey dğeil

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      17 gü

Evlilik hakkında hiç bir bilgim ve merakım yok, kıy sade nikah bitsin

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      17 gü

En güzeli. Zaten bizde evliliğin en güzeli en kolayıdır denir. Bende aynı şekilde düşünüyorum seninlen. Her şey gönlünce olsun...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      17 gü

Amennn... Senin de

Yorumla
  • Wayne_Jenkins
    Wayne_Jenkins Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 99%
    15 gü

Hangi devirde yaşıyoruz

1
    0 Yorumla
  • kentdarkbluee
    kentdarkbluee Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    15 gü

Kişinin maddi durumuna göre değişir

1
    0 Yorumla
  • Sevdalı69
    Sevdalı69 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 55 , eic 100%
    16 gü

10 tane tam altın yeter

1
    0 Yorumla
  • Carvel m
    Carvel Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 99%
    17 gü

Durumu neye müsaade ediyorsa o kadar olmalı

1
    0 Yorumla
  • simlilitavsan
    simlilitavsan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    16 gü

Ben araba isticem. d

1
    4 Yorumla
    • Sky_Walkerr
      Sky_Walkerr
      16 gü

At arabası mı 😃

Yorumla
    • simlilitavsan
      simlilitavsan
      16 gü

Yaa hayııır😂

Yorumla
    • psychoparadıse
      psychoparadıse
      16 gü

Söz sana akülü araba :)) Ama 30km basıyor he :D

Yorumla
    • Sky_Walkerr
      Sky_Walkerr
      16 gü

Alırım ben ona elektrinkli araba 220 atlı hemde

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    16 gü

enayi soymaktan başka bir şey değil

1
    0 Yorumla
  • ProFighter m
    ProFighter Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    16 gü

3 bilezik yeter

1
    0 Yorumla
  • umberkkolonyalar
    umberkkolonyalar Takip Et
    Xper 5 Yaş: 18
    16 gü

Başlık parasının yeni adı falan mı?

1
    0 Yorumla
  • sinem23__
    sinem23__ Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    17 gü

Önemli değil.

1
    0 Yorumla
  • muratli_71
    muratli_71 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 46
    16 gü

On bin olması lazım

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Sizce evlilikte mehir ne kadar olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Benzer Sorular

Sizce evlenirken ne kadar Mehir istenmeli? Sizce sevgililik suresi ne kadar olmalı evliliğe kadar? Ne Kadar Evlilik İnsanısın? Evleneceğiniz erkeğin ne kadar birikimi olmalı? Evlenirken ne kadar bilezik istersiniz ya da alırsınız?
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • En sevdiğiniz Marvel sinematik evren karakteri hangisi?
  • Kadınları hangi mesleklerde görünce şaşırıyorsunuz?
  • Yalandan seviyormuş gibi davrandınız mı?
  • 24 yaşındayım evlenmek için acele mi etmeliyim sizce?
  • Bugün işmi var? gezmemi?
  • Siz bu tarz temizlik ürünlerini kullanıyor musunuz?
  • Pekii internet üzerinden son aldığınız şey benim olsaydı, benim neyim olurdu?
  • Sizde zaman zaman boşlukta hissediyor musunuz?
  • Haftalık Spor programınızı uygulayabiliyor musunuz?
  • Mutlu olduğunuzda bunu belli eder misiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık & Diyet
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2025 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...