Benim babamın aldığı altın kadar kız evi de bize altın alacaksa sıkıntı yok ev araba isteyebilir alırız ama onlar da ev araba alsın kızına eşit şartlarda olmak dan yanayım yoksa ben kızıma beyaz eşya aldım hadi sizde ev alın araba alın altın takın diyecekse rüyasın da görür
Ben istemem aileme sordum , özellikle anneme , “ Anne siz ben evlenirken istemede şu kar altın şu şu takılacak diye sayacak mısın isteğiniz olacak mı?” Dedim. Annemde “ hayır seni bin altına değişmem o vereceğim adamdan da ailesindende tek beklentim sana huzur sağlaması hep sahip çılması adam olması maneviyat daha değerli öyle şeyler çok bağnazca sen onlara satılır gibi verilecek bir birey değilsintek istediğim mutluluğun ve huzurlu bi yuvanın olması ve bunu sağlaması olur” dedi. Gerçekten o an çok duygulandım bence de böyle olmalı.
ben 20bilezik 10ar 10ar takarım 3 4 tane takı seti altın saat (şu sarı olanlardan😝) altın kemer , altın tac , Ada 1 tane olsa yeterli ama büyük olsun 100bin insan sığabilecek şekilde bitane de konak olsa 3 katlı altın kaplamalı bunlar yoksa evlenmem yoksa evlenmem 😅😅😅
Ahaha tweet baya iyi :D Evlilik sürecinde maddi beklentiler ne kadar yüksek tutulursa çiftler arasında yıpranma o kadar fazla oluyor. :/ En azından çiftler, bu isteklerin kuracakları yuvanın huzurunu etkileyeceğini bilmeleri ve ona göre adım atmaları gerek. :)
Böyle şeyleri aşırı saçma buluyorum.. Yeri gelince beni kimse alamaz ben "mal değilim, satılık değilim ki beni alsın" diyenler evlenme söz konusu olduğunda isteklerinin haddi hesabı olmuyor.. Adama sorarlar mal değilsen niye kendini satısa çıkartmış gbiii davranıyorsun... Evlilikte erkeklerin çilesi bitmiyor ki evlenirken altın alıyorlar boşansalar nafaka ödüyorlar.. Şimdi bi şey diyeceğim de olmayacak neyse 🤭
Bana kalsa altın alınmasa da olur bir şey fark etmez. Bir yüzük yeter. Böyle diyoruz biz ama oradan kızın halası gelir sen sahipsiz misin der, teyze çıkar senin şunun kızından ne eksiğin var der, kızın annesi ne oluyoruz der tarzında bir sürü tantana olur. Bana kalsa düğün bile saçma ama oradan da biri çıkıp yangından mal mı kaçırıyorlar der.
Gelenek görenek adı altında soygundan başka bir şey değil. Sanki o bilezikler altınlar için evleniyorlar. Eve bir misafir gelse kolu dirseğine kadar altın bilezik dolu yani görgüsüzlük değil de ne bu? Taktın hepsini ne geçti eline Aferin yani en zengin senin bravo Böyleleri evde kalsın amin
Normalde de altın takı vs sevmeyen, sadece çelik ve gümüş takı kullanmayı seven biri olarak, ben adamı isterim sadece, yemişim adetlerini... Kalbi ve beyni benim olsun. Hatta boynuna çelik zincir takıp zincirin iki ucunu anahtar kilitle bağlama merakım da var. Sanırım benim sorunlarım var. kfıd
@1Gazel seks Pistols’un gitaristi Sid Vicious’un ‘rabbit’ takma adından gelen R harfli asma kilit kolyesi gibi mesela, merakımın kaynağı oradan geliyor sadece:
Gelenek deyip geçmeyin ya rezillik bu. Eşya mı satın alıyoruz ki bu kadar yatlar katlar bilezikler veriyoruz. Düzgünce yaşanacak bi ev döşenir o da iki taraflı, araba olsun sade bi düğün bi de balayı tamamdır yaa.
Takılacak olan ziynetin miktarını karşı tarafa bırakmak daha doğru olur. Hele hele altın bu kadar fırlamışken abartı sayılarda istemek bana çok saçma geliyor. Lafa gelince eşitlik diyen hemcinslerim ne hikmetse bu konularda bir anda gelenekçi oluyorlar.
Maddi olarak tek beklentim, kimseye muhtaç olmamak. Ailem de böyle düşünüyor ki düşünmese de hayatıma müdahale etmezler. Önemli olan mutlu ve huzurlu olmak. Böyle şeylerin halen daha konuşulması içler acısı gerçekten.(Tweet için konuşuyorum.)
O kadar saçma ki bunlar çok eskide kalan şeyler aile istese bile kız ve çocuk konuşup orta yolu bulmalı herkesin bi alım gücü vardır zaten olan olduğu kadar yapar bu konularda zorlamamak gerek boş yere borca girmek saçma zaten evlenince yine o borcu ödicekler hiç gereği bence yeni nişanlanan biri olarak biz altının konusunu bile açmadık mesela onlar ne kadar güçleri varsa yapıcaklar milleti darlamaya gerek yok
Onlar benim kararım deildi ailenin bana kalsa hiç bir şey almazdım o parayla ev alırdım borcunuda beraber öderdik bize büyüklere laf geçmiyor hata ben biraz indirdim altını daha çok istediler 😅
Bana görede ters ama aile büyüklerine laf geçmiyor önemli olan mutluluk huzur hepsi geçici ve ayrıca israf olmuyor ev alıcam ona harcıycam sermaye birikim gibi düşün
Ya tabiki sonuçta bunu ailen senden almıyor ama bu insanların bu kadar altın alacak durumları da olmayabilirdi yani onu da göz önünde bulundurmak lazım. Aileler bir takım geleneklerle bu süreci zorlaştırıyor malesef.
Hayır benim ailem öyle değil durumları olmasaydı bu kadar istemezdik zaten durumları vardı ayrıca evet zaten bu kadar istemek zora sokma kendini saçma ama adet işte yapacak bir şey yok biz kendi çocuklarımıza bunu uygular mıyız hayır uygulamayız çocuklarımıza bunu istemez zaten
İstemem ya çok saçma. Hatta düğün de saçma. Evlenmeye bi nikah yeter. Tek istediğim kendim gibi birini bulabilmek. Karakteri, tarzı, bakış açısı, hobileri vs. Bir de yanıma yakışması lazım.