KISACA : Türkiyenin ve günümüz Türk kadınının özeti..
Bu tarz kadınlar sevilir bağlanılır ve onlarla evlenilir mi?
Cevabı erkekler versin diyeceğim ama cevaplar baştan belli = HAYIR.Bu ülkenin nüfusu HIZLA AZALACAK ve eski nüfus GÖÇMENLERLE yer değiştirecek. Küreselcilerin projesi Türk kadınları üzerinde TUTTU ! Kibir , narsistlik , EGO , ukalalık , kendini beğenmişlik , kendini bulunmaz hint kumaşı sanma vs vs pislik ve psikolojik erkek düşmanlığı ve propagandalar içeren yerli diziler , magazin programları ve ülkede proje olarak uygulanan "erkek düşmanlığı ve kadın-erkek savaşı" çıkartma projesi %90 TUTTU ! eskiden SAĞ-SOL savaşı vardı ama artık ülkeyi çökertmek için yeni proje : kadın-erkek savaşı + karşı cinsi düşmanlaştırma.. kadınlar bu yemi afiyetle yediler , hapıda yuttular ! Ülke artık frensiz şekilde uçurumdam aşağı sürükleniyor.. Zaten ekonomik kriz var üstüne birde Küreselcilerin cinsiyet düşmanlaştırma projesi eklendi artık bu ülkede tadından yenmez.. Küreselciler MISIR ve CİPS alıp ülke çıkacak kaosları ve çöküşü dizi film gibi izleyip keyifli keyifli gülecekler.
Küreselciler ve Yeni Dünya Düzeni nedir bilmeyen cahiller MALLAR ve enayiler için ise değişen bir şey olmayacak.. bu vatandaş ne anlatıyor neler saçmalıyor deyip anlamsızca yazılara bakıp gündelik hayatlarına aynen devam edecekler.
Gemi battığında boğulurken tekrar hatırlayın bu satırları.. gemi hızla batıyor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 722 cevap paylaştı. Genellikle insanları bu zamana kadar tahsili ile yargıladı bu toplum. Son 10-15 yıldır gördük ki eğitim sisteminin de içi boşaltılınca o üniversitelerden mezun olanlar da bomboş insanlar oluyor. Şayet kendilerini geliştirmezler ise...
Şimdi günümüzde TIP mezunu doktorumuz bile kara cahil dediğimiz insandan farksız olamıyor ne yazık ki. Buna karşın bir orta okul terk çıkıyor ve genel kültürde kendine ve çevresine kültür şoku yaşatacak düzeye ulaşmış oluyor.
Kısaca olay sadece mezun olduğunuz eğitim kurumundan daha öte bir durumda. Bu yüzden insanları atık tahsiline göre değil de, sahil olduğu ahlâka, kendini ne denli geliştirip geliştirmediğine ve son olarak sosyoekonomik durumuna göre inceleyin.
Ablana mutluluklar...
10 Yorumla
+1 yılŞayet ablanda da varsa, sizde bu ego olduğu sürece ablan da çok yüksek bir ihtimalle evde kalır sonra da neden sevgilim olmuyor neden evlenemiyorum diye çok ağlar durur. Memur dediğin insan nereye baksan 30 bin liradan fazla maaş alıyor ve her 2 yılda bir yapılan KPSS sınavında 2 milyonu aşkın insan memur olabilmek için sınava girip atanmayı bekliyor. İnsanları mesleklerine göre bu kadar yargılamayın diyeceğim de bu sözler sizin gibiler için boşa biliyorum. Varsa yoksa taptığınız şeyler para pul makam statü. O adam da emin ol ablandan çok daha iyilere layık ve ondan çook daha iyi birini bulup evlenir. Zaten doktorların çoğu da bu aşırı egoları yüzünden kişiliklerin zayıf oluyor ve yalnız kalıyorlar.
05 Yorumla- +1 yıl
Bu erkeklerin bazı zihinsel aktivitelerinde problem var galiba. O zaman gitsin kendi kızı doktor olunca lise mezununa versin
- +1 yıl
@Taclıbarbi Bizim zihinsel aktivitelerimizde sorun yok merak etme ama sizin karakteristik yapınızda belli ki baya sorun var. Kimsenin kimseyi aşağılamaya hakkı yok tamam davul dengi dengine anlarım ama bu şekilde soru sorması mantıklı mı sence?
- +1 yıl
@Taclıbarbi sen baya cahil kalmış biri gibi görünüyorsun. biraz kitap okuyup hayata atılmanı temenni ediyorum yoksa bu düşüncelerle fazla yaşayamazsın. vermek ne ya? neyi veriyorsun karpuz mu? ayrıca ablanın doktor olmasıyla aşk hayatı ne alaka evlnecek ya da sevcek kişi onu doktor olduğu için mi sevecek ya da meslegi ile aşk mı yaşayacak. herkesin kazancı ayrı başarısı ayrı doktor diye bu onu diger insanların üstünde üstünlük kurabilecegi anlamına gelmez en ufak örnek cafede doktor diye öncelik verilmez ee? neyinize güvenip kriter koyuyorsunuz hadi koyuyoprusnuz meslekten kriter koymak ne ahhagaga şaşınlıklar içerisindeyim. hepimiz sıradan halktan insanlarız dünyaca ünlü milyonler milyarder olmadıkça bu tür kriterler hep varotik ve cahilce gelicek.
- +1 yıl
ay bu kız onu savunmus ya yanlıs kişiye yazmısım yazı sahibi degilmiş bu hagshaghashas
- +1 yıl
Ne b*k konuştunuz. Okumadım bile... 😄😄😄 Kötü yazmayan varsa da kusura bakmasın. Uzun ve bol olduğunu anladığım yazılara bakmıyorum
okurken içim şişti çok absürt ve saçma ama biraz doğruluk payı var ama biraz.. es seçimi yaparken kadin veya erkek farketmeksizin bi bardak çay içerken neyin sohbetini yapacaklar bunu düşünseler yeter. Herkes herkesle evleniyor sonra birlikte ortak zaman geçiremiyorlar çünkü hayatları farklı bilgileri farklı bakış açıları farklı. Ortak ne var ki ev ve çocuklardan başka. Sonra sürekli boşanmalar oluyor.. istisnalar her zaman vardır sevgi aşk üstün gelebilir veya eşlerden biri diğerine benzeyebilir ya da sonradan da olsa bir şekilde kendini geliştirip uyum sağlayabilir bu azim denemeye değer ve diğer eşi çok mutlu eder bence gerçek sevgi uyumsuz eşlerin verdikleri azimle aşkı tanıması..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılTurk erkekleri kendilerine her seyi layik goruyor zaten. hangi konumda, hangi tipte olduklari onemli degil. Kizin en guzelini, en kariyerlisini, en maharetlisini layik görüyorlar degisik bir egolari ve ozguvenleri var.
Lisans mezunuyum doktor biriyle yapamadim ayrildim. Gorucu olarak hukuk okuyan geldi. Ben bununla uğraşamam denk degiliz, kendisi gibi biri daha iyi olur dedim. Kendimi ve dengimi biliyorum yani. Bana denk ya da benden bir tik ustte olabilir. Ama oyle hukukcu, tipci, akademisyenlerde gözüm yok.
Ama artik turk erkeklerinin bu degisik ozguvenlerini anlayamiyorum. Kadin olarak erkegin kazancini yemek beni rahatsiz ederken, erkekler oyle bir hale gelmis ki ev isleri, cocuk bakimi, yemegi falan kadindan talep etmeyi geçip parayi da talep eder olmuslar.
Erkek olsam maddiyat ve statu konusunda benden iyi olan kadin karsisinda ezilirim. Gitmeye cesaretim de olmaz. Doktor olan eski sevgilimden hoslansam da aylarca yanina gidemedim. Kendisi geldigi icin oldu. Doktor degil de baska bir meslegi olsa giderdim.
Onun benimle hayat gorusu, bakisi ayni degildir. Ki degildi de doktor olanda yasadim bunu. O tıp, hukuk okumus, iyi bir uniden mezun olmus, iyi bir cevre edinmis bir sekilde olmuyor yani.
Iliskide ve evlilikte ailelerde, statude kazancta, hayat bakis acisi, siyasi görüş, mezhep, dini inanc birbirine denk olursa yürür. Bunu uzmanlarda boyle söylüyor. Ornek verecek olursam psikiyatrist nevzah tarhan'ın bu konuda gorusunu acip dinleyebilirsiniz.
Doktor kiza gitmek gercekten degisik bir ozguven. Biz kizlar kendimize en iyisini layik gormezken erkekler hep en iyisinin peşinde. Olmayan dis gorunusleri, olmayan statuleri olmayan ahlaklari, iki kelimeyi bir araya getiremeyen küfürden baska iletisim bilmez ve kuramaz halleriyle her seyiyle en iyi olan kizin peşinde olmalari degisik bir ego ve ozguven.
Davul bile dengi dengine. Herkes kendi dengiyle olsun.
98 Yorumla- +1 yıl
yazina bayildim
- +1 yıl
E ama bak sana gelen erkekler de en kariyerlisi olsun dememiş sana da gelmişler
Demek ki genelleme yapılmaz - +1 yıl
İyiki okumuşun sen neden kendini üstün görüyorsun
- +1 yıl
@Iııııııılllll ya aslında olay kafa yapısı zaten, kafalar uyuşmaz kesinlikle
+1 yılSaçma sapan düşünmeyi bırakın ya doktor dediğin tövbe haşa Allah mı? Ne sözde okumuş, kültürlü cahil insan gördüm ben burada önemli olan olgun olmak, ahlaklı olmak ablan doktor tamam kendi gibi doktor biri ile evlense gece gündüz şiddet görse ya ne olacaktı kendi dengi diye görmezden mi gelecektiniz.
94 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar bir değişik olmuş ya varsa yoksa dış görünüş, para, rütbe, sosyal statü vs kimse sormuyor ki kalbi, ahlakı, insanlığı nasıl biri diye...
- +1 yıl
Kesinlikle en basitinden polisinden tut avukatina öğretmenine ahlaksiz sapik olan bile var bunu da burada gördüm ya ztn vardir da insanin içinde bitiyor her şey meslekle alakasiz
- +1 yıl
Aynen öyle katılıyorum sana
+1 yılAblasının doktor olmasıyla övünen biri daha hahah ulan sen kendi hayatına bak Bi baltaya sap olamamış gelmiş burada
Ya benim ablam doktor eee görücü geldi lise mezunu memurluk
Ulan benim tanıdığım erkek doktorlar var adamların eşi biri liseden terk diğeri lise mezunu çalışmıyor ev hanımı yani nasibin nerde kimle olacağını Allah bilir Kaderde ne yazdığını kimse bilemez.
Erkek doktor kadının lise mezunu olması veya olmamasını dert etmiyor ya da bir eşitlik yok ama kadın doktorken neden böyle Bi eşitlik üstünlük oluyor.
Ablan doktorsa kendine doktor kardeşim bize mi doktor. Ulan sen git önce kendine bak başkaların eğitimleriyle sağa solu karıştırma
Sizin gibi insanlardan Allaha sığınırım elhamdülillah10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu anda hayata böyle bakiliyorsa bilemem Çünki ben 21 yıl önce orta okul mezunu eşimle evlendim. Ben üni terktim yani lise mezunu. Eşim uzaktan akrabamdi. Sulalemin tanıdığı sevilen bir adamdı. Almanya'da bir fabrikada makinist olarak çalışıyordu. Geldi istedi tanıştım evledik. Gidince dil eğitimi aldirtti , ehliyet aldirtti lise dengi belgesi aldirtti ve su an belediyede çalışıyorum. Bir tanede çocuğumuz var ha birde kopegimiz. Sende haklısın tabi ablanda fakat gönül işte sevmiş gelmiş demekki. Yani anlamadığım Memuriyetinden başka bir şeyi yok derken hiç okumamis mi onu bı acarmisin. Lise mezunu değil mi?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKaçırmışım lise mezunu birisiymis ok. Eskiden bizim zamnimizda bu tarz şeylerde sıkıntı olmazdı. Özellikle erkek doktorlar pek umursamiyordu statüyü. Ama şimdi Türkiye değişmiş kadınlarin yapısında güçlü erkek vardır ve kendinden assagini tercih etmezler. Ben etmiştim ama o beni yükseltti. Sağolsun. Mutluyuz biz. Çok şükür. Ama herkes öyle olmayabilir.
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk önce insan kendine bir bakmalı ben neyim ve kimim ondan sonra iyice düşünüp bu şekilde davranmalı , bir kadın olarak lisans mezunuyum bir cok erkek yazdı Doktor mühendis ve oldukca iyi üniversite den ancak biraz konustuktan sonra insan anlıyor bu insanlara kendileri gibi biri lazım evlilik yürütmek zor olur diye ee ne demisler davul bile dengi dengine , herkes en iyisini ister ama sen en iyisini kendin icin istersen kendin de en iyisi olmalısın, Statü her iki cins içinde cok önemli bence bu devirde...
00 Yorumlaseverken veya evlenirken insan seçmek herkesin en doğal hakkı. Erkek olan kişi ablanızı seçmiş, statü veya doktor olması tercihinde ön planda olmuş. Ret edebilir ablanız, eğer senin dediğin gibi olursa ablan ile statüsü yüksek birinin evlenmemesi lazım. Zihnininizde yarattığınız imajı silin, az çok uyum varsa ve statüler eşitse tamamdır. Çevresel faktörler bireyi kontrol altına alıyorsa, ablanız bir varlık değildir.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılValla ben kadınların hipergamik yapısını bildiğim için kendimden üst statüde bir kadına görücüye gitmem veya evlenmeye çalışmam. Adam ve ailesi bunu bilmiyor sanırım. Kadınlar değil kendisinden düşük statü birisi, kendisiyle eşit statüde birisine bile saygı duymazlar.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılBomboş kafalarsınız. Ne hayattan haberdarsınız ne yaşamdan. Bomboş doğurmuşlar sizi atmışlar sokağa tv den milletten neyi nasıl duyuyorsanız ona göre yaşıyorsunuz. İstanbul un ticaret merkezinde laleli de çalışıyorum, yaw oraya da gitmeye gerek yok dünyanın en büyük ayakkabı ve taban üreticisinin de yanında çalışım 10 sene. Bu insanların hepsi ilkokul terk ya da mezun. Ablan gibiler bunların yanında işçi köle olarak çalışıyor...
22 Yorumla- +1 yıl
Ee? Kız kültürden bahsediyor sen hala para para para diyorsun. Bana ne kardeş? Kıza ne ablasına ne. İsterse milhardolarları olsun. Zevkler birbirini tutacak mı? Hayır?
- +1 yıl
@Taclıbarbi Sana da söylüyorum ne bomboş kafasın. Kültürlü olmak kendini geliştirmek için üni mezunu mu olmak gerekiyor. Doktor mu olmak gerekiyor. Sınavını verip okulunu okuyorsun doktor oluyorsun. Son 2 neslin%80 i Rusyanın %97 si üni mezunu sen burada ya da orada insanların kültürlü olduğunu mu düşünüyorsun? Yazılanı anlama yeteneğin sıfır otur sınıfta kaldın. Görücü geldi diyor görücünün kültürlü olup olmadığını nereden anlayacaksın? Adı üstünde görücü. Tanışmamışsın etmemişsin, ön yargılı olmak mı kültürlülük oluyor? Neyse ya ne kadar anlatsam işinize geldiği gibi anlayacaksınız.
Aile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. Adam kendini dayatmamış ki, sunmuş sadece. Ayrıca ablana sunmuş, sana değil yani. Sen neden gerildin anlamadım. Bahsettiğin yorumcuların kadın-erkek ilişkilerine bakış açısı seninkine uymayınca da hepsini hümanistlikle suçlamışsın. Bir insan hümanistlikle nasıl "suçlanabilir" onu da anlamış değilim. Tuhaf ve ibretlik.
01 Yorumla
Soran+1 yılKimseyi hümanistlikle suçlamıyorum elbette ve gerilmedim ablam yüzlerine bakmadı zaten ama bu sitenin eskilerindenim nicklerinden bile biliyorum düşünce yapılarını gizli üyeden paylaştıkları zattirizort fikirleriyle bu hümanist algıları zıtlaşıyor samimi değiller bundan bahsediyorum.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Okumamış ve kendini sadece ticaret yönünde geliştirmiş bir durumdan bahsedeyim. Ticarete açılıp ordan şirket sahibi olup çikolata fabrikası olan bir okumamış iş adamı var. Bu adam şimdi doktordan üstün oluyor mu, statü sadece okumak ile mi belirleniyor?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Nasıl bir mantık bu! Kültür tahsil değildir. Kaldı ki günümüz üniversite mezunlarının zeka seviyeleri 20 yıl öncenin ortaokul seviyesinde! ( maalesef ).. Karacaoğlan ne mezunu? Mevlana ne mezunu? Peygamberler ne mezunu? Neşet Ertaş ne mezunu? Neyi ne ile kıyaslıyorsun! Kendini geliştirmiş insandır aslolan
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kültürel denklik önemli. Nitekim bir taraf kibir yapip bir taraf kendini ezik hissedebilir bu anlamda riskli bir evlilik. Ama diploma da adam olmaya veya iyi eş olmaya yetiyor mu bu da tartisilir. Nice denk insan var aynı eğitime sahip yine de boşaniyorlar..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim eski sevgilim de senin kafanda iste Hakimlik sınavını kazanamadım diye çekip gitti unutmayın hor gördüğünüz insanlar gün gelecek onları hatırlayacaksınız ben kazanamadım belki ama elbet kazanacağım o sınavı keza sen de o kafadasın hor gördüğünüz şey basınıza gelmeden ölmezsiniz
20 Yorumla
+1 yılsen baya cahil kalmış biri gibi görünüyorsun. biraz kitap okuyup hayata atılmanı temenni ediyorum yoksa bu düşüncelerle fazla yaşayamazsın. vermek ne ya? neyi veriyorsun karpuz mu? ayrıca ablanın doktor olmasıyla aşk hayatı ne alaka evlnecek ya da sevcek kişi onu doktor olduğu için mi sevecek ya da meslegi ile aşk mı yaşayacak. herkesin kazancı ayrı başarısı ayrı doktor diye bu onu diger insanların üstünde üstünlük kurabilecegi anlamına gelmez en ufak örnek cafede doktor diye öncelik verilmez ee?
00 YorumlaHak veriyorum erkekler kendinden yüksek bir kadınla birlikte olmamalı aşağılık kompleksine girip kendinde de karşı tarafa da zarar veriyor
Doktor mühendis avukat öğretmen bunlar kendi içine eklenmelidir diye düşünüyorum
Diğer türlü eğitim seviyesi eşitlenemiyor mizah seviyeleri uyuşmuyor00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ben şunu anladım sen kıskanmışsın belli 😂 lise mezunu üni mezunu fark etmiyor belki çok denemesine rağmen kazanamadı bir bölüm okuyamadı veya para sıkıntısı vardı kim bilebilir her insan illa eğitim seviyesine göre mi evlilik yaşamalı
Aşk kalpten sevmektir, meslek eğitim seviyesi falan bunlar hiç önemli değildir00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılHaksız sayılmaz ne de olsa doktorlarda öyle pek bir maaş almıyorlar. Onlardan daha yüksek ücretle çalışan memurlar bile var. Ayrıca bu statü meselesine gelirsek, erkekler kendileri yüksek statüde oldu mu? Bu şekilde yukardan bakmayı kendilerine hak görüyor. Kadınlar yüksek statüde oldu mu? Onların bu pencereden bakmaları erkekler için alçaklık oluyor.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. Anormal tabi millet boş yapmış yok aşk şöyle böyle aşk karın doyurmuyor doktorsa doktor birini alması lazım para çok önemli bu devirde her türlü lazım bide doktor olan neden lise mezunuyla evlensin çok gereksiz ilerde tutki ablanın çoluğu çocuğu olsa onlara bakmaları gerekcek şu bu her şey parayla öyle kolay değil o işler millet boş konuşmuş bide lise mezunu adam doktoru haketmez ablan aklını başına toplasın gitsin kendi ayarında adamı alsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı.
+1 yılAçıkçası bir erkek olarak benden eğitim ve statü anlamında yüksekte olan bir kadını istemem. Genelde ilişkilerde otoriterin erkekte olduğunu biliriz ve durum bunun tersi olduğunda erkeğin özgüven ve itibarı azalabilir. Ablanızı isteyen adama gelince onun gururdan ve baskın bir kişilikten uzak olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılDrlar kadar acımasız gaddar insanları küçümseyen kobay faresinden farksız gören görmedim.. ya da bana denk gelenler öyleydi en azından.. Evlilik işi uyum mantık ve fedakarlık işidir.. Maaş olarak elbet dengi seçilmeli şu meslek bu meslek ayırmamalı.. Saçma sorularda takılıp kalmış bir milletiz
00 Yorumla
+1 yılDeğil, neden olsun. Bu düşünce tarzıyla her şeyi anormal hale getirenler sizlersiniz maalesef. Mesela ablan dışarıda aşık olacağı zaman önce insanlara mesleklerini sorup sonra mı aşık olmaya karar verecek? Her şeye çok dar açılardan bakıyorsunuz.
50 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende 20 yasinda lise mezunuyum banada zengin bi gorucu geldi fotografimi gormus begenmis parasi icin degil evlilige hazir degilim diye kabul etmedim. Evlilik dedigin seyde statü meslek ne mezunu oldugu onemli degil onemli olan karakteri var mı yokmu🤷🏻♀️
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılE memurmuş. Lise mezunu haliyle memur olmuş vallahi tebrik etmek lazım. Arada yaptığın gibi bir uçurum da yok. Lise mezunu deyip devamında işçi deseydin anlardım da memur deyince olmuyor. Ayrıca ablan daha cocuk, nasıl bir yerde yaşıyorsun ki daha o yaşta birine görücü geliyor (bu görücü gelme olayı kadar da saçma bir şey yok ya neyse)?
02 Yorumla
Soran+1 yılLise mezunlarının memur olması daha kolay lisans kpss değil çünkü ortaöğretim kpss ile alım yapıyor. Hayat boyu aylak aylak gezip güç bela katipliğe yerleşmiş bir adam. Ve evet uçurum var. Normalde büyükşehirde yaşıyoruz bunlar arkadaşlarıyla misafirliğe geldiler sonradan niyeti ortaya çıktı kadının. Görücü gelicez diyip de kabul etmedik yani.
Cevap sahibi+1 yılBak işte emrivaki geleni kovsanız yeri. Memur olmak da sandigin kadar kolay degil, adalet kendi alımlarını yapıyor. Puanı al tercih yap yerleş olayı değil. Neyse evet bir uçurum var ama abarttığın kadar yok. Thy de mühendis tanıdığımı yaşı geçmiş (!) diye ilkokul mezunu işsiz güçsüz birine istediler. Sizin olay bu kadar beter değil en azından.
Gizli Üye(36-45)+1 yıltamam statü olarak eşit değiller aşk evliliği omadıkça zor. ama neyine güvenerek gelmişler demek nasıl bir aşağılama böyle. sınıfsal bir ayrımcılık bu. üstten üstten konuşmalar. neyine güvendi öyle mi. sizin insanlığınıza olabilir mi. siz neyinize güvenip soruyorsunuz bu soruyu o zaman. evlenmez hayır der olur biter. ablanızdan ne eksilir veya sizden. bence aforoz edin adamı toplumdan da dışlayın cemiyetin dışına atın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen her kesin kendine denk biri ile daha mutlu olacagını düşünüyorum. Her anlamda kafa dengi olmalılar.
Yorumlarda parası olsaydı kabul ederdiniz yazılmış. Sanki sadece zengin olanlar boşanıyor. Orta gelirli ailelerde hiç mi boşanma olmuyor?
Para da bir yere kadar ya. Önemli olan kafa dengi olmak uyumlu olmak aynı görüşlere sahip olmak.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence son derece yanlış bir bakış açısı evliliklerde neticede okudukları bölümden sınava tabi tutulmayacaklar... Evlilikte olan sınavlar (genel konuşuyorum) karşılıklı sadakat sevgi ve dürüstlük bunlar olduktan sonra eğitim seviyesinin benim için bir önemi yok nitekim eğitim seviyesi iyi olsa karakter kötü olsa ne olacak?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok alakasız bir şekilde yükselmişsin hayatı biz insanlar zorlaştırıyoruz ne varki lise mezunu ise oda bir insan evladı önyargıyla yaklaşmanız çok yanlış belkide çok mutlu olacaklar çok güzel bir aile kuracaklar baştan bu şekilde tavır almanız hiç hoş değil ama olmamasını isterim çünkü senin gibi biri ile o lise mezunu diye küçümsediğin beyefendinin aynı aile ortamında olmaması daha hayırlı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOne ya oyle herkes gorucu gelebiliyosa bende geliyim herkes bence bi kendine baksın adamın egoya hayran kaldım bari az okumus görmüş etmiş olsaydı. bazi erkekler kendilerini gercekten bisey saniyor. Artık doktor erkek bile ev hanimi kadın istemiyor okumuş iyi iş sahibi bi eş istiyor ya cok komik olmus sizinki
00 Yorumlaİnan o evinize gelen çocuk çok zengin olsaydı ve ilk okul terk olsaydı siz alıp kabul ederdiniz. yok hayır etmezdik demeyin buna kimse inanmaz. Yani konu üniv. okuması değil size ya zengin olucak ya da yüksek kariyerli, temiz namuslu ablana iyi bakacak iyi davranacak güzel ahlaklımı buna bakan yok, dek dert ya kariyer ya da para, ve ortalık boşananlardan geçilmiyor...
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılNeyine güvenerek gelmiş demen aşağılamaktan başka bir şey değil
Buradaki tepkilerin çoğu bundan
Görücü geldi diyorsun
Muhakkak bir tavsiye etti biri
Oğlanıda, ablanıda iyi tanıyorki bir birine yakıştırdılar
Burada rol ablanın
Beğenir beğenmez fikirleri uyar uymaz onun kararı
Ablan evlenecek sonuçta00 Yorumla
+1 yılAblan doktor ve lise mezunu gorucu geliyor ne kadar saçma eğer ailen izin vermezse gelmezler illaki haber veriyorlardır gelmeden önce insanlar demek ki senin ablan karşı değil yoksa ben görücü istemiyorum diyebilirdi babana annene
00 YorumlaBence olmaz o iş, yani denklik olmak zorunda. Ha adam lise mezunudur kültürel noktada etkiler. Belli bir birikimi vs vardır. Ancak öteki türlü o işin oluru yok. Mantıklı olmak lazım arkadaşlar.
00 Yorumla
+1 yılMeselenin alınan eğitim değil, kendini geliştirmek olduğunu ne zaman anlar bu insanlar?
Tam tersi olsaydı hemen kabul görürdü, bunlar ne saçma sapan şeyler.12 Yorumla- +1 yıl
Tam olarak söylemek istediklerimi söyledin
- +1 yıl
✨✨
Büyük konuşmayın o adamdan daha kötü işi olana giderse görürsünüz. Ayrıca bu ülkede 20 yaşındaki kıza 35 40 yaşında gelen görücüler var bu daha anormal bence
10 YorumlaTürk kızları çok egolu üniversiteye gidince ayrı ego mezun olduktan sonra ayrı ego 😄 lise mezunu diye hor görmemek gerekir belki de üni okumuş birçok kişiden daha hayırlıdır
01 Yorumla- +1 yıl
😂 kimisi de üniversite okudum diye üstün görüyor kendini bende okuyorum ama saçma buluyorum bu ne ego cidden
+1 yılOhooo cevaplara bak adam evde otursun kadının parasını yesin isterseniz aşırı anormal zaten görücü aile parasını yemek için gelmiş ablanda slk değilse kabul etmez zaten
00 Yorumla
+1 yıliyi de adam oraya kafasına göre mi geldi, anneler ve babalar anlaşmıştır, memur adam her zaman 1-0 öndedir, özel sektörde sürünmez ama sorun şu başka bi vasfı yoksa ileride sıkıntı olabilir
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle katılıyorum açıkça söylesen ukala olursun bi de , yani ben de mühendisim benzer durumlar yaşıyorum önce bi bakın denk miyiz bu kız bizi niye seçsin diye
02 Yorumla- +1 yıl
Erkekler neden seçiyor peki hani eşitizya
- +1 yıl
@ömerpstl_61 çevreme baktığımda erkekler de seçiyor, seçmeli de , ayrıca işler ciddiye bindiğinde bundan egosal olarak rahatsız olacak tek kişi yine erkek olur , istisnalar kaideyi bozmasa da ideal bir ilişkide eğitim denkliği olmalı
+1 yılNe alaka ne alaka ne cahil insanlarsınız soruyu okumamış sayıyorum
31 YorumlaAdam doktor ablan memur olsa sorun olmazdı ama demi :D hipergamiyi anlatınca ama hak vermez bizim hatunlar işine gelmeyen kısımlara asdasd
20 Yorumla
+1 yılAblan istemiyorsa evlenmez bu kadar net. Görücüye olmazda diyebilirdiniz. Kabul edip sonra lafını etmenin hiç bir mantığı yok.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. 2si birbirini seviyorsa sorun yoktur ne statü takintilisiniz ya hu karakterine bakim statüsune degil iyi statü de olup ablani aldatsa daha mi iyi?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u +1 yılLise mezunuyum belki ablanın maaşın 2 katını kazanıyom
bence her şey lise değil :D
14 Yorumla
Soran+1 yılKazanana lafım yok soruyu dikkatli okursan.
- +1 yıl
eğitim seviyesinden bahsediyosun soruyu okudum, sonuc olarak ucu paraya dokunuyor.
Soran+1 yılLise mezunu olup kendini başka şeylerde geliştirmiştir tamam diyorum. Kendini başka şeyde geliştirene lafım yok
- +1 yıl
@_GerdekBasan_ ne iş yapıyorsun
+1 yılBence uygun değil. Kadın erkekten fazla kazanınca erkek bunun altında eziliyor. Sonra kadına kötü davranıyor.
21 Yorumla- +1 yıl
Tek gerçekçi yorum ya 👏
Sen ne bksun acaba yarın evde kalmış halinle de gider memur ararsın 😃
31 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazdıkların ve tavrın aşşağılık komplexinden başka bi şey değil üzgünüm. İnsanları bu şekilde yargılaman insani ve ahlaki olarak gram gelişmediğinin kanıtı. Siz evde kalın mümkünse, kimsenin ömrünü yemeyin hiç boşuna.
00 Yorumla
+1 yılYa bu ilişkinin yürüyeceğine inanan slktır yemin ediyorum kendini geliştiren insanla geliştirmeye insan aynı evde yapamaz evlense anlaşamaz
00 Yorumla
+1 yılBeğenmiş olabilir ama evlenince soeun cikar eşim benden yüksek maaş aliyo vs. ama ablanın kendi denklerine göre bulmasj lazım
00 Yorumla
+1 yılAcaba tam tersi olsaydı ne olurdu.
Kadınlar asla sevgiye aşka değer vermez çok büyük bir kısmınizin tek derdi para
00 Yorumla
+1 yılErkek doktor olunca ev kızı da olsa sorun yok kadın olunca kültür farkı bir insan kendini geliştirmedikten sonra bilim insanı olsa ne olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı. Yani bence arada cok buyuk farklar da olusabilir olusmaya da bilir insanin kendisini gelistirmesine bagli birazda.
00 Yorumla
+1 yılGönül bu sonuçta küçümsemek hoş olmaz. Ablanın kararı önemli bu konuda ikisi mutluysa neden olmasın.
00 Yorumla
+1 yıldoktorlar avukatlar ve diğer entelektüel insanşar çogu ruh hastası bence en iyisini yapmış en azından kendini bişey sanmaz...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKarşıdaki lise mezunu olan kişinin nasıl insan olduğu önemli. Paragöz, eli maşalı veya kötü biri değilse üstelik ablan seviyorsa sakınca yoktur.
00 Yorumla
+1 yılBirini önerirken birbirlerine uyarlar mı diye düşünmüyorlar ki bekar diye öneriyorlar. çok ezip aşağı görmeye gerek yok ama denk değiller
01 Yorumla- +1 yıl
@Daminu sen çok yakışıklısın shop saç.
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet denklik her konuda önemli, memur diyorsun ayrıca diplomanın önemi yok, soruyu görünce lise mezunu ama fabrika işçisi sandım...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılAdam memur olunca güvenmiş kendine yani olabilir her şey mezuniyet değil çoğu ünv mezunu ilköğretim mezunundan maaş alıyor.
00 Yorumla Gorucu usulunu normal bulmaniz bile gelismemislik
01 Yorumla
Soran+1 yılBiz normal bulmuyoruz ki birdenbire misafir geldi niyetini sonradan öğrendik meğer ablama bakmaya gelmiş
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Aşın bunları artık, ben lise mezunuyum, üni mezunuydu eşim 😒😒
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı. Ne ablan nede senden Bi cacık olmaz. Evde kalın boşverin siz evlenmeyin
10 Yorumla- Devamını Gör (126)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat