Arkadaslar ben secim zamani atandim. Daha 1 yil oldu yani maasimi almaya baslayali. Ve bu bir yilda kira, fatura, gida, saglik masrafi vs derken kenara cok bir sey atamiyorum. Arada yapabilirsem 1 gr altin falan. Baska da oyle birikim yapamıyorum. Universite okuyan kardesime de destek oluyorum.
Kiram falan yuksek zaten. 1 yilda 3 ev degistirdim kira fazla geliyor diye. Daha ucuz, daha kenar yerlere gelmek durumunda kaldim. Maas hic oluyor yani bu devirde biliyorsunuzdur.
Gorustugum kisi 6 yillik devlet memuru. Bana gelmis masraflara dahil olur musun diyor. Be adam 6 yilda birikim yapmissindir diye düşünüyorum. Olmayan parayi mi vereyim, maasi mi vereyim ne istiyor yani?
Evlenince bir omur maas alacagim eve bir kazanc daha girecek zaten. Bir de masraflara dahil ol diyor. Gunumuz erkeklerinden ciddi anlamda ev reisi falan olmaz. Koca diye alacak adam yok resmen.
O kadar sinirlendim ki. Destek olamam, yeni atandim zaten, benim kendime birikmisim yok, destek olacak hic birikmisim yok dedim. Artik defolur gider mi, engeller mi kendisi bilir. O iletisimi kesmezse ben mi kessem?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Evlilikte olmalısın zaten şu an ol demiyor kimse sana
Bu kızların da böyle şeyleri hep erkeğe yıkması ne güzel dünya dedirtiyor. Linçlensem de
Siz de ev isleri, cocuk bakimini yıkıyorsunuz kadina. Kadin bir de ustune calissin istiyorsunuz. Siz bu masraflari bir kere yapacaksınız ama kadin bir omur hem iste hem evde çalışıyor. Bir omur cocuklara bakiyor. Sizin yaptiginiz masraf omurlukte degil. Bir kere yapiyorsunuz. Cogunlukla gelen altinlarla da kapatiyorsunuz borclari zaten. Kadin ne yapsin peki? O kadar bencilsiniz ki.
Yardım etmediğimizi düşünen sizsiniz
Neden boyle dusunuyoruz bir dusun bakalim. Ulkede her turk erkegi esine destek oluyor da gormeyen biz miyiz? Yaptiginiz yardim 4 yasinda cocugun yaptigi yardimlardan. Buna yardim mi diyorsun?
Yapilan arastirmalarda turk erkekleri olarak ev isine katilim oraninda dunya da sondan ikinci siradasiniz. Hindistanın bir ustundesiniz sadece. Arastirabilirsin. Bosuna savunma yapma.
Araştırma boş. Ben kendimden sorumluyum ben kendime bakarım yardım ediyor muyum ediyorum elimden geleni yapıyorum. Araştırmalara takılmaya gerek yok sonuçta herkese sorulan bir durum değil
Genelden bahsediyoruz özelden degil. Senin yardim edip etmemen benim bir işime yaramaz. Bazi seylerin işe yarar olmasi icin genelinde buna uymasi gerek. Ki bir yola girdigimizde bunlari bilerek yola girelim. Senin yorumun cok bos o yuzden.
Devlet maas verirken sana 5 bin otekine 40 bin verse olmaz degil mi? Genele bakar bunlar niye 40 aliyor bende almiyorum dersin. Devlet bana ozel olarak 5 veriyor kabulumdur demezsin. Bu da oyle bir sey.
Herkes her seyden yalnizca kendisi sorumlu olamaz yani. Toplumun genelinde de bir durumun bulunmasi lazim. Aldigimiz kararlari da etkiliyor cunku bu
Haklısın o yüzden genel ile evleniyorsun ya hayatına aldığın adamla da genele göre evlen para istiyor diye dert et yanıltmıyorsunuz hiç bir zaman
Abicim ulkede destek olan erkegi bulmak samanlikta igne aramak gibi? Ne istersin her erkegi pis bir eve atayim burayi temizle, temizlik biliyor musun diye bakacagim mi diyeyim? burada erkek evlenirken kadinin maasi garantiyken erkegin ev isleri yapması garanti degil ki. Kopruyu gecene kadar yaparim der, yaptigini da gösterir ama evlenince kosede oturur. Bekar be yalniz yasayip her isi yapan erkeklerde eenimce hicbir işe karismiyor. Evlenecegim adamin destek olacagini, cocuklara bakip, ev isi yapacagini nereden anlayalim de bakayim? Alninda mi yazıyor?
Örf adetleriniz tam olarak nasil onu söyle?
bunu konuş öğrenci kardesin ya da annen baban çok garibansa gerekirse omur boyu maaşımın yuzde yirmisi onlara gider diye konuş
Doğru olan bu zaten hep erkek erkek kız ne yapacak acaba
Sizde düğün yapmayın. zaten saçma sapan bir olay
Mesele dugun degil ki. Zorunlu ihtiyaclar dahil. Mobilyasi, carti curtu
Ben evlenirsem düğün nişan kına yapmam haa ev ve ev eşyalarında tabiki sorun yok herşeyi ben alırım aldımda zaten. onlar için kadına tabiki para ödetmem yani.
Dahil olmalısın tek taraflı olmaz
Kardeş senden eş olmaz sen evlenme zaten
Kalıbına tüküreyim onun
Sabah sabah bunu mu okuyacam ben ağamına