Evlenince paramı ortak giderlere vermek istemiyorum? Vermek zorunda mıyım?

Ben bir kadin olarak kendimi garantiye almak icin, okudum, emek verdim ve calisiyorum. Erkege finansal yardimci olmak icin degil.

Kendi isteklerimi, ihtiyaclarimi, kiyafetimi, makyajimi vs bir erkege muhtac olmadan, ona hesap vermeden, bir erkekten ekonomik siddet gormemek icin calisiyorum.

Bosanirsam, cocuk falan varsa hayatim sekteye ugramasin, onun verdigi nafakaya, tazminata falan muhtac olmayayim, ortada kalmayayim diye calisiyorum.

Erkegin eline para saymak, ona bir de maddi olarak hizmet etmek icin degil. Evi gecindirmek icin degil. Hem disarda, hem evde calisayim, bir de parami eve, kocama vereyim oh ne ala memleket. Niye evleneyim o zaman?

Ben evlenince kazancimi paylasmak istemiyorum. Rizam yok yani. Dinen de kadinin rizasi yoksa erkek kullanamaz diye biliyorum.

Benim hesabim bende kalsin, gerekirse cocuklara harcayayim hatta esimle gelecekleri icin para biriktirelim, kendime harcayayim, yatirima kullanayim falan istiyorum. Araba, ev gibi seylere ortak tapu olmasi sartiyla destekte olurum. Ama gerisini ustlenmek istemiyorum kusura bakmayin.

Evi gecindiren kisi ve ortak giderleri karsilayan kisi erkek olmali. kazancima dokunmasin istiyorum. Ben gerektigi yerde mudahil olurum zaten.

Benimde para koydugum bir evlilikte erkegi hissedemem ben. Erkek gibi gelmiyor bana boyleleri. Bende kadin olarak kendimi maddi manevi kullaniliyor gibi hissederim, etikdennsutumden her seyimden faydalaniliyor gibi hissederim ve yurutemem bu sekilde zaten.

Benim kazancimi istemedigi surece bende gel ev işi yap, cocuk bak demem. Cunku ben kendi istegimle calisiyor, kendi istegimle para kazaniyor oluyorum. Bunu tercih eden benim, istesem evde de otururum. Esim benim maddi ihtiyaclarimi karsilamasi gerekir calismadigim durumda.

Ama kendi ihtiyaclarimi karsilama yönünde calisip para kazaniyor ve kendi ihtiyaclarim icin esime maddi olarak yuk olmuyorsam, o da bana en azindan diger bircok seyde maddi olarak yuk olmasin isterim ve istiyorum.

Buna saygi duyan erkek pardon "adam" bulamaz miyim? Senin kazancin sana, ben senin kazancina dokunmam, rizan yoksa hic dokunmam, kazancini kendi harcamalarin icin kullan, evin geçimi bana ait diyen erkek bulamaz miyim?

(Nasip olursa benim gibi biri olabilir evlenecegim erkek. Yani cevre olarakta bu cevrenin icindeyim, genelde cinsiyet farketmeksizin yapılan cogu evlilik kisinin surekli bulundugu cevreden oluyor ya hani.

Esimle meslektas ya da yakin bir kazanc ve statu de olacagimizi varsayarsak tek kisinin kazanci evin gecimine yeter fazlasiyla. Yani tek olarak evin giderlerini rahatlikla saglayabilir. Öyle esinin ki yetmiyorsa sende verirsin gibi dusunmeyin yani. Bu dedigim sekilde dusunup cevap verirseniz daha iyi olur)

Evlenince paramı ortak giderlere vermek istemiyorum? Vermek zorunda mıyım?