Neden böyle oluyor stres yapıyorum çoğu şeye sizce imanımın zayıf olduğu anlamına mı geliyor bu
Bu konuya ilgili fikri olan kişiler yorum yapsın lütfen
Neden böyle oluyor stres yapıyorum çoğu şeye sizce imanımın zayıf olduğu anlamına mı geliyor bu
Bu konuya ilgili fikri olan kişiler yorum yapsın lütfen
Allah dindar kulunu zorluklarla imtihan eder, sonunda mükâfatını verir rahata kavuşturur, ben dindar değilim ama şüphesiz Allah'a ve yarattıklarına inanırım peygamberlerine inanırım,14 Aralık 2022 boyundan ameliyat oldum lenfler alındı şah damarına yapisikti felç kalabilirsin ama almamız lazım aksi takdirde nefes alamazsin dediler beş tane lenf aldılar boynumdan, her şey bitti derken beynimde anevrizma ve AVM hastalığı varmış yani damar yumağı hastalığı devlet hastanesi yapsakta ameliyat yapmasakta öleceksin dedi, hastanelerde yorulma evinde dinlen damarlar yirtilmak üzere dediler, yani evde ölümü bekle diyorsunuz dedim evet dediler, ne kadar ömrüm var dedim gün veremem ama yakın zamanda damarlar yirtilacak üç gün de olur bir ayda yakın zamanda olacak dedi, Allah'tan ümidi kesmedim bir tanıdık vasıtasıyla bir doktor buldum özel hastenede, o doktor da benzer şeyleri söyledi, bende Allah bilir yiyecek ekmeğim varsa yerim dedim, ameliyatı yapmalarını istedim,17 Ekim 2023 de açık beyin ameliyatı oldum, dört gün hastane de yattım, felcte kalmadım şükürler olsun, ölmedim de, doktor dediki hiç ümidim yoktu ama şükürler olsun başarılı geçti ameliyatın dedi, Allah'a tevekkül etmen başarılı geçmesini sağladı dedi, hiç birşeyden ümidini kesme, duan kabul olmuyorsa senin için hayırlı değildir belkide, duanın kabulunu geciktiriyorsa sana daha iyi kapılar açacağı içindir
Abi ben bu yks işini yapamıyorum çok stres yapıyorum sınava girmek dahi istemiyorum sence girmesem günah olur mu bıktım olmuyor yani
Abi çalışmadım ki stresten
Abi stres oluyorum girmeden izdirap çekiyorum resmen
Abi galiba giricem eğer girersem diye şimdiden dua eder misin benim için iyi kalpli birine benziyorsun belki senin duan kabul olur. O kötü duygularıma rağmen çalışmadığımı bilmeme rağmen en azından mücadele ettim demek için giricem galiba insallah
Insallah son anda da yine hata yapmam girerim abi inşallah bakarım derse de
Giricem insallah abi de güzel sonuç gelmez birdaha sınava girsen abartmış olur muyum sence 24 yaşında olmuş olucam artık bu yıl tytden iki yilliga mi gitsem bilmiyorum ya da bir yıl daha mı girsem
Yok giricem insallah abi de ben seneye olan sınavdan bahsetmistim
Evet var abi ama ailem artık üniversiteye git birdhaa deneme der yaşım geçti diye de böyle derler hem yine stresten çalışamam boş gider yılım diye de diyebilirler milletin lafını hiç saymıyorum bile
Abi turizm falan bizim oralara ters xknskss
Öyle iste ters abi ya ya sağlık falan olcak onlar iti
Abi şey yapsam şimdilik sınava kadar hani kendimi sıkmayacak kadar çalışsam (çok çalışınca bunalıyorum) belki de Allah yüzüme bakar güzel sonuç gelir 5 6 gün de kalsa olsun ben ayt matematiği bitirmiştim mesela oradan güzel yapsma belki de sonuç güzel gelir gelmezse de o zaman düşünürüm ne yapacağımı
Evet abi çok sağ ol duani eksik etme
Senin dilediğin dua var mı abi ben de sana edeyim belki kabul olur
Okuyacağım abim hatırlattığın için sağ ol Rabbım firdevs cenneti ehlinden eylesin seni de beni de hepimizi insallah
Sen de abimm
T attim
Yaşamınızda karşılaştığınız zorlukları imanınızın zayıflığına bağlayamazsınız bazen zorluklar sizin sınavınız denemeniz olarak kabul edilebilir her türlü zorluğa güç çıkarıp mücadele Edip daha sonra mutluluğa adım atabileceğinizi her şeyin yaratıcıdan geldiğine inanmanız gerektiği düşüncesi hakimdir İslam’da o yüzden sakin olmanız elinizden gelen gayret ve çabayı göstermeniz gerisini yaratıcıya bırakmanız gerekmektedir
Yks için çok stres yapıyorum ama yıllardır da çalışamıyorum birturlubu yıl çok sogudum girmesem sizce günah olur mu Allah kızar mi yoruldum
Cevap
2Cevap
bu düşüncen çok yanlış işte ALLAH kainatı sen olmasaydın yaratmazdım dediği hz muhammet s. a. v bile ne çileler çekmiş öküzsüz yetim kalmış yoksulluk görmüş işkenceler görmüş evlatlarını kaybetmiş
yani bazı şeyler sınavdır..
öksüz olcak bu arada
Evet yks sınavına giricem ama hiç girmek istemiyorum sizce günah olur mu girmesem çok yoruldum
bu neden günah olsun peki sence?
Çünkü imanım zayıf diye stres yapıyorum sanki bilmiyorum
bence bunun onunla hiç alakası yok
Okumasam nasıl olacak bu dönemde kendi ayaklarım üstünde durmam lazım bir de herkes sınava gireceğimi biliyor girmesem ne dicez nolcak
bu kararları sen kendi hayatın için alırsın ancak kimseyi ilgilendirmez
Nasıl gecinicem kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum olmuyor birturlu evlenmek de istemiyorum
o zaman çok çalış ve ayaklarının üzerinde dur
İşte abla sıkıntı burada nolcak bilmiyorum çok daraldım
sabır et ve çalış işte
Stresi kaldıramıyorum yıllarca aynı şeyi yaşadım bıktım artık
herkesin hayatında o veya bu şekilde stres olur çünkü insanız yani hayat güllük gülistanlık değil ki
Evet ama ben lise de dahil bütün okul hayatımda sıkıntı çektiğim için eğitimle ilgili stresleri kaldıramıyorum
İmanin zayıf değil olsa şu an anmazdin, bazen hayat bazılarına zalimdir
Yks için çok stres yapıyorum ama yıllardır da çalışamıyorum birturlubu yıl çok sogudum girmesem sizce günah olur mu Allah kızar mi yoruldum
Belli ki yanlış rabbe inanıyorsun. Rabbini değiştir.
Yanlış olmadığından eminim ben sadece imanım mi zayıf onu merak ediyorum
Dünya onların ahiret senin olsun kardeşim :)
Ayrıca ibadetini Allah için yap mutlu olmak için değil
Nasıl gecinicem abi okumazsam kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum evlenmekte de gözüm yok
İbadetlerimi zaten Allah için yapıyorum çok şükür cok da severek yapıyorum
Evlen niye evlenmiyorsun
Zorunda mıyım
Evlilik ihtiyaçtır
Ben istemiyorum ayrıca kötü bi eş denk gelse kendi param da yok ne yapicam
İyi eş gelsin diye dua et. Seni sevsin para da versin
Lsnsksks sinirim bozuldu
Yazsana bi
Daha çok gençsin ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?