Üniversitede üçüncü sınıfsınız ve sınavlarınızın çoğunu veremediniz babanız sebebini sorup ısrar etti üstünüze geldi ısrar etti siz de bir kıza aşık olmuşsunuz bu yüzden geçemediğinizi babanıza söyler miydiniz? Bu ayıp mıdır sizce?
Bazıları bana ayıp dediler de bu yüzden ben de buraya sormak istedim
Bazıları bana ayıp dediler de bu yüzden ben de buraya sormak istedim
Evet ayıptır
Hayır ne ayıbı, ayıp olan bir şey yok bunda
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ayıp olmasa da yaptığı hayatının göz ardı edilmesini beklememesi lazım. Olağan durumun için doğrularını fazlalaştırman lazım eksiltmen değil
Ayıptır. Babasının da ayıbıdır. Oğlunu bu tarz şeylerde uyarıp deneyimli bir ebeveyn olarak yol göstermesi gerekirdi.
Neden ayıptır? Bir de acaba bu sorunun cevabı yöre den yöreye değişir mi acaba? Mesela siz nerelisinix
Çok karısık ya bizde trablus savasından sonra ki kayıtlar var. Dedemin babası biyerden gitmiş savaşa ama nerdne bilmiyoruz. Kimlikte siirt yazıyor baba tarafı antalya da anne tarafı İzmir'de. Ben doğma büyüme İstanbul . Söylediğine katılıyorum tabii ki. Babanında eğitimli ya da çocuğunu kadınlar konusunda uyarması gereken kişi olması lazımdır. Bende baba figuru yok. Genel olarak söyledim. Sen bir hata yapmıssın. Gençsin. Seni hayata hazırlayan bir mentorun olması lazım o kişideninde baba olması lazım.
Babam sorumsuz ve karaktersiz cani birisi. Beni hayata pek hazırlamadı hep şiddet yanlısı bir insan oldu. Geçmişte fiziksel şiddet bile uyguluyordu bize. Ama artık hem yaşlandı hem de şiddet uyguladığı çocuklarının hepsi onu bırakıp ondan uzaklaştı şu an konuşuyorlar ama işte geçmişte öyle olmuştu. Babam bize bir iş verir o işle ilgili tavsiye az verir ve o işte başarılı olmanı bekler. Ve başarısız olunca da kızar hep. Maalesef bana da böyle bir baba nasip olmus
Sorumsuz derken işinde gücünde çalışkan birisi, sorumsuz derken çocuklarını eğitme konusunda sorumsuz demek istedim.
Anladım kanks. İnsanlar hep kişilerin yaptığı hataları yargılıyor. Ama sebeplerini hiç yargılamıyorlar. Babam benzer bir adamdı. Bizleri hayata hazırlaması gereken kişiler onlar. Gencecik çocukları salıp salıp sonra neden hata yaptın diyorlar. O yüzden baban üstüne üstüne geliyorsa ben aşık oldum çok aşık oldum aklım başımdan uctu gitti acı çektim. Bİ uyaranımız yol gösterenimiz olmadığından hataya düştüm bunda bir payın olduğunu düşünüyormusun derdim. Ona işlemez deme benim ki de erol taş gibi adamdı ama kararlılığımı görünce pes ederdi.
Evet haklısınız. Ama ona sırtımı dönerek ona tepki gösterebiliyorum. Yoksa direkt suratına bunların hepsinin suçlusu sensin diyecek cesaretim yok babama. Hem ona karşı sert sözler söyleyemiyorum o şekilde yetiştim ona karşı sert konuşmaktan cekinmemin bir diğer sebebi babaya başkaldırmanın günah olmasından dolayı ve terbiyeden edepten dolayıdır. Bu yüzden ona sadece sırtımı dönüp cevap vermeyerek tepki verebiliyorum
Ayıp değil ama baban kızar mı tepki olarak nasıl biri
İçten içe bana kızıyor fakat sert bir şekilde bana tepki koyamıyor çünkü ona sırtımı dönüyorum bana sert davrandığı zaman. Sırtımı dönmemin sebebi de çocukluğumdan beri hep şiddet yanlısı biri olmasından dolayı idi