Namaz kılmıo onu geçtim ama en azından cumaya gitmeli haksız mıyım
Olur nolcak
Ondan olmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Namaz kılmıo onu geçtim ama en azından cumaya gitmeli haksız mıyım
"Namaz kılmıyor, onu geçtim ama en azından cumaya gitmeli. Yarım doktor candan, yarım imam dinden eder."
Değerli Gizli Üye,
Günde 5 vakit namaz Müslüman kadın ve erkekler için farzdır. Cuma namazı erkekler için vacip bir namazdır, yani "farz kadar kuvvetli ama gerekçe ve mazeretlere sahip olmayanlar için tabidir" anlamındadır. Cuma namazı kılan erkeklerden öğlen namazı farz sorumluluğu düşer. Siz, günde 5 vakit namaz kılmıyorsunuz, bari hiç değilse cuma namazı kıl demekle, en azından az da olsa dindar ol demek mi istiyorsunuz?
Bir Müslüman için haram olan : içki, kumar, zina, faiz, helal olmayan kazanç... gibi değerlere saygılı ve bağlı olmadan, günde 5 vakit namaz kılmayan ama yılda 30 gün oruç tutan birine, "Bari en azından yılda 30 gün oruç tut, biraz olsun Müslüman gibi görün" demek doğru mu? Siz belki de bu tavsiyenizle, diğer yaptıklarına da tevbe eder de ve her şeyi düzgün yapan bir Müslüman olur diye düşünerek mi teşvik ediyorsunuz. "Yarım doktor candan, yarım imam dinden eder"
Saygılarımla.
Müslümansa hiçbir insandan olmaz. Sadece Cuma değil beş vakit namaz ve tüm farz ibadetler için. Zaten müslüman olan birisinin namaz kılmaması kadar garip bir şey yoktur. Eskiden Osmanlıda erkeklerin dizlerine bakarlarmış kız tarafı namaz izi var mı diye. Gittiği caminin cemaatine sorarlarmış o kişiyi.
Cevap
11Cevap
Sizin tercihiniz bu.. önemli olan inancı değil karakteridir.
En az cuma namazı kılmak lazım ben sadece cuma namazı kıldığım için utanıyorum Allah'tan mesela ama cumayı da kilmazsak sıkıntı yani
İnancı sana uymuyorsa onunla olma aksi takdirde seni ilgilendirmez
Gidipde gözleri onun bunun karşısında Allah bir hatun dört diyenlere ne diyecegiz
Cumaya gitmeyen bir binbir çeşit inancsiz insanlar var olmaz olur mu
Bu karşı tarafa göre degisir yani. Mesela cumaya giden insan inancına bağlı olur çok o da benle yapamaz
Cumaya gitmeyen erkekler olur nolcak şikkina tiklamalari ananakksdlf
Haksizsin. 5 vakit kilmadigi surece cumaya gitmis gitmemis hic bir farki yok.
Namaz kılanlar çok edepli ahlaklı zaten asıl öylelerinden korkacaksın
Sen ne yapacaksın peki?
Elinin körünü yapcam
Onu mu diyorum sen namaz kılıyor musun
Kılıyorum
Allah kabul etsin
Amin hepimizin
Ondan olur, senden olmaz
Karakteri kişiliği önemli.
neden cuma en azından?
Kesinlikle haklısın
Olmaz