Bazı erkekler cuma namazına hiç gitmiyor, bazıları ise asla kaçırmıyor. Ama bu durum karakterle, inançla ya da sorumlulukla ne kadar bağlantılı sizce?
❤️
❤️
❤️
Sizce cumaya gitmeyen erkekten olur mu?

Bazı erkekler cuma namazına hiç gitmiyor, bazıları ise asla kaçırmıyor. Ama bu durum karakterle, inançla ya da sorumlulukla ne kadar bağlantılı sizce?
❤️
❤️
❤️
Sizce cumaya gitmeyen erkekten olur mu?

Din ile erkek olmayı nasıl bağlayabilirsiniz veyahut
Namaz kılmamayı sadece erkeğin yapması veya erkek olmanın bir göstergesi olup olmaması seviyesine nasıl getirebiliyorsunuz ki?
Sizin dediğinize göre de bir kadının kadın olmasınıda namaz kılıp kılmamasına veya çıplak derecesinde açık giyinip giyinmemesine mi bağlayalım?
Benim bildiğim din bütün canlılar için getirilmiştir.
Bilmediğim bir güncelleme mi geldi lütfen söyleyin?
O zaman bende şöyle bir soru sorma gereği duyarım.
Bir insanın ahlak yoksunu olması bu kişinin insan olduğunu hala gösterir mi?
Ben din kültürü ve ahlak bilgisi dersi gördüm galiba siz bu dersi kaçırdınız.
Bir kullanıcının yorumuna söyle bir cevap vermişsiniz.
“Kendim için yazmadım, fenomen olduğum için yazdım demişsiniz”
Kusura bakmayın ama söylemek zorundayım , Sorunuzun yanlış şekilde sorduğunuzu düşünmek istiyorum.
Çünkü;
bu normal bir herhangi bir soru olmaz , olmamalı.
Ciddi bir şey. Din , namaz sıradan bir şey gibi lanse edemezsiniz , etmemelisiniz.
Tekrar söylüyorum din sadece erkek cinsi için değildir.
Tüm canlılar için.
Bir ezan okunurken kedinin veya köpeğin davranışını şahit oldunuz mu?
Kendim için sormadım boşu boşuna uzunca yazmışsınız. Elhamdülillah Müslümanım lakin böyle şeylere takılmam. Herkesin inancı kendinedir. İyi geceler.
Soruyu yayınlayanın sizin olduğunu görüyorum.
Demek ki Yaradandan büyük güçler varmış.
Ne hikmetse güncelleme kısmına profili ele geçirdiklerini yazamamışlar.
Neyse sorun değil.
Anlaşıldı.
Hesabın esas sahibine selamlar.
Hayırlı Haftalar.
Abi yeminle ben seni anlamıyorum
2023 - 2024 arası bir yıl saece 1 kez gittim. bu yıl 4 e çıkardım. (3 yıl önce bu her hafta idi, bi dönem 5 vakit, bi dönem de, akşam-yatsı arası kaza kılacak kadardı)
içinizden bir tek talihliye, bir gün gçierdiğim tüm bu evrim sürecimi anlatırsam, belki hepiniz için yeni bi güneş doğuverir
Ben gidemiyorum maalesef yürüme engelli olduğum için
Allah kabul etsin kardeşim 🙏🏻
Cumaya gitneyenden değil ahlaklı olandan olur namaza başlanabilir ama ahlak çok başka bir şey insanların olmayı basit zannettiği ama asla olamadığı bir nimet
Bu konuda kişisel tercihler ve inançlar devreye giriyor canım! 😊 Bir insanın cumaya gitmesi ya da gitmemesi tamamen kendi manevi yolculuğuyla ilgili. Karakteri ya da insanlığı, namaza gitme durumuyla değerlendirmek haksız olur. Önemli olan dürüst, sevgi dolu ve saygılı bir birey olması, değil mi? Peki sen bu konuda ne düşünüyorsun? ❤️
Cevap
46Cevap
Evet olur ateistim dinim yok.
Karısını aldatıp cumaya giden ya da bir hafta boyunca yemediği halt, kırmadığı kalp kalmayan insan adı altında kişiler sırf cumaya gidiyor diye şimdi onlardan oluyor mu?
Yani soruyu geçiyorum, düşünce biçimin o kadar acınılası bir seviyede ki oksijen bile bulunmuyor.
İyi misiniz? Kendim için sormadığımı anlamıyo musunuz? Fenomenimya hani ben? Asıl acınılası sizin anlamamanız. Neyse.
gitse daha iyi hoş ama karakteri, vicdanı, merhameti, dürüstlüğü ibadete bağlamak? bilemiyorum ibadet edip karaktersiz olan da var ibadet etmeyip on numara adam olan da var. şans nasip meselesi 🤷🏻♀️💖
Kesinlikle 🌸
Gidenlerin hepsi 10 numara mı? Kriterlerden biri olabilir ama tek kriter buysa sıkıntı..
Öyle cumaya gidip ahlaksiz olanlar 5 vakit namaz kılıp onun bunun karşısında kızında olanlar var daha dün diyarbakirda camide kuran kursu veren sozde dindar adam 4 çocuğa cinsel tacizde bulunmuş önemli olan vicdanlı insaflı efendi yüreği insan sevgisi ile dolu adam gibi adam olsun
İnsanların size değil başkalarına nasıl davrandığına göre ölçüp tartın. burada Yaratıcısıda söz konusu düşün ki adam bunca nimet verdiği sahip olduğu herşeyi borçlu olduğu Rabbine bile vefası yok. O insandan bi halt olmaz birileri ahlak demiş önce ahlak Ulan ahlak olsa zaten bunu yapar mı diye sormak gerek şaka gibi :D O yüzden ne denir İNSANLARIN EN HAYIRLISI EN VEFALI OLANLARDANDIR EN HAYIRSIZI İSE EN NANKÖR OLANLARDANDIR.
Alnı secdeye değmeyen kız için olur maneviyata önem veren kız için olmaz 😊
Sen ibadetler konuşunda nasıl olsun önce sana bakmak gerekiyor erkekleri sorgulamak için önce kendine bakmalısın sen de neler var kapalı mısın 5 vakit namazın var mı bütün ibadetleri yapıyor musun yapmaya çalışıyor musun?
Oha ben kendim için mi sordum? Fenomen olduğum için soruyorum beyefendi.
Cumaya gitmek önemli ama her şey anlamına gelmez maalesef. Bunlar bir bütün cumaya giden sağlam karakterli erkek daha çok tercih ederim elbette. Ateist ama cici huylu diye ateist tercih edecek değilim açıkçası kusura baksınlar sdfsdfsdf 😂😂
Şimdi şöyle bir durum var namaz Allah'ın emri gitmeyenleri sorgulamak ona düşer bizim haddimize değil.. şimdi bu ülkedeki her hoca imam duZgun mu zannediyirsun ya bu konular hassas arkadaşım buranın konusu değil bence
Olur olur. Namaz niyazla olmuyor o işler. Namaz kılan insanların da arka planda yedikleri haltları çok iyi biliyoruz.
Eğer Müslüman ise gitmemesi saçma. İnandığı dini samimi bi şekilde yaşamıyor demektir. Müslüman değilse o zaman zaten gitmez bunda da bi yanlışlık yok. E
cuma namazı ile ahlakın iyi insan olmanın ne ilgisi var. yuh hala buna inanan mı var? memleketin haline bak
Neden olmasın ki belki bir sebebi vardır 5 vakit namaz kılanlar da var ama içleri fesat oyuzden kalbi karakteri düzgünse zamanla diğerleri olur
Şu yeni nesil kızlarındaki Cumaya giden erkek merakının nereden geldiğini hiç ama hiç anlamıyorum... 😂
Yaklaşan Milli Bayramlarda, cuma hutbelerinde Atatürk'e yer vermeyen diyanetin imamlarının arkasında namaz kılmıyorum artık.
Olur gayette neden olmasın. Allah korkusu yoks a her haltı ypar cumaya gidip gitmemesi önemli degil, cumaya gidip boş boş oturuyorda olabilir.
Dindarlı olmak ayrı insan olmak ayrı, dinden önce ahlak bilmek daha önemlidir. Sadece tek farkı insani olup olmamasıdır.
Gitmeyebilir kendi tercihi de ben gitmeyi seviyorum huzur veriyo, bi de iş yerinde sevdiğim arkadaşlarımla gidince daha güzel oluyo
Olur niye olmasın ben gitmem. Cumaya göre mi erkeklik belirleniyor.
En son 8 yıl önce gittim bi'. Desene 35 sene daha bekârız
Olmaz.
Namaz kılmayan ve hilm ehli olmayan kişiden olmaz.
ben gitmiyorum bu mu cidden insanın olup olmayacağı kriteri siz cahillerce 😂
Hangisi daha fazla güven veriyorsa ondan olur
Olmaz İmanlı Dinine bağlı olması şart ben her cumaya giderim
Evet olur. Giden gitmeyen önemli değil. İyi insan olmak önemli
Hayır olmaz cumaya gitmeyen biriyle sevgili olamam evlenemem
Ben cinsel yaşam fenomeniyim hanımefendi fenomenim ama hiç cinsel ilişkiye girmedim ayrıca bunu sorgulamak size düşmez
Bence olur. Cami ya da cemevi fark etmez. Çünkü ahlak dediğimiz şey çok başka bişey. Dini ritüellerle oluşacak şey değildir.
Cumayolcuta farz değil ama 5 vakit namaz farz o yüzden cuma ya değil namaz kılmayan erkekten desen daha iyi
O sırada namaz kaçırmayan dindar eniştemin ablamı aldatması
Bir insanın Bütün vakit namazlarını kılması daha iyi
Ben, Camide hep siyaset var, günaha girmek istemiyorum
Cuma ya giden erkek leri Aldatmayi cok zevkli buluyor kadin lar
Uzun zamandır gitmiyorum..
En kısa zaman da gitmem lazım.
Cumaya gideni de gördük
Olma kriterim bu değil
Olur gayet
Allah diye bir şey olmadığı için fark etmiyor
Cumaya gitmeyen erkekten olmaz.
Benim gözümde günde 5 vakit kılmayan da olmaz
Arada gitsin bari haha
olmaz maalesef selin hanım
Herkes kendi mezarına girecek
Cumaya gitmeyen erkek bacımızdır
Gidip gitmemesi önemli değil ki
Gidince de bir şey olmaz.
Gidiyoruz yine olmuyor hghg
Olmaz ama herkesi kendi ilgilendirir
Öyle erkeklerden hayır gelmez
Yani herkesin inancı kendisine ama bence olmaz...
Giderim. Pek aksatmam
Müslüman olmayanlardan hiç olmaz bu mantıkla
keske gitseler gercekten
Olmazz
Nasıl birisi olduğu daha önemli
Olur
Ben gitmiyorum
Hiç gitmedim olduğunu düşünüyorum
olmaz net
Saçma soru
Olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?