İstanbul'da doğup büyüdüm son 8 yıldır Ankara 'da yım ilk günden bu yana trafik insan çoğaldı ve baya da gelişti ama hala akşam olunca hayat duruyor bu bi kültür olarak mı kaldı yoksa yeterince gelişmedi mi
Ankara neden İstanbul gibi metropol şehir olamıyor?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Olumlu tataflari da çok. Mesela Ankara İstanbula göre gayet ucuzdur. Bu ucuzluğu bakkala markete büfeye ya da lokantaya girince çok bariz farkedersin. İstanbul'da çok daha pahalıya aldığım kuruyemis Ankara'da çok daha ucuza aldığım kuruyemis kadar taze ve lezzetli değildi mesela. Elbette taze ve lezzetli satan yerler de var ama o fiyat yine Ankara'da daha ucuz örneği kısa geçmek istedim daha örnek verecek çok şey var. Mesela Ankara'da eryaman semti var burada 5-6 milyona yüksek katlı güvenlikli sosyal tesisli bir siteden güzel bir 4 1 daire alabilirsin. İstanbul'da benzer özelikte bir semtten aynı daireyi 15 milyona alabilirsin. Ankara'da merkezi yerlerde park yeri bulma şansın İstanbula göre daha yüksektir. burada çok sıkıntılı bazı semtler hariç bunlarda bir kaç tanedir öyle kolay kolay sürekli olaylar olmaz. Ama istanbulun bir çok ilçesi daha tehlikeli buraya göre. Eğlence yerleri de paran varsa gayet seni tatmin eder. Kısaca Ankara yasanmayacak bir şehir değil ama tabi zengin bir insan olsam bende İstanbul'da yaşamak isterdim.
Yaklaşık 2 ay önceydi soylemesi ayiptir Bahçelievler de bir lokantada kebap yedik hesabı alman usulüne bozduk yanlış hatırlamıyorsam kişi başı 800 falan verdik. 1 ay önce yine aynı arkadaş grubu ankarqda benzer bir yemek yedik kişi başı 550 lira ödedik. Yemek konusunda Ankara uygun bence
Tatlı ve Türk kahvesi de içtik. Menü olarak da 1.5 yiyen oldu 2 yiyen oldu 1 yiyen oldu hesap yapmadik yüksek limiti olanlardan biri geçsin adam sayısına bölün ödeyelim ugrasmayalim dedik. Tabi dediğim gibi çok yüksek bir fiyat yinede
Valla sürekli gidip gelirim İstanbul'a bi ayağımda orada olduğu için sürekli bu tür şeylere dikkat ederim ve benim gözlemlerime bakacak olursam İstanbul daha ucuz
Çünkü Ankara suni bir şey 1930'larda Ankara 'nın nüfusu sadece 30 binde oraya devlet gelince bugünkü 5-6 milyonluk hale dönüştü Ankara 'dan devlete çekip alırsak geriye çok da bir şey kalmaz Ha Son 20 senedir başta savunma sanayi olmak üzere Ostim üzerinden ciddi bir sanayi kümelenmesi oldu Oraya itirazım yok fakat dediğim gibi Ankara suni bir şehir devletin taşınması ile bugünkü noktaya taşındı İstanbul ise doğuştan Asil geleceği de parlak