Ankara 'nın başkent olması hep bana çok saçma gelmiştir. Spor, sanat, eğitim, aşk, nüfus, sanayi, doğa, deniz, tarih, diğer ülkeler tarafından tanınma her şey orada Ankara çok boş kalıyor İstanbul'un karşısında. Neden İstanbul değil başkent?

Ankara 'nın başkent olması hep bana çok saçma gelmiştir. Spor, sanat, eğitim, aşk, nüfus, sanayi, doğa, deniz, tarih, diğer ülkeler tarafından tanınma her şey orada Ankara çok boş kalıyor İstanbul'un karşısında. Neden İstanbul değil başkent?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Yabancılar istanbulu başkent sanıyor bence de olmalı
İstanbul zamanında İngilizler tarafından işgal altındayken Mustafa Kemal Atatürk aslına İstanbul'u başkent yapacaktı lakin Cumhuriyetin kuruluşunda İngilizler işgal ettiği için Ankara bu yüzden Başkent seçilmiştir.
Zamanında insanından ve konumundan ötürü seçilmiştir. Tarih, doğa, eğitim, sanayi kısmı da vardır.
İstanbul leş bi yer ya adı var sadece İzmir olsa neyse dicem
İzmir berbatın berbatı hapishane gibi en azından benim için
Neresinde yaşıyosun
Bayraklı
Bayraklıdan dışarı çıkmıyosan normaldir
Alsancak karşıyakaya falan da gidiyorum
Ankaranın olması zaten sacma ve zaten gecerli bir neden de yok
İstanbul aslinda baskent olmali tabiki. zaten zamaninda 3 imparatorluğa baslentlik yapmistir...
Ülkelerin başkentleri ortada olur başkent elegecirilince ülke ele geçirilir.. İstanbul'da hem boğaz var hem sınırlar yakın ama Ankara daha içte
bu sizinkilerin uydurması bir bak bakalım kac tane ulkelerin baslenti ulkenin ortasinda :-)
Çünkü avrupa sınırına çok yakın dışarıdan işgal tehlikesine karşı savunma ihtimali az olduğu için
Yurtdisindakiler de zaten istanbulu baskent sanıyor genelde
Zamanında Ankara başkent seçilmiş ve öyle kalmış.
Savaş durumunda erişilmesi en zor yer olarak ortada bir şehir seçilmiş
Çünkü Mustafa kemal paşa Ankara 'ya gittiği zaman "la bize her yer Angara" dediği için orayı başkent yaptı
İstanbul 'un başkent olmamasının sebebi İstanbul tam ortada değil yani batıdan anı bir saldırı olabilir diye Atamız ortalardan yani İç Anadolu 'yu tercih etmiştir.
alakası yok :-)
İstanbulu hiç begenmedim
Neden ki ben oraya taşınıcam 😁
İstanbul'dayım kalabalık pahalı falan
Nereye taşıncan
Bir istanbullu olarak katılıyorum
Bende bir izmirli olarak 😁
😂 İzmir çok güzel istanbulamı taşıncan
Evet
Okul içinmi
Yaşamak için
Gel bakalım