İstifa ve ihbar?

Arkadaşlar yaklaşık 6 ile 7 ay arası bir şirkette Çalışmakdayım. İşe ilk girdiğin günden bu yana bizler için verilen sözler tutulmamakta örnek verilecek olursa ( yemek kartı - maaşlarda iyileştirme - fazla mesai ücreti vb.. ) gibi verilen sözler yerine gelmemekte işim gereği gurbette yaşamaktayım. Ve memleket için izin istediğimde verilmeme ihtimali olduğunu söylemişlerdi yogunluktan dolayı... Bu şartlardan dolayı kendi özgür iradem ile 1 Temmuz itibariyle işi bırakmayı düşünüyorum şimdiden istifa dilekçemi yazdım yalnız içeri vermedim şimdi söylersem işten direk çıkarma ihtimalleri var şimdilerde paraya ihtiyacım olduğu için en ufak birseyi bile söylemedim içeriye bunu ne zaman süre zarfında söylemem gerekiyor. 6 aydan fazla süre çalıştığım için ihbar süresi 28 gün olarak belirlenmiş devlet tarafından 4 Haziran gibi durumu söylersem bana 1 temmuza kadar vakit tanırlar mi yoksa söylediğim gibi işsiz mi kalırım bunu siz değerli arkadaşlarımdan ve kardeşlerimden öğrenmek istiyorum yardımcı olur musunuz herkese şimdiden teşekkür ederim

İstifa ve ihbar?