İnsanlarla kendimi bildim bileli iletişim kuramadım. Ailem olmadı hiç annelik görmedim babam olmadı 23 yaşındayım kendi ailemi kurmak istiyorum ama evlenemiyorum birkaç kişiyle tanıştım ama hep farklı amaçlarla konuştular. Böyle gitmesinden çok korkuyorum ne yapmalıyım sizce? Hiç kimseye güvenemiyorum ve hiç kimsem yok.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHanımefendi sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bende uzun bir zaman öncesinde insanlarla konuşmakta ve insan içine çıkmakta sorun yaşıyordum. Yalnız bir çocuktum ve akranlarım da sürekli bana takıldıkları için bayanlarla konuşmakta zorluk çekiyordum. Anlayacağınız baya içine kapanık ve dertlerini hep içine atan bir çocuktum. Bunları nasıl aştın diye soracak olursanız size birkaç tavsiyem elbette var bu konuları sizin gibi deneyimlediğimden.
1. si kendinize bir hobi bulun ve böyle bir ortamda arkadaşlıklar kurmaya çalışın. İnsanlarla ne kadar konuşursanız o kadar açılırsınız ve insanları analiz etme konusunda o kadar yetenekli olursunuz buda ideal bir eş adayı bulmanızı kolaylaştırır. Bu hobi spor ya da dans gibi veyahut kitapevleri gibi sosyal çevreye karışabileceğiniz yerler olabilir.
2. si Kendinizi bütünüyle kabul edin. Yani burada önemli faktör hayatınızdaki olumsuzlukları kabul edip ileriye bakmanız. Bu sayede mutluluğa yaklaşabilirsiniz. Olumsuzluklara takılmayıp hayatı olabildiğince iyimser görmek kendinize olan güveninizi artırır ve daha faal olmanıza katkıda bulunur.
3. sü Kendinizi motive etmeniz. Bunun yollarından birisi kendinize iltifat etmek olabilir diğer bir alternatifte anahtar bir motivasyon cümlesi bulmanız olabilir örneğin benim kendime herzaman söylediğim cümlem" İyi çalış, verimli çalış, bolbol yemek ye, iyice dinlen ve hayatının her zerresinden keyif al"Bu cümle beni hayatımın büyük bir kısmında ileri iten kilit faktörlerden birtanesi olmuştur.
4. sü ise 2. cümleye benzer;Takıntılı olmayın. İnsanlar hep birşeyler söyleyecekler ancak ne dediklerini herzaman kafaya takmayın. Burada sorunları görmezden gelin demiyorum ancak kimse size sınırınızın ne olduğu konusunda bir ölçü koyamaz unutmayın. Kendinize sınır koyabilecek tek kişi sizsiniz. Hem fiziksel hemde zihinsel. Eğer insanlarla konuşamam derseniz konuşamazsınız. Düşüncelerin eylemler üzerinde büyük etkisi vardır. Size bir örnek vermek gerekirse ben sporda ağır birşeyi kaldıramadan önce bunu kaldıramam dedim ve o an gerçekten yerinden 1 milim kıpırdatabildim ama sonra kendimi motive ettiğimde o sanki dünyayı taşıdığım hissini veren ağırlık bir muzu kaldırmak gibiydi.
5. si Bunların hepsini zaten yapıyorum ancak özgüvenimi yinede yerine getiremiyorum diyorsanız profesyonel bir yardım almanızı öneririm. Düzenli seanslarla bu durumu düzeltebilirsiniz. Sonucta insan psikolojisini eniyi anlayanlar psikologlardir.
Uzun bir cevap oldu ama elimden geldiğince yardımcı olmak istedim. Bu maddeleri belki saçmalık olarak görebilirsiniz başlangıçta çünkü bende düşünce yapımı değiştirmenin bir sonuç yaratmayacağını düşünürdüm hep ama işe yaradı ve denerseniz kaybedecek ya da pişman olacak hicbirşeyiniz yok. Deneyin ve aradaki farkı görün.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYani öncelikle bu konularda acele etme. Kendini usta bir şekilde yalacının elinde bulursun ve sonra ömür boyu pişmanlık yaşarsın bu yüzden asla acele etme. evet ailesiz büyümek seni daha da hassas yağmış bu yüzden kendindeki o boşluğu kapatmak istiyorsun seni çok iyi anlıyorum. Umarım karşına seni hakedecek biri çıkar ama sana tavsiye kimseyi tanımadan asla güvenme, çünkü iyi niyetini suistimal edecek bir çok insan çıkacak karşına
04 Yorumla- +1 yıl
Bu gibi şeyler daha çok karşına çıkacak bu yüzden kendi çizgilerini koru ve kimse için kişiliğinden taviz verme. Sen çizgilerini koydukytan sonra kimse sana zarar veremez. Seni anlayan biri olduğunda bunu kalbindeki o oluşan sıcaklıktan tanırsın kendini güvende hissedersin, işte o zaman o evlilik olur. Sıkma canını ve asla acele etme
- +1 yıl
Umudunu asla kaybetme
Gizli Üye(25-29)+1 yılTanıştığın erkeklerin hep farklı amaçlarla gelmesi biraz çekimle alakalı olabiliyor. Bir de inançsızlık ve ümitsizlik. Mesela ben önceden hep korkardım sadakatsiz biri çıkacak karşıma diye ama sevgiyi herşeyin önüne de koyan biriydim seveyim yeter diyordum güveni ikinci plana koymuştum ve korktuğum oldu çok sevdiğim oldukça güvensiz biriyle sevgili oldum xjxbxhxhdhdhx gülüyorum ama kendi mallığıma yanlış anlama lütfen. Bu durumu yaşadıktan sonra dedim ki başarılı biri olsun birbirinize katkınız olsun sevgiyi falan boş ver sonra illaki seveceksin ve pattt kendi işini kurmuş aynı zamanda çok iyi bir üniversitede yüksek lisans yapan biri seninle evlenmek istiyorum diye geldi ama bu seferde ben sevemedim. Çok iyi çok başarılı ama yok... Yani sözün özü olmasını veya sana sana gelmesini istediğin kişileri/olayları ayrıtılı bir şekilde zihninde oluşturup o şekilde iste.
01 Yorumla- +1 yıl
evet 40 gün boyunca bir kisi hakkinda ne düsünürsen öyle olurmus ya , yani düsüncelerin davranislara ve bu sekilde karsicina cikicak olaylara yansiyor iste
Evlenmem için uğraşma, kendini geliştirmeye bak kendine haftalık sosyal programlar hazırla örneğin bu bi sporun kursu olabilir veya sevdiğin hobin olan birşeyin kursu olabilir. Çünkü inan bana kendini geliştirmeden sağlam bir özgüven sahibi olmadan sana kimse senin istediğin bi bakış açısında bakmaz. Ailesizlik çok zor evet bende varla yok arasında bir ailede büyüdüm kaos kavga içerisinde ama hiç bi zaman aile kurupta bu boşluğu doldurmak değildi planım kendimi her konuda geliştirip hayalindako hayatı yaşamaktı.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
91Cevap
23 yaşındasın evlilik düşünmek için henüz erken bir yaş bence. Sana hayatını yaşa gibi klişe şeyler söylemeyeceğim fakat bu yaşlarının tadını çıkartmalısın tadını çıkartmaktan kastım erkeklerle haşır neşir ol, eğlenmeye bak demek değil. İlgili olduğun alanları öğren, o alanlarda gelişim göster, kendini tanı, denemediğin şeyleri dene. (yemek tarifi, müze gezisi, keman dinletisi vb.) Anne-baba sevgisini görmemen eksiklik değil inan bana; sadece senin sevmeyi öğrenmen gerekiyor. Sevgiyi öğrenmenin birçok yolu var örneğin yetimhanelere, huzurevlerine arada ziyaret düzenleyebilir o insanlarla bağ kurabilirsin. Farklı insanların yaşam deneyimlerini dinlemenin sana sevmeyi öğretebileceğini düşünüyorum.
316 Yorumla- +1 yıl
@yedirenk7 toplumda çocuk doğuran, çocuk yapmak isteyen kaldı mı herkes kedi alıyor kimse bu dünyaya çocuk getirmek istemiyor 😂😂 sen hangi genç kızı ikna edeceksin çocuk doğurmaya. 30dan önce evlenen kız yok, herkes kariyer, okul peşinde. kimse yaşlı erkekle evlenipte genç yaşında çocuk yapmıyor. Ve 47 yaşında bile çocuk doğuran kadın var. Ayrıca geçenlerde Hindistan'da 70 yaşında çocuk doğuran kadın görmüştüm. Bu ülkede bile 40 yaşından sonra çocuk doğuran kadınlar varken erkeklerin 40tan hadi olsun 45 ten sonra isteksiz oluyorlar. Asla 18-25 yaş arasındaki istekleri olmuyor.
- +1 yıl
@yedirenk7 yorumuna denk geldim yolda belde karşıma çıkma sakın adam su lafın benim kafamı attırdı valla ağzını ekranın içinden geçip kırma imkanı bulsam kırarım.
- +1 yıl
@Birifarkındaa ayni seyi düsündüm, bu tiplerle ayni havayi soluyoruz, igrenc
+1 yılAmannn boş ver evlenme kendini sev kendinle yaşamayı yaşlanmayı öğren gelen giden üzüyor her mutluluk geçici o da tadını dilinde bırakacak boş ver beklenti içerisine girme benim gibi yalnız kalmayı kabullen yaşım 27 bu arada ben de senin gibiydim onun düğününden bu arkadaşın düğüne giderdim mutlu gözüksem de kimsenin mutluluğunu kiskanmasam da içten neden ben de degil diye üzülürdüm daha çok küçük yaşta bi hataya kurban gittiğimden ama kimseye ihtiyacım yok demeyi öğrendim sen de unutma sevgiler..
20 Yorumla
+1 yılYani bu böyle gidecek diye bir şey yok tabii ki henüz şu anda 23 yaşındasınız, burada yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi öncelikle psikolojik destek almanız sizin açınızdan faydalı olur bir uzmanla görüşürseniz bu konuda destek alırsanız ne yapacağınız veya neleri yapmayacağınız konusunda size fayda sağlayacaktır ama herkesin bir nasibi vardır böyle düşünün.
Bence bu devirde evlenmek ya da evlenmemek ne dünyanın başı ne dünyanın sonu nasibi ne nereden çıkacağını hiçbir zaman bilemezsiniz.
10 Yorumla
+1 yılBiz kendimizi baskalarin hayatini kiyaslayarak bastan hata ediyoruz zaten. Etrafimizdaki insanlarin evli olup, cocuklari oldugununu görünce, cok mutlu zannediyoruz, birde bunlarin sosyal medyaya mutlu yalanli pozlar vermeleri yokmu, iste bu yüzden böyle düsüncelere giriyoruz canim. Canim evli olmasakta mutlu olabiliriz, bunu bizim kültürümüzde anlatmak zor. ama her evli mutlu degil. Allahim hayirli seni mutlu edecek bir es nasip etsin ama sakin aceleye getirme, yorumlardada denildigi gibi allahim geciktiriyorsa güzellestiriyordur, bende öyle düsünüyorum. Rabbimin bir bildigi vardir. Sen o sevgiyi görmediysen, esinden beklentili olursan , cok daha hayal kirikligina ugrarsin benden söylemesi. ASLA kendini bir erkegin sevgisine muhtac birakma kendini, sonra ilerde üzülen pisman olan biz kadinlar oluyorz maalesef. Şu an biraz hayattan insanlardan tecrübe kazanmaya calis
00 Yorumla
+1 yılBen iletişim kurabiliyorum ama güvenemiyorum. Bu durum beni biraz insanlardan ve sosyallikten uzaklaştırdı diyebilirim. Tabii başka nedenleri de var. Bende bir aile kurmak isterdim gerçekten çok isterim eşim çocuklarım olsun vesaire ama çok zor. Bende bu durumu kabullendim artık. Kapattım o defteri. Sana tavsiyem yaşın ufak acele etme ha ama otur bekle de demiyorum sonra yaşın geçer işler daha zorlaşır. Sosyal ortamlara gir kendini anlatmaya çalış ve karşı tarafı tanımaya çalış. Tavrını görüşünü beklentini açıkça belli et ki başka niyetlerle yanaşmasınlar. Allah gönlüne göre versin.
10 Yorumla
+1 yılAman diyim sakin oyle bisi yapma.. Bende gorucu usulü evlendim senin gibi oldugum için ve su an dulum.. Kaldim çocuğumla tek basima.. Canin yanar sen bari aklini kullan.. Bende sen gibiyken evlendim.. Hayatini yasa tanimadan evlenme ve kimseye güvenme
12 Yorumla- +1 yıl
Dogru düzgün konusmadim bile.. Isinamadim bi türlü o yuzden uzak durdum ama evlendim de.. Yuk olmaktan sikilmistim ailem olsun istedim ama nerdeee.. Anlasamadik.. Aslında alismistim da ama olmadı yinede
+1 yılBence kariyer yapmalısın. Bişey gecikiyorsa güzelleşiyordur ama senin çaban çok önemli. Nasıl ortamlarda vakit geçiriyorsan hayatına girecek insanlar her zaman o kalitededir. Flört etmek cilve yapmak ilk zamanlar çok önemli. Ayrıca erkekler kolay ulaşamadığı kadını isterler. Bir elmas gibi zor bulunmalısın. Çakıl taşından her yerde var. Sen hayatına bi erkek arama veya bi çabaya girme. Erkek böyle bi çabaya girsin. Belki tepki alabilirim ama ava giden kadın değil erkektir. Böyle devam edersen ilişkinde de kendinden taviz veren taraf sen olursun her zaman. ÖNCELİĞİN KENDİ KENDİNE YETEBİLMEK OLSUN. Hayatında biri inan şart değil. Bugün hayatında biri olmasını istiyorken, yarın hayatına aldığın in pişman da olabilirsin belki. Sana ‘ne acelesi vardı ya’ dedirtebilir. O zaman neden bunca zamandır nasip olmadığını anlarsın. Umarım kendi ayakları üzerinde her zaman sağlam basan mutlu ve özgüveni tam biri olursun🫶🏻
20 Yorumla
+1 yılCanım canım.🌺🌺Tabiiki hep böyle gitmez. Senin için doğru zaman ve kişi olduğunda emin ol konuşkan olacağın çok çok zamanlar olacaktır ve enerjiyi yakaladığın.💙
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı. Donem cok kotu maalesef kim ne hangi niyetle yaklasiyor bilemiyor insan. Nasip isi daha cok ama eger hayatona alabilecegin kisiler olursa ona en basta söylemelisin niyetinin ne oldugunu. Hem. yasin daha genc illa ki senin istedigin gibi biri denk gelecektir bekleyebilirsin yanmis bisey yapmandan iyidir. Ayrıca arkadas cevresi yap kendine guvenmeye calis baktin olmuyor yol verirsin. Belki boyle boyle hayatina alacagin kisiyi bulabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılZaman gittikçe bozulmakta insanlar senin dediğin durumlarla yaklaşmaya başladı birbirine bence senin yapman gereken insanları dışardan gözlemleyip evlenme potansiyeli olan dindar gözü dışarda olmayan insanları bulmak bunlara genelde 5 vakit namaz kılan insanların çoğu böyledir
00 Yorumla
+1 yılSosyallikten kastınız sizin aslında düzgün, olumlu, doğru yolda olduğunuz ama karşıdaki kişilerin karakterizliginden mi dert yaniyorsunuz? Bende sizin gibiyim ve kızını bana vermek için can atan teyzeleri de bildiğim için kendimi dünya malına adamış insan olarak kaldım. Şimdi her ay birseylerin nasıl sahibi olurum diye çalışıp duruyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Bazen nasibinde yoksa çıkmaz sokakta bile kaçırırsın kısmetini buna kimsenin yapacak bir şeyi yok... 23 yaş daha çok erken bir yaş. keza daha hayatının en güzel yıllarındasın ve bunu bir daha suratına bakmayacak akrabalara en az yarım milyon liralık bir düğün yapıp üstüne birde devasa bir borç yükünün altına girmek bu yaşlarda çok saçma... düğün yapmam dersende bu sefer gene evlenmek için çok erken çünkü hayatta görmen gereken ve bir ömrün yetmeyeceği çok şey var...
00 Yorumla
+1 yılYani bu hayatta gerçekten çok kötü insanlar da var acılarını anlaman lazım senin Duygu boşluğundan yararlanıp seni seviyoruz değil farklı amaçlarla kandırılabilirler önemli olan senin gerçeklerinden biri yakınlaşmamda bulunmamak
Gerçekten seven kişi inanmak için çabalar ve belli eder sen evlilik olmadan bir şey yaşama çizgilerin olsun00 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Gözlerinin içine bakarak ellerini sıkıca tutup bu hayat yolunda benimle yürümeyi istermisin diyen olursa kaçırma derim.
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOlgun ve tecrübeli erkeğe genç kızlar ilgi duyabiliyor. Yaşıdından hoşlanmayan, sevilmek ve şefkatten hoşlanan genç kızlar babacan sevgiyi hissetmek için sevmesini bilen olgun ve tecrübeli erkeği tercih edebiliyorlar. Burada yaşın hiç bir önemi yoktur. Hayatımda olmanızı çok isterdim!!!
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@_Breeze_ Sen tüm kızları temsil ediyorsun yoksa kendi görüşün mü? Tüm kızları temsil ediyorsan noter velayetleri var mı? O benim görüşüm ve bu senin görüşün ve saygı duyacaksın.
+1 yılEvlilik çözüm veya kurtuluş değil ki önemli olan bir insan evladı ile tanışmak iyi biriyle evlenmek yoksa o begenmedigin ailenin yerini bile arıyorsun
39 Yorumla- +1 yıl
Öyle deme işte şimdi diyorsun ki elin oğlu kötü bile olsa annemden iyidir diyorsun sonuçta el diyorsun ama yarın bir gün evlenip aynı evi paylaşınca Allah korusun huzursuz olunca dünyan başına yıkılıyor şimdi bekarsin onlara eser gürlersin ama evlenince sesin de çıkmıyor kime ne diyeceksin
- +1 yıl
Umarım karşına çok anlayışlı sana çok düşkün bütün yaşadığın kötü şeyleri unutturacak birisi çıkar 🌼
- +1 yıl
Gerçekten tercihler çok önemli yani boşluktasın diye biri sana bakacak diye sevecek diye evlenirsem yanlış bir karar verirsen ufak bir hoşlanmaz olsun sana uygun değilse hayatınızın olmamış
- +1 yıl
Zindan olur
- +1 yıl
En güzeli o zaten ama kriterlerin olsun bence
Gizli Üye(18-24)+1 yılo durum ben de de var ne kadar istesem de iletişim sorunu yaşıyorum yani böyle bi gurubu olan çevresi geniş olan insanlara özeniyorum ama olmuyor benimde arkadaşım yok
(aslında öncelerde vardı ama onlarla güven problemi oldu büyükçe hepsi çıkar peşinde koşmaya başladı ve güvenim kırıldı böyle oldum)10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlilik konusunda acele etme. Kendi ayakların üzerinde durabilmelisin öncelikle.. gerisi nasip. Ve iletişim kurma konusunda zorluk yaşıyosan bir psikologla görüşmeni tavsiye ederim.
Herkese de güvenme kolay kolay evlenicem diye. Senin niyetin ciddi olabilir ama karşındaki insanın nasıl niyette olduğunu bilemezsin. Devir çok kötü..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir kere kesinlikle tinder, ne bileyim böyle tiktok gibi yerlerden koca avına çıkmıyorsun. Kolay ama gerçekten düzgün insan değil sorun bulursun. Bu site de dahil. İkinci olarak evlendiğin kişiyle benzer ilgi alanların olsun istersin değil mi? O halde ilgi alanlarınla ilgili kulüpleri etkinlikleri kursları kovala. Süslen püslen git bacım diksiyonun da iyiyse valla bulursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende kimseyle tanışamıyorum vs vs bunları burada herkes yazıyor inandırıcı bile gelmeyecek ki buradan birisine güvenemezsiniz haklı olarak o yüzden beni bir tanıyın, tanışalım demeyeceğim olmaz zaten neyse; Bulunduğunuz şehir neresi ise meslek edindirme kurslarına halk oyunlarına falan katılın kütüphanelere gidin birileriyle tanışın kaynaşın sevin sevilin değer görün ve bir yol haritası çizin derim ben umarım iyi kişiler ile karşılaşırsınız umarım bende
00 Yorumlakafaya hiç takma derim. allah bir şeyi geciktiriyorsa güzelleştiriyordur böyle düşün. bu devir de insanlara güvenmek de ayrı bir zor. sen hep dua et allah karşına kendin gibi birini çıkarıcaktır o zaman emin ol buna.
10 Yorumla
+1 yılDaha yalın genç üzülme lütfen yapma böyle. Bende 23üm yok kimse daha yeni red yedim moralim çok bozuldu valla. Ailen olmamasına çok üzüldüm Allah kimseye yaşatmasın inşallah bulursun çıkar karşına merak etme sakın ol lütfen
00 YorumlaVallahi ben çok utangactim o hala devam ediyor evde bülbül gibi konuşuyorum ama bir erkekle konuşurken karşı karşıya geldiğimizde asla iletişim kuramıyorum. Bence bir uzmandan yardım alın o ileride de gecmiyor
00 YorumlaKelin ilacı olsa kendi başına sürermiş kuzum ama sabret kendini geliştirmeye odaklan o saydıkların zamanla olur elbet akışına bırak sen 🍂
32 Yorumla- +1 yıl
Bi evde kalmış daha 😂
Vallah benim annem babam var ama bende de durum böyle kimseye güvenemiyorum. Bu devirde güvenecek birini bulmak zor yani. Ama şans ver zamanla hayırlısı.
10 YorumlaAnladığım kadarıyla sabır konusunda iyisin buna devam etmekten başka çaren yok. Ama mesele şu ki, sen gerçekleşmesini istediğin şeylere ne kadar hazırsın?
00 YorumlaNasip işleri bunlar merak etme kaderinde varsa ne olursa olsun hiç bir şey önüne geçemez zaten rahat ol o yüzden karşına kötü niyetle çıkanlar ise senin daha da gelişmen kötülüğü sezmen ve gelecek ilişkinde daha tecrübeli olman icin ayrıca kötü niyeti erken farketmen de büyük şans
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılÇağın vebası gibi bir şey iletişimsizlik. Böyle gelmiş böyle gider. Herkes iletişim problemi olduğunun farkında ama bunun için bir çaba sarf eden yok. Onun için evlenmemek en mantıklısı
00 Yorumla
+1 yılAşk böyle acımasız.
Cinselliğe geliyorlar hep.
Dua ederim senin için. Benimde hoşlandığım biri var da imkansız ! Umarım gerçek aşkı bulursun.
00 Yorumla
+1 yılİyisini tenzih ederim ama erkeklerim bir çocğu şımarık erkek çocuğu gibi, çocuk bakmak istesem doğururum bu saatten sonra. Evlenmeyi de hiç düşünmüyorum. Sen de dert etme neyi düşünürsen onu çekersin hayatına? Allahtan hayırlı eş iste gerisini sal gitsin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yakın çevrenizden birileri aracı olmalı ve çocukla çıkıp birbirinizi tanıdıktan sonra evlilik kararı almalısınız
Cunki evlilik denen şey hassas bi olaydır
00 Yorumlaİletişim kurmak için istersen Türkçe'nin şapkasından tavşan çıkarmana gerek yok yeknesak bir iletisim var zaten oturup kuantum fiziği ile mekanik fiziğin bu ayrılığı yetti gayrı diye bir sohbet olmayacak hele ki bir kadınla bir erkek arasındaki iletişimde kadınlar ikna edilmeye çalışılan taraf olduğu için çok fazla konuşmasına da gerek yok
01 Yorumla
+1 yılDoğru zamanda iyi insanı illaki bulursun önemli olan birini bulmak için yanlış insanlarla muhatap olmamak Çevremde bu hataya düşen kişilerin hep boşanma durumu şiddetli geçimsizlik ya da aldatılma durumları ortaya çıkıyor emin ol yanlış insanla olmaktansa tek olmak daha iyidir
00 Yorumla
+1 yılBu dönemde sadık ve dürüst seven kız bulmak zor kaderinde varsa evli çocuklu mutlu olmak olursun zaten hemen evlenmeyi de dusunme derim yaşın daha çok genç hayatını az da olsa yaşa daha sonra karınla yasicak cok zamanın olucak cok gencsin önünde uzunnn bi vakit varrr
00 YorumlaFarklı sayılmayız. 24 sene önce annem ve ablam trafik kazasında öldü. Babam da 2 sene önce kanserden. Tek başımayım. Şükür işim gücüm yerinde tek eksiğim maneviyat. Bende fazla sosyal değilim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yıldevir değişti. öyle güvenilecek birini aramayla bulamazsın. sen kendine bir yol çiz tek başına yürümeye başla. yolda mutlaka birisiyle karşılaşırsın.
00 Yorumla Bu devirde iyi, düzgün bir insan bulmak çok zor. Karşıma çıkan insanlar acıdan başka bir şey vermedi. Umarım doğru insanı bulursun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşin mesleğin varsa kendine yetiyorsan evliliğe çok kafa yorma, evlenip mutlu olan ve bunu sürdürebilenbkaç kişi var ki, illaki evlenicem diye evlenirsen en büyük hatayı yapmış olursun, akışına bırak, hayatını yaşa, bu yaşlar bir daha gelmeyecek
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Çekinmekte çok haklısın, itidalli olmanda fayda var, Kurtlar aç kalmış gibi salyalarıyla kuz bekliyorlar.
00 Yorumla
+1 yılBiz de aynı şeyler tersine gidiyor niyeti gönül eğlendirmek gözü para pul servette olanlar denk geliyor
00 Yorumla
+1 yılAilen vefat mi etti?
Bence zamana bırakmalısın biraz sosyal ortamlarda bulunmasın. Ki birileri seni görsün ve seninle iletişime geçsin00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef çoğu insan güvenilmez. İletişim sorunun için iyi bir psikoloğa gidebilirsin. Dediğin gibi iletişimin olmadığı sürece ilişkin de olmaz.
00 Yorumla
+1 yılSana şu an kim bakıyor?
Kimin yanındasın?
Neler yapıyorsun?
Nasıl yaşıyorsun?
Öğrenmek için bekliyorum.
🌹00 Yorumla
+1 yılHayatı neden evlilikten ibaret düşünüyorsunuz? Gezip dolaşmak , spor yapmak, yemek yapmak, kamp yapmak… Hayat evlilikten ibaret değildir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılPiskoloğa görünmenizi tavsiye ederim yardımcı olurlar ne yapmanız gerektiğini ama içinizden gelmesi lazım söyledikleri şeyleri yapmanız için zorla gidicekseniz hiç gitmeyin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı. Tanışabilecek doğru ortamda değilsindir yüzme kursuna falan git veya gitar ne bileyim spora yazıl mesela
00 YorumlaSosyal anksiyete bu aralar herkeste var gibi
10 Yorumla
+1 yılEvlilik nasip işi. Lal olsan bile gelir seni bulur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBebegim sorun sende degilki sorun onlarda baktilar seni s.. kemicekler oyüzden yol vermişler gerçi seni s.. kselerde yine yol verirler yani kendini s.. ktirsende sonuç degişmez sen böyle temiz kal illa biri çıkar karşına
10 YorumlaAllah peygamber bilen birine denk gelmeden mutlu olabilmen bayağı zor... Acı ama gerçek.
10 YorumlaDaha çok erken sen kafana duygularına hayat şekline göre birini elbet bulursun.
00 YorumlaKısmet bu işler benimde durumum aynı rabbim hakkımızda hayırlısını eyler inşallah.
00 Yorumla
+1 yılyok mu isteyenin? Sen yaştayken 5 yıllık ewliydim ben
03 Yorumla- +1 yıl
@Nisan0001 şikayet eden sensin
+1 yılBende çok zorluyorum evlenmek için olmuyor kısmetse herturlu olur kısmet değilse olmuyor işte
00 Yorumlaİnsanlarla iletişim kursanda evlenecek olmanın bir garantisi yok ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Yaşın tam evlenme zamanı gelmiş guleryuz tatlı dil karşıya fırsat vererek diyaloga basla
00 Yorumla23 yaş evlilik için erken bence acelen yok sabret elbet biri çıkar karşına.
00 YorumlaCok erken evlılık icin dinleme kımseyı ve ınan bı yaşda evlenılmez
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendinizi geliştirmeye çalışın en azından önce elimizde bir mesleğiniz olsun bence evlenmeden önce bu devirdeki evlilikleri görüyoruz bol bol dua edin inşallah karşınıza iyi biri çıkar
00 YorumlaFarklı dizi ve psikoloji kitaplar okumayı dene. İş ortamı da iyi gelir aslında.
00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Devamını Gör(129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İnsanlarla iletişim kuramadığım için evlenemiyorum, hep böyle mi gidecek?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler