2020. de çocuğum doğdu. Yani 4 yasa girecek şimdi.
Açıkçası epey epey epey zor büyütmek vs. üstelik isimde yok. Atama olayları da zor gibi duruyor. 85 üstü almak şart ama kaç kez girdim 60,63 falan aldım.
2. cocuguda yapıp aradan ciakrayim mi acaba.
Ha kocam desen cebinde akrep biri. Hergun ne aldığımizi soruyo.
Açıkçası çocuğum tek de kalsın istemiyorum. Çalışmakta istiyorum ama. sadece kendi alanimda
.. off kafam çok karışık.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bende aynı şeyi düşünüyorum ya çocuk yapmak istemiyorum ama bebeğim tek kalmasın istiyorum napcam bilemiyorum
Seninki kaç yaşına
2020 li
Işin var mi
Hayır çalışmıyorum
Düşünüyor musunuz
Çalışmayı mı
Evet
Kocan cimri mi ayrıca
Çalışmayı düşünüyorum ama çocuğa bakacak birisi lazım falan filan. Kocam tutumludur da bende hiç harcama yapmam o yüzden pek sorun yaşamıyoruz
Hiç mi gerçekten mi
Yanj. ne bilim markete abur cubura falan da mı?
Ne bilim harçlık verir mi
Markete hep beraber gideriz sağolsun abur cubur sevdiğimiz şeyleri ben almadan o alır onun dışında da beraber şunu alalım falan demeden bişey almam. Bu sene harçlık iştemeye başladım istediğim şeyleri rahat alamıyorum diye veriyor yani
Ha cimri değil sana. Sende en az 4,5 yıllık evlisin
5 yıllık evliyiz. Senin eşin cimri mi sana karşı
E yani mert olsa 2. Hı yapardım çocuk tek büyümesin diye. Ama bir Airfryer almadı civuk kızartma falan seviyor pratik olur diyee dedim. Ya da ne bilim aylık al 100 lirayi lazım olur demez
Ahaha ayol bunlar olan şeyler ben 5 yıldır tost makinesi için yalvarıyorum almadı bi dik süpürge istedim çocuğun döküntüsü çok oluyor pratik olur diye o da yok 😂
Ama harçlık iste bence seninde kendi çapında ihtiyaçların olabilir sürekli onun eline bakmak zorunda bırakmamalı
Eşin ne iş yapıyor
Yani ne gerek var para vermeye herşeyi ben alıyorum dio
Asker. senin eşin?
Ev harici de ihtiyaçlarım olabilir benim bunu düşünmüyor musun de
Memur
Mesela ne kadar veriyor aylık.
Onları da o alıyor
Valla kafasına göre veriyor. Bin iki bin arası değişiyor
Işte bu iyi en azından ya biriktir ya harca
Yaparsın kart verse kredi kartı bu seni sınırlardi nakit iyidir her Zaman.
Çocuğunu kreşe verdin mi düşünüyor musunuz
Harcamıyorum ya biriktiriyorum işte bazen lazım olunca kullanıyorum. Kreşe yazdırmadım bu sene anaokuluna yazdırcam küçük diye kıyamadım. Siz yazdırdınız mı?
Yok da anaokulu olsa 3 sene gider diye düşündüm birde bn zaten çoğu şeyi öğretiyorum sosyalleşme için parka vs. işte
Ne bilim ya kiminin de kocası tüm maaşı alır kadının eline verir al aşkım ssn bana harçlık ver der
Ya o tüm maaşı verenlere bakma. Sen kendi eşini istediğin şekle getirmek için uğraş. Bende öyle eşinin üzerine titreyenlere ilgi alaka gösterenlere bi dediğini ikilettirmeyenlere hep imreniyorum nasıl oluyor diye ama eldeki adam buu 5 yıl oldu evleneli daha bu sene biraz aile gibi hissediyorum işte bi ihtiyacımız var mı istediğin bir şey var mı diye soruyor. Lafın kısası zor ya
Vala şanslılar. Bak benim 6 . Yila girecek ama. bu para konusundan düzelme yol
Ben aylık bin tl harçlık istiyorum de canım. Bu benim hakkım de hiiiçç bişey diyemez. Çalışıp para kazanmak çok önemli. Sende çalışsan o kocan nasıl yola gelir çok iyi biliyorum
Söyledim de etki etmedi
Valla bende nasıl oldu biliyor musun kızımın banyo basamağı var öyle bi kudurdum ki sinir stresten biz neyiz bu evde neden yaşıyoruz böyle evlilik mi olur bıktım bezdim falan diye bağırdım çağırdım en son o basamağı elime aldım sinirle yere fırlattım bu olaydan sonra bi tık düzeldi harçlık olayı öyle başladı. Sen öyle yap diye anlatmıyorum bunu, eşinin anlayacağı dili sen bilirsin onun dilinden konuş diyorum
Yani sen o anda para lazımdı bişey anlamadım ve buna sinirlendin yanında para olmadığı Için.
Yok kız ben ne kavgalar ettim bsiey atma fırlatma değil çocuk çabuk anlıyor korkar diye.
Ama çok evi terketmeye kalmıştım değişmiyor
Yani bari bı kart ver en azidnan bişey lazım olsa gidip alalim
O zaman konu tek para değildi de yani çoğunluk oydu. Aman cidden cimriymiş kocanda ya. Çok harcama yapar mısın
Yok kız yani ne bilim evde tuz, bitti manava gidilecek işte ne bilim salça çikolata tarzı yani parayı kartı al git üst baş al gez toz yapmıyorum ki
Ayol o da bi garipmiş. Bende harcama yapmam markete de gitmem ama ihtiyaç olursa diye para koyardı önceden kocam
Işte hepsi bir değişik sizinki aşk evliliği mi
Evet sizin ki
Yok görücü
Işte bu yüzden dikkate almıyor anlıyor musunuz aşk evliliği olsa illaki sözümü dinlerdi bence.
Ama bu tarz ilişkiler de duygu olmadığı için çok zorluklar çıkıyor
Bende görücü usulü evliliklerin daha sağlıklı olduğunu düşünüyordum çünkü ailelerde dahil oluyor
Bence evdeyken yap 2 çocuk arasındaki yaş farkıda ideal olur
4 yaş hatta 5 yaş olur arada ama işim de olsun istiyorum
Yine sınava çalış işte inşallah olur. Eğer olursa bu sürede çocuk izni, ücretsiz izin falan yapıştırırsın
Işte keşke olsa bu hile 4 e girecek asla kitap açamıyorum
Evet zor olur çocukla ama yapacak bişey yok gibi ya nasip diceksin :)
Offf
Aradan çıkarma nedir abla bu çamaşır mı
Beraber büyütme
Ama yani önemsiz bişemiş gibi yazmışsın
Hayır tabiki de dedim. ya çok zor bir iş çocuk büyütmek
En çok nesi zorluyor seni abla
Yap bence çocuk bereket getirir
Ama isim olsun sonra 2. Hı yapayım dedim
Kafam çok karışık ya
İşin olsa da yine hamilelik için ve doğumdan sonra da izin alacaksin en iyisi çocuk yapıp belirli yasa getririp 1 yaş gibi kayinvalidenr verirsin bakar sen de calisirsin
Bakmıyorlar
Senin ailen bakar
Uzaktalar...