Nisa34
İslama göre neden kadın 2. sınıf mualemesi görüyor?
Nisa34
vır vır vır kadınlar daha duygusal davrandığı için erkeklerden farklı olduğu için erkekler mantıkla hareket ederken kadınlar duygularıyla harekete eder... akıllı karar veremez.. duygusal kararla yanlış sonuçlar doğuarabılır boşanma hakkı şahitliğe bedel gibi!.. dövme hakkına gelince sen kocanın dediğini yapma eve koye çoluk çocuğa bakma o sokak senın bu sokak benm o bar senın o bar benım gez kocan işten gelsin yorgun argın yemek yok alışveriş için para istemesini bıl ama kocaya hızmet yok netlerde takıl onla bunla kanka olursun. yoksa tum bunların tersını yapan erkeğe dovme hakkı yok cıcım.. recm hakkı dıyosun sen ulu orta çoluk çocuğun onunde zina yap ahlak yok olsun normal gosterilsin ne olduğu belirsiz çoluk çocuk turesın az kıçını aç o zinadan meydana gelen çocuklar sokağa atılıyo ya az laf atsın beden benım ozgurum demıceksın. paşa paşa sende tacizlere tecavuzlere maruz kalcaksın.. Niçin Erkeğe İki, Kadına Bir Hisse?
1. İslâm’da miras, şahısların ihtiyaç ve mesuliyetine göre taksime tabi tutulmuştur. Anne, eş, kız çocuk veya kız kardeşin geçimi, kendisine ait olmayıp; oğul, koca, baba veya erkek kardeşin sorumluluğundadır. Kadın çoğunlukla kendisi dışında başkalarının geçimini sağlamakla da mükellef değildir.
Erkek ise bütün durumlarda eşinin, kızının, annesinin veya kız kardeşinin geçimini sağlamakla mükelleftir.
Erkek, ailesinin resmî hamişidir ve bütün maiyetinden sorumludur. Bu sebepledir ki, “Nimet, mesuliyete göredir.” kaidesine uygun olarak, eşinin, kızlarının, annesinin ve gerektiğinde kız kardeşinin nafakasını sağlamakla mesul olan erkeğe, böyle bir sorumluluğu olmayan kadının payının iki misli pay verilmiştir.>>>ayrıca kız çocukları CAHİL dönemde diri diri toparağa gömülürken Efendimiz SAV kız çocuğunu omzuna alıp gezdiren güzeller güzelidir... afkurmaya yer yok size... b
Bu arada bana gizlisin ama gören yok mu kendinie ceiisiyorsun
aaa ondan haberin varmıydı =)
ah canmm yorumlarım baya yerıne gitmiş baya baya akla yer etmiş ki şikayet edilmiş uzulme canım ben her zaman cevap için varım ;)
Aaa yorumlarını çok begenmistim, neden kaldırdılar ki. s benim kafadasın bana mesaj atabilir misin seninle iyi anlasabilecegimi düşünüyorum: )
Asıl hazedememe sende var ki şikayet edip 2hesabı birden var uyarı geldi teprikler sana hem bir muslumana yakısan meziyetler var ilki karsısındaki kisiye hakaret ikincisi yalan yere şikayet edip bana iftira atmak.. ki muslumansın bunlar gayet doğal şeyler gerçekten muslumanları temsil ediyorsun.
he he aynen dediğin gibi hı hı =)
Peygamberlerin bile erkek olduğu bir dinden bahsediyorsun hepsi o zamanın erkek egomanyasının bir uydurması millet korksun diede Allah emrediyor demişler çok kurnazca erkeklere her şey serbest kadınlara herşeyin yasak olduğu bir dinde mantık aramamak gerekiyor zaten onuda duşunmuşler sorgulamakta yasak koru korune kabul edeceksin yoksa yanarsın :) şuu koskoca dünyaya bir kadınları sığdıramadılar bir kadınları yaşatmadılar börtü böcek butun hayvanlar bitkiler erkekler ozgur ama kadına konulan yasaklar diz boyu kadınlarla ne derdiniz var belli değil :/
Kardeşim be. Bildiğini biliyorum. Peygamberlerin Düşmanlarına Bak , Eziyet çekildiğini araştır Sence Kadın Bu Olaylara Dayanabilir mi? Eziyete , Erkeklere Karşı karşıya savaşmaya , Zindanlara atılmaya?
Kuran çoğu ayetinde Düşünmezmisiniz , Sorgulamazmısınız , Aklınızı kullanmazmısınız Gibi ifadeler Kullanırken ne akılla Sorgulamanın yasak olduğunu savunursun?
O Kadınlara değer vermeyen sorgulmaya izin vermeyen sünnilik kardeşim Kuran değil.
Tanrıya Hesap gününde Senin Sunnilerin Öyle yapıyordu da diyemezsin biraz daha düşün derim.
Kuranda Başörtü emredilmez göğüsleri örtmek emredilir kol ve dizlerin altını ise örtmeyi allah tavsiye eder emretmez İslamı Çok yanlış biliyorsunuz.
Cenneti Kerhane sanan hocalara bakarak İslamı red ettiğinizi sanıyorsunuz yazık size.
Kuran Yabancı Erkek ve kadınların aynı masada yemek yiyebileceğinden bahsederken bile Siz bazı şarlatan hocaların dinlerini gerçek sanıp İslamda ERKEK VE KADINLAR AYNI ORTAMDA BULUNAMAdığını sanıyorsunuz.
Kuran gelmeden önce mirastan hak bile verilmeyen kadına kuran ; Eve ve ailesine bakma yükümlülüğünü erkeklere vermesine rağmen kadınlarada mirastan hak vermiştir. Erkek Mirası Ailesine Harcamak zorunda iken Kadın kendi için harcayabilir. Bu allahtan kadına verilen bir hediye değil midir?
ya da 8 9 Kadınla evlenen Arapların eş sayısını 4'e indirip. Bize ise 1 kadınla evlenmemizi emreden bir din Sence gerçekten Kadınlara saygı duymuyor mudur sevmiyor mudur?
Zina Yapan kadınlar Yahudilikten gelen uydurulmuş recm Cezası İle cezalandırırken Kuran ile birlikte Bu ceza kalkmış (Daha sonra uyduruk hadisler ile eklendi o farklı)4 şahit olduğu sürece 100 sopa cezası emredilmiştir. Bu din Kadınları Sevmiyor mu gerçekten?
Para karşılığı ilişkiye giren kadınlar için yine recm Cezası Uygulanırken Kuran 4 şahit olduğunda onları ölünceye ya da allah bir yol gösterinceye kadar evlerde tutun. Buyurmuştur. Eğer Allah Tevrata Gerçekten Recmi yazmış olsaydı ya da öyle bir ceza olsaydı. Tüm kitapların değiştiğini söylemesine rağmen bu cezadan bahsetmez miydi?
Kuran gelmeden evvel kadina mirastan hak verilmiyordu.
Kuran ise Eve ve ailesine bakma yukumlulugunu erkege vermesine ragmen kadinada mirastan oay vermistir. Erkek o mirasi ailesi icin harcamak zorundadir ama kadin kendisi icin harcayabilir. O miras hakki allahtan kadina verilen bir hediyedir.
Recm kuranin hic bir yerinde gecmez.
Allah kadinlar sahtekardir diye 2 sahit olsun dememistir. Biri unutursa diyeri ona hatirlatir demistir.
Allah kadini erkeklere gore daha unutkan ve duygusal yaratmistir. Bu yuzden zina veya hirsizligin uygulanacagi bir mahkemede Kadinlarin duygusu yuzunden sahitlikten vazgecmesi erkege gore daha yuksek ihtimaldir. Ayni sekilde unutma konusunda da.
Kuran kadinlari dovmeye izin vermez. orada kullanilan darabe kelimesi evden uzaklastirma anlamidir. cunku kuranda Kavganin cozum olmadigindan ve huzurli evliliklerin olmasindan bahsetmistir. Dovdukten sonra ne huzuru?
Bosanma hakkina gelince. Ayette "erkeklerin kadinlarin uzerinde ne kadar hakki varsa kadinlarin erkeklerin uzerindeki hakkida okadardir. Ama erkeklerin haklarinda 1 derece vardir"
Haklari hem esit hemde 1 derece yuksek olmaz. Ya esittir ya da 1 derece yuksektir. Demek ki orada 1 derece denen yer bir sart icin gecerli. O da kadin hamile ise. Cunku ayeti iyi okursan en basinda kadinin hamile olmasindan. Bosanmadan once 1 ay beklemesinden bahsediyor. ve Ayet bize daha sonrasinda ise eger hamile ise erkegin onun uzerinde 1 derece daha hakki vardir diyor.
Yani o erkek kadinin uzerinde kadin hamile ise diger erkeklerden daha hakki vardir. Yoksa kadin bosanamaz falan bu yok islamda. Hurafeleri inkar edip ateist oluyorsunuz ama bu bir bahane degil hesap gunu.
Öncelikle talak hakkını kadın alabiliyor yani boşanma hakkını nikah kıyılırken. Kadının şahitliği şundan dolayı kadınlar duygusal yapıya sahiptirler ve dışarıda ki olaylarla pek içli dışlı değillerdi ondan dolayı. Miras hakkında ise genel bir durum yoktur hüküm değişiklik göstermektedir www.haber7.com/.../933835-islamda-kadinin-mirasi-niye-erkegin-yarisi-kadardir . Recm cezası ise zina fiilini işleyen evli erkek veya kadınlara uygulanan şeriat cezasıdır sadece kadınlara diye bir şey yok.
Unutma ki eğer İslam olmasaydı kadınlar hala gömülüyor olacaktı ! Ama İslam geldi ve o cahiliye döneminde kız çocuklarının toprağa diri diri gömüldüğü dönemde Hz. Muhammed (S. a. v) kız çocuğunu omzuna alıp şehirlerde gezmiş ve kadınların ayağının altına cenneti sermiştir.
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ. Asakir]
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]
(Erkeklerin kadınlar üzerinde, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır. Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptir.) [Bekara 228]
(Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R. Nasıhin]
(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]
"Anne cennet kapılarının ortasındadır." (İbn Hanbel, V, 198);
"Cennet annelerin ayakları altındadır." (Nesâî, Cihad, 6)
Sadece ört pas ediliyor
Cevap
42Cevap
en başta şu kuran meselesi düşündürmüştür incilde olur bu tevratta zeburda herönüne gelen okuyup bu kutsal sayılan kitapları yargılıyor açıklıyor sonuç çıkartıyorsa bu tanrı diye inanılan şey neden peygamber denilen elçileri göndermiş ki bunu anlamamışımdır hep... islamın kadınlar üzerindeki haklarına gelirsek imamı gazali.. imamı rabbani gibi islam bilginlerinin kitaplarında kadını dövmek kadına recm etmek gibi şeylere rastlamadım aksine tartışılır ama kadını koruyan ve değer veren bir çok şey okudum... lakin islam toplumu çok saçma br hayat tarzından dolayı ve önüne gelenin din fetvası verir gibi konuşması sakal bırakanın şeyh şıh gibi statülere götürülmesindenmidir anlamam ama hem batıda hemde popüler bir inanç sistemi haline gelmiş deistlerin daha çok bu zırvalar ışığında konuşur.. şahsen müslümanlarla bir derdim yok hristiyanlada müsevidelede ama islama veya herhangi bir dine saldırıyımda laf atayımda marjinal olayım derdi bana komik geliyor... diyelim ki bu denilenler var sende inanmazsın olur biter inanmak zorunda değil zaten hiçkimse çokta umrumdaydı tanrınızda ya da tanrısızlığınızda ayriyetten seküler bir sistem içinde bunları sorgulamakta komik.. sanki edinilmiş malda gidip kadıya hocaya danışıp mal paylaşımı yapıyorlar trajikomik mevzular..
Dinsizler imanı zayıf olanlar kuranda hep bı çelışkı bulur. açınız okuyunuz. adam gibi aklınızla okuyunuz. çelişki sızın kafanızdadır. abdest alıp namaz kılmak gücünüze mı gider. evlenıp yuvada oturmak gücünüze mi gider. evet bunla yazıyor kuranda eşiniz sizden bir adım ondedır. siz bir erkeksız yola cıkamazsınız bunu söyler. kendınızı koruyamazsınız. zina etmeyin der. boşanma hakkı nasıl yok eşiniz sizi dövüyor gidin boşanın. iki kadının sahitli bir erkeğe bedel ise ; onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir bu ayetin tek kadının şahitlik yapamayacağını değil, alacağın güvenceye alınması için, bir erkek yerine iki kadının şahit tutulmasının önerildiğini göstermektedir.
3- diğerleri İslam'da evin geçim görevi ve kadının ihtiyaçlarının karşılanması görevi erkeğe aittir. Kadının ise sahip olduğu mal tamamen kendisine aittir. 2 pay miras alan erkek bu mirası çocuklarının ve eşinin ihtiyaçları için de harcamak zorundayken, 1 pay alan kadının aldığı pay tamamen kendisine aittir. 4-
Kadının dövülmesini gerektirecek davranışlar çok az görülecek davranışlar olduğu için, kadın dövme Islâm'da hoş karşılanmamış, hele bu sebepler yokken dövmeye cevazı verilmemiştir. Allah Resûlü Efendimiz: "Allah'ın kızcağızlarını dövmeyin" (Ibn Kesîr N/258) "Kadınlar hakkında Allah'tan korkun." (Ebû Dâvûd, menâsik 56; Ibn Mâce, menâsik 84; Kurtubî NI/172) "Kadınlar hakkında birbirinize hayır öğütlerde bulunun" (Kurtubî NI/173) "... Irzınızı başkalarına çiğnetirlerse onları incitmeden dövün (Mûslim, hac 147; Tirmizî, radâ' 11; Ebû Dâvûd, menâsik 56 -Ibn Kesîr N/258) "Dövdüğünüzde yüzlerine vurmayın" (153) buyurmuştur.
5- recm hakkı :ise sen zina edersen gidin boşanın günün profları bunu söyluyor.
Muhteşem bir açıklama olmuş. Edebiyatta bile metnin ana fikri, konusu yazıldığından daha farklı olup bunu açıklamaya çalıştığını unutuyor soruyu soran kardeşimiz. Kaldı ki Kur'an-ı Kerim dünyanın en edebi kitabı. Bu kardeşimize anlat anlat anlamak istemeyecektir. RAB'bim en kısa zamanda hidayete erdirsin.
Kadinlari diri diri gomen , yakan zihniyeti kaldirip onlarin ayaginin altina cenneti seren bir dinin kadina 2. sinif muamelesi yapiyor denmesini kabul edemem. Yazdiklarini basliklar halimde yazmak yerine onun uzerine yapilan detayli aciklamalari okursan neyin ne oldugunu nicin oldugunu yine kadina deger verildigi icin oldugunu gorurdun. Tabi amacin islami kotulemek oldugu icin yemegin icerisindeki sinek gibi mide bulandirmaya calisiyorsun. Sana anca senin gibi olanlar destek verir. Gercekleri gercekden gormek isteseydin burada sormk yerine arastirirdin.
helal be kardeşim en iyi görüş sensin bence :)
İşte budur. Ben yoruldum aynı görüşlere başka kelimelerle sorup cevap bekleyenlerden. Kısa tutuyorum ya :(
Sanki ona indirilen kitap Farklı, biz niye böyle görmüyoruz, sorun kimde :)
sorun onların gözlerinin ve kalplerinin mühürlü olmasında malesef
Kadının neden mirastan eşit hakkı olmadığını söyleyeyim. Kadına ait bir hak erkeğe verilir. Çünkü erkek geride kalan ailedeki bayan üyelere bakmakla mükellef. Ayrıca anne babaya erkek çocuğu bakmak zorunda kız çocukları sadece haftada 1 ziyaretlerine gitmek zorundadır. Boşanma hakkına gelince, imam nikahı kıyılırken erkeğin 3 boşanma hakkından 1 ini alabilir. Ayrıca kadın bu hakkı almasa bile, eğer kocası erkeklik görevini yerine getiremiyorsa şahitler huzurunda boşanabilir. Recm kuran da yeri yok. Sadece zina ederlerse boşamalarını tavsiye ediyor. Boşayın bile demiyor boşamalarını tavsiye ediyor. Kadınları. Ama şimdiki alimler kadın ve erkeğe eşit miras verilmesini uygun görüyorlar. Çünkü hiç bir erkek kardeş günümüzde kız kardeşlerini geçinimiyle ilgilenmiyor.
İslamda Recm cezası vardır.
Evlenmemiş zina eden kadın ve erkeğin herbirine, yüz değnek vurun ve eğer Allah'a, ahiret gününe inanıyorsanız. Onlara karşı duyduğunuz acıma, sizi Allah'ın bu yasasını uygulamaktan alıkoymasın. Bu uygulamayı gizleyerek yapmayın, inananlardan bir topluluk da, onların cezalandırılmalarına şahit olsun. 24/NÛR
Ebu Bekr er-RâzI, Ahkamu'l-Kur'an'ın da, İbn Cüreyc'den, o da Ibn Zübeyr'den, İbn Zübeyr de Câbir (r. a)'den şunu rivayet etmiştir: "Bir erkek bir kadınla zina etmişti. Hz. Peygamber (s. a. s) emir verdi ve onlara sopa vuruldu. Sonra, bu erkeğin evli olduğu haber verilince, Hz. Peygamber (s. a. s), bu sefer onun recmedilmesini emretti." Müslim, Hudûd, 12 (3/1316).
İslamda Recm cezası vardır İlmin olmayan konularda görüş bildirme.
Yukarıda yazdım. Bilmiyorsan yanlış cevap verme.
Canım kuran sana 2. sınıf vatandasısın diyor sen kalkmış uydurulmuş yalanları tastik ediyorsun
inanmıyorum dine mutluyum kendimle dünyada hiç bir zaman adaletin olmayacağını da biliyorum ne diyeyim bu dünyaya göre fazla zekiyim biraz
saçma kitaplar okuyacağınıza darwinden türlerin kökeni insanın türeyişi gibi kitaplar okuyun
Hindistan bile bu türkiyeden daha gelişmiş bir ülke bu yönde
ben incili okudum kuran okuyamadım çok sıkıcı çünkü bitiremedim incil edebi eser gibi bitmişti hemen
ölümden sonra yaşama inanıyorsan da ( ben inanmam ) bu dünya güzel yaşamaya bak.
islam= erkeklerin yüksek olduğu bir din
islam= güzel ve zevkli olanı yasaklayanların dini
islam= ihtiyaçlarımızı karşılamamızı engelleyen din ( bazı ihtiyaçları doğal şeyleri )
islam= o kadar da kötü değil aslında islam olmasaydı araplar hala hayvan gibi yaşarlardı yanlış olan islamın bizim ülkemizde olması ya da bizim ülkemizin modern olmaya çalışması ikisi bir arada olmuyor çünkü ;)
ben kahvaltıya kaçar bence bunları bir düşün bir de umarım öbür dünya vardır ve tanrı bana görünür 2 çift lafım var ona :PPP
insan kibirlendi ve hüsrana uğrayanlardan oldu...
kuranda senin gibilerin durumundan bahsediliyo biliyo musun...
cehennem azabını "ya rab ne olur bizi tekrar dünyaya gönder diyorlar olmaz cevabını alınca keşke bizde hayvanlar gibi toprak olsa idik diyecekler diyor...
bence islamı islami kaynaklardan iyice okuyun araştırın öğrenin kardeşim... islam hak dindir
@yusuffistbl ahahaha ben tanrıyı görsem küfür ederim yüzüne şayet şu an evden gökyüzüne doğru en içten küfürlerimi gönderiyorum ne de olsa her yerde duyar beni demi :)
hayatım çok güzel aslında ama bu saçmalıklara katlanamıyorum
islamı araştırıp okumayacağım çünkü o kadar saçma bir kitap daha önce görmedim ben ;)
Eig bu işte ama seni secmeyecem akıllı bir kız geldiğinde sececem. D
Rica ederim ama hemcinslerim salakca şeylere inanmayı bırakırlarsa Eger çünkü ben feministim
Aslında bunu sadece islamla açıklamaya çalışırsak hata yapmış oluruz. Hatta sadece dinler ile açıklamakta yanlış. Çok tanrılı dinlerden, tek tanrılı dinlere geçis sürecinde kadın giderek 2. sınıf insan muamelesi görmeye başladı. Oysa hem kendi tarihimize ( orta asya ya kadar ) hem de diğer medeniyetlerin tarihlerine baktığımız zaman kadının yeri çok daha yukarılardaydı. Köle düzeninin yavaş yavaş dünyaya, değişen ekonomik, sosyal ve kültürel öğelerle birlikte hakim olması, erkek egemen toplumun dinleri kullanarak bunu meşrulaştırmaya çalışması ( ki dediğin gibi ayetlerde bile mevcut ) kadınları giderek arka plana attı. Bunları görmezden gelip inkar etmek bana kendi kendini kandırmaktır gibi geliyor. Daha acısı bu durumu inkar edenler kadınlar olması ise tam trajikomik bir olay.
Düşünen insan sorgular ve işlem erkeklerin dini çünkü onların çıkarlarını ön plana çıkarıyor
sen hem okumuyo he akletmiyo hemde düşünmüyorsun ama... bide cahil cahil konuşmaya kalkıyorsun
evlenmeden önce boşanma hakkını alma hakkına sahip mal varlığıysa erkeğe fazla verilmesinin sebebi evlendiği zaman eşinede bu paydan vermek zorunda dövme dediğiniz o sizin bildiğiniz dövmek değildir 1 söyler 2 söyler 3. de hafif bir tokattır anlamayana yapılır anlayana değil Arabistan kurallarını getirmeyin Kuranı okurken bu sonuçlar çıkar ama tefsir edebilirmisiniz? tefsirinde ne yazdığını bulabilirmisiniz? bakın meal demiyorum tefsir geniş açıklama recm erkeğede oluyor zina suçu için yapılıyor daha çok zina işleyene en iyi ceza bence dahası neymiş cahiliye döneminde kadınlar söz sahibi bile değilken Kuran kadına cennet ayağının altında diyor yanlış nerde?
Bu mıslumanlar Neden gizliacaba. D
Sen hangi bilgiyle hangi mantikla konusuyorsun ilmin ne birkez sen inanmiyorsun ki bu soruyuda propagabda olsi diye soruyorsun insa lari burada birbirine dusurmeye calisiyirsun sen kabbul etmiyorsun denilenleri niye bu soruyu soruyorsun hadise inanmiyorsun yorumlarda ALLAH CC Inanmadiginida beyan etmissi simdi sana kalkip bu konuda cevap mi vercez sen kucumseyerek bakkonuya ki senden cok degerli bir konu kalkican bide alemlere rahmet peygamberimize laf soliceksin sen kimsin eger hak ariyorsan hangi hakla bu sekilde konusuyorsun o ki 13 tane esi olmamistir fazla olan eslerinide ALLAH rizasi icin almistir yine kadini korumak icin ya kadinin degerini goruyormusun kafan bunu almaz sen propagandaci oldugun icin ben yinede sana soz soyletmem peygamberime gafil
Tabi tabi haklısın. D
Ne oldugun belli ;)
Erkeğe 2 pay verilmesi, erkek evi idare edip ailesine bakması zorunda oldugu içindir. Kadınında Boşanma Hakkı vardır. Nikahta talak Hakkı vardır. Eşini dövme Hakkı yoktur, sadece namusuna zarar getirirse uyurma Hakkı'yla vurabilir. Kadın 1. sınıf hanım olarak görülür, okadar değer verilirki dışarda çalışıp, bir çok tacize maruz kalmasın diye, çalışmasına dai izin verilmemiştir. Bunu Peygamber efendimizden, önceki Cahiliye devrindekiler yapıyordu. Peygamber efendimiz geldikten sonra bunlar kalktı, dini istediğiniz gibi yorumlamayın sadece 1 ayet göstererek araştırdım gibi gözükme o ayetin biraz derinliğine in adam gibi araştır öyle karşıma gel.
“Her zaman kadında his, erkekte akıl hâkimdir.” bu yüzden kadının boşanma hakkı yoktur ama büsbütünde mahrum bırakılmamıştır, kadın isterse nikah sırasında bu hakkı alabilir..
2 kadının şahitliği bir erkeğe bedel olmasının sebebi ise kadınlar günlük hayatta erkeklere göre daha dalgın ve daha çok işle meşgul olurlar.. ev işleri vb gibi birçok şey ancak erkekler kadınlar gibi çok işle meşgul olmaz gündüz çalışır akşam gelir o kadar bu yüzden kadın daha dalgın olabileceğinden 2 kadının şahitliği 1 erkeğe bedeldir.
Miras konusunda ise erkek aileye bakmakla yükümlüdür ancak kadına kocası bakmakla yükümlü olduğundan böyle bir yola başvurulmuştur.
Kadını dövme hakkı diye birşey yok saptırmamak gerek.. Peygamberimiz asla bir hizmetçisine veya zevcelerine vurmamıştır.
Recm cezası ise kul hakkı ortaya girdiğinden kul hakkıda ancak kul tarafından cezası verileceğinden dolayı vardır kesin olarak bilmiyorum ama yahudilere has bir ceza şekli zaten..
umarım yardımcı olabilmişimdir
Kuran kadar kadin hakkini koruyan bir kutsal kitap, kadina cenneti mujdeleyen din ve kadini bas ustune koyan bir peygamber yoktur, bana baska ornekler vermelisiniz islam kadina sunu yapiyor derken...
Ben gayet açık yazdım kuranda çelişkiler var o zmn
bence senin aklında çelişkiler var soruyu soran kişi... kardeşim tamamen doğru söylemiş
hacım + vereceğime - verdim k. bakma :S
++++
green .. Seni neyi anlatırsan anlat.. tüm yorumları okudum.. hele onun verdiği cevap.. şaka gibi :) kısaca.. sen neyi istersen onu anlat karşındaki nasıl isterse öyle anlar :) vede lütfen. kuran diye hitap etmeyin Kur'an-ı Kerim Diye yazın..
1 cisi islamda boşanma hakkının olmadığını sana söyleyen kim.. 2 erkeklerin sözü her daim daha değerli olduğu için 3 mirasta dıyorsunnya.. su devirde.. evlenıp evındne giden hangı kadına miras payı veriliyorki.. :) vede boşanan kadınlar erkek kardeşlerıne sığınabiliyor.. 4 kadını dövme hakkı demişsin.. dövmek şu şekilde oluyor.. eğer kadın yerinde durmuyor rahatsız ise azarlıya bılırsın zarar vermıyecek şekild eyüz haricinde.. vurma hakkı var.. şu hakkı bu hakkı diyorsun.. Kur'anda.. Cennet Annelerin ayaklarının altındadır.. Diyor.. bumu 2ci sınıf muamelesi.. sana kim her ne düşündürüyorsa yalandan ibarettir.. vede lütfen düzgün yazın.. kuran değil Kur'an-ı Kerim diye hitap et..
İşte okumakla, okumak arasındaki fark. Kuran, bahsettiğin gibi anlatmıyor kadını. Ve eşitlikten bahsediyor, kendin araştır, sağdan Soldan seçme, bencil, birbirini tamamlayan ayetlerle şüphe edeceğine aynı kitap, aynı bizdeki akıl sende de var. Sadece sen oku.
Saygılar
yok kardeşim okumamış olup okudum deme farkı bu :)
Allahın aklı karısmıs herhalde bir öyle bir böyle diyor tutarsızlık var
Rahatladın mı eksi 1 vererek. Şunu yazarken bile o parmaklarını kusursuz yaratan, şekli, eklemleri, sana görme, duyma, hissetme duyularını veren Rabbin i inkar etmek ancak sen gibi cahillerin işine gelir. Ve sen gibileride Kuran yazar. Biz uyaracağımız, öğreneceğin kadarını bildirmekle mesulüz. Gerisi sana kalmış demiyeceğim, Allah bilir, öyle bir imtahana girersinki, elinde cevap anahtarı kuran, yinede başaramazsın, çünkü o dilediğini kendine döndürür, dilediğini de rahmetinden uzak tutar.
Allah ıslah etsin.
Saygılar
sana bu sözü diyene kadar kafir demiyordum ama artık diyebilirim... be hey kafir senin ahiretteeki durumunu söyleyim mi?
kuranda senin gibilerin durumundan bahsediliyo biliyo musun...
cehennem azabını "ya rab ne olur bizi tekrar dünyaya gönder diyorlar olmaz cevabını alınca keşke bizde hayvanlar gibi toprak olsa idik diyecekler diyor...
bence islamı islami kaynaklardan iyice okuyun araştırın öğrenin kardeşim... islam hak dindir
Ayriica peygamber eşlerine dayak atanlari cok kinardiErkege iki pay verilir cunku evlendiginde mirasi eşiyle paylasir mirasi 1 e duser, kadinin Yanlis, islam tam tersine kadini el ustunde tutar. Kadinlar dinimizce elmastir bu yuzden o elmasi herkes gormesin diue islam kapanmalarini ister. Bosanma hakki normal durumlarda yoktur ama evladina babanin bir hakki varken annenin 3 hakki vardir. erkege iki pay verilir cunku payini eiyle paylasir , kadina bir pay verilir cunku esinden pay alir yani sonucta ikiside iki pay almis olur. Ayrica Allah hic bir sekilde erkege kadinlari dovme hakki VERMEMSTR sen kuran in neresinde eslerinizi dovebilirsiniz diye ayet gordn? Bu soylediklerini arastirmadan dini kotulemek icin kafana gore konusuyosun once bu dediklerini iyice bir arastir sende neyin ne oldugunu goreceksin.
baslangici biraz karistirmis telefon yavas okirsan daha iyi anlayabilirsin
Cahilce bir yaklaşım. Kurandaki ayetlerin bir geliş, bir nedeni, bir hasıl olduğu olayı ve emrolunma kronolojisi var. Aradan bir kelimeyi seçip cımbızla onu seçmek çok çok çok bayat bir numara.
Örnek verim; kuran da "namaza yaklaşmayın" diye bir cümle var gerçekten. Sence sadece bu kısmı alıp çelişki mi var emek lazım yani?
Bu bilğiden uzak bayat cümleler çok klasik, yıllardır baltalamak isteyenlerin ağzında sakız adeta.
Evet dunyada bizler 2. Sinifiz yaratilisimiz boyle adem topraktan yaratildi havva ise ademin kaburga kemiginden yaradilisimizda bile erkege muhtac var olduk ama Allah hic bir erkege namazini kil orucunu tut karina iyi davran sana cennet vacip demiyor veya babalarin ayaklarinin altina cenneti sermiyor tabiki onlarin mukafatida cok ama biz kadinlarin daha kolay cennet yolu. erkekler bu dunya guclu evet ama bizim mukafatlarimiz insallah daha fazla bunu bilelim oyle yasayalim.
Cehennemi kimler dolduruyor
senin gibiler dolduruyor :)
tamam hakısın. D
Hakka göre hiç bir kadın ikinci planda tutulmaz aksine baş üstünde tutulmalı. Hakkı neyse o verilmeli. Nedenmi sizi doğuran doyuran büyüten kadın. Peygamber efendimizi doğuran bir kadın. Sizin zorluğunuzu derdinizi çeken herşeyinize katlanan kadın. İşte bu yüzden kadın baş tacıdır. Günümüze bakıyorumda kadın cinayetleri kadın şiddeti tecavüzler tacizler hep kadına yapılıyor...
İslam toplumu bunu emirlere göre yapıyorlar
Cinayet tecavüz taciz bilmem daha neler islamda gösterilmiyor onların hiç bir yerde yeri yok
İslam ulkelerinde olduğuna göre cevap belli
Haklısın
senin amacın ne... islamı gerçekten öğrenmek mi yoksa islamı kötülemek mi...
öyle bir taş atıyorsun ki.. attığın yer kör kuyu... bu cahiller topluluğunun senin meramını anlayabileceğini mi sanıyorsun? din dediğin toplumları uyutan bir afyon. Sümerler'in fahişeleri ayır etmek giydirdikleri kara çarşafı ahlak sembolü olarak alacak kadar bilgisizdirler... Cahiliye devri deyip deyip İslam öncesi küçümsedikleri topluluklar bunlardan daha bilinçliydi. Sanki bugün hepsi kamil insan olmuş da onları cahillikle suçluyorlar... El-İlah (Allah) bile cahiliye dedikleri topluluğun inandıkları tek Tanrı'ydı aslında... Yalan dolan, sahtekarlık, rüşvet, hırsızlık, yolsuzluk vs. bunların hepsi insanlık tarihi kadar eski.
kadini dovme hakki yok bu birincisi. Boşanma hakkı da var bu ikincisi. Miras ve sahit konusu doğru. Kadini korur dinimiz kadin erkekten daha üstündür daha el ustunde tutulandir ayni Kur'an da kadina kufretmek kadina siddet gostermek ne kadar gunah bakarsaniz... Yani hangi algiyla okuduguna bağlı hepimiz kuluz Allah kadin erkek kullarini birbirinden ayirmaz o insanlar gibi iki çocuğunu farkli sevgiyle seven anaya babaya da benzemez ornek Allah tek ve hepimiz ayniyiz.
aslında bu bence o zamanın yorumydu , sımdı farklı yorumlar gereklı , o zamaan k arap toplumunda kadınlar ın yasama hakkı bıle yoktu. ama gunumuzde bunlar olmamalı. cennet annelerın ayakları altındadır sozu de bence gayet gosterıyor kadının ıslamdakı onemını,
O hadislere inanmıyorum
Esler: )
1degil 2degil 13tane:) vay anasını resmen harem kurulmuş. D
bak kardesım bellıkı musluman deglsın , öğenek için değil karalamak için sormuşsun soruyu , kulaktan dolma bilgilerle islamı öğrenmişşsin ve yanlıs olduguna karar vermıssın. olabılır bunlar senn kararın senın hayatın. ama bunu yapma bır baskasının ınancını assagılama.( bellıkı kulturlu oldugunu savunan bır arkadassın ama klturlu olmak kustah olmayı geektırmez ) eger gercekten neden o kadar esı oldugunu ogrenmek ıstersen , neden ne sartlarda evlılıkler oldugunu ogrenmek ıstersen , durumu anlarsın. senın surda umarsızca assagıladıgın alay etttıgn sey mılyarlarca ınsan ıcın onemlı bır olgu.
ya soruyu soran kişi defol git ya... senin amacın islamı öğrenmek değil belli oldu
he baştan söylesene şunu... hadislere inanmayan efendimize de inanmaz ve kafirdir... zira namaz emri kuranda geçer namazların nasıl kılınacağı ise hadislerde... hadi defol git sen
Yok bende muslumanım hatta allah icin kapanmıstım ama bunları duyunca namazıda bıraktım orucuda sonra tekrar acılacam ki zaten açık gibi birseyim çünkü celiskilerle dolu bir kitap harem kuran birisine iniyor!
bırak bu kapalı ayaklarını kimse yutmaz... ama islamı gerçekten öğrenip kapansan güzel olur... ayrıca kuranda sadece kapanma emri var hadisler nasıl kapanacağını belirler ki sen hadisleri kabul etmiyorsun ki nasıl kapalı olasın demi :)
Maalesef dinimiz bu şekilde. Kimse kendini kandırmasın kadınlara gerçekten değer veriliyor vs. diye.
Açık net işte.
Kadın dövülesidir sizin için.
Kadının hakkı yoktur.
Biz her şeyi yaparız ama kadın yapamaz..
Peh! Sırf bu yüzden İslamiyetten gün be gün soğuyorum..
Bende allah için kapandım ama allahın bu emirlerini duyunca nefret le teker teker uzaklasıyorum
Daha neleer neleer var..
Toplumda, yanlış yönlendirmeler de var..
Çelişkili bir kitap Kuran-ı Kerim.
nereye kapandın kiliseye mi... git bir ömer nasuhi bilmen oku elmalılı oku... çok cahilsin keşke...
Bende onu diyorum celiskilerle dolu bir kitap
neresinde çelişki var okumamışsın bile işkembeden sallıyorsun
1-Boşanma hakkı yok değil var.
2-Şahitlik 4 kişi olmadığı sürece dinen geçersizdir.
3- bir kadın bir erkekle evlendiğinde miras tamamlanır sonuçta erkek evi geçindiri.
4-Kadına tokatı peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) aşırı bir olay anında kendine getirilmesi için sadece 1 tokat atabilirsiniz demiş ayrıca kadınlar o kadar kutsaldır ki cennet annelerin ayaklarının altındadır deniyor sence boşa mı?
Safsata hepsi
islamda; kadının erkek üzerinde erkeğinde kadın üzerinde hakları vardır.
ve kadına değer veren bir dindir islam. islamdan önce kız bebekleri gömülürdü, kadınlara değer verilmezdi.
varsa vaktin bir göz at
Vakit çok ama gerek yok
işine gelmediği içindir.. :) cevap önünde ama sen inanmak istediğin şeye inanıyorsun..
Boş ver, senin kalbin mühürlü. Bu saydığın şeylerde verilen muhteşem değeri ve yüceltmeyi (!) göremiyorsun.
Asıl sorulması gereken soru, bunları bilip de hala aksini savunanların hangi organı mühürlü?
2 Sinif muamelesi gordugun icin mi cennet annelerin ayaklari altinda peygamberimiz hadisleride var ac oku istersen
tebrik ederim sizi :)
@yusuffistbl ben dogrulari soyledim tesekkurler:)
doğruları bilip ifade etmek araştırmak uygulamak çok önemli bir şey bence :)
O dönemler Modern Dünya yani şu andaki dünyadan ayrı ve aykırı bir yaşam biçimindey di kadın erkek gücü eşit olmadığı gibi zeka burada aktif bir rol oynamaz sadece güç önemli idi. Gelişen ve değişen toplumla kadınlar a eşitlik ve adalet getirildi ama kuran o dönemlerde yazıldığı için o şekilde olması gerekirdi bu yüzyılda yazılsa çok daha farklı olurudu bence bize yeni bir din lazım eski dinler eskidi
O zamana göre bunun tek sebebi kadının başka bir aileye gidip soyadını değiştirmesidir. Erkek o ailede kalıyor. O nesli devam ettiriyor ama kadın artık diğer aileye gidiyor. Onların soyadını taşıyor.
Mitotik genler kimden geciyormus o genler sayesinde insanlık tarihi arastırılıyor.. sen acılar icinde dogur çocuğu sonra soy babadandır de!!!
Belki o zamanlar kadınlara böyle davranilmasa şu an kadınlar da iyi şeyler yapabilirlerdi. Ama hep engellediler.
Kendinle celisiyorsun
Hayır. Ilk söylediğim cevapta nedenini açıkladı sadece. Neden kızlara öyle davrandığını. Ben de bir kızım ve üniversite okuyorum sonuçta. Celistigim bir nokta yok.
İslam kuralları uygulansaydı bu hakkın olmazdı; )
İslamda kadını dovmek yoktur ikinci, sknıf gibi bir, muamelede görmemektedir burada asıl mesele islam bayanların değerini göstertmektedir kalkmışsın burada olunsuzlukları yazmışsın olumlu yonlerinede bakarsan sevinirim fakat bu yazdıklarının hepsinin nedenide var ot olsun die yazılmamıştır dine inanmada zorlama yoktur şupheye duulersen kaybeden islam değil sen olursun :) emin olki bu dediklerinin hepsi bu zamanda çoğalmışdır cumhuriyet döneminde ylktır bile senden rcam biraz daha açarak gir :)
Peki sence cennet neden anaların ayağının altında hiç düşündünmü ana güldür çünkü kadın çiçektir narindir bu yüzden kadına el kaldırmak en büyük günahlardandır kadını dövme hakkı diye birşey yok
gerçekten on numara bir yorum olmuş :)
Cehennemi doldurdıgunda anlarsın. D
kızım bak git ya :)
Sen zaten bu şekilde kalıplar koyduysan Kafana cehennemi doldurduğunda anlarsın gibi bu soruyu ne meraktan sordun nede başka bir şeyden fikri değişmeyen birisin
Ağzı kapalı boş bir şişeyi denize atsan dolar mı? Bu arkadaşta öyle olmuş boşa dil dökmeye değmez.
süpersiniz gerçekten çok doğru bir tesbit :)
Bu bilinmez gerçek işte nedende hep arka sayfadayız
Konus kız bastırılmaktan korkma hakkını ara adeletsiz bir dunyada ve yaratanda
tencere yuvarlandı kapağını buldu :)
Ince mevzular bunlar simdi bunlarin hepsinin bir aciklamasi var bakarsan...
Ört pas etme diyelim biz ona
yo adamlar kitap yazmışlar bu konuda araştır bak ama tabi senin amacın araştırmak değil islamı kötülemek olunca...
bence yanlış düşünüyorsun İslam kadına erkekten daha çok kıymet verir
Ya çok güzel veriyor!
cennet annelerin ayağı altındadır bir...
ikincisi evlenirken erkek mehir verir..
annenin duası kadar etkili bir dua çok zordur...
recm sadece kadına değil erkeğe de var...
kadını dövmek islamda yoktur... peygamber efendimiz hiç bir zaman eşlerine vurmamıştır bile
şahitlik konusunda da kadınlar duygusal oldukları için 2 kadının şahitliği bir erkeğe denktir... duygusal ve hassas olduğu için kadınlar çabuk etkilenirler
İslam hukukuna bak
e baktım da söylüyorum da... bence sen bak ama öyle zekeri beyaza veya saçma adamlara değil sağlam kişilere bak
Arastıracagım kadar arastırdım diğer seyler sacmalıktan ibaret
neyi araştırdın be... kaç tane islam hukuku kitabı kaç tane tefsir hadis fıkıh kitabı kaç ilmihal okudun... hatta bunları bırak okumayı eline almayı yazdıklarından ne olduğunu bilmediğin böyle eserleri görmediğin anlaşılıyor... git oku gel kafana bir şey takılırsa gel bana sor :) cahil cahil gezme ortalıkta :)
Yanlış sularda yüzüyorsunuz hanfendi... Kelimeleri istediğiniz yerden alıp istediğiniz biçimde yorum yapmayı bırakın artık :S
Bu tip soru açarken , ayetleri ve sure numaralarını versen daha güzel olur. Kuran da var aç oku diye geçiştirirsen hayatında hiç kitap okumamış adam direkt gelir seni eleştirir tabi
asıl soruyu soran okumamış ki... sadece duyumlarla dolduruşlarla gelmiş islamı kötülemeye çalışıyor...
Sen okudun mu?
evet :)
E sen iki kadının şahitliği bir erkeğin şahitliğine eşittir ayetini bilmiyor musun
Yok öyle bir ayet
cennet analarin ayaklari altindadir verdigin ayetleri tefsirle oku recm olayi evli ve sahitli zinadir kadin erkegin kaburgasinfan yaratildi kiz cocuklarina bakmak dahada sevap
Anne hakkını da bir araştır bakalım Kur'andan kadının değerini bir de o yönden bak. Cennet vaadi vardır onlara. Daha neyin davası bu?
Nisa süresi derim
Sadece İslam'da değil, tüm dinlerde temsilci olan peygamberler dahi erkek olarak gönderilmiştir. Yaratılışta da kadın erkeğin bir parçasıdır. Kadınlar narindir. Erkek daima çalışan ve geçindiren kişi olmuştur. Evcil bir kedi olarak düşün kadınları. Ne demek istediğimi anlayacaksın.
Hayvana benzetmenden belli islam
Yavaş ol haddini bil. Sen hayvansan bunu İslam'a atma.
. d kadını ev kedisine benzeten ben miyim. D
Sen kedinin hayvanlığını aldın üstüne. Ben ise bakıma muhtaç olan bir sevgi yumağı oluşunu. Hadi başka kapıya şimdi.
Kadın erkeğe bakacak guctedir defol burdan hayvanı almısım!!
Kuranı tam okumamışsın. Kendini doldurup buraya sormuşsun. Kuranda miras sahibi olan erkek aileye bakmakla yükümlü. Kadın ise sadece kendine harcama yapabilir. Erkeğin bu hakkı yok.
tam okumasa yine birşeyler öğrenir... bu hiç okumamış ki... sırf kulaktan duyma şeylerle ve dolduruşa gelerek soruyu sormuş.. amacı da öğrenmek değil islamı kötülemek
Aynen o yüzdende uzatmadım zaten.
@yusuffistbl
en iyisini yapmışsınız :)
siz okuyo musunuz üni falan :)
@Blupop
Hayır evliyim @yusuffistbll
Evliye asılan bir musluman erkeği. D
Alnımdamı yazıyo? Ayrıca nerde asıldı? Soru sordun cvpladım ona bişey yazmadın ama...
Bir kabullenis bir kabullenis. D
Afgurma len salak
Aynayı kendine cevir salak derken!
kuranı okuyup anlamayanlara dindar okuyup anlayanlar ise ateist oluyor dünyada..
azını topla delikanlı, önce konuşma üslubunu düzelt sonra bana yorum yap.
açtım kurana baktım. nerdeyse hepsi yok bunların kuranda.
İslam hukuku ve nisa 34
Ordaki üstünlükten ne anlıyorsun sen?
Söz sahibi olmaktan bahsediyor.
İslam hukukundaki çıkarımların çoğu Kuranda yoktur. Miras mevzusunun da açıklaması var.
Kadınların islama göre erkeğine karşı tek sorumluluğu ona çocuk vermek ve cinsellik. Eğer kadın isterse erkeğin yemeğini de yapmaz temizliğini de yapmaz çocuklarına da bakmaz. Erkeğin bunlar için hizmetçi tutma zorunluluğu var tabi kadın yapmak istemesse. İyiki araştırılmıyor bunlar :) Ben memnunum valla sizin gibi cahillerden :):):)
kadın 2. sınııf muamelesi görüyor yav he he
Söz söyleme hakkı bile verilmiyor
nerede verilmiyor ya... peygamber efendimiz pek çok konuda eşleri ile ve kızı fatıma annemizle istişare etmiştir... yalan söyleme bari
Şu şiiri dinleyin ve anlamaya çalışın. Tabi türkçeniz yeterse. Belki ingilizce altyazısından anlarsınız...
O zaman islamda kadını anlarsınız...
https://www.youtube.com/watch?v=UIgiLNMR1Bw
Gerek yok safsata bunlar
Sen belliki facede cok paylasim gormussun :d biraz buyu fikrin degisir
İslama göre kadın 2. sınıf muamele görmüyor bizim ılımlı islamcı hırsızlarımız islamı öyleymiş gibi deklare ederek öyle bir algı oluşturuyor
ismin gibi yorumunda saçma olmuş..
Cenneti ayaklar altina serilmis bir canli mi 2. Sınıf muamelesi görüyor
Cehennemi doldurmaları yetiyor. D
iyide cennette analrın ayakları altında bunu bilmiyor muydun
Saçma uydurulmuş şeylerle gelmeyin
Nisa suresi iyi açıklıyor dayak hakkı var k. bakma biraz argo olacak islam kadına b*k hakkı veriyor
aç asın sen bak o surelerin tefsirine cahil kişi... duyumlarla dolduruşlarla hareket etme
@greeneyes Bu adam süper ya benim yazmam gerek kalmıyor bile sorularda.
Allah Benden Başka Birine Secde Edecek Olmanızı İsteseydim Kocanıza Etmenizi İsterdim
Öyle veya değil sanane, bırakta bunu müslümanlar düşünsün, dediklerinin elbette bir açıklaması var.
Bu şeylerin hep şartı var genel göstermişsin kadın erkeğin korumasındadır himayeye muhtaçtır bu onların iyiliği için
Klasik ataist soruları, ilk önce Allaha iman etmen gerek daha sonra bu konuları konusuruz.
helal kardeş :)
İslam ülkeleri senin dediklerini yapıyor. Ama Kuran onların dediklerini istemiyor ve günah diyor.
şimdiki medeniyet 1. sınıf görüyo da noluyo. 1. sınıf seks objesi oluyo kadınlar. beğeniyosan devam et sen kanka.
öyledir çünkü islamı erkekler yazmıştır
Adem Havva nın sayesinde Cennetten kovulmadı mı :)
Kendi uckurunuz yüzünden!
bu dediklerin yobazlık
Haklısın. D
Nerde yazıyor bu bana söyler misin merak ettim
kendi aklında yazıyor kardeş... iislamı kötülemek isteyenler tarafından doldurulmuş gelmiş araştırma yapmadan
Salak işte ebesinin şeyinden duymuş gelmiş bide kuran ı açsın baksın demiş mal
bence de kardeşim çook haklısın... zaten yaptığı yorumlardan da belli
Şikayet edin kaldırsınlar bunu gibi kendini bilmez yobazlar yüzünden İslamî farklı anlıyor bilmeyen insanlar
Varan 1sevgili musluman bireyler!!!
adam ol adam... salak salak internette takılacağına git oku araştır cahil kalma
Demek ki 2. sınıfsınız kabullenin artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar