kadın islamda erkeğin sadece kölesi, çocuk yapma ve cinsel istek giderme aracı olarak görülüyo sanki, kadın erkeğini reddetmemeliymiş, erkek kadını dövebilirmiş, kadın erkeğin gerisinde durmalıymış falan filan ve anlamadığım şey, pek çok kadının bu aşağılamayı kabul etmesi
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/yVzLfJ0uaP0
Sonunda insanlar uyanmaya başladı. Ataerkil toplum bir yok olsa , ne mutlu olacaksınız haberiniz yok. İslam diyor ki eğer imkanın varsa dört kadınla evlenebilirsin. İyi o zaman kadında kalksın dört adamla evlensin. Umarım dinlerin mitlerden doğduğuna bir gün inanırsınız.
Nisa Süresi 3. Ayet
Himayeniz altındaki yetim kızlarla evlenince haklarını gözetemeyeceğinizden, adaleti sağlayamayacağınızdan endişe ederseniz, onlarla değil, size helâl olup arzu ettiğiniz diğer kadınlarla iki, üç veya dört hanım olmak üzere evlenin. Eğer bu takdirde de aralarında adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya elinizin altında olan cariyelerle yetinin. Bu durum, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 742 cevap paylaştı. nisa süresini örnek göstermişsin ama bak alt kısımda kaç kişi kendince cevirmiş hepsi birbirinden farklı anlam çıkartmış içlerinde dövün diye çevirende var uzaklaştırın diye çevirende yani işin özüne gelirsek sen kendin arapçayı öğrenip kendin okuyup anlarsan daha doğru olur , hacının hocanın yazdıkları ile kafanı bulandırma dersen ki ben arapça öğrenemem üşengecim türkçe mealinden okurum o zamanda bu tarz kafanı karıştıran konular olduğu zaman tek kaynak üzerinden değilde birden fazla kaynaktan yararlanıp mantığına uygun olanı almalısın tek bir kişinin söylediği ile kafanı bulandırma kendi mantığına göre düşün ve hareket et o zaman doğruyu bulacaksındır
05 Yorumla
Soran+1 yılpeki bu kadar ucu açıksa neden arapça bilen islam ülkeleri hep dövmeyi uyguluyor? neden ucu açık? neden kesin bir anlam çıkarılamıyor? tanrı yanlış yorumlanabileceğini görmemiş miydi?
- +1 yıl
yine yanlış düşünüyorsun bu iş ülke ile alakalı değil , dini keyfine göre şekillendirenlerin yaptığı şeyler, kuranda bir konu vardır savaş zamanını anlatıyordur o zaman ki şartlara göre düzen sağlanması için insanların kötü muamele görmemesi için yapılması gereken şeyleri anlatıyordur mesela 4 eş olayı bu sadece o zaman ile ilgilidir kadınların eşleri savaşta ölmüştür kendilerine bakamayacak durumdalardır şu an ki gibi iş meslek v. s yoktur ortada aç açıkta kalmasın diye yapılan bir şeydir çünkü o dönemde kadınlar köle olarak daha çok kullanılıyordu alınıp satılıyordu , yalnız kalan kadının başına her şey gelebilirdi bunu engellemek için o kadınlar ile evlenip diğer eşin gibi ondanda sorumlu olmalısın denmiştir ama bunu şu an uygulayan kişiler tamamen kendi çıkarı için yapıyor dini kullanıyor, allah yanlış yorumlanacağını bilmiyordu demekte yanlış sebebi her insanın aklının mantığının olması ve kendine göre yorumlaya bilmesi , normal türkçe bir kelimenin bile birden çok anlamı var
- +1 yıl
söyleniş biçimine göre bile farklı anlamlara gelebiliyor o nedenle sen bir ayeti süreyi okurken tek bir kısımı alırsan yanılırsın o süre veya ayetin tamamını okuyacaksın nelerden bahsettiğini anlayacaksın ona göre yorumlayacaksın aradan istediğin kelimeleri seçerek yorumlarsan yanılırsın buda senin hata bulmaya çalıştığın anlamına gelir.
Soran+1 yıle her insan kendine göre yorumlarsa suistimal de edebilir kendi çıkarı için de yorumlayabilir ve yine kadınların hakkı çiğnenir, tanrının kadınları da koruması gerekmiyor muydu kanunlarla?
- +1 yıl
suistimal edilecektir de zaten bunu engelleyemezsin ki ben sana zaten o nedenle söylüyorum başka insanların söyledikleri ile hareket etme kendin araştır ama doğru araştır tek kaynak değil birden fazla kaynaktan araştır gerekirse kelime kelime kendin ara bul ve yorumla , kadın erkek diye neden insanları korumaya alsın ki amaç burada bir sınav vermek ise eğer buna kadın erkek çocuk yaşlı diye bakılmaz her koyun kendi bacağından asılır , sen kendi yaptığın iyi veya kötülüklere göre hesap verirsin ben kendi hesabımı veririm , bana hocaların söyledikleri şeyler ile gelme ben hiç birisinin söylediklerine körü körüne bağlanmam kendi mantığıma göre yorumlarım onlar keyfine göre yorumlamaya devam etsinler
+1 yılİslami buralarda kurcalama ve her cevirileri de okuma diyanet isleri adi altinda cevirileri oku ayrica akil verilmis insanlara bunu neden soyluyorum...
Zaman , ilerledikce toplumsal olaylar ve toplumsal bakis acilari da degisiyor..
Kuran toplumsal olaylari soru cevap seklinde derlendi ve duzenlendi degil mi.. O donemi anlatiyor hicbir zaman kadin hor gorulmedi bu sadece yanlis yazilmalardan ibaret.. Erkek kadini dovemez dover diye bir sey yok durduk yere bir erkek kadini dovmez asagilamaz.. Bunun haricindekiler ise erkegin serefsizligidir bu ayri bir sey...16 Yorumla
Soran+1 yıldurduk yere değil, hiç el kaldırma hakkı olmamalı
- +1 yıl
Kadin gitsin kocasini aldatsin o. luk yapsin el kaldirmasin oyle mii gormuyoruz bu olaylari sanki... Namus baskadir ve bu namusa karsilik islamda el kaldirmayi gec namus temizleme imkani vardir.. Simdiki zamanda hafifletildi hak var hukuk var denildi birakin devlet versin cezasini denildi..
Ama farkindaysan namus uzerine iceri girenler kisa surede cikabiliyor.. Neyse
Soran+1 yılerkek or ospuluk yapınca onu kim cezalandıracak peki? sırf erkek daha güçlü diye kadının ipleri erkeğin eline verilsin de erkek or ospuluk yapınca kadın dövemediğinden sadece boşanmayla mı yetinsin? kadın olmanıza rağmen bu adaletsizlikleri savunuyorsunuz ya yuh diyorum size
- +1 yıl
İste islam bundan bahsediyor guzelim tabiki kadin her zaman erkegin bir adim gerisinde.. Sadece o donemde durumlar farkliydi ve simdiki donemde hak hukuk denilerek hafifletildi.. Ben bunlari kabul ediorm dedim mi nedir bu onyargi? Kabul etmiyorum onyargiyi asla.. burada islamdan bahsettik
İslam cok incedir canim sen kabul etsen de etmesende bu boyle - +1 yıl
Erkek kadina siddet uygulursa... İste onu ahirette gorecegiz hep birlikte
Soran+1 yılişte ben de diyorum ki bu nedenlerden dolayı islam adaletsiz bir din. her şey ahirete bırakılacaksa zina yapan kadınlar da bırak ahiette çeksin cezasını denir o zaman
+1 yılBirde kadına verdiği değere bakarsanız daha iyi olur Cennet annelerin ayaklarının altında dır Ayrıca sahih bir hadiste Kadınlara şu denmiştir Bir kadın iffet ve namusunu korur eşi ile iyi geçinir 5 vakit namazını kılar ise cennetin dilediği kapısından girebilir bu. erkeklere değil kadınlara denmiştir öyle insanlar var ki neler yaşıyor imtihan diyor ve cennet deki. seviyelerini yükseltiyor olaya biraz daha pozitif bakın
06 Yorumla
Soran+1 yılcennet annelerin ayakları altındadır ama nedense hz muhammed cehennemin çoğunu kadınlar oluşturuyor diyo bu da değişik bir çelişki
- +1 yıl
Elbette öyle bak ne güzel araştırma yapmış sın orada neden olduklarını da okudun dimi? Ayrıca Peygamberimizin Eşine karşı nasıl davrandığını da oku
Soran+1 yılneden olduğunu okumuştum ve bana açıkçası baya bir saçma gelmişti, erkeklerin işlediği günahlar kadınlarınkinden çok daha fazla olmasına rağmen kadınların cehennemlik olması gerçekten çok ironik
- +1 yıl
Siz gerçekten dindar bir insan olamaz sınız zira mümin bir kadın bunları demez kadına değer vermesi ile ılgili pek çok ayey ve hadi vardır şeytana bu kadar kolay yenilmeyin
Soran+1 yılbunun şeytanla ve melekle alakası yok bir kadın olarak objektif biçimde bu konulara yaklaştığımda bu düşüncelerin şekillenmesi gayet doğal zaten bu nedenlerden dolayı islamdan uzaklaştım, kuranın tanrıdan değil de bir erkeğin kafasından çıktığı bana çok açık gelmeye başladı
- +1 yıl
ALLAH hidayet versin diyorum sadece
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
21Cevap
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. galeri7.uludagsozluk.com/.../...1n-yeri_361031.jpg
Bunlara karşı gelen şeriata karşı gelmiş sayılır.
Sahih hadis ve ayetlerdir.. Araştırın cahillik yapıp "gerçek islam bu değil" demeyin.07 Yorumla- +1 yıl
gallant ananı...
- +1 yıl
Tecavüz konusuna katılmıyorum!
Soran+1 yıleminim ki diyeceklerdir
- +1 yıl
Anancı ergen pislikler damladı çabuk.
///////////////
@solmira0101 islam'da katılma durumu söz konusu değildir.
İslam'da varolan bir şeye katılmıyorum diyemezsin yani.
Buhari Müslim Ebu Davud ve Tirmizi en güvenilir hadis kaynaklarıdır. Ve kütüb-i sitte'de yer almaktadırlar.
Nisa Suresi 4. ayette de şu der > Kocası olan kadınlarla da evlenmeniz haramdır, ancak harp esiri olarak eliniz altında bulunan cariyeler bundan müstesnadır.
Sorularlaislamiyet sitesinde ise şu açıklama yapılmıştır konuyla ilgili >
Ayette açıkça ifade edildiği üzere, İslam’da, kocası olan kadınlarla evlenmek haramdır. Ancak harp esiri olanlar bu kuralın dışındadır. Demek ki, savaşta ganimet olarak esir alınan düşman kâfirlerin eşleri de ganimet malı olarak sayılır, cariye muamelesini görür ve dolayısıyla da kimin payına düşerlerse onlara helal olurlar.
////////
Kendi dininizi ateistlerden öğreniyorsunuz. Çok yazık! - +1 yıl
Verdiği değerler var ben ona bakarım
Kendi dinimide yeterince biliyorum bir . bildiği vardır elbet neyse iyi geceler
+1 yılarkadaşım bunları nereden duyuyorsan kim söylüyorsa çoğu yanlıştır yapan da yanlış yapmıştır biraz araştır ya Peygamberimizin ( Sav ) eşine nasıl davranmış biraz oku bilgilen bunları yapanlar zaten cahil insanlar kadınların erkekler üzerinde ki hakları ve erkeklerin karıları üzerinde ki hakları videolarını izlemeni tavsiye ederim
00 YorumlaSaçma sapan konuşmayın bilginiz yok
Ayrıntıya bakmadan döver vs yapar diyorsunuz
Önce bir konu hakkında bilgi edinin sonra soru açın çok cahilleşiyorsunuz..15 Yorumla
Soran+1 yılne olursa olsun dövme hakkı var mı? kadın erkeğin malı mı?
Soran+1 yılbak istersen, kitapta yazıyor:
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Soran+1 yılalttaki çevirilere bakmadın sanırım
O dediğin İslam'ın değil Arap kültüründen gelen özelliklerdir. İslam oradan yayıldı diye onların kültürel özellikleri İslam'mış gibi gözüküyor. Arapların İslam ile alakası yok şu anda.
20 Yorumla
+1 yılBu dediklerin islamın değil kültürlerin saçmalıkları.
03 Yorumla
Soran+1 yıl- +1 yıl
Bana meal verme ben senin takıldığın yolları geçeli çok oldu. Niyetine göre yoluna gideceksin ne desem boş.
Kıt beyinli gllant isimli şahıs kendi silahınla seni vurdum hemen beni engelledin Küfür ettiğimi kim söyledi? Cümlenin bir kısmını alıp açıklamasız bir şekilde yorum yaptım. Biraz aklın varsa (ki yok engelledin) bu şamarı iyi hissederdin - +1 yıl
aben sen ağzını açmadan ne konuda geleceğini biliyorum. Bir gün iyi niyetle yardım istersen bende İlmimi senle paylaşırım. Ben sizin gibi envai çeşit adama , her birinize sayfalarca anlatmak yorulmak zorundamıyım?
+1 yılsöylemlerine göre islamda kadın el üstünde tutulur ama uygulamaya baktın mı her şariat ülkesinde kadın hep erkeğim 3 adım gerisinde yürüyor. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sorarlar adama...
20 YorumlaSen hangi kitaplardan edindin bu bilgiyi, ben bu kadar cahil bir düşünce görmedim
014 Yorumla
Soran+1 yılcahil sensin:
Soran+1 yıldirek kuranda yazıyor zaten
- +1 yıl
Kadının erkekten bir adım geride durması erkeğin ondan önce yaratılmış olması ve adem aleyhisselâm ın kaburga kemiğinden yaratılmış olmasıdır ve kadınlar size allah'ın emanetidir diye gecer kuranda.. Kadınlara bazı şeylerin kısıtlanmasıda duygularına erkek kadar hakim değillerdir yani daha duygusaldır yoksa aramızda güç ve fiziki üstünlük harici bir fark yoktur... Yanlış anlama tekrar sana cahil demedim
- +1 yıl
Kesinlikle edindiğin bilgiler ya yanlış kaynaklar ya da kulaktan dolma eksik bilgiler. Şöyleki Kuran-i Kerimde kesinlikle kadın köle olarak geçmez. Ki İslamiyetin anlayışı da bu değildir. Kaynaksız, ayetsiz ve delilsiz edindiğin bilgilerle İslamiyet'e Kuran-ı Kerime saygısızlık etmekten başka birşey değil bu. Sen almak istediğin kadarını almışsın bu yaptığın aynen taklid-i imanı uygulayan erkeklerimiz gibi. Onlarda senin yaptığın gibi Kuran bize kadına vurma hakkını tanıyor deyip kadına şiddet uyguluyor. Menfi kısmını okuyup işine gelmeyen kısmını es geçiyor. İslam anlayışı bu değildir. Nisa suresi 34. ayetti kadınlar icin kullanan erkekler ya da dini karalamak icin örnek gösteren bayanlar. Tekrar tekrar okuyun taa kii idrakına varana kadar. Menfi kısmıyla değil tamamıyla @soran
Soran+1 yılpeki erkeğin kadını reddetmesi durumunda ne olur? kadın erkeği aldatmaz mı? bu niye islamda belirtilmemiş de sadece erkek açısından bakılmış olaya?
- +1 yıl
islam dininde bir kadının hasta olmadıkça erkeğinin cinsel ilişki isteğini reddetme hakkı yoktur. erkek fıtratı gereği cinsel ilişkiye kadından daha çok ihtiyaç duyar. bu allah'ın yarattığı cinsler arasındaki takdiridir.
bir kadın hasta olmadığı halde kendisine helal olan erkeğinin cinsel ilişki isteiğini redderecek olsa ve bunun sonucunda erkek karısını başka bir kadınla aldatacak olsa bu zinaya suç ortaklığı eder.
Soran+1 yılinanıyorum, azgın olmayan ve arzularını kontrol altında tutan erkekler de var az da olsa, kuran çoğunluğa değil her bireye hitap etmeliyse o zaman belirtilmeliydi dediğim gibi
- +1 yıl
@Bless Rica ederim. Arkadaşımıza bir nebze yardımcı olabilirsek ne mutlu..
@soran Bak gülüm, Kuran-ı Kerim de zaten herşey yok ona bakarsan. Kütüb-ü sitte Kuran-ı Kerimden sonra en güvenilir kaynak. orada kafandaki sorulara cevap bulabilirsin. Şunu unutmaki ne kadın erkekten üstündür. Ne de erkek kadından üstündür. Üstünlük takvadadır. Örneğin;Kabir azabı Kuran-ı Kerimde gećmiyor. Haşa kabir azabı yok dememiz mümkün müdür? Peygamber efendimiz bir aracıdır ve Kuran-i kerimi açıklayıcdır.
"Andolsun ki Allah, müminlere büyük bir lütufta bulundu; zira daha önce açık bir sapıklık içinde bulunuyorlarken onlara, kendi içlerinden, kendilerine Allah'ın âyetlerini okuyan, kendilerini temizleyen ve kendilerine Kitap ve hikmeti Öğreten bir Peygamber gönderdi" (Âl-i İmrân, 3/164). diyor. Hadis oku doğru kaynaklar bul. - +1 yıl
+1 yıltek soru; yaşama özgürlüğün olmazsa, hangi özgürlüğünden söz edebiliriz?
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılislam dinini bu ülkede dört dörtlük yaşadıgımızı düşnmüyorum heleki kadına şiddette bir numaraysak ama alahtan Elhamdürillah müslümanız içimiz rahat
10 Yorumla Diğer konusunda 384 cevap paylaştı. islam dininde kadını dövmek veya zorla sahip olmak veya kadının köleliği söz konusu değil bahsettiklerin dini kafasına göre yorumlayanların uydurması
00 Yorumlahangi islamda var boyle bisey cok merak ettim sacma sapan konusuyosunuz bunlari dusunen erkekler islam dini degil
01 Yorumla
Soran+1 yılbakabilirsin:
Gizli Üye(30-35)+1 yılEkek her an cinselliğe hazır olmayabilir kadını reddetme hakkı bu yüzden var erkeğin. Ve ihtiyacını gidermezse dışarda canı çekebilir ki buda ilişkiyi tehlikeye sokmak demek bu yüzden kadın reddetmemeli. Durduk yere dövme hakkı yok erkeğin laftan anlamamak diye bişey var o noktaya gelindiyse var bu dediğin. Erkeğin gerisinden yürümenin neresi aşağılanma oluyor onu hiç anlamadım zaten.
017 Yorumla
Soran+1 yılerkeğin gerisinden yürümeyi yüzeysel bakarsan anlamazsn zaten, laf anlamama sadece kadınlarda yok erkeklerde de var, kadın erkeğin malı mı ki laf anlamadı diye erkek ona dayak atsın, ayrıca islamın sadece erkeklerin lehine olduğu burada açık, kadın da her an cinselliğe hazır olamaz ki erkekler kadunlardan daha uzun süre isteklidir, kadınlar da erkek eğer onun ihtiyacını karşılamazsa başka bir erkekle aldatabilir, islam bunu görüp de erkeğe de reddetmeyi yasaklayabilirdi, erkeğe gelince cinselliğe hazır değil kadına gelince hazır mı oluyo yok öyle dünya ki kadınlar erkeklerden daha uzak yaklaşıyor sekse, hazır olmayacak cinsiyet varsa o da kadın oluyor zaten
Cevap sahibi+1 yıluzak yaklaşıyor dediğin kadınlar işte sorunu oluşturanlar zaten. nasıl erkek de mecbur olacakmış? organı kalkmıyorsa hava basıp mı kaldıracaksın? ne kadar saçma konuşuyosun.
Soran+1 yıll*n kadının da karnı ağrıyorsa ya da canı acıyorsa, arzusu gelmediyse? sadece erkeği tatmin etmek için deliğini becertip acı mı çeksin? ilişkide iki tarafın tatmininden ziyade sadece erkeğin tatmini mi önemli? kadına sadece delik gözüyle mi bakılıyor? asıl sen saçma konuşuyorsun, ayrıca ilaçlarla kaldırılabilir, ona bakılırsa vajinismus olan kadınlar da var ve bazıları tedavilere yanıt veremiyor, bu kadınlara zorla birleşme yapılsa bu tecavüz olmaz mı
Cevap sahibi+1 yılsağlık problemi olan kadınlar da yapmak zorunda diye bişey dedik mi? kendin atıp kendin tutmaya devam et.
Soran+1 yılben atıp tutmuyorum cahil şey, sağlık sorunu varsa açıkça yazar, ama diyor ki reddederse melekler o kadına sabaha kadar lanet eder, bunu ben uydurmuyorum herhalde ve burada sağlık durumundan dolayı bir tolerans gösterileceği de belirtilmemiş
Cevap sahibi+1 yılMerak etme Kuranda senin gibi yüzeysel baktığında anlaşılmayan daha bir çok şey var. İnsanlar dini doğru ve detaylı öğrenebilsin ayetleri böyle kafasına göre yorumlamasın diye Allah peygamber de göndermiş. Kuranda açıkça belirtilmemiş şeylerde hadislere Resulullahın yaşantısına bakarız bilmem haberin varmı? Bak bakalım Hz. Muhammed eşini dövmüş mü ya da hasta hasta zorla sahip olmuş mu ya da böyle bişeyi onaylamış mı. Araştırıyosan tam araştır ondan sonra eleştir eleştireceksen
Soran+1 yıleğer peygamberin hayatına bakacaksan ve peygamber de eşini dövmediyse neden kuranda dövme maddesi var o zaman? peygamberin eşi onu reddetmedi falan diyeceksen diğer ailelerde kadınlar reddettiğinde peygamber gibi davranamazlar ve kitapta da kadınların erkeğin ayağına dönmesi söylendiği için bu durumda erkekler peygamberin hayaına değil kurana bakacaklar ve kadınların haklarını suistimal edecekler yani herkesin yaşam durumları da aynı değil her durumda peygamberi örnek alamayacakları da çok açık, en azından kitapta böyle adaletsizlikler olmayabilirdi
Cevap sahibi+1 yılkadınlar erkeklerin haklarına çok mu riayet ediyor? kadınlar da peygamber eşleri gibi değil. Sorun Kuranda değil sorun dinde değil sorun toplumumuzda ve senin şuanki bakış açında. Önyargılarını yıkmadıkça da kimsenin elinden bişey gelmez
Soran+1 yılbakış açımın bu şekilde olması gayet doğal aslında, kuranda yazanlar ve müslüman kadınların durumuna bakınca senin deyiminle önyargı benim deyimimle kadının islamdaji yerinin analizi ortaya çıkıyor, fiziksel güç erkekte olduğu için erkekler eğer kadın hakkına riayet etmese bile zorla riayet ettirebiliyor, ama kadının hakkı daha çok çiğneniyor ve kimse kadını korumuyor, islam da buna çanak tutuyor
Cevap sahibi+1 yılbak gördünmü? fiziksel güç dedin az önce. hakkını korumak için dedin. kendin söyledin bravo. Veda hutbesinden bir kesit bu: Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah'ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır. Sizin kadınlar üzerinde ki hakkınız yatağınızı hiç kimseye çiğnetmemeleri, hoşlanmadığınız kimseleri izniniz olmadıkça evinize almamalarıdır. Eğer gelmesine müsaade etmediğiniz bir kimseyi evinize alırsa Allah size onları yataklarında yalnız bırakmanızı ve daha olmazsa hafifçe dövüp sakındırmanıza izin vermiştir. Kadınların da sizin üzerinizdeki hakları, meşru örf ve adeta göre yiyecek ve giyeceklerin temiz etmenizdir.
Soran+1 yılişte sırf bu fiziksel güç yüzünden erkeğin yetkilerinin bu kadar geniş olması bana adaletsizlik gibi geliyor, erkek fiziksel gücüyle çok rahat bu maddeleri kendi çıkarlarına ve kafasına göre yontabilir, hadi eskiden bir bakıma düzeni sağladığı savunulsa da bu dönemde kuranın sosyal hayatta uygulanması pek çok yönden saçma ve adaletsiz geliyor, nadir olsa da bazı ailelerde erkekler fiziksel olarak kadınlardan daha güçsüz, bu sefer o dediğin maddelerin tersi mi geçerli olacak bu aileler için?
Cevap sahibi+1 yılmesele sadece fiziksel güç mü? Erkekle kadını birbiriyle aynı tutamazsın. Biri o yönden ayrıcalıklıdır biri bu yönden. Mesela kadın ve erkek ikisi de çalışıyor olduğunda kadın eve tek kuruş harcamak zorunda değil kensi için biriktirebilir erkek yine evi geçindirmek zorunda. Ha kadın kendi isteğiyle destek olursa o ayrı. Bunun için de biz mi şikayetçi olalım? Hayır bence adil çünkü dediğin gibi başka konuda da bana ayrıcalık tanınmış bu konuda da kadına tanınması adil bana göre. Farklı yaratıldık bunu kabul etmedikçe eşitlik diye yırtındıkça hiçbir yere varamıcaz
Cevap sahibi+1 yılkadın yemek yapmak zorunda değil evi temizlemek zorunda değil hemen hemen hiçbişey yapmak zorunda değil. sadece kocasının evine yabancıları sokmamak ondan izinsiz dışarı çıkmamak gibi sorumluluklar var. buna karşılık erkek onu ve çocuklarını geçindirmek için çalışırken bu da hakkı değil mi erkeğin?
Soran+1 yılbu kadının eve para harcaması konusunda da siz adaletsiz diyebilirdiniz ama demiyorsanız bu sizin görüşünüz, ayrıca kadının evine para harcamaması kadının sanki parasının aile içinde ve erkeğin parasının yanında bir geçerliliği ve değeri yokmuş gibi geliyor
Cevap sahibi+1 yılhaha burdan da kadına haksızlık çıkardın yani öyle mi :D
Cevap sahibi+1 yıldaha tartışmıyorum o zaman seninle kafan uçmuş senin
Soran+1 yılhaksızlık çıkarmadım, sizin açınızdan haksızlık olduğunu söyledim, ve sanki kadının parasının geçerliliği yokmuş gibi göründüğünü söyledim, kafam uçmadı sadece adaletsizliğe adaletsizlik derim o kadar
+1 yılErkeğe hak cok verilir ki eşine bakabilsin diye. Ayrıca kadınların sömürülmesinin nedeni islam değil kansız insanlardır
04 Yorumla
Soran+1 yıltanrı erkeklerin bu hakları suistimal edeceğini bilmiyor muydu peki? şu an islam ülkelerindeki kadınların durumuna bakacak olursan bunu kanıtlar nitelikte, sakın gerçek islam bu değil deme, kadınlar
üstünde yaptıkları her istismarı aşağılamayı ve sömürüyü islamdan referans alarak yapıyorlar- +1 yıl
:) işte amaç tam olarak bu. İnsanların akından islamı slmeye ya da kötülemeye çabalıyorlar. Hayatında hiç Kuranı Kerim okudun mu bilmiyorum ama aç ve bu konuları bir oku ozaman gerçek islamın ne olduğunu görürsün. Allah erkek kadın her canlının günah işleyecepini bildiği için yasakları koymuş ve kurallara uymayanlara ne yapacağını da Kitabın da anlatmıştı
Soran+1 yıldemekki müslümanların %75inin amacı islamı silmek ve kötülemek
- +1 yıl
Onlara Müslüman denmez Allah islah etsin
Arkadaşlar kuranın %80i kadınları el üstünde tutun diyor %10 işte cariyelik ile veya dövün gibi insanları rahatsız eden şeylerden bahsediyor. Siz neden %80yerine %10 kısma odaklanıyorsunuzki.
00 Yorumlaİslama mal etme onu. İnsanlar zaman geçtikçe o hale getirdi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen dövmem bir kadını gücü bana yetmiyorsa el kaldırmam cinsel obje olarak görmem ama yerini bilecek saygılı olacak olursa saygısını alır.
04 Yorumla
Soran+1 yılaynı şekilde senin de yerini bilmen gerekiyor değil mi?
Cevap sahibi+1 yılEvet cinsellik de zorlamam istemediği şeyi yapmam peki erkeğin yeri ne sana göre?
Soran+1 yılkadınla eşit, kararları iki cins anlaşarak alır, biri üstünlük kurup da kararı ben verdim diyemez, her şeyi iki cinsiyet ortaklaşa yapar, biri birinden üstün olamaz, iki cinsiyet de yerini bilir ve birbirinin hakkına geçmez iki cinsiyet de birbirine saygı duymak zorundadır, aile içerisinde iki cinsiyetin ağırlığı da ortak olmalıdır biri birinden üstün olursa denge gider zaten
Soran+1 yılyani aile reisi diye bir kavram yoktur eşbaşkan gibi bişey olmalıdır kulağa komik gelse de
+1 yılYanlış öğretmişlrr sana
02 Yorumla
Soran+1 yılyok sanmıyorum:
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx- +1 yıl
Herkes anlamak istediği gibi anlar. ben ne anlatsam da bildiğinden şaşmayacaksın. islam dışı yaşam sürenler dünyaya köle olmuş. kapitalizme köle olmuş. hayatı kölelikle geçiyor. sen öyle anlamak istemişsin. seni kimse inandırmakla mükellef değil.. hidayet Allahtandır deyip konuyu kapatıyorum.
+1 yılÇıktı bir değişik daha
10 Yorumlaİslamda kadına şiddet yoktur
017 Yorumla
Soran+1 yılbakabilirsin:
Soran+1 yılişte itaatsizlik karşısında dayak cezası, burada kadınların aşağılandığı çok açık değil mi sence? sanki erkeğin kölesiymiş ve kendi kişiliği gururu yokmuş gibi erkeğe itaat etmek zorunda, eğer itaat etmezse de erkeğin malı değil mi zaten? erkek ona dayak atar. bu işte islamın kadınları köle yerine koyduğunun göstergesi, itaat etmek zorunda...
Soran+1 yıldayağa karşıyım diyosun ama itaatsizlik karşısında kadına dayak atılmasının normal bir şey olduğunu düşünüyorsun bu da ilginç
Soran+1 yılzina yapan erkeğe ne yapıyorsun peki? kadını sen dövme de bırak kanun adamları dövsün, erkeği de aynı şekilde böylece iki cinsiyet de aynı suç karşısında eşit bir şekilde cezalandırılmış olur değil mi?
Soran+1 yıle o zaman o kadının cezasını kocası değil de islam kanunlarını denetleyenler versin, erkeğinkiyle eşit bir biçimde, bu daha adaletli olmaz mıydı kocasının eline bırakılmasından?
Soran+1 yılzor ya da kolay, kuranda belirtilmeliydi, ona bakılırsa kuranın insanların adaletini denetlemesi de zor ama adaletsizliği yasaklamışsa bu eşitsizliğe de engel olması gerekiyordu
Soran+1 yılher yaptıkları pisliği kurandan referans alarak, bakın bu böyle diye göstererek yapıyorlar, kuran bir bakıma bu suistimallerin önünü açıyor içinde yazan farklı olsa bile
Soran+1 yılçok bilmişlik değil, bir kadın gözünden filtrelediğimde ne kadar adaletsiz bir din olduğunun farkına varıyorum, gidip de kanunları kadınların aşağılanmasına yol açan ve istismara neden olan bir dinin kurallarını yine bir kadın olarak beğenmemem doğal, beğenen kadınların da aklından zoru olduğunu düşünüyorum, ve bunu destekleyen erkeklerin kadınlara ne gözle baktığını da anlayabiliyorum
Soran+1 yıluyduğumu kim söyledi? sadece islamın kadına değer verdiğini körü körüne savunmanız saçma geliyor ben bunu diyorum
+1 yılHangi islam bu senin bahsettigin.
02 Yorumla
Soran+1 yılkuranın anlattığı islam
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx- +1 yıl
Kafasına göre yorumlamış bunlar kelimeleri. O kelimelerin çok anlamı var. Ona bakarsan peygamberde karısına el kaldirana öteki tarafta davacı olacağını söylemiş.
kadını dövmeyi nerde kabul ediyor islam
013 Yorumla
Soran+1 yılnisa-34. ayet: www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.- +1 yıl
Tamam da burada ilişkiye girmeyen kadını dövün demiyor ki. İyi okuyun biraz. Namusunu korumayan kadına öğüt verin, onu yatakta yalnız bırakın , yani onun zina yapmasına izin vermeyin yola gelmezse dövün diyor. Belki bu dövün kısmı çeviri de böylemidir bilmiyorum ama zina yapanlara böyle yapılmasını söylüyor.
Soran+1 yılben ilişkiye girmediği için dövdüğünü söylemiyorum zaten, namusunu korumayan erkeğe ne yapılmalı? kadın erkeğin malı mı? erkekte zaten boşanma hakkı var namussuz bir kadınla birlikteyse onu istediği an boşayabilir değil mi
Soran+1 yılevlendiği kadın eğer zaten namussuz olmayı seçtiyse ne yapar eder kadın yine yanlış yola girer, sonuçta kadının da bir benliği ve beyni var, namusunu korkumak kadının kendi sorumluluğundadır erkeğe düşmez, zaten namussuzsa erkek 4 duvar içine kapatsa da bir yolunu bulur çıkar, kadın erkeğin malı değil ve hayvanı değil ki dayakla terbiye edilsin, boşanma hakkını kullanabilir erkek
- +1 yıl
Boşuna tartışıyoruz, zaten şu an müslüman olanlarda dediğin gibi zamanın şartlarında yaşıyor. Bu dediğin 600 lü yıllardaki ortamda değerlendirmek lazım. Şuanda zaten dediğin gibi yapılıyor. Kadının benliği var kadın erkek eşit diyorsunuz ama yeri gelince bazı şeylerde kadını üstün yapıyorsunuz. En basitinden bir yere biri oturacaksa bayanlar oturuyor neden? Erkek daha güçlü diye. Ama erkeğin bu gücü hep kendi aleyhine işliyor bu süreçte. eşitlik falan yok günümüzde kadınlar erkeklerden üstün görülüyor.
Soran+1 yılkadınlar erkeklerden üstün görülmüyor, kadınların oturması da gelenek gibi bişey ki zaten şu son zamanlarda kimse erkek kadın diye ayrım yapmıyor, boş koltuğu bulan zart diye oturuyor sadece yaşından dolayı kişilere yer veriliyor, o zaman yaşlılar gençlerden daha üstün denilebilir mi hayır denilemez çünkü yaşlılar daha dayanıksız olduğu için onlara yer veriliyor, kadınlara yer verilmesinin nedenini de bu olarak görüyorum, çoğu müslüman zamanın şartlarında yaşamıyor hala islam ülkelerinde kadın ayaklar altında çiğneniyor, ben hiç bir durumda ne kadını ne erkeği üstün yapmadım, ben eşit diyorum bazı feministliği yanlış anlamış kişiler kadın üstündür diye konuşup yanlış bir izlenim gösterse de , kadın erkek eşitliği savunulmalı
Soran+1 yılsadece belli yerlerde sosyal hayatta görebiliyoruz, dediğin gibi eğitim seviyesinin önemi var, ama eğitimi olmayan yerler de kuranı referans alıp kendi çıkarlarına da uydurup (ki kendi çıkarlarına uydurmaları için çok neder veriyor kuran) kadınları istedikleri gibi kısıtlıyorlar
Soran+1 yılişte ucu açık olduğundan yanlış yorumlanmaya daha açık bir de bu var
Bekaret yüzunden
05 Yorumla
Soran+1 yılkadın şeytanın dostu ne demek ya, bu dini bir erkeğin kendi kafasından uydurduğu düşüncesine kapılıyorum ister istemez
Soran+1 yılarada sırada sopa çekmek gerekiyor ne ya? sen kadının efendisi misin de ona sopa çekme hakkını kendinde görüyorsun? erkeğin beterine ne yapılsın peki? ona kim sopa çeksin? bu yapılan çifte standart, erkeklerin ne kadar beter olduğu ortada, o sopa atılmasını serbest kıldığınız kadınlar hem tarlada çalışıp hem ev işlerini yapıp hem çocuklarına bakıp, tarladan kazandığı parayla tüm aileyi doyurup kahvehanede tüm gün kıçını yayıp anıra anıra at dişleriyle sigara içen kokuşmuş kocasından akşam eve gelince yemeğin tuzu az olmuş gibi bir nedenden bile dayak yiyebiliyor, bu ipine erkeğe kim sopa atsın o zaman?
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası