Hesabı ödemeden gitti ben öylece kaldım? Yaptığı şeye ne demeliyiz?

Biriyle bulusacaktık. Calismiyorum kendi kazancim yok. Babamda maas zamani hesabima para atar daha da vermez. Kendi ihtiyaclarimi mont ayakkabi vs ordan harcarim. Yetmiyorsa biriktirir alirim. Peder ekstra para da vermez, isteyemem de.

Harcligimdan kalani aldim. Yeter bir cay kahveye dedim. Ama o beni biraz pahali bir yere goturdu. Fiyatlara baktim param anca yetiyor icecege. Tatli vs israr etti. Icecek olsun sadece dedim. Yok agzimiz tatlansin falan israr etti. Garsona ben sadece icecek soyledim. O da atlayip iki de tatli soyledi. Mecbur bir sey diyemedim Kahve ve tatli ictik, yedik. Hesabi ortak odeyelim dedi sonra.

Bende o kadar para yok. Sen ödesen bu seferlik diyecegim o da olmayacak. Ki ben cebimdekine gore hareket ederken onun yuzunden fazla hesap cikti. Ne yapsam diye dusunurken olur sen kendininkini öde.

Ben kiz arkadaslimla şu karsida bulusacagim. Daha gelmemis disarda beklemeyeyim, o gelene kadar oturacagim dedim. Neyseki arkadasini beraber bekleyelim demedi. Onu dese ne yapardim bilmiyorum. O anda aklima bu yalan geldi.

O hesabini odedi gitti. Bende ne yapsam annemi arasam olmaz, bulustugumu bilmiyor, rehbere bakiyorum kim gelir ya da borc para atar diye panik halindeyim biraz, pek dusunemiyorum da o an.

Yakin kiz arkadasim sonunda gozume ilisti. Durumu anlattim. Sagolsun atti odedim ciktim. o da sinirlendi bu duruma. Bu kadar comert siparis veriyor bende o odeyecek sandim.

Dunden beri sinirleniyorum dusundukce, uyuyamadim da. Zor durumda kaldim. Bundan sonra kimseyle bulusmayacagim. Hani guzel bir iliskimiz olur, evlilik olur yuva kurarim diye buluşuyorum boyle olacaksa, zor durumda kalacaksam bulusmam olur biter. Herkes evlenmek zorunda da degil. Kismetim varsa bir yerde cikar zaten ne yapayim.

Hesabı ödemeden gitti ben öylece kaldım? Yaptığı şeye ne demeliyiz?