Abime "karısı boşuna seni bırakıp ailesinin yanına gitmemiş" dediğim için sorun ben miyim?

Abimle eşi bir süredir sorunlar yaşıyorlardı. Karısının onu umursamadığını söyledi, karısı ise onun kendisini çok sık boğaz ettiğini, yemesine karıştğını, dışarı istediği gibi çıkmasına izin vermediğini söyledi. Problemler artınca kızı ailesinin yanına gönderdi abim, bu süre zarfında ara sıra bize geliyor. Hiç tatlı dili yok kendisinin. Bana sürekli hakaretler ediyor. Can sıkkınlığından kaynaklanmıyor bu durum. Eskiden de böyleydi. Bugün bana değişiksin sen, apta*l bebe, akılsız ve benzeri şeyler söyledi. Bende ona merhametsiz olduğunu söyledim. Annemle babama da "karısı bunu boşuna bırakıp gitmedi, kız ona ne yaşatıyorsa sonuna kadar hak ediyor bu adam olmaz" dedim. Babam bu süreçte abimle çok Muhattap olmamam gerektiğini, sözlerini duymamamı söyledi. Ara sıra kuzenimde kalmaya gidicem çünkü hakaretlere cidden tahammülüm yok, annemde ayıp ettiğimi söylüyor. Sorun ben miyim?

Abime "karısı boşuna seni bırakıp ailesinin yanına gitmemiş" dediğim için sorun ben miyim?