+1 yılBeni etmez. Zira ben, kapalı kadın sevmiyorum. Türküm, Türkçüyüm ve Atatürkçüyüm. Anayasanın ilk dört ve 66. Maddeleri kırmızı çizgim olup gerçek Kapalılar bu maddelerin kaldırılmasını istiyor. Zorla kapananlar ise, korunmasını istiyor. Açılmak isteyenler de zorla kapananlar olmakta.
ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİ
I. Devletin şekli
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Madde 66 – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Açıkçası bu dinde de kul ve tanrı arasında olan bir mevzu. Kim olursa olsun karışma hakkı yok.
Ama bu bizim toplumumuzda maalesef böyle değil. Bırak eşi, abiyi, babayı komşun ya da muhitindeki biri sana karışma hakkını buluyor kendinde.
Kişi vardır kapalı ama zihniyet çok uçuktur. Kişi vardır açık sanırsın yargılarsın ama değme hatiplerden daha muhafazakardır.
Zor çelişkili bir durum.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıl
Beni rahatsız etmez. Çevremde çok örneğini görüyorum. İki tanesi evli barklı kapanıp herkese pürüpakım cennete uçtum pis hayat kadını havası attıktan yaklaşık 6 ay sonra açıldılar. Kapanmak da açılmak da insanın kendi kararı. ama kapanan arkadaslardan ricam örtü başına geçince gece görüş gözlüğü takmıscasına sen cennetliksin sen cehennemliksin ben de o günahkar yollardan geçtim, doğru yolu buldum havası takınmasın.00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki. Kim nasıl hangi kıyafet ve bedende mutlu hissediyorsa öyle olmalı giyinmeli. Başkalarına göre şekil almaya kalkılsa beden ve kılık karmaşası olurdu😄Kilo kıyafet güzellik birine göre şekillenmemeli ve tabu olmamalı👌🏻💯
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
142Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u +1 yılbeni neden ilgilendirsin.
00 Yorumla Her şeyden önce tesettürün Allah'ın bir farzı olduğunu kadınların mahrem olmayan erkeklerinin yanında örneğin kocası dışında annesi babası dışında amcası dışında yani yabancı olan erkeklere karşı bütün vücut hatlarını kapatması ve örtmesi demektir, ancak Eğer bir kadın kendi isteğiyle tesettür vazgeçmek istiyorsa bu konuda ilk başta eşim dahi olsa kabul etmem. Eğer ben tesettürlü bir şekilde evlilik yaptım ve öyle olmayı kabul ettiyse aile yapısı ve bu şekilde yaşamayı kendisine alışkanlık yaptıysa daha sonradan Allah'ın farzını terk etmesini doğru bulmam, kendisine güzel bir şekilde anlatırım ama benim anlatmama rağmen böyle bir şey istiyorsa kararı kendisine bırakırım. Ama zaten önceden kapanıp da sonradan bir kadın açılıyorsa o zaten hiç başında isteyerek kapanmamış demektir, çünkü gerçekten Allah'ın farzını bilen, tesettürün farz olduğunu bilerek kapanan bir kadın ve buna uygun yaşayan bir kadın kolay kolay ondan vazgeçmek istemez.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçılmaktan kastı çıplaklık olmadığı sürece veya saçı açık gibi kapanılmadıgı sürece sorun yok oraları bilmem de şu an denizsiz memlekette donla geziyo millet yerine göre ve doğru giyinmeyi bilmeyenler kapanmasın da açılmasın da bence bir de ya. vşak erkekleri de biliyorum neler neler diyorlar kızların ardından insanlar çok kötü kapalılıgı açıklığı değil de yerine göre giyinmeyi konuşmalıyız bence artık kızlarımıza nerde nasıl giyinilmesi gerektiğini erkeklere de sapkınca yaklaşmamayı öğretmeliyiz bu özgürluk vs diyenler yorum yazmasın lütfen özgürlük diye diye kültürsuz kaldınız bir de bu kadar yabancı dolu bir ülkede bu kadar açıklık (çıplaklıga yakın olanı diyorum) doğru bulmuyorum denizde giyilecek olanla düğünde giyilecek olanın veya gecelikle sokaga cikilmaması gerektigini bence bilsinler (gecelik kısmında. Abartma yok cidden gecelikle sokaga çıkan birini gördük yani )
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bir iki kapalı izlediğim youtuber vardı mesela hatmyu koreli biriyle evli, kapalıydı ve sonradan açılmıştı. Açıkçası kocaman yaşa gelmiş insanların kendi tercihleri beni ilgilendirmiyor ama buna rahatsız olan o kadar insan vardı ki 1 tane pozitif yorum göremedim. Annemde kapalı ve kuzenim mesela kapalıydı açılmak istedi. Ben onunla bir konuşayım onu geri kapanmaya ikna edeyim vs diyordu. Bende anneme dedim yapma, o kız bir de ortaokulda kapanmaya başladı. Herkes kendi isteğiyle kapanmış gibi oluyor ama aslında ailede işin içinde ve o kızenim birkaç kez böyle bana açılmak güzel güzel giyinmek istediğini söylemişti. İçinde heveste kalıyor. Yani kapalılarda güzel giyinebilir ve yapıyorlarda ama içinde giyemediğin şeyler heves kalabiliyor. Ne biliyim. Benim için açılması kapanması önemli değil ve bazı insnaların neden bunu çok büyük mesele haline gitrdiğini anlayamıyorum.
30 Yorumla
+1 yılBunu Bi kapalıyken açılan biri olarak yazıyorum evet belki yanlış tercihti ama yıllardır ben olmak yerine ailem oldum onlar istemesi değilde Allah için kapalı olmak isterdim ama çocuk yaşta baba zoruyla kapatılmak ve. Hiçbirşeyin hevesini almadan büyüdüm basta karışmasaydı belki kendi tercihim olurdu oyüzden bu soruyu kimseye sorma bence herkes kendi tercihinde yaşar o bu şu hiç önemli değil bu hayatı ben yaşıyor sam kimseye eleştiri düşmez sadece şunu diyebilirim aileni ve kendini küçük düşürmeden yaşa yeni hayatında sana başarılar dilerim
21 Yorumla- +1 yıl
Farkli
+1 yılKapalı hanımlar açılınca büyük bir günaha girmiyo çıkın bu fikirden, hadis var mı bu duruma dair? Yok.
Sıradan açık olduğu gün kadar günahı olur. Fazlası olmaz
Şu anki biz açık kadınlarla aynı durumda olurlar
Ama hoş değil tabii (topluma göre)21 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
+1 yılKapalı birinin açılmak istemesi doğal bir süreçtir ve herkesin kendi duygularını paylaşma şekli farklıdır. Eğer birisi kendini açmak istiyorsa, onları desteklemek ve dinlemek önemlidir. Rahatsız olmam, daha çok bu kişinin ihtiyaçlarına odaklanmam gerektiği anlamına gelir.
20 YorumlaEvet, çok üzülürüm. Örtünmek Allah'ın emri, açılmak istiyorum diyen birinin imanı zayıflamış, şeytanla arkadaş olmuş demektir.
Bile bile yapmanın günahı daha çok.
Yani hiç bilmeyen insanın günahı bağışlanır, bilmediğinden sorumlu tutulmazsın ama ben biliyordum, bilerek terk ettim demek Allah'ın emrine yüz çevirmektir.
Dinimizde zorlama yok, Cehennem bedava, Cenneti kazanmak maharet ister.00 YorumlaBir kadının giyimi kimseyi ilgilendirmez ne eşini ne kardeşini. Ülkede baskıcı aile ve çevre olmasa şu an ki kapalıların da bir çoğu açık olurdu çoğu şu an kendisine çocukken kendine ne buyur edildiyse onu yapmış insanlar.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBir arkadaşım yaptı bunu bizde destek olduk, kendini daha mutlu hissettiği her konuda arkadaşlarıma destek olurum.
32 Yorumla
Soran+1 yılEşin mi
- +1 yıl
Hay evli değilim, arkadaşım
+1 yılEşim açılmak isterse boşanma sebebidir. Yanlış anlaşılmasın efenm. Kapalı veya açık olması fark etmez bana. Ama kapandıktan sonra açılan bir eşten soğurum ben. Zaten böyle biriyle en baştan evlenmeyeceğim için sorun yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı. Hiç önemli değil açılmak istersede kapanmak istersede. kendi kararıdır saygı duyarım. ama ben tesettürlü kızları daha güzel daha çekici buluyorum tabiki buda ayrı yani
14 Yorumla
+1 yılBu tür sorulardan gerçekten sıkıldım. Biraz yaratıcı olalım.
10 Yorumla
+1 yılOlur mu öyle şey kızım bak bende kapalıyım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 574 cevap paylaştı.
+1 yılHayır etmez kendi görüşü kendi isteği bu özgürlüğünü neden kısıtlayayım ki? Topluma göre yorumlamak gerekirse eminim ki bir çok kişi olumsuz tepki verir o kişiye 🫥
00 Yorumla Kendi kararidir en nihayetinde herkes kendi kararlarinin sonucunu yaşar ki doğru olduğuna ve öyle mutlu olacağına inanıyor ise yargılamak basit mesele yanında olabilmek destek çıkmak 😊 bu durumda.
00 YorumlaKesinlikle rahatsız etmez. Kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yaşamalı zaten. Herhangi biri ona karışır ise de kendi mutluluğunu daha ön plana alıp insanların ne dediğini umursamaması gerektiğini de söylerim. Bu hayat bizim bir şekilde ipin ucunu yakalamamız gerekiyor.
00 YorumlaBeni neden rahatsız etsin ki. Çevremde de var açılan. Bazıları bir açılıyor tam açılıyor o pek hoş olmuyor sadece.
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl açılıyorlae
+1 yılNeden rahatsız etsin ki? Yaradan ile kendi arasında bir şey ve önemli olan başı değil kalbi örtmektir. Kalbi örtülü olmayan isterse bin kat türban taksın hiç bir anlamı yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılBeni rahatsız etmez ablam açık biri zaten ama başı kapalı olanlara saygım olsa da ne bileyim aşırı muhafazakar olmak ta hayatı sıkıcı monoton yapıyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılAblanın giyim tarzı nasıl hiç müdahale ettin mi
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kendi kararı ama kapanıp açılmak diğer türlü açık olmaktan daha günah onu biliyorum onu anlatmaya çalışırdım
04 Yorumla
Soran+1 yılKapalı. Biri mi istersin
Soran+1 yılTatilde açılsa sadece
+1 yılİnsanlar din bile değiştiriyor bu normal ama birden çok açık giyinmeye başlarsa bi hayırdır olurum yani
10 Yorumla
+1 yılKapalıysan açılmak istiyorsan açılabilirsin kimseye sorma kimseyi ilgilendirmez nasıl yaşamak iyi geliyorsa
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKendini rahatsız olmuyor ise başkasının rahatsızlığı pek mühim değil kişinin kendi yaşantısı ve kendi tercihidir bu..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
+1 yılKendi tercihi ben saygı duyarım ama doğru yoldan ayrılması üzer tabi
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 584 cevap paylaştı. Kendi tercihidir ama kapandıktan sonra açılma fikri bana saçma geliyor çünkü açılacaksan o zaman neden kapanıyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı. Kesinlikle etmez kapanmak isterse kapanabilir, açılmak isterse açılabilir. Herkesin görüşüne saygı duyulmalı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılİyide açılıyor veya kapanıyorsa bana yapmıyor ki ben neden rahatsız olayım herkesin kendi bireysel kararı kendisini ilgilendirir
00 Yorumla
+1 yılHayır kendi tercihi beni rahatsız etmez başkalarını da rahatsız etmemeli. Her kes kendisinden sorumlu
00 YorumlaBana kalırsa pek sorun etmem Lakin baştan aşağısı aşırı derecede açılırsa sorun ederim herkesin bir tahammül sınırı var
00 YorumlaYoo tam tersi daha iyi işte , aç kafanı kolunu bacağını, rüzgarı hisset işte , güzelligini açığa çıkart
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılYorumlarının çoğunu okudum da sen bence tamamen açıl her türlü dekolteyi de giy ve tekrar kapanma çünkü böyle bir kapalılık anlayışı olmaz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılBana giren çıkan yok ki. İster kapansın ister açılsın
03 Yorumla
Soran+1 yılDekolte peki
- +1 yıl
Onda da bana giren çıkan bir şey yok. Abartmadığı sürece bana ne.
Soran+1 yılMaksimum ne
Çok güzel soru hemen cevap vermek zor ama neden açılmak istiyor ki
02 Yorumla
Soran+1 yılSıcaktan bunalmış tatilde sadce
+1 yılİnsanın aklına neden açılmak istiyor düşüncesi gelir merak ederim
04 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi
- +1 yıl
Kendini erkeklere beğendirmek mi istiyor yoksa diğer kadınları mi kıskandı acaba diye düşünürdüm
Soran+1 yılTatilde açılmak istese
- +1 yıl
Kendini erkeklere beğendirmek için yapacak yüzde yüz değil mi?
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılKişisel tercihtir beni ilgilendirmez kendi nasıl mutluyla öyle olmalı
10 Yorumla
+1 yılHerkes kendi ateşinde yanar umrumda olmaz isteyen istediğini yapar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeni şahsi olarak rahatsız etmez ama o kişinin kararları ile ilgili ciddi soru işareti. İdeolojisine başlılığı vs kişilik bilgisi veriyor. Erkek olsam eş olarak tercih etmek istemem..
10 Yorumla
+1 yılHayır, herkes özgürdür. Dinde de zorlama yoktur. Eleştiren ise ilkel bi varlıktır.
10 YorumlaKendi kararı ben bir şey diyemem kimsenin buna karışmaya hakkı yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. rahatsız etmez beni ilgilendiren durum yok ki kendi kararı
00 Yorumla
+1 yılKendi kararıdır fakat sebebini sorarım. Belli bir yaşa gelmiş insana karışamıyorsun
00 Yorumla
+1 yılHayır kendi hayatı, kendi tercihleri. Neden rahatsız olalım?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAçık olan isterse kapansın. Kapalı olan isterse açılsın. Kimseye zorla bir şey yapılamaz.
00 Yorumla
+1 yılHayır. İsteyen istediğini yapabilir. Kendi kararı..
00 Yorumla
+1 yılHerkesin hayatına kimse karışamaz. Açık olan isterse kapansın. Kapalı olan isterse açılsın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. özgürlügü ona aittir, bana degil. Saygi duyarim.
00 Yorumla
+1 yılKimsenin açık ya da kapalı olmasına karışmam herkes özgür benim için
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır neden etsin ki arkadasim kapaliydibkiz açıldı sonra şu an daha mutlu
00 Yorumla
+1 yılKişinin kendi kararı beni rahatsız etmez benlik bir durum yok çünkü..
00 Yorumla
+1 yılEşim veya kardeşimse rahatsız olurum. Ne diye kapandı o zaman?
00 Yorumla
+1 yılRahatsız etmek tabiki de kendi kararı ama üzer haliyle
00 YorumlaRahatsız etmez ama üzer özellikle açıldıktan sonra daha fazla günah işlemesi daha fazla üzer
00 Yorumla
+1 yılHayır olmam. Yetişkin insan kendi hayatını seçer.
00 YorumlaHayır tabiki, kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle giyinmeli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAlışamam ki açık haline yadırgarım oda rahat hissedemez kendini
00 Yorumla
+1 yılHayır bence daha iyi genelde cesaret yoktur çoğu insanda olduğu gibi
00 Yorumla
+1 yılHayır bilakis istediği gibi giyindiği için onun adına mutlu olurum.
00 Yorumla
+1 yılHayır kimse kimseyi ilgilendirmez bunu kalpten isteyerek yapmadıysa zaten kapanmasının manası yok
00 Yorumla
+1 yılHayır acilmak isteyen açılsın tesettürü kirletmekten iyidir
00 Yorumla- Devamını Gör (164)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım