Bugün ona cenneti sağlayacağını düşündüğü isteklerinin, yarın başına neler getireceğini bir bilebilseydi insan, o zaman bir çok isteğinden vazgeçer miydi?
Bence geçerdi..

Bugün ona cenneti sağlayacağını düşündüğü isteklerinin, yarın başına neler getireceğini bir bilebilseydi insan, o zaman bir çok isteğinden vazgeçer miydi?
Bence geçerdi..

Sanmıyorum, öyle bir düşünce çağında yaşıyoruz ki, önceden kitap kütüphane gezerek hocaya öğretmene alime danışılarak öğrenilen bilgiler şimdi bir tık uzağımızda.
Pekala sevabı günahı, cenneti cehennemi , doğruyu yanlışı, iyiliği ve kötülüğü bütün ince detayları ile bilen veya kolayca öğrenebilme imkanlarına sahip olan insanlar;
Yine bildiğini okumaktan vazgeçiyor mu? Tabii ki hayır
Ölünce cennete gitmek için yaşadığı dünyayı cehenneme çeviren insanlardan mı bahsediyorsun, dünya iyilerle kötülerin savaşına sahne oluyor cennette cehennemde bu dünyada sanıldığı kadar mükemmel değiliz kanserli bir hücre gibi dünyayı öldürüyoruz yavaş yavaş.
Teşekkürler.
İstikametim her daim iyi insan olmak üzerineydi bir zamanlar. Ama artık o zamanlar çok geride kaldı. Herkese hak ettiği gibi ilerliyorum, hiçte pişman değilim. Sonucu cehennem veya cennet fark etmez, kendi adaletimi sağlamak yeterli.
Hayır. Bugün cennet olan yarın âlî olur.
Cevap
8Cevap
Bence değişir kişiye göre.. bazen yaşadığımız olayların hemen arkasından aslında kötü şeyler olur.. bazen de tam tersi.. kötü şeylerin ardından güzel şeyler bekliyordur bazen. ben her şeye rağmen anı yaşamaya bakıyorum
Nefis sana bu alemde cenneti sunar, yani sundugunu dusunursun.. halbuki ne ademoglu kaldi nede havanin cocuklari.. hepisi teker teker, gercek ile bulusmaya gitti. Gün geldiginde hepisimizin gercekler ile bulusucagi bir an ve anidir.
Vazgecerdi.
Bugunun cehenneminin yarinin cenneti olacagini bilseydi de direnirdi hayattaki zorluklara.
Hayatın cilvesi orada başlıyor, yavaş yavaş büyütüyor bunlar hep. Yanlışları yaşamak da zevkli oluyor bazen. 😃
Verecegim kararlar cennete'de çiksa cehennemede gitse devam edecegim. Herşeyin bir sonu var cennette son bulacak cehennemde son bulacak
Bu istenilen şeye göre değişiklik gösterebilir diye düşünüyorum.
Kötü isteklerim olmadı şu zamana kadar. Olursa ise hak edilen şeyler olmuştur..
İsteklerim makul şeyler öyle uç , kimseye de bana da zararı dokunacak şeyler değil
Yüksek ihtimalle vazgeçenlerden biri olurdum, fakat çoğunluk hızlı bir cenneti tercih eder..
Hergünüzmüz cehenneme dönmüş cenneti bulana helal olsun
Cennette cehennemde kendi ruhunuzda şekillenir
Bence olabiliy ama biy ihtimal
Cennetlik isteklerim daha fazla 😅
Hıı, aynen.
Göreceğiz onu.
Bilir o sebepten anlatma gereği duymaz
Buna karar verebilecek yaştayım diye düşünüyorum, iyi geceler.
Eh elbette öyle ama vaz geçebiliyor mu
Evetyt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?