Sanırım babam anneme tuzak kuruyor?

Annem kredi kartına para yatırmak için cüzdanına 2500 tl koymuştu. 1 gece geçti ve ertesi gün akşam cüzdanında 1500 TL olduğunu farketti. İlk bana söyledi. Ne oldu diye düşünüp durduk. Düşürme ihtimali sıfır, çalınma ihtimali de çok düşük neden hepsini değil de sadece 1000 tl alsın ki? Kardeşim küçük ayrıca çalıştığı için parası da var. Bende tüm günü evde geçen biriyim öyle büyük bir paraya ihtiyacım olmuyor cebimde 100 150 idare ediyorum. Ama babam da asla çalmak olsun diye alacak biri değil ama arada annemi denemek için para alır bir yere saklar sonra annemin fark etmesini bekler falan. İki gündür annemle düşünüp taşınıp sürekli babamda buluşuyoruz. Hiç etik değil ama cüzdanına da baktık ve kağıda sarılı bir şekilde diğer paralarının koymadığı minik bir gözde 1000 tl bulduk. (Aynı kaybolanlar gibi 5 tane 200 banknot) Bu akşam da annem babama söyledi. Cüzdanımdan para mı aldın yine beni denemek için dedi. Ama babam inanılmaz bir şekilde yükselip anneme hakaret etmeye başladı, küçümsemeye başladı. Annem son iki senedir asgari ücretle çalışan biri ve hep bir şey alırken babama danışan biri. Bu kış yağmurlu bir gün babama sormadan kendine ayakkabı aldı babam da buna baya kurulmuş. Aylar geçti bu mevzu patladı. Sürekli anneme sen bi özgüvenlendin, bana sormadan işler yapmaya başladın demeye başladı. Ben hala babamın aldığını düşünüyorum ama neden böyle yapıyor olabilir? Nasıl çıkacağız işin içinden?
Sanırım babam anneme tuzak kuruyor?