Babam sanırım yengem ile annemi aldatıyor?

Öncelikle merhaba, babamın annemi dayımın eşi ile aldattığını düşünüyorum. Şüphelerimin sebebi babamın sık sık yengem ile telefonda konuşması, sık sık evlerine uğraması, yengemin sağlık sorunları ile dayımdan çok ilgilenmesi, yengem ile konuşurken bizden uzaklaşması. Bir ara konuşmalarını gizlice dinledim ev boş mu geleyim mi? gibi tabirler kullandı babam, sonra bir ara babamın kuzeninin fotoğrafını yengeme atmamı söyledi hatta daha sonra babamın kuzeni baban bir ' haltlar karıştırıyor dedi biraz matrak biraz ciddi anlamda. Virüsten önce köyde iken günde bir kez uğrardı, dayımın işlerine yardım ederdi, dayıma acıdığını ; beceriksiz olduğunu (ki kötü anlamda değil bence, babam merhametli bir insan) söylerdi. Annem ile ilgili kısma gelirsek evliliklerinden beri gerek ailesi gerek kendisi anneme hiç bir zaman saygı göstermedi, annemi hep küçük gördüler, ezdiler, bana annemin tarafını hep ezik gösterdiler, annem her zaman işitme engeli yüzünden geri kaldı, ailesi ve annem arasında kalınca hep ailesini seçti, hatta geçenlerde tarlada amcam anneme bağırmasına rağmen sesini bile çıkaramadı. Evlilikleri zaten görücü usulü, babam ilk seferlerde annem ile evlenmek istemiş ama işitme engelinden dolayı vazgeçmek istemiş ama yapamamış (bana bunları anlattı), babam gençliğinde zaten başka birine aşıkmış istemiş vermemişler. Babamın iyi yönleri de var, ailesini hiç bir şeyden mahrum bırakmaz, çocuklarının okumasını ister çiftçi hali ile ; lise için şehre taşındı benim için, dershaneye yazdırdı, ev kiraladı, 6000 TL'ye bilgisayar aldı, anneme bu sene 5000 TL'ye işitme cihazı aldı, daha kolay köye gidip gelmek için araba aldı, onca yük altına girdi... Bilmiyorum ne düşünsem ne yapsam.
Babam sanırım yengem ile annemi aldatıyor?