Columbia University'de Filistin için inanılmaz bir protesto vardı bugün. Türkiyede siyasal mitingler haricinde kesinlikle böylesini görmedim. Düşünceme saygı duyacağınıza inanarak ben dünyada en çok müslümanın yaşadığı ülkelerden biri olarak bilinen Türkiye'de en az müslüman yaşayan ülkelerden biri olan ABD'den daha büyük protestolar beklerdim.
Yurtdışında olup ülkemizde de olmasını istediğiniz neler var?
Muhteşem bir raylı sistem ağı oturtmuşlar. Ülkenin bir ucundan diğer ucuna hızlı trenle gitmek mümkün. Trenler tehir yapmıyor. Saati saatine orada oluyor. Metrolar da aynı şekilde. Bir sorun çıksa bile insanlar mağdur olmuyor. Fransa'da katlı avm'nin içinden geçen raylar vardı.
Bir de şuna şahit oldum. Çocuklara daha liseden staj uygulamasını alıştırıyorlar. Huzurevlerinde, yetimhanelerde, hastanelerde vs. önceden randevu alıp çalışıyorlar. Randevu işini yine çocuklar kendisi hallediyor. Bu sayede etik dersinden puan alıyorlar. Toplum bilincinin oluşması için gerekli bir uygulama bence.
Restoranlarda bir uygulama var. Akşam saatlerine doğru normalde 15€’ya aldığın yiyeceği 5€’ya alıyorsun falan. Hani çöpe atılmıyor. Bence bu her ülkede olmalı. Too good to go
İşsiz olanlara iş verilmesi, engelli olan her insan "engelli maaşını" almalıdır muhtaçlık sınırı diye bir şey koyulmuş ben bu sebepten dolayı alamıyorum niye babamın üstünde yerler var o yerlerin benim ile alakası ne bizim aileye bir para kazandırmıyor bana bir katkı sağlamıyor
Hâlâ babamdan para lan insanım 22 yaşına gelmişim hem de 🤷♂️ şu önümdeki sınavları da kazanmazsam ölüm beni bekler
Hükümetle alakalı bir durum olsaydı emin ol Amerika'da çıt çıkaramazdı kimse. İsrail'e en büyük desteği kimin verdiği ortada. Sorun hükümet değil bizim hissizliğimiz. Arap düşmanı olacağız diye insanlığımızı kaybettik.