Erkeklerin de bir bölümü kıskanmış
Bir bölümü mantıklı cevap vermiş.
Mantık çerçevesinde iyi niyet ile yorum yapan herkese teşekkür ederim
Sağ olun var olun
Kararımı verdim
Evleniyorum ☺️
Beni bir bey istiyor aslen Antepli ama Almanya’da doktor olarak çalışıyor. Kendisi cerrah 30 senedir Almanya’da yaşıyor. Almanya’da ve Ankara 'da evleri var. Marmaris’te yazlığı var. Antep’te köyde villası var. Adana’da da apartmanları var. Kendisi daha önce bir evlilik yapıp ayrılmış biri onunla evlenip Almanya’da hayat kurmalı mıyım? Ailemi nasıl ikna ederim?
Neden sadece maddiyat kısmına deginmissin? Bu insanın nasıl bir insan olduğunun senin için bir önemi yok mu? Çevresinin ve ailesinin nasıl insanlar olduğu, iş arkadaşları ile arası iyi mi değil mi? İnsanlar onu nasıl tanıyor, işin de iyi mi mesela ve yaptığı işi seviyor mu? Falan filan... Bence bunları bi araştır ve ona göre karar ver.
yani kızların dünyasını tam biliyorum diyemem. sen mal varlıgını yazmıssın. hani yasın da var yine biraz. malım olsun rahat edeyim diyorsan bedavadan para kazanma yontemi evlilik. zengin adamın karısı olursan yarın bosanırsan da garantin var. resmen şu andaki düzen bayanlara sengin erkeklerle evlilikten kacınmayın biz arkanızdayız devlet olarak diyor.
benim acımdan malının olması carpmadaki 1 gibi. cok bi onemi yok. 1.1 ya da diyim. para da iyidir hani. ama tabi erkek kız farkediyor. ben acıkcası tersi olsa bayan dr direk elerdim dul diye. cocuguda var mı o kısmı yazmamıssın. onun yerine bimde calısan tatlı guleryuzlu genc bir kızı tercih ederim yani.
Evlen. Tr deki erkekler bile artık kadının parasına bakıyor sen neden bakmayacaksin ki. Hoşuna gidiyorsa , saygılı biriyse kaçırma derim. burada seni para avcısı diye yargılayan kimseyi de ciddiye alma. Çoğu karısını aldatıyor, çalışmıyorsa hizmetçi olarak görüyor
Bence de
Beni de isteyen çok oldu ama hepsi ya işsiz ya asgari ücretli
Bu ülkede düz memur bile asgari ücret alan kadın istemiyor çok paragözler. Sende dil öğrenip kendini geliştirirsin orada
Oraya gidince ilk işim dil kursu olacak sonra beyefendinin çalıştığı hastanede sekreterlik falan kovalarım ama durumu iyi belki bana güvence verse çalışmam
Hem Türk erkekleri çok egolu ve de anneci
Inşallah da çok mutlu olursun yolun açık olsun
Teşekkür ederim canım benim ❤️❤️❤️
Sen zenginsin yani öyle mi?
Ohooo böyle genellemelerle olmaz yahu. Hepsi şöyle hepsi böyle.
Çoğu yorumu okudum ama en mantıklı yorum sizinkiydi kesinlikle.
Sözlerinin hepsine olmasa da bir çoğuna katılıyorum
Ömründe bir defa yakalayacağın fırsat ayağına gelmiş bence hiç düşünme evlen
, 😅
Cevap
92Cevap
Bu sizin tercihinizdir.. isterseniz evlenebilirsiniz.
Ben bekarsam bekar isterim. Boşanmış erkek, hele ki turk erkegi beni her turlu düşündürür. Neden boşandılar, kadin mi boşadı, adam mi? Kadin bosadiysa neden bosadi?
Tuhaf istekleri mi vardi, siddet mi vardi, sapik mi, huyu karakteri mi zordu vs. Adam bosamis olsa da kadindan ne beklentisi vardi ki begenmedi de bosadi diye düşünürüm bir yerde. Kendi istedigi seyler olmayinca kadini ortada koymakta sakinca gormuyor mu derim (ha tabi kadin da zor ve gecimsiz oldugu icinse okey ama bunlar gelir aklima yani)
ben bekarsam kendime de bekar isterim dengimi isterim yani. Evli erkekte de, bosanmista da pek gozum olmaz. Isterse dunya kadar mali olsun.
Huzursuz, huysuz biriyse ya da artik nasil biriyse eski karisi da bu kadar konforu, mali mulku, ekonomik olarak rahat yaşami bosuna birakmamistir diye dusunuyorum. Kadinin belki burnundan gelmistir o evlilik, gozu mal mulk bile gormemis, bunlar da onu ve evlilige tutamamistir belki. Yoksa hem naddi hemde manevi acidan iyi bir adamı kimse birakmaz (eger karisi biraktiysa)
@Zümrütce bu ulkede erkekler boşanmış kadinla evleniyor mu? 2. el gibi goruyorlar. Cocuk olmasa bile kadinin helaliyle evlenip bosanmasi turk erkekleri icin baya bir sorun. Dul erkekler bile kendilerine hic evlenmemis bekar kadin ariyorlar, daha citir, genc olsun diye. Onlar boyle davraninca sorun yokta ben ya da benim gibi kadinlar kendi gibi birini isteyince mi sorun oluyor?
Bende bosanmis olabilirdim ama bu ulkede ben bosanmis erkeklerle ayni haklara sahip olamiyorum sirf kadinim diye. Bosaninca erkek bekar, kadin dul oluyor, kulanılmış oluyor,2. el oluyor. Bosanmis erkeklerin bekar kadinla evlendigini cok gormussundur ama bosanmis cocuksuz da olsa o kadinin bekar bir erkekle kolayca evlenebildigini gordun mu?
@Zümrütce Gidipte bosanmis bir erkegi kendime denkte goremem, layikta bulamam kimse kusura bakmasin. Biraz bu gibi seyleri degerlendirirken ulkede sistemi de goz ardi etmeyin derim.
Turk erkekleri dul halleriyle kendilerine bekar kadini hak goruyorlarsa bende bekar halimle en sifirindan, en temizinden erkegi hak görürüm. Ve bekar kadinlarin kendilerine bosanmis erkegi layik gormesini de dogru bulmuyorum.
Toplum yapisi buysa, erkeklerin kafa yapisi buysa kisasa kisas gitmek gerek. Yoksa anlamaz bu kafalar.
Kendileri de bosanmis halleriyle bekar kadin bulamaz duruma geldiklerinde hem oyle yuvayi kolay dagitamazlar tekrar evlenemem diye. Hemde kendilerine bekar genc kiz hayalleri kuramazlar. Herkes kendi dengiyle muhatap olur boylece.
Ama hemcinslerim en temiz ve bekar halleriyle bosanmis erkeklere boyle yuz verirse erkekler hem daha cok sey istiyor hemde en iyisiyle hala evlenebilirim kafasinda oluyor. olan yine biz kadinlara oluyor.
Erkek ben boşansam da istedigim kadini bulabilirim diyor ama bosanmis kadin ayni hakka sahip olamiyor. Bosanmis ya da cocuklu erkekle evlenmek zorunda kaliyor dul kadin. Bosanmis kadinin bekar erkek seçeneği olmuyor bu ulkede pek. Buna gore de degerlendirmek lazim. Ulkedeki sistem buysa hemcinslerimin de daha mantikli secimler yapması daha iyi olur. Turk erkeklerinin cok sevgilisi olmus, bosanmis kadinla evlenmek istemedigi gibi kadinlarda ayni muameleyi onlara yapsa onlarda boyle haklara sahip oldugunu dusunemezler. Ama kadin olarak evli adamlara, bosanmis adamlara en iyi halinizle giderseniz bu duzende degismez, erkeklerde hala kendilerini padisah sanmaya, kendine en sifirindan cariye almis gibi davranmaya devam eder
Valla kusura bakma uzun yazmissin hepsini okuyamadım. Bende bosanmis bir kadinim. Ayrica benim çevremde 3 çocuklu bir kadin bekarlar evlendi çok mutlular Allahin işine karışılmaz. Sana saygı duyuyorum bekarsin bekarla evlenmek kriterin olması çok normal saygı duyarım. Ama bosanmis insan 2. el değildir! namusuyla evlenip aldatılan kadin onuruyla gururuyla bosanma cesaretini gösteren kendim dahi bütün o kadınları kutlarım. Kritere saygım var ama bunu bole onyargili bir şekilde yazmanıza uzuldum sadece
@Zümrütce ben boşanmış kadın 2. Eldir demedim. Erkek milleti böyle görüyor dedim keske boyle olmasa. Ben ülkenin kafa yapısından bahsettim, boşanmış kadina kendi bakis acimi degil.
Bak aldatılmışsınız. Bende diyorum ki boşanmış erkek beni biraz ürkütür. Aldattı mi, şiddet mi uyguladı, ne tur huyları, sıkıntıları vardı... çünkü kadın kolay kolay yuva yıkmaz. Evet kadinda da sorunlar olabilir bunu ilk yorumunda yazmıştım ama orayı atlamissiniz. Kadın huysuz olabilir, aldatmış vs olabilir, erkek bosamis olabilir.
Ama kadın erkeğe çok fazla zarar vermez. Erkegin neden boşandığı o yüzden kadına göre daha önemli geliyor bana. Eğer kadın bosadiysa neden bosadigi çok onemli.
Bak siz aldatmadan dolayı bosanmissiniz mesela. Eski eşinizle bir kadın evlenecek olsa ve eski karısını aldattığını öğrenmesi lazım, bilmesi lazım. Boşanmış erkekle evlenirken normale göre daha dikkatli olmak lazım. Öyle mal mülke gidilirse yazik olur.
Kadinin erkegi bosadigi senaryoyu dusunursek bu sorudaki erkek kişisi iyi biri olsaydı eski karısı bu kadar konforu, malı mülkü birakmazdi, böyle maddi manevi iyi bir kocayı da birakmazdi.
Ama erkek bosadiysa orası farklı, hakli sebepleri de kendince vardır. Ama boşanmış erkekte her zaman daha dikkatli olmak gerek, asıl boşanma sebebini tüm gercekligiyle öğrenmek gerek.
Yoksa evlenecek kadını neyin beklediğini bilemeyiz, o kadina yazık olur. Boyle okumuş, varlıklı, doktor birinin boşta kalması enteresan geldi bana. Ya kendisinde sorun var ya da evlendiği eski esinde. Bunun cevabını iyi bilmek gerek ve ona göre hareket etmek gerek.
Ben boşanmış kadınlara da bir sey demedim. Tohumun bakis acısını az çok anlattım, sahsi bir yorumum olmadı, boşuna yukselmissiniz.
@Zümrütce evet iyi tanımak lazım. Soran kişi de tek mal varligindan bahsetmiş. Adam iyi mi kötü mü, boşanma sebebi tam olarak ne bahsetmemis. Bu kadar bilgiye bu kadar ve böyle cevaplar oluyor. Ama bekar biri olarakta Rabbım tabi hayırlısını nasip etsin her şeyden önce. Kendim gibi bekar birini isterim. O boşanmış, ben bekar olunca benim hissettiğim duyguları, ilk heyecanları hissetmiyor diye üzülürüm. Nikah masasına ilk kez oturacağım için ben heyecanlıyken onun dejavu yaşaması durumu var. O 2. kez damatlık giyerken, ya da kiz istemeyi falan ikinci kez yaparken bu ona sıradan bir şeymiş, tekrar yapiyormus gibi gelir. İkimizde aynı şeyleri ilk kez yasamadigimiz için duygularımız bir olmaz gibi geliyor bana. O yüzden hem bekar olarak hemde bu sürecin heyecanını, güzelliklerini kendim gibi ilk kez yaşayacak birini istiyorum Allah nasip ederse.
Almanya’da yaşamış zaten uzun seneler
Emin olan oradaki boşanmalar buradaki gibi değil
Anlaşamamış aşk bitmiş nasıl evlenmeye karar verdiyse o şekilde ayrılmış
Eski eşiyle ve kızıyla da görüşüyor zaten iletişimde
Onlara karşı maddi manevi sorumluluklarını da yerine getirmiş
Çocuğuna karşı sorumluluklarını yerine getiren de bir baba
Boşanmış olduğu için direk insanları etiketlemeyi doğru bulmuyorum
Evlenmek ayrılmak bir hayat olayı
Kimse ayrılmak için evlenmiyor.
Böyle biriyle diye başlık açınca dedim huyunu suyunu anlattı galiba ama sen ful mal varlığını dökmüşsün ortaya adamın 😅 sadece buna bakarak karar verme sakın... Dövmesi, sövmesi, kumarı, alkolü, ihanete meyili var mı yok mu bunlara bak ve anlayışlı biri mi yoksa ben ne dersem o kafası mı bunları bir ölç. Dış ülkeye çıkacaksın aileden çevreden uzak bir yerde savunmasız olacaksın hayatını kime teslim ettiğine dikkat et
Anlatmaya çalıştığım yorumu yapmışsınız bravo
Mal varlığı seni cezbetmesin sadece çoğu kadında istisnalarda erkeklerde var tabi çalışmaktan bıkma ve rahat yaşama hali isteği var maalesef o yüzden maddiyata kapılabiliyorlar sen öylesin anlamında demedim yanlış anlaşılmasın. Senin için doğru zaman ve insansa mutlu olacağına inanıyorsan tabiki evlenebilirsin. Ama hislerine kulak ver sadece mantık maddi evlilik odaklı olmasın çok dikkatli ol mutsuz olma evlenmis ayrılmıs olması cocuk yoksa hiç sorun değil çocuk varsa da senin için sorun yoksa kimseyi ilgilendirmez.
merhaba erkeğin malı mülkü seni asla cezbetmesin. Benim yorumum herşeyi bir kenara bırakıp kendini dinlenmen ve karşı tarafla uyumuna bakman mal mülk gelir ve geçer önemli olan başbaşa güzel vakit geçirmek birbirinizi anlamak saygı sevgi. Yeni bir yola da giriyor olabilirsin yurtdışında yaşayabilir misin uyum sağlamak ailelerle konuşmak vs bence bunlarıda düşünmelisin.
karakteride kafana uyuyorsa cimri degilse Allah'tan korkusu varsa ki bence bu önemli zaten dedigin seylere bakarsak hemen tamam once ki iliskisini de sorgulamali hala seviyor mu bir bağı var mı gözü cok disarida mi sorgulanmali duzgunse ailen neden hayır desin ki gelip tanışsinlae karar verirsniz
Ilk düsüncem Cerrah 30 Senedir... yaşi kac?
Ve...
Yurtdisinda yasayip cerrah olduğu halde... seninle evlenmek niye istiyor diye düsündünmü asla seni kücümsediğimden değil yapamam cünk0 seni tanimiyorum sadece bu soruyu aileni ikna etmeden kendine sormalisin.
Mal varligini sayip durmussun sevmiyorsan hoslanmiyorsan uzak dur. 31 yasina gelmissin burdan soruyorsun biz nerden bilelim aranizdaki uyumu sevgi var mi yok mu tuhaf cidden.
Rica ederim
Sen git Almanyaya görürsün günü 😂
Senin rüyanda bile göremeyeceğin günleri göreceğim kesin 😂😂😂
Sana üzülmüyorum bile biliyormusun ettin kendin buldun derin. Neyse mutluluklar dilerim 🤣
Dini ahlakı önemli değil senin için demek ki. Öyle biri sana niye talip olmuş onu anlamadım ama madem senin için ilk sırada para var, ver kendini paraya, bas nikahı gitsin, nede olsa dünya malı dünyada kalır.
Adamın mal varlığını değil huyunu suyunu araştır. Neden boşandığına bak 👍 çapkınlık yapıyorsa dünyanın en zengin, yakışıklı, romantik vs vs vs olsa ne olur ki sonuçta seni aldatacak eğer boşanma sebebi karısı aldattı ve o yüzden boşandıysa şans ver derim.
Senin hiçbir işin gücün yok sanırım veya zengin de değilsin. Bu adam seni oraya pazarlamak için filan çağırıyor olmasın sakın çok dikkat et tatlım ya ortalık kötü valla çünkü o tarz adamlar kendinden statü olarak bu kadar aşağıda olan biriyle evlenmez. Mutlaka bişey vardır bu işte 🥺
Evlilik kararı alır iken aileniz ile birlikte alıp bunu karşı tarafa kendi kararınız gibi söyleyin. Evlenmiş boşanmış olması problem değil. Fakat evliliğini neden bitirdiğini senin net bir şekilde bilmen gerek. Birde burada şunu düşün bu kişi evlilikteki sorunları çözmek yerine ayrılmayı seçiyor. (yüz kızartıcı şeyler hariç ise
Soruyu tapu kadastro başlığında sorsaydın keşke. Marmaris'te tatil yapmak için kendinden bilmem kaç yaş büyük adamla mı yatacaksın? Ne insanlar var ya...
Adamın kendisinden değil de daha çok sahip olduğu villalar ve yazlıklarla evleneceksin galiba 😄 adamdan daha önce geliyor demek ki bu özellikler.
Mal canın yongası
Adam Antepli demiştin değilmi hele dur ben şu adamı bir bulup iletişime geçeyim bilsin senin nasıl birisi olduğunu onu niçin istediğini bilsin. Beklemede kal.
@Wolfalpha182 muhtemelen görücü usulü adamda malvarlığınin hepsini ilettigine söylediğine göre bu sebeple yaklaşıyor kadına. Muhtemelen o da biliyordur kadının bu düşüncede olduğunu. Zaten parası olan erkekler parası güvenip kadına yaklaşıyor.
Böyle biri diyip adamın malını mülkünü saymışsın. Belli ki adamla değil malı mülküyle evlenmek istiyorsun. Umarım mutlu olursun ama böyle çıkar ilişkilerinin sonu belli..
Senin fiyatın ne kadar? Önce onu belirt sonra yorum yapalım. Belli ki maddiyatı bedava yasamanı çok cezbetmiş. Allah sizin gibi şeytanları iyi insanlardan uzak tutsun.
Zoruna mı gitti fakir
Bende para bol gücüm çok. O yüzden sordum😂
sana tavsiyem malına mülküne bakma
Almanya cok degisik bi yer yapabilirmisin ben yurt disindayim çogu turk buralarda yapamiyor avrupa cok degisik bi yer..
adamin kişiliğine karakterine bak derim
Ailenden önce sen tamammısın yani seviyormusun birlikte keyifli vakit geçiriyormusunuz, sinema tiyatro veya sosyal etkinliklerinizde uyumlumusunuz. Birlikte oturup evde film izleyebiliyormusunuz?
O kadar tanışmıyoruz
Evi arabası için biriyle evlenilmez evlensen de mutlu olmama ihtimalin çok yüksek. Komşum var adam eve bile gelmiyor nerdeyse evleri var arabaları var zenginler ama karı koca dopru düzgün vakit bile girmiyorlar
O da kötü
Kuzenimin karısı da öyle oldu. Para için evlendi genç kız kuzenim 35 kız 20 yaşındaydı sonra kız başka erkeklerlr flört etmeye başladı çok açık giyinmeye başladı
Ben yapmam
Ne yapacaksın peki sevişecek bir koca bulamazana eve bir süre sonra canın erkek çekecek
Olsun 31 sene ne yaptıysam yine aynısını yaparım
Ne yaptın ki?
Sevgilim bile olmadı
Yaa o erkekliğin tadını aldıktan sonra canın hepmetkeklik isteyecektir ve onsunz çok azgınlaşırsın ve dediğim gibi başka erkeklere frikik vermeye başlarsın eşimin kuzeni gibi bana bile frikik veriyordu
Ben yapmam öyle şeyler
Azdığında neler yapacağına şaşarsın
Anladığım kadarıyla biraz mantık evliliği gibi duruyor yani neden yapılmasın ama iyi düşünmek gerekiyor sonuçta Almanya gibi bir yerde yaşayan biri ve fikirler tam anlamıyla uyuşmayabilir 🙌🏻
anlattıkların arasında adamın bir tane karakteristik özelliği yok. sen kendine sponsor arıyorsun sanırım o sebeple ikna etmen çok zor olmaz gibi :D
az biraz bilip tanıyorsam, şu soruyu soranın işi olmayacak aha buraya yazdım at fava bekle 😄
Seninki temenni 😂😂😂
Kudur
ekranı önüne uzatınca görürsün temenniyi :D
Sg
Onunla evlenmeyi kendince hayat kurtarmak olarak görecek kadar zavallı olmana üzüldüm.
Kişilik özelliklerinden daha çok mal varlığına değinmişsin, su testisi su yolunda
Adamın mal varlığından başka bir şeyini saymamışsın sen mal varlığı ile evlen bence... Adam kaç yaşında 60 falan mı.
Direk mal varlığından bahsettigine göre önemli olan o kişilik karakter değil dikkatini o cekmisse evlen gitsin ozaman
Böyle birisi seni neden istesin mesela bu soruyu sor kendine bir sebep buluyorsan evlen
Aradigim yorum
@levent12345 teşekkür ederim Levent bey
Neden istemesin gayet güzel ve hanım biriyim
Bir sebep buluyorsun yani seni seçmesi için
@Derinsd neyi diretecem siz neye celalleniyorsunuz onu anlamıyorum ben bir soru sormuş yardım istemiş bende ona sorgulaması için yardımcı oluyorum banane istedigiyle evlensin beni alakadar etmez ama benim yardımcı olmam onun sağlıklı bir karar vermesini sağlayabilir ki ben sıradan insanlar gibi düşünmem yani evlenmesi için bir sebebi olması lazım ya huyunu suyunu çok sever ya da başka bir sebebi olmalı oda bunu biliyor olsa zaten gelip burada bu soruyu soruyor olmazdı eğer gelip bu soruyu soruyor da demekki oda emin değil ki yardımcı olunmasını istiyor.
Kadının sorduğu bu adamla evlilik yapılır mı senin cevabın adam seninle neden evlensin seni niye istesin. Kadının sorduğu adamın onu neden beğendiği istediği değil böyle bir adamla evlilik yapmalı mı onu soruyor. Sen aklınca varlıklı bir adam neden seni istesin neyin vara getirdin. Yani kadını kucumsedin. Yazdığın şey kadının sorusuyla çelişiyor. Senin vereceğin cevap evlen ya da evlenme olurdu. Adamın görüşünü sormuyor sana.
Kimseyi kucumsedigim falan yok niye küçümseyim onun malı mülkü var onun yok olay bu ha karakterinden bahsetseydi o zaman derdim
İşte bütün erkekleri kendiniz gibi sanmayın. Senin paran vardır paralı kadın istersin o güzellik ister. Bir erkekte her şey olmaz. Bir kadında da her şey olmaz. Erkeğin parası varsa kadının güzelliği vardır. Toplum buna bakar. Zaten paralı kadin ne yapsın paralı erkeği, gider gönlü kime konarsa onunla olur tıpkı bu adam gibi parası var kendine denk bir kadın aramıyor gözüne hoş gelen kadınla evlenmek istiyor. Malından mülkünden bahsetmiş diyorsun da sende çok farklı değilsin. Zoruna gidecekse evet varlıklı adamlar mali mülkü olmayan kadınlarla evleniyor. Kadının mali mülkü olmak zorunda değil.
@Derinsd Haydaa konu niye bana döndü şimdi onu anlamadım beni tanımadan kabileye üye yaptınız. Asıl sorulacak soru malı mülkü var diye evlenilir mi kriter mal mülk olduysa eğer o malda mülkte onun üstüne üstüne gelir paralı kadın fakir erkekle asla evlenmez ve istemez ama erkek istiyor çünkü erkek sever gönül insanıdır erkekler ama kadınlar öyle değil hep çıkar hep çıkar.
Çünkü erkek çoğunlukla tipi iyi olmuyor. paralı kadın hem güzel hem paralı ne yapsın kendinden daha alt konumda olan erkeği? Muhtemelen mali mülkü olan adamın tipide çok iyi durumda değil. Yani bir kadında ikisi de olunca karşı tarafın sadece varlıklı olması işine yaramaz. ya erkek varlıklı olur ya da kadın güzel.
Olmayacak artık aşk Sevda kalmadı
Niye ne oldu
Canım benim eğer iyi biriyse seni el üstünde tutup sana karşı maddi olanaklarını cömertçe sunacaksa bi düşün yani hem farklı bi ülke farklı bi dünya demektir gidersin kendini geliştirir yeni dil öğrenirsin orada küçük bir işte çalışsan bile burada fazlasıyla yatırım yapacak imkanın olur
Evlenirken mala mülke değil karaktere bakman gerektiğini öğrenirsin umarım... maliye gibi tüm malı mülkü saymışsın, adamın karakterine dair tek bilgi yok. Evlilik ticarethane değildir
Tamam kararsız kaldıysan bana yönlendir. Tipi güzelse alırım. Bir tek mesleği hoşuma gitmedi o da idare edilir :D
Yaşı da çok büyük değilse gönder gelsin. Huyunu suyunu ben seçtiği kelimelerden anlarım. 😀 😀
Okuduğum yorumlar gayet iyi niyetli yazmış herkes. Sen de kızlar kıskandı yazmışsın. Belki en kötü niyetli yorum benim olabilir. O da bana gönder yazmışım. Yani fırsat iyi bak başkası kapar demek bu. Ama sen bayağı ez ik ruhlu çıktın. Kimse sana yorumlarda kötü bir şey yazmamış. Kendi kafanda kurmuşsun. Yazık sana.
İyi okumamışsın
Gayette hakaret küfür edenler oldu
Gözlük tak bi daha oku
Gözlerimde ve algimda sorun yok. Sorun sende. Ne kendinle ilgili ne adamla ilgili bir şey yazmamışsın. Sadece parasını yazdığın için insanlar senin de vasfını bilmediği için ona göre yorumlar yapmış. Sen de önüne gelene kıskan filan demişsin. Sen belirtmezsen insanlar nerden bilsin. Bak ilk başta esprili yaklaştım ama öğretmen olduğunu belirtmişsin şimdi ikna oldum. Ben bu ülkede öğretmenlerin cahil olduğunu her zaman söylerim. Bakış açıları dar, algıları düşük ve bütün dünyanın kendisi etrafında döndüğünü sanır. Kadını da erkeği de böyle
Cinsiyet ayrımı yapmıyorum.
Bak ben de senin gibi uzağa gidicem. Ama kimseye kıskan çatla diyeceğimi sanmıyorum.
Herkesin nasibi kendine. Bu kadar ozguvensiz olma. Hayatında başarılar.
Özgüvenim tavan
İnsan psikolojisinden de iyi anlarım
Herkes çatladı çünkü
Çatlamasalar niye bana hakaret etsinler
Paranın sözü bile bu ekonomik krizde insanları çatlatmaya yetti
once ailene sor onay verirse adama gel benin istemey de ciddi ise gelir zaten senn icin ask onemli degil adamin malinda gozun
Sorunu okuyunca duygu aşk sevgi vs senin için pek önemli değil anladığım, çünkü sorunun tamamında adamın maddi gelirini ve yaşam şeklini yazmışsın. Para için evlenmek istiyorsan evlen gitsin adına da mantık evliliği dersin
Kendi imkanlarınla bir şey yapmaya çalış, ayrıca illaki evleneceksin diye bir şey yok yani.
Mal mülk için birisini hayatın boyunca çekmek kadar saçma bir şey yok ayrıca, evet.
sadece mal mülk saymışsın neye göre yorum yapalım 😄 parası var belli istediğin paraysa evlen
Adamı apartman, villa, yazlık olarak tanıttın bize.. amaç adam değil parası sanırım..
Evlerini villalarini saydığına göre adamin parasıyla evlenmek amacın.
Mantık evliliği için okey ama mutlu olamazsın sen resmen adamın servetini yazmışsın belli o seni cezbetmiş.
@gizli üye peki o kac yaşında?
Aranızda Yaş farkı var mı? Belli ki var sen daha önce evlilik yaptın mı
Vardır 70 yaşında dedesinden büyüktür. 😂😂
Hayatım sanki bana biraz saf gibi geldin. Bunlara karşın ne güzelden güzel olman dışında ne özelliğin var? Yoksa fena kandırılıyorsun haberin olsun.
Sen de bana biraz çatlamış gibi geldin
Ben de gayet eğitimliyim
Mesleğim öğretmenlik
Ve adama göre de gencim güzelim
Hayat yapısı olarakta uyuştuk
Doktor ve varlıklı bir adamın karşısında sadece öğretmen olmanla mı övünüyorsun? Muhtemelen atanamadın bile. Neyse onu bunu geç; adamin malından mülkünden bahsettin sadece karakteri umurunda bile değil belliki. Üstelik adamın sadece malından dolayı ailemi nasıl ikna edebilirim diyorsun. Hiç mantıklı değilsin ama kendi düşün ağlamaz derler. Neyse hakkında hayırlısı olsun.
Adama göre gencim dediğine göre aranızda Bi 25 30 Yaş var
Çatla 😂😂😂
Hayatım kimleri kimleri reddettiğimi bilsen altı üstü birkaç eve tav olacağımı sanmazdın😀 senin için diyorum ama sende bunu anlayacak mantık yok. Neyse umarım bu işin sonunda kandırılan ve ağlayan olmazsın. Hakkında hayırlısı
Kimleri kimleri reddedip KS ye mi kaldın 😂
😀 yoo ben kalmadım ama senin aklına bu geldiyse demekki sen kalmışsın ki üç beş apartmanı duyunca da hayatımın nirvanasi bu olabilir diyerek koşuyorsun. E kişi kendinden bilir işi demisler
3-5 apartman dediğin de 3 ömür yaşasan göremeyeceğin şeyler 😂😂😂
Diyorsun😀 neyse sen evlen onla paragöz olduğunu anlayıp vazgecmeden. O üç beş apartmanla biraz mutlu ol, cebin biraz para görsün. Belli ki çok muhtaçsın
Muhtacım tabi
Yalan mı diyeyim şimdi
Sen sanki değilsin
Hayatım mantığınla düşünüp hareket etmezsen çok daha azına muhtaç olup ortada kalırsın. Tabiki evleneceksin ama para mal mülk karın doyurur ancak. Baksana etrafına maddi durumu gayet yerinde olup huzursuz olan ne kadar çok insan var. Sana git seni muhtaç edecek adam al demiyor kimse ama bir evliliğin tek ölçütünü maddiyat yaparsan hüsrana uğrarsın diyoruz. Yoksa sen iyi olsan ne kötü olsan ne bizim bunda ne karımız olur ne zararımız... Senin iyiliğin için söylüyoruz. Dikkatli ol iyi düşün paralı olan adamin derdi de çok olur unutma. Neyse hakkında hayırlısı olur umarım
Teşekkür ederim güzel cevabınız için
Ancak adam zaten iyi birisi
Tabi ki en önemlisi karakter
Görücü usulü tanıştık ve karakterinden emin olmasam zaten başka ülkeye gitmeye cesaret edemem ki
Maddi şartlarda cazip geldi
Üstelik ben de çok genç sayılmam
Ve Türk erkeklerinin nazını kaprisini de çekmek istemiyorum
Almanya’da anlaşamazsam ayrılırım adam zaten önceden de ayrılmış eşinden
Hayat boyu mecbur değilim ki kimseye
Ama yapabilirsem de yaparım
En azından bebek falan yaparım hayatta bir kazanımım olur
Neyse tekrardan sağ olun yorumlar için
İyi geceler
31 yaşındasın daha beklemenin manası yok bence iyi bir fırsat değerlendirmelisin
Teşekkür ederim
Adam hakkında verdiğin tek bilgi ilişki geçmişi ve maddiyatı. Sadece maddiyatı için evlenmen doğru bir şey değil bence.
Para herşeyi satın alıyormuş demekki. Adam basacak parayı alacak gencecik kızı. Bakire gitme bari kendi yaşıtın biriyle biraz zaman geçir hevesini al yaşlı buruşuk adamdan başkasını görmücen hayatın boyunca
Gencecik mi
Ha adam yaşlıymış pardon
Aranızdaki yaş farkı çok fazla kişiliğine ilk bir bak derim ama bilemedim şimdi
Valla iyi biriyse kaçırma derim hem yurtdisi imiş oh rahat edersin valla yaşadın
İyi biri
Kanka kaçırma derim ben iyi hiç geçim sıkıntısı çekmezsin iyi bari
Villası filan var
Nasil tanıştınız
Evet işte sadece eski evliliğinden bi kızı var
O da Almanya’da kendi evinde yaşıyor bizle yaşamayacak
Yani bir şans ver bence kahve filan için
Peki neden boşanmış buda önemli bence
Onu bilmiyorum ama adam iyi biri
Bana mesaj atar mısın tavsiye vermek istiyorum da
Bence neden ayrıldığını sor bilmeye hakkın var
Anlaşamadık dedi
İşte neden anlasamamislar
Bilmiyorum mühim değil
Biz anlaştık
Ohh iyi sevindim hayırlı olsun inşallah hersey gönlünce olsun canım
Maddiyatı iyi eğer hayat şartlarında da anlaşabilirseniz hayata bakışınız hayat felsefeniz aynıysa olabilir
Klasik tr kızı, parayi gorsun dedesi bile evlenir 😅
Ablam birde guncelleme yapmışsın beni kiskanmislar diye 😅 yaw kim kendinden 30 yas buyuk adamla evlenmeyi kiskansin, belli ki baban yasinda, dikkat et annene seni alirken anali kizli yapmasin 😂
Kudur çatla fakir 😂😂😂
Fakir veya zengin oldugum hakkında bilgi vermedim ki, sen kendini anlattin ve sonun cok da iyi gozukmuyor 😃
Bilgi vermeden de yorumundan nasıl haset ettiğin belli oluyor 😂
Amann boş ver, belli ki tutunacak hic bı dalın yok, issizsin, o yüzden baban yasinda adamla evlenmek icin can atiyosun 😅
Bir ömür boyu çalıştığı para ile bir ev bile alamayacak olan sen ve sen gibilerle mi evlenmek için can atacaktım 😂😂😂
Ya dostum evim ve taze bir arabam var da, bunun bu kadar onemligi oldugunu senin gibi issizlerden anlıyorum 😅
Öyle bir hava yapiyosun ki, millet sanki baban yasinda adam seni zikecek diye kiskaniyormus diyosun 😅
Ev ve araba mı 😂😂😂
İyi Allah bereket versin
Pampa sorun degil ya, 60 a kadar cok senem var, o yasa gelince senin dede gibi olurum 🥰
O her haliyle senin gibilere tas çıkarır bamya
Senin akrabalar mı, bunlar arasinda da 26 yas var 😃
Gayet olabilir
Kaprisli Türk erkekleriyle uğraşacağıma
Bu yaştasın ama hala aileni ikna etmeye uğraşıyorsun ailen bugün var yarın yok, git ve bir an önce hayatını kur, senin bi işin var mı o adama denk biri misin peki
Diyelim evlendin zengin zengin Avrupa’da kaygısız yaşıyorsun. Sonra kaslı çok yakışıklı biriyle tanıştın orada genç fit ve seni deli gibi arzulayan. Naparsın? Gözünü kapat düşün ve cevap ver.
Merhaba tapu kadastro müdürlüğüne başvursanız daha iyi sonuç alırdınız
Abla Sen kaç yıldır naptın ki mesela ve neyin var çünkü adamın tüm ekonomi maddi neyi varsa dizdin
Evlilik yapmış olmasını hiç sorun etme günümüz erkekleri zaten dost hayatı yaşıyor herkesle 🤭
Neyse karakterini iyi gözlemle seni parasıyla ezmesin ama durumu baya iyimiş değerlendirmelisin
Herşeyi baştan şahitler huzurunda konuş Almanya'ya gidipte ilk eşiyle evli kalan hiç görmedim
Bi düşün tabiki ama hep malını anlatmışsın bu adamın kişiliğini anlaman lazım
Aşk evliliği dedikleri bu olsa gerek tamamen duygusal😂
Her ne kadar Zengin olursa olsun Parayi sana yedirirmi? Onu geçtim Aşk evliliği değil
Ailene de bunları anlat ikna olurlar zaten 😂😂😂😂
Size kapsamlı bir cevap yazmak istiyorum, ancak kişinin yaşını yazmamışsınız. Siz 31 yaşındasınız, bu kişi kaç yaşında acaba?
Hayırlı olsun o zaman diyelim.
Ama sana tek bir tavsiyem var. Almanya da geçerli bir meslek sahibi olmak için kursa, okula falan gidip çalış.
Ev hanıma falan olma 😊😊
Öncelikle dil kursuna gideceğim
Sonra onun hastanesinde işe başlayacağım
Evet iyi olur, ama sana tavsiyem daha vasıflı bir iş için kursa falan gidip bir uzamanlık alanı edinirsen çok daha iyi olur. Biraz fazla emek harcayacaksın ama sonuçta daha kaliteli bir işin ve gelirim olacak
O da olabilir
Belki yabancılar için Türkçe öğretmenliği yaparım
Bence ilk başta bir otur konuşun, ondan sonra iknaya karar ver.
Böyle biriyle evlenilir mi diye sormuşsun. Adamın hiçbir özelliğini saymamışsın. Sadece malını mülkünü saymış, mesleğini söylemişsin. Bu durumda evlenmelisin bence.😂
Ve en önemlisi neden ayrilmiṣ, beklentileri neler diye sorulmali. Mal mülk sayildigina göre, mülk yeterlimi diye sorulmus herhal. O zaman evlenirlir
Yani önceliği mal mülk demek ki. O da yerinde belli ki. Evlensin o zaman. 😄
Maddi olarak iyi evet. Rahat bir hayat yaşayabilirsin. Ama bence arada bir sevgi, çekim bir his olması lazım. Belki vardır bilmiyorum. Ama eğer yoksa bunlae ileride mutsuzluk olabilir
Malına mülküne aldanma iyice tanı sonra evlen
Cerrah adam seni napsın ki, ya boşandığı için kimse istemedi ya da yaşı büyük ve tipini beğenmediler.
Erkekler kariyer istemiyor
Güzel olsun uyumlu olsun istiyorlar
Senden güzel sokak başında görülebilecek birçok kadın vardır. Senle daha ilişki bile kurmadan evlilik vaadiyle geldiyse demek ki adamın göze batan kötü bir özelliği var ki istememişler.
Senden güzel derken o sen miisn yoksa hhahahha
Ben erkek hayali kurmuyorum ayrıca yaşım sana göre de çok genç
Benim de şansım sana göre çok genç 😂😂
En azından kendimi satmayacak kadar şerefli bir insanım. Bunak adamın teki gelip benle evlendi diye de kendimi dünya güzeli falan sanmıyorum. 31 yaşına kadar talibin bile olmamış 60 yaşındaki adam geldi evlenmek istedi diye havalara giriyorsun 😅 adama değil de kızına üzüldüm senin gibi bir sirk maymunu mirasa ortak olacak.
31 yaşına kadar isteyen oldu ama memur veya öğretmen falandı
Hahhahah sen adamın kızına üzüleceğne açlıktan nefesi kokan kendine üzül 😂😂😂
Emin ol kız senin kadar takmıyor
Mutluluklar diledi geçti babasına
O tür şeyler sizin gibilerin sınıflarında olur 😂
60 yaşındaki adam yokluktan seni istedi diye kendini üst sınıfta gören kezban 🤡
Zoruna mı kız kurusu
Herkes için kıskandı yazmışsın bir de 😂 burada yargılanan şeyin karakterin olduğunu anlayamamışsın. Kötü bir karaktere sahip olduğunu kabullenememişsin. Adamın kızı şu yazdıklarını bilse senin yüzüne bakar mı sence? Baksa da tükürmek için bakar. Daha da acınası olan kısım, atanamamış bir öğretmensin şu anda yani işsizsin, buraya yazan diğer insanlardan ya da benden gelir düzeyi olarak herhangi bir şekilde üstün değilsin hatta kültürel olarak daha aşağılarda olduğun kesin. Ama bir adama sırtını yaslayarak diğer insanları küçümseme ve kendini üstün görme haddini kendinde bulabiliyorsun. Bak kendi sayende de değil, bir adam sayesinde. Bir kadının kendini bu kadar küçültmesi midemi bulandırıyor. Zoruma gidecek de bir durum yok, ben de sugar daddy arayışına girsem daha zenginini ya da daha yakışıklısın hatta daha gencini bulurum, herkes bulur ama çok şükür o kadar karaktersiz birisi değilim, çoğu kadın da değil. Senden 10 yaş gencim ama daha olgunum hayatta sahip olduğum daha iyi özellikler var, bi erkeğin malvarlığıyla kendimi bi bk sanıp övünmüyorum en azından.
Ben de burada kimseyi küçümsemedim
Bir soru sordum insanlar aoru üzerine bana hakaret etmeye başladılar.
Hakaretlere karşılık kendimi savundum.
Sen beni tanımıyorsun ki karakterimi yargılayamazsın
İnsanların hayatta türlü türlü beklentileri olabilir
Maddiyata onlardan biridir
Ayrıca on yas genç olman seni benden üstün yapmaz
Zira zaman en hızlı geçen şey
Yaşadığım senelerle birinden üstün olacaksam şu an 15 yaşındaki kişi de senden üstün o zaman
Bu kadar aptal ve sığ bir bakış açısına sahip değilim en azından
İstesem daha yakışıklı sugar bulurum demişsin
Kusura bakma ama nah bulursun
Etrafta manken gibi kızlar varken
Sen önce normal sevgili bul 😂😂😂
Ben zaten güzel biriyim ve kendimi güzel görmemin sebebi 60 yaşındaki adamları elde edebilmiş olmak değil. Ben sürekli çevresinden zaten iltifat alan ve aynada da bunu gören biriyim. Kendimi güzel görebilmem için 69 yaşındaki yaşlı adamlarla ihtiyacım yok. Ve güzellikle paralı birini bulmayı birbiriyle bağdaştırmıyorum çünkü senin gibi apt"l değilim. Teklif edenler zaten oldu, ama ben bunu iltifat değil hakaret olarak algıladım. Çünkü bu kadar kalitesiz görülecek bir şey yapmadığım halde bu insanlar nasıl bu haddi kendilerinde bulabiliyor diye düşündüm. Ve senden yaşça genç olduğum için de üstün olduğumu iddia etmedim. Bu yaşta senden daha olgun olduğumu, ve 60 yaşındaki adamın senle beraber olmasındaki sebebinin ondan yaşça genç olmana kendin bağladığın için bunu söyledim. Diğer yaşıtların ve senden genç ya da yaşça büyük olanlar kendini bu duruma düşürmüyor dedim. Karakterin de yazdığın şeylerden belli zaten, bazen insanlar kendini birkaç cümle ile tanıtabilir. Hayatında herhangi birinden iltifat bile almamış, muhtemelen aynada bile kendini gördüğünde beğenmeyen, sırf yaşlı bir adam senle evlenmek istedi diye kendini güzel görmeye başlayan bir insansın. Ne kadar kaliteli olabilirsin ki?
60 yaşındaki*
Burada hiç tanımadığı birine hakaret yağmuruna tutacak senden çok daha kaliteliyim
İltifat alan biri olduğun için mi güzel olduğunu düşündün
Bu devirde herkes herkese iltifat ediyor güzelim geç o sözleri 😂😂
Ayrıca paranın kokusunu bile kıskandın
Paragraf paragraf yazdığına göre
Allah sana da versin
Byeeee
Seni kim niye kıskansın ya 😂 kendini satmış olmak için herhangi bir vasfa ihtiyaç mı var? Sabahtan beri kendini bir adam sayesinde üstün gören, diğer insanlara alt sınıf diyerek küçümseyen birine laf anlatmaya çalışıyorum. İltifat edildi diye değil, kendimi de aynada görüp haklı olduklarını anlıyorum dedim. Ve çirkin ya da güzel olmayan biri de dış görünüşüne pek fazla iltifat almaz zaten. En azından babam yaşındaki adam kimseyi bulamayıp bana yamanmaya çalıştı diye kendimi güzel sanmıyorum 😂 10 sene sonra adamın kirli bezini temizleyeceksin, kadınlık değil bakıcılık yapacaksın gelmiş bununla övünüyorsun bile rezilsin.
Sg yaa
Aynen knk sen de güle güleee
S…. Tr
Anlaşabiliyor musunuz kafanız uyuşuyor mu beklentileriniz ne bundan bahsetmemişsin 😄uzun vadede önemli olan şeylerden biri de anlaşmak sonuçta.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?