Lütfen bana yardımcı olun? Empati yaparak cevap verin lütfen ciddi yorumlar istiyorum. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun?

6 senedir evliyim.4 yaşında çocuğumuz var. Eşim sanal kumar oynuyo ufk tfk biliyrum. bi kaç kez 40.50 bin yatırdığını gördüm ama yalanladı. Merak etme ne yaptığımı biliyorum falan. Bi kaç ay önce arkadaşına kredi çekti ve ödemediğini söyledi bankalarla sorun olmasın diye arabamızı sattı ve ödedi.1ay önce bana geldi 6aydır çok sıkıntı çektiğini dayanacak gücünün olmadığını arabanın kumara gittiğini ve ek olarak 1 buçuk milyon kumar borcu olduğunu intihar etmeyi düşündüğünü ama çocuk aklına gelince vazgeçtiğini ağlayarak anlattı. Ben destek oldum sarıldım. Şarşırdı terk ediceğimi düşünmüş. Minnet etti sen benim yanımda oldun ya bidaha tövbe namaz kılcam bidaha oynamicam bi ton sözler verdi yeterki borcum bitsin diye hayatımı kurtardın ben yaparım bilmiyodum dedi. Bana bu sözü verdiğinden sonra çocuğun üstüne yemin etti o günden beri oynamıyorum diye oynamış yine öğrendim 700 bin kazanmış ve yarısını ödemiş bana 400 bin arkadaşlarım benim için oynadı bu parayı hibe ettiler dedi yalanmış. Arada çok yalanlar var üstten anlatıyorum. Sordum yine oynamışsın sonuna kadar inkar etti. Ayrıca evlendiğimizden beri işe diye çopu kez kahveye gittiğinden şüphelendim bir kezde birinden duydum eşime inandım bak ben seni yasaklamıyorum haber ver sadece dediğim halde yok yere yalanlar. Şüphelerime rağmen onu uygulamyla takip etmek istemedim ona o kadarda güvenmiyosam bitirsem daha iyi dedim hep ama bu kumar olayı patlayınca artık hak etti dedim takip ettim daha 4. Günde pazartesi iş başı günü öğleden sonra toplantı var diyip evden geç çıktı o sırada mesajlaşıyoruz sözler veriyo bidaha yalan dolan yok diye birazdan toplantıya giricem arada yine söz veriyo herşeyimin üzerine falan toplantıya girdim elime çok fazla teli alamıyorum yazdı. 3 dk sonra baktım kafede görünüyor hemen yazdım bana konum at oyaladı konum gitmiyo googledan atıyo falan dedim whatsaptan at o sırada yola çıktı iş yerine gidiyo (15 dk var arada kahveyle) foto konum attı sonra bitti artık yalancının mumu yatsıya kadar falandedim. İnanmayınca itiraf etti busondu sana yalan söylemem kendimesöz vermiştim falan dedi. Bikaç dk sonrada kahveden foto attı yanımda şu var bu var. Banagüvenmmezlik yapma :) bana bi şans daha var beni bu halde bırakma lütfen söz çok şeffafolucam her istediğinde uzatmadan konum atıcam. Dahaöncede yaptı itiraf ettiremedim gezmeye çıkıcağmız gün yalan söyleyp yine kahveye gitmişti 1 sene önce onuda itiraf etti. Çok kez böyle yaptığına eminim. Birde güvenmiyorum diye sen şizofrensin psikoloğa görün dedi randevu alıcaktım bide vazgçtim sonra (bu saf kötülük) sana yaranamıyorum falan git bi süre annnlere seni görmek istemiyorum hakaret saydı haksız yere. Her an konum atsa bile bana bunları affedmiyorum ve söylediği bir kelimeye inanamam daha. Üniversite mezunuym çalışmayı düşünüyorum. Babam annem bugün gitsem kucak açar çok şanslıyım o konuda çocuk olmasa bi sn düşünmem. Ne yapmalıyım içim almıyo hayatımda güvenenbiliceğim eşim olsun istiyorum. Aksine ben hiç yalan söylemedim ona.

Güncellemeler
+1 yıl
Boşanmayı düşündüğüm için yazdım. Ama kimseye anlatamıyorum karar vermeden önce bir ihtimal boşanmayacaksam kimse eşimi kötü bilmesin diye oda bilinmesini istemiyor çünkü. O yüzden buraya içimi döktüm. Fikir almak ya da cesaret almak içim siz ne yapardınız bana boşanmak mantıklı geliyor.
Lütfen bana yardımcı olun? Empati yaparak cevap verin lütfen ciddi yorumlar istiyorum. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun?