Aile & Toplum konusunda 896 cevap paylaştı.
30 yaş, birçok insan için hayatlarında önemli bir kilometre taşı olabilir. Bazıları için yeni başlangıçların habercisi olarak görülürken, diğerleri için ise yaşamlarının yarısını tamamlamış olmanın farkındalığıyla karşılaşabilirler. Ancak herkesin yaşamı farklıdır ve yaşamın başlangıcı veya yarısı olarak kabul edilen bu yaş sınırı tamamen kişisel algılara ve deneyimlere bağlıdır.
Önemli olan, 30 yaşında veya herhangi bir yaşta olun, hayatınızı istediğiniz şekilde yönlendirebilmeniz ve hedeflerinize ulaşabilmenizdir. Yaşınız ne olursa olsun, yeni deneyimler edinmek, kişisel gelişim üzerinde çalışmak ve mutlu olmayı amaçlamak önemlidir. Her yaş, yeni fırsatlar ve başlangıçlarla doludur.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl30 yaşında biri olarak 29 yaşını genç ama 30 dedin mi yaşlı görenler dolu çevremde. Kendime o konuda verdiğim tavsiye istemedim evlenmek deyip geçiştiriyorum. Arada zaten kızlarla durum koy senden iyisi olmaz. Kendime ait evimde var arabam da var. O yüzden pek evlenmek doğru gelmiyor
00 Yorumla
Sağlık sorunu nedeniyle yirmilerin sonu otuzların başında kilo ve başka hastalıklarım oluştu 2022 sonunda ameliyat oldum sağlık sorunum buna bağlı tüm dertlerimden kurtuldum :) yaşım 35 olacak temmuzda ama ben 25 hissediyorum biraz yaşam kalitesiyle alakalı bence :)
00 Yorumla
+1 yılBenim için yaşlanmaktır artık. 26 yaşımdan beri eski ben olmadığımı, büyüdüğümü, genç olmadığımı alenen hissediyorum. Hem enerji, hem psikolojik olarak. Artık genç değiliz bence yetişkin birer yaşlılarız. Ölümden başka bir şeye odaklanmak saçma geliyor artık, hayat çok boş..
01 Yorumla- +1 yıl
Ufff
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılDoğum günün kutlu olsun sağlıklı huzurlu yıllar. 30 yaş genç bir yaş bence başlangıç
00 Yorumla
+1 yılKadınlar açısından, kendi penceremden konusmak istiyorum: bence yolun başıdır!
Çünkü 30 yaşa kadar (ya da 30'a yaklaşan yaşlara kadar) hep toplumsal baskılar yüzünden kendimizi kısıtlıyoruz. Fakat bu 30lara yaklaşırken garip bir özgüven geliyor. Ve diyorsun ki, hayır ben bunu yaparım, istediğimi yaşarım, nasıl hissediyorsam onu söylerim, herşeyi de elimin hamuruyla başarırım! Sonra bence hayat yeniden kendi doğalında bütün o toplum normlarının dışında yeniden başlıyor bizim için! Bu sefer daha özgüvenli ve daha içten bir yerlerden ⭐
10 Yorumla
+1 yılAslında herkes her yaşta hayata yeniden başlar ama 30. yaş yeni bir yolun başlangıcıdır sen torunun da olunca emekli de olunca hayata yeniden başlayacaksın yani. Bence yarılamak olur çünkü başlangıcın asıl temelleri üniversiteye hazırlanmakla olur. Yeni bir meslek, yeni bir bakış açısı, yeni bir kız arkadaş ve yeni bir hayat haliyle burada kaybedeceğin tek şey kız arkadaş olur ve sadece bir kız olmadığı için sorun da olmaz. Ve 30lu yaşlar erkeğin en iyi yaşlarıdır bu yönden başlangıç sayılabilir.
10 Yorumla
+1 yıl30 yaşın başlangıç mı yoksa orta nokta mı olduğu değil mesele. Yola başında olup olmamak değil mesele. Yolun sonuna ulaşabilmek. İşin yüzde 50'si gayret yüzde 50'si talih. İnsan biraz da doğuştan şanslı olacak. 20'lerinde mücadele ederek 30'larında hayattan bezenler de var o yaşlarda. 30'larinda saçlar dökülüyor göbeği de salıyor.
Bir insan yeteneksizse, tembelse, şansızsa, hayata ve insanlara karşı kırgınsa sorun yaş değil mantalitedir. Hayata geç atılıp da hızlıca yol alıp yaşam maratonunda herkesin önüne geçenler de var.
10 Yorumla
+1 yılBunun yaşla alakası yok bak benim sevgilim 31 yaşında ben 18 yaşındayım? Demekki kendine iyi bakan ve genç gözüken insanlar için yaş önemli değil önemli olan kendine iyi bakmak genç kalmak ve kafa dengi birisi olmak... Sen yaşına bakarak hayatına karar veremezsin ve kendine yaşlı ya da genç diyemezsin insanın ruhu genç olsun yaşın ne önemi var?
21 Yorumla- +1 yıl
@Marjinalİhtiyar Karısız mı kaldın lan
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınlar için yolu yarılamak erkekler için başlangıçdır zaman kadınların alehine işler erkeklerin lehine işler kadınlar zaman geçtikçe güzelliklerini gorunuşlerini kaybeder statu para konusu da erkekler ise yaş ilerledikçe yakisikli felan olurlar o yüzden dir ki bekar kadınların yuzde sekseni doksanı 28 ve sonraki 30 yaş üstü dür gençler daha çok tercih ediliyor 30 yasi yasli muamelesi görüyor akıllı kadın 20 li yaslarda evlenicek erkegini ayarlar nikahı basar beraber hayat sürer ki akılli olanlar bunu yapiyor ben bir çok kadindan duyuyorum iyi adam yok diyorlar iyi erkekler yok diyorlar hayatlarina bir bakıyorum 🤦
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 859 cevap paylaştı.
+1 yılYola zamanında çıktıysan otuz iyidir. Evin aracın varsa, tatlı da bir maaşın, mistir. Mücadele sonucunda olgunlaşıp akıllanmışsındır. Zararlı alışkanlıklar, zararlı arkadaşlar falan yol almıştır. Libido hala yerindedir. Heyecan vardır. Tam hayatı yaşayacağın zamandır.
27 Yorumla- +1 yıl
Yola ne zaman çıktığının bir önemi yok. İşin yüzde 50'si gayret yüzde 50'si talih. İnsan biraz da doğuştan şanslı olacak. 20'lerinde mücadele ederek 30'larında hayattan bezenler de var o yaşlarda. 30'larinda saçlar dökülüyor göbeği de salıyor. 30'larinda libido her türlü yerinde olur zaten.
- +1 yıl
@FikretinMücadelesi Şaka mısınız yoksa bu yorumu Avrupa'yı baz alarak mı yaptınız? 😄 Türkiye'de 30 yaşına gelip ev ve araba sahibi olanlara madalya takılması lazım mevcut vaziyette.
- +1 yıl
@_MelisYıldız_ Yok o yorumu ben yapmadım. Aksine yorumun antitezini yazdım. Yalnız 30 yaşında arabası olan çok. Benim dayıoğlum 25 yaşında araba aldı ama evi kira. 30 yaşında ev sahibi olan kuvvetle muhtemel babasının parasıyla almıştır. Ya da babasının iki evi varsa birini oğluna vermiştir.
- +1 yıl
@_melisyildiz_ para kazanmayı biliyorsan kazanırsın. Şansını zorlayacaksın. Kolay değil elbette yıkılıp döküleceksin biraz. Ama oluyor mu oluyor :)
- +1 yıl
Hocam para kazanmak başka varlıklı olmak başka. Varlıklı insan paralı ama her paralı insan varlıklı değil. İnsanların çoğu çiftçilik, işçilik ya da tahsilliyse memuriyete ulaşabilecek donanımda evrimleşmiştir. Bu mesleklere sahip olup da 30 yaşında araba almak bile zorken hem ev hem araba çok iddialı ve sürreal bir hedef.
Ayrıca her şeyi bir tarafa bırakalım. Herkes ev araba sahibi olacak diye bir şey yok. Herkesin evi arabası altını gümüşü olursa o zaman değerli hiçbir metanın kıymeti kalmaz.
Her şeyin en iyisi olmayı ya da en iyisine layık olduğumuzu düşünmek esasında her şeyden geri kaldığımız gerçeğini perdelemiyor, aksine bunu bağırıyor.
Ayrıca her şeyi bir tarafa bırakalım. Tanrı dünya düzeni herkesin her şeye sahip olup cenneti yaşayacağı bir sistem üzerine var etmedi.
- +1 yıl
@FikretinMücadelesi herkes başarılı olacak diye bir şey yok doğru. Mutlu olan ya başarılıdır ya da onu mutlu edecek inançlara sahiptir. Buradan yürürsek mutlu olmak için yaşamak yeterli.
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yolun yarısına doğru geldiğini hissedersin,20 li yaşların hoyrayligi pek kalmamıştir hele bir de annelik duygusunu tattıysa kadın daha da şahsiyeti oturmaya başlamıştır. Yaşla değil de biraz da yaşanmisliklarla ilgilidir bu durum. Kendini geç keşfetmiş kadın 40 da da bulabilir kendini tam daha erken keşfeden 30 da da bulabilir. Tecrübeyle ilintili..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAslında her şeyin başladığı yer, tecrübelerinle yürüdüğün nokta.
Kadının en güzel yaşları, güzelliğine güzellik katan yaşlar bence. Özdemir Asaf'ın da dediği gibi; "Bir kadinin en tehlikeli zamanı otuzundan sonrasıdır, hem hâlâ genç ve güzeldir, hem de bir aptal değildir artık"00 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye değişir, yıllar geçmiş ama o yıllardan kendine pay aldıkları olmaksızın yola devam ettiyse insan sadece verimsiz geçmiş bir zaman dilimidir. Bence kesinlikle başlangıç. Bakış açının ve yaşayış tarzının oturduğu, maddi - manevi her anlamda en güçlü olabileceğin zamanlarını yaşadığın, herhangi bir şeye başlamak veya bitirmek için asla geç olmayan bir yaş. İnsanın kendi elimde kısaca ne olduğu.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOncelikle dogum gununuz kutlu olsun , bence genel anlamda 30 yas yeni baslangiclar olabilir. Ortalama bir yastir , ne cok genc ne de yolu yarilamak. 30 yasina giren insanlar tabi ki kendini yasli veya bircok seyi yarilamis gibi hissedebilir sonucta yeni bir rakama adim atmak. Ama en guzel yaslardan biridir bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen artık olumlu düsünemiyorum. Eskiden daha olumlu düşünüyordum. Çok şey var istedigim, ama Kader midir bilmiyorum daha ulaşamadım. Hayattan en çok istemedigim şey ile basbasa kaldim. Hayata gelmek ister misin bunların yasiyacaksin deseler, istemezdim sanırım. Dünya bana göre değil.
Umarım dünya sana göredir, nice yıllar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl30u sevecegimi düşünmüştüm ama bende feci tramvalara sebep oldu. Orta yaş bunalımına sağlam girmiş ve bir sürü hata yapmış bulundum. Hala sonuçlarından kurtulabilmiş sayılmam maalesef. Ve sonuç olarak 30lu yaşlarımı hiç sevmedim. Herkes 18lerde hata yapar benim dönüpte yaşamak istemediğim yıllar olarak zihnime kazındı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı. 25 yaşına geldiğimde hayata yeni başlıyormuş gibi hissettiğim için, içimi derin bir hüzün kaplamıştı. Hayatın yarına gelmiş ve elimde hiç bir şeyi olmayan biriydim. Şimdi ne değişti, onu da hiç bilmiyorum. Galiba yaşamaya ve geride bırakmaya alıştım.
00 YorumlaBaşlangıç benim için en azından. 30 yaşıma girdiğimde hayatımın değiştiği 3 büyük adımla başladım. Yolu yarılamaya daha var. Çıkacağız mecbur o merdivenleri
04 Yorumla- +1 yıl
Bakalım daha ilk günüm, neler değişecek.
- +1 yıl
İnşallah gülüm teşekkürler, senin de aynı şekilde hayallerin gerçek olsun.
+1 yılAslinda hem baslangic hem yolu yarilamak sanki.
Ama hayatin tadi giderek guzellesiyor sanirim.20 Yorumla
+1 yılAsıl şimdi başlıyor hayat bence. Beyin gelişimi tamamlanmış, karakter oturmuş bir şeylerin farkına varmış hem olgunlaşmış hem çok genç daha. Süper bence. Doğum günün kutlu olsun 🎈🍰
00 Yorumla
+1 yıl30 yaş çoğu şey icin geç kalinmislik hissi yeni baslangiclar için heveslerin ve sabrın olmadigi bir zaman dilimini temsil eder eğer gerçekten guclu bir kimliğiniz ve iyi kimliğiniz var ise tam tersidir yani bu durumda bunu belirleyecek sey yaşınız değil pskolojik alt yapinizdir acı ama gerçek...
00 Yorumla
+1 yılİnsanın aklı başına geliyor o yaşlarda , kişiliği oturuyor , ne istediğini biliyor ve en önemlisi kendini ön plana koymaya başlıyor. Doğum günün kutlu olsun , keyfini sür
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılhiç bi fark olmuyor. ruh olarak 18 20 yaşındaki halimden bi farkım yok. çocuksu ruhum halen devamke. sadece etraftaki mallar abi diyorlar. en sinir bozucusu bu sadece.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kafayı bir yere vurma daha çok lazım o şimdi. 30 da bir mantık duruşu gelir. Aklına gelen otomatik olarak mantıktan geçer analiz edilir. Fırsatları daha belirgin fark edersin
00 Yorumla
+1 yılYolun yarısı 35 değil miydi? Temmuz ayında ben de 30 olacağım. İnan, hiçbir şey hissettirmiyor. Diğer yaşlarımdan bir farkı yok.
10 Yorumla
+1 yılMutlu yıllar aristo bende yakında olucam ne değişcek sanki aman😅
14 Yorumla- +1 yıl
Allah aşkına şu yorumdan benim yorumlarımı kaldır ya da yorumu sil daral geldi bana
- +1 yıl
Doğru ya soru benim sorumdu, direkt yorumu kaldırdım.
- +1 yıl
Teşekkür ederim ya şükürler olsun
- +1 yıl
Sebepsiz bir kavga
Geçen günlerde 28'ime girdim. Kendimi şimdiden 30 gibi hissediyorum. Ömrümün yarısını, belki de fazlasını yedim. Düşündükçe psikolojim bozuluyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Daha iki ay var. O güne kadar 29 olacağım. Eskinin 30 yaşıyla şimdinin 30 yaşı bir değil. 30 yaş bekar erkekler çıtırız bence. Daş gibiyiz mübarek.
00 YorumlaEylül de 30 olucam bence guzel bir yaş olucak çünkü çok fazla tecrübe kazandım artık daha güçlüyüm ve insanlar beni kandıramiyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bende 30 yaşına geldiğimde kendimi büyümüş yaşlanmış hisettim. Ama 30 lu yaşları hâlâ gençdir. Başlangıçtır.
00 Yorumla- 00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
u +1 yılEmin ol kardeşim 30 yaşlar daha diri ve kaliteli vücut olarakta hayat olarakta yaşantı olarakta
00 Yorumla Geçtim dünya üzerinden, ömür bir nefes derinden
Bak feleğin çemberinden yolun sonu görünüyor..🎶00 YorumlaYeni başlamak gibi hissettirmiyor. Ama arada yaşlandım galiba diyorsun bir şeyler eskisi kadar cazip gelmemeye başlıyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılValla kendimi varolan durumda ama başka pencereden bakmayı keşfediyor
10 Yorumla
+1 yılYolu yarilamak tabii 20-30 arası hayatının %80 ininhalletmezsen 30 dan sonra rahat edemezsin
13 Yorumla- +1 yıl
Ben 20-30 yaş arası 8 yıl çalıştım. 30 yaşından sonra kafayı yedim. 1 yıldır da işsizim. Bir insan bu ülkede doğuştan şanslı değilse 20-30 yaş arası ancak kas yapar ve modern köle olarak çalışır.
Bir insan 30'unda mutsuzsa;
1. Türkiye'de doğmuştur.
2. Cahil ebeveynlerin velayetinde büyümüştür.
3. Çevresi kötüdür. Etrafında ona yol gösterecek hem bilgili hem iyi niyetli kişiler olmamıştır. - +1 yıl
Valla yol gösterme çok önemli ya da insanin bazı şeyleri göze alıp risk alıp gerekirse evden ayrılıp hayallerinin peşinden koşmasi lazım
- +1 yıl
20 yaşında da çabaladım 25'te de çabaladım 30'da da çabaladım. Olmadı mı olmuyor. Sadece daha çok yıpranıyorsun bedenen ruhen.
Her şeyin iyisi olmak ya da hep iyisine ulaşmak zorunda değiliz belki de bunun farkında değiliz. Her şeyin en iyisini hakettiğimizi düşünmek aslında her şeyden geri kaldığımız gerçeğini örtmüyor aksine bunu bağırıyor.
20-30 yaşında yapmamız gereken şeylerin yüzde 80'i demişsin. Şu hayatta karnımızı doyuracak ve başımızı sokacak bir ev dışında spesifik hedeflere ulaşmak zorunda değiliz. 35 cm kalınlığında kol yapmak, 10 kg kas kütlesine ulaşmak, yüksek statü edinmek... 1 dakika sonrası için yaşayacağına dair kimsenin senedi yok. İnsan ardı arkası kesilmeyen hedeflerden ziyade her zaman her yerde geçerli insani değerler için var olmalı. Yoksa her şey bir mutluluk tuzağı. 35 yaş herkesin yüzüne vurur bu gerçekleri.
+1 yılBaşlangıç da değildir yolu yarılamak da değildir, normal orta yaş
10 Yorumla
+1 yıl2 senem kalmış 30 a bitiş demektir bitiş daha dün citirdik ya ne ara bu kadar yaşlandik dhhdjd
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 624 cevap paylaştı. Bence hayat son uyarısını yaptığı yaşlardayız artık
00 Yorumla
+1 yılTecrubelerine gore degisir kimine baslangıç kimine yarılamak
00 YorumlaHer gün bir başlangıçtır, bunun zamanı ve yaşı yoktur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılBaşlangıç ya da yarılamak değil.
Tek olay ‘ keşke zamanında şunu yapsaydım ‘ dersin hepsi o00 Yorumla 16 gün sonra 29 oluyorum. Yaşlanmak kadar nalet bir şey yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 927 cevap paylaştı. Başlangıçtır. Yolu yarılamak için 45 olmak gerekir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe baslangici yav. Yaslanma yoluna girmişlerin avuntusu. Yolu yarılamak da denmez. Orta yaş başlangici denir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiçbir şey hissetmiyorum jg taze otuzum vallahi 29 diyeceğim diye duraksıyorum. insan pat diye değişmez korkmak saçmalık.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOtuz beştir yolun yarısı. Daha 5 yılın var😁
016 Yorumla- +1 yıl
Gencim dimi lan
Cevap sahibi+1 yılGençsin tabi. Saçlarında beyazlar var mı?😁
- +1 yıl
Yok çıtırım dimi
Cevap sahibi+1 yılSaçında beyaz bile yok ne yaşlanması? Benim birkaç tel beyazım var. 😁
- +1 yıl
Sen göçmüşsün kral yaşlısın. Bizim ailede kellik yok iyiyiz ya
Cevap sahibi+1 yılYok be ben kendimi yaşlı hissetmiyorum şahsen. 😂
- +1 yıl
Yaş kaç gülüm
Cevap sahibi+1 yıl30 😂
- +1 yıl
Oyy aynı yaştayız, ne çok ortak yönümüz var böyle. Bi kahvenin 40 yıl hatırı, çayın 30 yaşı vardır derler, bi çay dökeyim ikimize
Cevap sahibi+1 yılNe çok ortak yönümüz var dediğin 30 yaşında olmamız. O kadar da çok sayılmaz 😂 Çaya asla hayır demem. 😂
- +1 yıl
Çayın yanına sana piskevüt koyayım
Cevap sahibi+1 yılBen bisküvi alayım. 😂
- +1 yıl
Ne büskevütü
Cevap sahibi+1 yılÇok fark etmez. Ülkerin kare bisküvisi olsa çaya batırır yerdim. 😂
- +1 yıl
Valla canım çekti, tam erimeye yakın çayın içinden çıkarıp ağzına atacaksın nam nam nam
Cevap sahibi+1 yılBizde var. Evimizin olmazsa olmazıdır kendileri. Eskiden çayın içine doldurur mama gibi yerdim. 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek için, olgunluğa geçiş dönemi oluyor. Yolu yarılamak değil aptal herif.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 889 cevap paylaştı.
+1 yılKimileri için bir başlangıç, kimileri için yolun yarısı, kimileri için bir son
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbaşı ne yarılamak baya ilerlemiş ama genç insan
00 YorumlaBaşkan herkes kendi zamanına göre yaşar yaşın hiç bi önemi yok hatta 30 ile 40 yaş arası hayattan en çok zevk alınan yaşlar tabi değerlendirmeyi bilirsen
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAbi sen yıllardır buralarda curuyosun bycilizin selamı var sana
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİçinde ne yaşıyorsan o'sundur. Çünkü bazıları 90 olmuş diyor ben içimde 35-40'ım
00 Yorumla
+1 yıl35 yaş yolun yarısı eder diyen şair 6ç46 yaşında vefat ediyor. 30 yaş kimisi için yolun yarısı kimisi için değil maalesef
10 Yorumladaha beş yılım olduğu için sorun yok sana kolay gelsin
02 Yorumla- +1 yıl
Yıkık karı
+1 yılBen 26 yaşındayım yolun yarısını başlangıcını geçtim yolun bittiğini hissediyorum, sanırım ülke şartları bitirdi bizi
00 Yorumla
+1 yılBende yeni başlamaktır.
Çünkü daha toysun 20 yaşında ama 30 hayatı daha iyi anlamaktır.00 Yorumla
+1 yılBoşve 40 yaşına gelmiş hala ben gencim diye geçinenler var
03 Yorumla- +1 yıl
Sen 40 yaşındaki birinden daha mı enerjiksin?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Klavye basında yazmak kolay tabiki.
Nice yaşlara bro, belli bir yaşa geldin evet ama gençsin rahat ol
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence başlangıçtır.
20 Yorumla Yaş 35 yolun yarısı demiş prens charles
03 Yorumla- +1 yıl
73 yaşında yav demek ki yarısı değilmiş
- +1 yıl
Ölmez lan o surata bak
+1 yılBaşlangıç en güzel yaşlar 30lar bence
03 Yorumla- +1 yıl
Bugün neye başladım mesela?)
- +1 yıl
Sen söyle
- +1 yıl
Ayılamadım henüz
+1 yılHem başlangıçtır, hem de hayatı yarılamışsındır.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen 22sin bro daha dur hele
- +1 yıl
Tecrübe diye buna derim ben
- Devamını Gör (66)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası