Sizce bunu neden yaptı?

Hergün kullandığım dolmuşun durağında çalışan, yer ayırtmalara bakanlara, dolmuşun yola çıkmasını vs yönetenlere simsar mı deniyor, işte o işi yapanlardan biri bugün sabah işe gitmeden önce çorba içmek için uğradığım mekandaydı. Dışarda oturuyordu, karşısındakiyle konuşmasından adamı görmeden tanıdım sesinden. Neyse içeri geçtim çorbayı bekledim getirdiler, içtim. Ödeme yapacağım sıra o da kasaya yöneldi benden hemen önce. Ne hikmetse aynı anda kalktık. Ama ben içerde oturuyordum, o dışarda... Sırada mesafeli şekilde bekliyorum. Adam ödemesini yaptı, dışarı geçti. Ben ödeyecekken çalışan borcunuz yok, ödemeniz yapıldı dedi. Şaşırdım, nasıl? dedim. Bir süre cevap vermeyip, K... bey ödedi dedi. Neden kabul ettiniz dedim. Tanıdığınızı / tanıdığını gibi bir şey söyledi. Ya da "tanıyormuşsunuz" dedi. Tam hatırlamıyorum. Ne kadardı çorba dedim, cevap vermedi. Başka bir şey daha alıp ödeme yapıp çıktım. Bu şahıs aynı masanın yanında ayakta duruyordu. Çıkarken, neden ödediniz, keşke ödemeseydiniz dedim, afiyet olsun dedi. Hiçbir tepki vermeden gittim. Böyle dememeliydim belki, teşekkür etmeliydim ama hoşuma gitmedi. Ayrıca ne alaka bu haeketi yapma cesaretini nasıl bulabilir. Mekandakiler de kim bilir ne düşündü.

Şimdi bu adam bu hareketi yaparak ne mana iletmek istedi sizce bana?

Güncellemeler
+1 yıl
Bunu neden yaptı?
Sizce bunu neden yaptı?