+1 yılÖnce meshepleri araştırdım. Mezheplerin kafalara göre yapılmış oldugunu öğrendim. Sonra hadis kitabı ortadan kalktı çünkü saçmalıklarla dolu sonra ilk dini araştırdım. Baktımki tanrıyla alakası yok tüm dinler üst üste konulmuş falan filan işte bunlar
014 Yorumla- +1 yıl
Cariyeler
Köleliğin kaldırılmaması
Cennette anlatılan saçmalıklar
Tanrının ebediyen bir canlıyı cezalandırması sonsuza kadar nekadar mantıklı - +1 yıl
Canlının ebediyen Allah a küfrederrk düşmanlık yaparak hayatını geçirmesi normal ama? Herkes kendi şartlarına göre yargıılanacaktır. Kölelik bir savaş kanunudur. Normal de kölelik hemen kaldırılmadı ama zamanla kaldırıldı. O zamanın mekke sin de Bilal habeşiyi kabe nin damına çıkarıp ezan okumaları bakış açılarını ortaya koyuyor bence. Cariyelik te esir hukukuyla ilgili
- +1 yıl
Dünya yaşamı edebi midir? 80 ya da 100 yıl diğer taraf sonsuz demiyor musun? Sonsuza kadar nasıl bir varlık bir varlığa ızdırap eder. Kölelik daha sadece 100 yıl önce kalktı osmanlıda bile haberin olsun. Yani kurandan 1400 yıl sonra 1400 yılda kaç kişi köle oldu. Siyasal olarak bir zenci köleye ezan okutmak çok mantıklıca :) bu çok büyük bir taktik
- +1 yıl
İnandığın şekilde cevap vermek kolay bende inanıtitken böyle söylerdim. Karşı tarafa geç ve bunların kendine nekadar mantık oldugunu sor
- +1 yıl
Tamam ama kuran da köle ve cariyelere evden biri gibi davranın emri var gerekirse evlendirin. Nikaha gücünüz yoksa hür kadınlarla evlenemiyorsanız cariyelereçle nikah kıyın. Köle sistem olarak hemen kaldırılmazdı nitekim alkol de zamanla oldu her şey hemen anında yasaklanmadı.
- +1 yıl
Alkol nasıl zamanla oldu. Alkol direk yasak dendi kestirlip atıldı
- +1 yıl
Neyse iyi ki inananlar var :) yoksa toplum kontrol edilemez
- +1 yıl
Bildiriyor dediğin şey sadece inanın itaat edin. Ben sizi şöyle yaptım diye bir anatomi kitabı veya gök bilim yer bilim kitabı göndermemiş inanın ben varım demiş. Bende diyorum inanmayın yok. Şimdi gördüğün işittiğin mi muteber yoksa gayipten gelen bilgi mi muteber
- +1 yıl
Yaptılar zaten kafir dediklerin binlerce incil var :)
En İyi Cevaplar
ilk araştırmam mezheplerle alakalı oldu ve saçmalık üzerine kurulu olduğunu fark ettim o dönemde bile dini kedi çıkarları için yönlendirdiklerini fark ettim ve bu geçmişden günümüze kadar devam etmiş bu şekilde soğudum.
03 Yorumla
Çok şükür muslumanım ve mutluyum nasıl soguyayim soğursam sınavı kaybedenlerden olmak istemiyorum 😊
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u +1 yılsoğumadım.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılElhamdülillah çok şükür müslümanım Allah canımı alırken imanlı şekilde alsın insanlara bakarak islamdan soğunmaz o zaman neden başka şeylerden soğumuyorsun diye sorarlar sana çünkü soguyanlarinda işlerine gelmiyor şu anda bizim bu halde olmamız bu yüzden dinsizlik imansızlık var o yoksa hicbir sey olmaz zaten
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDini maddi menfaatler için kullanan din tüccarları, laikim deyip Müslüman görünen sahtekarlar, Müslümanım deyip içki içen zina yapanlar, çelişkili davranışlarda bulunanlar, fetöcüler vs.
Güya Müslümanın Müslümana yaptığını gavur yapmıyor. Önceden Müslüman Müslümana misyonerlik yapardı dinden çıkmasın diye, şimdi Müslüman Müslümanın hakkını yiyor.
Kısacası insanlar soğutuyor beni dinden. Herhalde biz enayiyiz, elmanın iyisini bunlar yiyor diye sorguluyorum.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMüslüman olunca zarar üstüne zarar görüyorsun, kazık yiyorsun çünkü, en sonunda akıl sağlığından da oluyoruz böyleleri yüzünden, peki akıl sağlığını kaybedince günahlar sayılıyor mu? bu dünyada zarar gören, kazıklanan insanlara, öbür dünyada cennete gideceğine inandıramazsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamiyetle çok şükür bir sorunum yok ama siyasal islamcıları gördükçe bazen boşluğa duşuyorum
13 Yorumla- +1 yıl
ne farkı var
- +1 yıl
2 milyar müslüman 10 milyon israille baş edemiyor gözünüzün önünde onbinlerce müslümanı öldürdüler nerde hani dindarlar?
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılGeleneksel anlayışı sorguladım ve günümüzde İslam diye anılan şeyin uydurma olduğunu fark ettim. Kur'an'a yöneldiğimde ise gerçek İslam'ı gördüm.
10 Yorumla Merhabalar
İslamdan soğumadım münafıklardan bıktım11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılSoğumuyorum. İnsanlara göre değil kendim kitaba göre yaşıyorum
01 Yorumla İslamla bir derdim yok.. Derdim Dini siyasete alet edenler, Ya Allah bismillah diye oy toplayanlar..
00 Yorumla
+1 yılİslamdan soğumadım.
İslamı çıkarları doğrultusunda kullanan şeyh, şıh ve cemaatlerden tiksindik.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılSoğumadık çok şükür sadece aramıza mesafe koymuş olabiliriz
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSiyasal İslamcılar , Şeriat , Yobaz Cahiller, Dilinden Allah Kitap Lafı Düşmeyip , Her B*ku Yiyenler , Çelişkiler , Peygamberin Evlatlık Çocuğunun Karısı İle Evlenmesi vs.
00 Yorumlaİslam’dan soğumadım. Elhamdülillah Müslüman’ım.
00 YorumlaSoğumadım. Kendi isteğimle müslüman olmayı bıraktım.
00 Yorumlaİslâmdan, dinimden soğumadım Allah soğumayı nasip etmesin. Bu yüzden herhangi bir sebebim yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın erkek eşitsizliği ve köpeklere karşı biraz soğukluk en katılmadıklarım
02 Yorumla- +1 yıl
İslam da hayvandan önce insan ön plan dadır. Köpeğin salyasında ki bir mikrobun bile insanı felçe kadarr götürdüğünü biliyoruz ve evinize insanların girmesine yardım istemesine korkmasına da sebep olması dolayısıyla evin için de köpek beslemek haramdır.. Yani köpeklere olan duygunuz Allah ve rasulü nün sevgisinin önüne geçiyor üzücü
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Asılsız, adaletsiz ve boş çıkan ayetler ve bı o kadar boş çıkan hadisler cihad kültürü
06 Yorumla- +1 yıl
Savunma harici kimsenin kimseyi öldürme hakkı yoktur.. Ayrıca tarafsız bir bakış açısı değil karşı taraftan bir bakış açısı. Yani senin o acıdığın insanlar asla rahat durmayan peygamberi öldürmeye yemin etmiş insanlar. Ayrıca peygamber kendini değil Allah ı anlayıp tanıtıyor.. Yarım yarım yorumlamayın doğru araştırın lütfen ahiretinize mal olacak. Savaş kurallarımız din adamlarına yaşlılara çocuklara bitkilere hayvanlara eserlere teslim olana karışmayacaksın seninle savaşanla savaşıp okuma yazma öğrenip öğretme koşuluyla esirler serbest bırakılacak..
Gizli Üye(36-45)+1 yılSiyaseti dine bulastirmalari ve kandirmalari insanlari cok soguttu
00 Yorumla
+1 yılIslami savunlarin soytariliği, islami ohretmrye caisanlarin luks hayatalri ve cevresindeki yaptiklari yeterince islama karsi zaten
02 Yorumla- +1 yıl
Yorum yapmaya gerek yok düşünen için
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah korusun
11 YorumlaŞükür soğumadım.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. sogumadim
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı. Sen sogudun mu 🤔
01 Yorumla
+1 yılSoğumadım çok şükür...🌹
00 Yorumla
+1 yılPolitikacılar
00 Yorumla
+1 yılsoğumadım çok şükür. sen soğudun mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılIslamin ke disi ve muslumanlar. :)
127 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılIslamin kendisi*
Cevap sahibi+1 yılBen bebeklikten beri sewmem sjsjd
Cevap sahibi+1 yılHayir
Cevap sahibi+1 yılAllah size emretmese iyi olmicak misiniz neden bi dine ihtiyac duydugunuzu anlamiyorum.
Cevap sahibi+1 yılSanki duzgun davranmak muslumanlarin tekelindeymis gibi tavriniz var bu da sinir bozucu ve acikcasi ofansif.
Cevap sahibi+1 yılKi muslumanlar ustun irk olusturuyo olsalardi teknoloji arap yarimadasindan cikardi. Bos hayallerde dolanip duruyosunuz.
- +1 yıl
Doğru onu ben de sevmiyorum. İnsanın olduğu heryerde hata yanlış var. Sadece daha iyi olmak adına mücadelemizi bırakmıyoruz.. Hatta obsesif olanlar var.. Sanki günaha girdi Bi daha temşzlenmeyecek gibi.. Halbuki iki rekat namaz kıl sa güzelce tertemiz olursun diyor peygamberimiz. Tövbe edersen bağışlanırsın. İnsanlar yarım ve yanlış anlıyorlar.
Cevap sahibi+1 yılHahaha ya iste sizin boyle koyun gibi birinin agzina bakmaniz beni sinirlendiriyo ve allahinizin da bu kadar bos beles olmasi sinir bozucu anladin mi saygi gerektirmiyo. Ve sizin bu ezan okuma saygisizliginiz da ekstra sinir bozucu.
Kimse sizin ezaninizdan mutlu degil. Sacma sapan arapca inliyosunuz ve rahatsizlik veriyosunuz ve camileriniz de cok cirkin binalar.
Cevap sahibi+1 yılAyrica neden hicbir tatil reklaminda cami reklami yok hic dusundunuz mu veya nedem sehirlerde camiler cazibe merkezi degil hic dusunuyo musunuz bunlari?
Bir laboratuvar veya okul nedne bir camiden daha onemli hic dusundunuz mu ha?
Evet dusundunuz ama kendinize bile itiraf edemiyosunuz.
Cevap sahibi+1 yılVe sureli mutevazi, luksten jacinan iyi insa numarasi yapip agliyosunuz. Kabul edin siz de islamdan hoslanmiyosunuz. Ama hepiniz bir girdaba kapilmissiniz.
Cevap sahibi+1 yılDunya muslumanlar yuzunden gelisemiyo. Asiri fazlasiniz ve insan zihnine prangasiniz.
Cevap sahibi+1 yılVe sana soyliyim ki ben alkol, sigara vs hicbisey de kullanmam. Belki sizin takindiginiz musluman tavrindan daha muslumanimdir. Karsilastirma yaparsak. Anladin mi.
Ki musluman olarak gorulmek beni igrendirir. Buna ragmen bak sizden daha inancliyim.
Cevap sahibi+1 yılsizin cennetiniz bile pedofili kokuyo. Hic dusundun mu? Hayir.
- +1 yıl
Sen de iyi olduğunu düşünüyorsun bak nasıl da kibirlenip nefsini temize çıkardın. Bu insanın problemi dir İslamın. değil.. Ayrıca İslam bilime araştırmaya karşı çıkan bir din değil o Hristiyanlık karıştırıyorsun. Sana bunca nimeti veren aldığın nefesi bile sana sağlayan bir Allah a kulluk edemeyecek kadar kibirli sin.. Herşeyi kendi kendine yapıyormuş gibi davranıyorsun. Hatasıyla rabbinin huzuruna giden her Müslüman senden değerlidir
Cevap sahibi+1 yılAsil kibrin ve kinin senin ortaya cikti. Benim soylediklerim sadece gerceklerden ibaret.
Cennetinizin tasviri bile alkol ve pedofili kokuyo. Bana neden bahsediyosun sen.
Cevap sahibi+1 yılSenin kafanda musluman olmayan alkol mini etek ve seksten ibaret baksana. Seninle tartismaya gerek yok.
Cevap sahibi+1 yılKolay gelsin sana.
Cevap sahibi+1 yılFirkini duzgunce belirt diyo, kibrini dedirtme.
Cevap sahibi+1 yılDegilsen bu dini bu kadar ustun gorme. Kibrin daha onde ama farkinda degilsin ve haddini asan da sensin. Burada musluman olmayan insanlar alkol seks heykelden ibaret degil.
Cevap sahibi+1 yılKendinizi ustun gorerek musluman olmayanlara pislik muamelesi yapamazsiniz. Git once cennet tasvirinizi oku sonra konus.
Cevap sahibi+1 yılMüfessirler, cennet ehlinden erkeklerin yaşının otuz üç olacağı hususunda neredeyse görüş birliği içerisindedirler, fakat kadınların yaşı, en-Nebe Sûresi 33. âyette yapılan niteleme (kevâiŅbe etrâbâ: göğsü tomurcuklanmış kız)61 sebe- biyle tartışma konusu olmuştur.30 Ara 2019
Al bunu ben soylemedim. Sizin dininiz.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSiyasal islamcılar yüzünden
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBirden fazla erkek alamıyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslamdan soğuyandan soğurum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok şükür Müslüman
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslamin bana saygisi olmadigi icin
00 Yorumla
+1 yılMüslümanlar
21 Yorumla- +1 yıl
Tırnak arası
- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılHristiyanim ben
04 Yorumla- +1 yıl
Sen soğudun mu peki
- +1 yıl
Adim Ahmet ama dinim farkli 💫
+1 yılneden sogudun sen
02 Yorumlaİslam'dan soğumadım siyasal İslam'dan soğudum
06 Yorumla
+1 yılİnsanlarr
00 YorumlaRadikaller.
00 Yorumla
+1 yılİslam çok güzel bir din
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSen soğudun mu
11 Yorumla- +1 yıl
Okudum bir kaç kişiyi de, cehennemin ne kadar gerekli olduğu nu daha iyi anladım, bu kadar kendini başı boş sanan zavallıları gördüm yazık, yaradana kurban olayım, o en iyisini bilendir, münafıklar için yaşasın cehennem
okumak
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler