Ben de aynı ama şöyle düşün belkide asıl olay Bizim kuran-i anlamamizdir doğru ceviremiyoruzdur ne bileyim yoksa bence en dindarın bile içinden ya bu ayet vs bunun şurası ne mantık gibi içinden sorgulamış ama asla dışarı yansıtmamis yansitanlari da an itibariyle kafir ilan etmiştir. Araştır sorgula elbet burhandan da çok korktuğunda çok uzuldugunde birinin seni izlediğini birine sığınman gerektiğini hatırlıyor insan ne kadar mantık disi bulsa islamdan soğusa da.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen öyle izliyor hata yapmiyim değil de sanki zor anımda beni duyan bir varlık olmalı başka bir açıklaması yok. İnsan doğası da buna ihtiyaç duyuyor. Ama vicdanım, mantığım kendimi inanmaya zorlamama izin vermiyor.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKanka görüşleri okudum düşünce tarzı aynı. Mantık aradıkça işler daha karışıyor ve cevap bulamıyorum soğuyorum sığınacak bir şey... ben de isterdim.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnsanın doğası istiyor çünkü baksana binlerce din var. Ne yalan söyliyim kendimi kandırıp inanim gitsin diyemem ama zor zamanlarımda bir varlığa sığınmazsam çok çaresiz kalırım. Bu konuda kendimi kandırmak zorundayım.
+1 yılİslamdan soğumam mümkün değil , çünkü islam kusursuzdur. Tamam ben müslümanım deyip her türlü haltı yiyen , başı kapalı olup bir ton makyaj ve dar elbise giyip her türlü pisliği yapan kızlar , Allah deyip taciz eden kanı bozuklar var. Bunlar hep islamı bilmemekten cahillikten oluyor. Ama o yandan çakma müslümanlar yüzünden asla İslamı kötülemem çünkü İslamı araştırdım ve ne kadar kusursuz , mükemmel olduğunun bilincindeyim.
05 Yorumla
Soran+1 yılBana da aşılar mısın?
- +1 yıl
gönülden mi istiyorsun bunu
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
peki islam sana göre tam olarak nedir. nasıl biliyorsun ve hiç araştırdın mı?
- +1 yıl
Karen armstrong'un Tanrı'nın tarihi kitabını okumanızı öneririm , islam, hristiyanlık ve yahudiliği çok güzel anlatıyor 4000 yıllık bir tarihi ele almış
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Soğudum
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Kardeşim zaten dinin senden bekledikleri belli. Namaz kıl oruç tut ve bunları severek yap sonra işine bak mutlu olursun. Şimdi kimisi özentilikten ateist deist vs oluyor kimi din değiştiriyo bilip bilmeden. Yani bu kadar zor olmamalı dinimizi sevmek neden saçma gelsin ki?
21 Yorumla
Soran+1 yılBen mutlu olmak istemiyorum gerçeği bilmek istiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüslüman insnalar soğuttu beni de yaptıkları baskıcı davranışlardan dolayı
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden baskıcı oluyorlar acaba?
+1 yılbir kere müslümanların %90 ı dinine kurana hakim değil.. Geriye kalan ın %90 ıda din uydurmuş.. Kafasına göre..
03 Yorumla
Soran+1 yılKurana hakim olunca ne değişirdi?
- +1 yıl
Senin için söylemedim.. Sorgulamayanlar için dedim
- +1 yıl
Hakim olunca Doğrumu değilmi karar verilebilir
+1 yılIgrenc bir din bence tabi isteyen dinine göre yaşar recm Ayeti eşcinsel lik ayetleri cok igrenc
10 Yorumla
+1 yılManevi bir boşluk yaşıyorsunuz.
Size en iyi gelecek şey. Araştırma ve sorgulama olacaktır113 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor sonuca varamıyorum
- +1 yıl
Daha çok araştırin o halde. Elbet sizi hakikate götürecek birşeyler bulacaksınız
Soran+1 yılBakalım bakalım. Herkesin gizlediği bir işte bunu duyan inkar edemez dedirten bir bilgi var sanırım. Kimse böyle böyle diye hakikate itmiyor. Herkes sadece dua ediyor benim için
- +1 yıl
Dua etmek yetmez. Oturup beklemek yetmez. Kendinizin birşeyler yapmanız gerekiyor.
Soran+1 yılZaten olay kafamda biter de. Aşamayınca aşılmıyormuş işte
İnşallah o kadar kötü kalpli insan varken kimseye zararı olmayan hayvan seven yardım etmeyi seven ben cayır cayır yanmam sırf bişeyleri sorguladım diye. Tek temennim- +1 yıl
Sorgulamak insanı cehenneme götürmez
İnkar etmek götürür.
Aşılamayacak hiçbir şey yok
Araştırin yeterki.
Yeterki boş ve kuru bir sorgulama olmasın
Soran+1 yılKeşke önemli olan sadece iyi bir insan olmak olsaydı
- +1 yıl
O zaman ilk çağlarda dünyaya gelmeliydik 😊
Soran+1 yılNe fark var. İyi insan olmak her zaman yeterli
- +1 yıl
İslamiyete göre sadece iyi insan olmak yetmez. Müslüman olmak şart. İlk çağlarda olmadığı için söyledim. Siz bence biraz araştırın okuyun. Daha kolay idrak edeceksiniz
Soran+1 yılNeden ona inanılması bu kadar önemli inanamıyor mantığı kavramıyor belki.
- +1 yıl
İnanış iman meselesi. Kimse size zorla inanın demiyor ki güzel kardeşim. Ama islamiyet diyor ki sen müslümansan mecbursun kabul etmeye.
Soran+1 yılİşte mecbur bırakılması acımasızca.
+1 yılHangi ayetler soğuttu haşa insanlara bir şey diyemem Yusuf İslam ünlü sanatçı Müslüman lar a baksaydım Müslüman olmazdım kuran a baktım ki Müslüman oldum diyor..
041 Yorumla
Soran+1 yılBen de kurana baktım soğudum, insanlara baktım inanan insanlar inanıyor madem o korkutucu azap sürekli onları tehdit etmeli ben inansam tamam işte Allah gönderdi desem dünya umrumda olmaz cehennem korkusu sarar. İnsanlar bunu bile bile nasıl da rahatlar öyle.
- +1 yıl
İman zayıflığı dünyaya olan bağlılık sanki hiç gelmeyecek gibi dine sonradan o kadar uydurulan şey var ki
- +1 yıl
Mesela kader kavramı tesbih kabir azabı vs
- +1 yıl
Olduğu kadar olmadığı kader der tembel Müslüman ÇALIŞMA
- +1 yıl
Kabir azabı yılanlar çıyan der korkmaz
- +1 yıl
Şefaat der torpil ılık yapar
- +1 yıl
bir yere adam alınacak bizim geputan nuskumanlar başa gelsin der
- +1 yıl
Oysa Allah adaleti em re der adalet bir şeyi yerli yerine koymak yapmak
- +1 yıl
Zulüm ise bir şeyi yerli yerinden etmektir
- +1 yıl
Devlete hain lik yapar şeriat yok der
- +1 yıl
Bunları xigaltabilieiz
- +1 yıl
Zekat der eve araba ya zekat Düşme der ihtiyaç der altın için bir sene geçmesi der kuran bunlara ne der hepsini yalanlar
- +1 yıl
Efendimiz sav şu zamanda gelmiş olsa idi en keal takım elbiseyi giyer sakalını keser
- +1 yıl
Dünyaya hakim olan dil İngilizce mesela çünkü kuranın dili Arapça ama manası rabca dır
- +1 yıl
Araplara sor bakalım biliyorlar anlıyorlar mi kuranı kendi dilleri olmasına rağmen uydurulan şeyleri takma abim...
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim araştır öyle kişi bilmediği şeyin düşmanıdır şimdi burada anlatıp sabh namaza kalkmamak
- +1 yıl
Niçin yapmadığınız işleri başkalarına yapmaya çalışıyorsunuz
- +1 yıl
Ayeti
- +1 yıl
Allah korusun sen ayrıca gerçek kuran dibini öğrenmek istiyorsan Mehmet Okuyan Tv8 dinle şiddetle tavsiye ederim ben kilisiye dahi gittim inanmazsın
- +1 yıl
Geceleri saatlerce küfürler ettim evliyalar hem saygi duyarım ama sonuçta kuranla evliya oldu sen de olabilirsin uydurualn6 uçtu kaçtı ya inanmam kader kavramı çok kafamı karıştırdı hasan el Basri hz orijinali İstanbul da kütüphanede var onu okudum tim soru işaretleri gitti
- +1 yıl
Şiddetle tavsiye ederim Mehmet Okuyan dinle yeter sana 😊
Soran+1 yılKendi kendime kendi dinimi yorumlayabilmek isterdim. Ama evrensel kitap bunu mümkün kılmıyor. Birilerine ihtiyacımız var.
- +1 yıl
Yorumlamak için bilmen lazım önce bilirsin bir şeyi mesela sen bilmediğin bir şey hakkında yorum yapabilir misin
- +1 yıl
Mesela yaratılış kavramı önce öldürdük sonra yarattık bu bilimsel olarak son iki yüz yıl dır kanıtlandı kuran yüz yksr önce haber verdi
- +1 yıl
Muskuumanlalsr en büyük görevi tesbih çekmek değil kainat kitabını öğrenmek asıl ilim bodur
- +1 yıl
Mesela mat sayılar sa bilgisayar telefon hep 0 1 rakam dan oluşur
- +1 yıl
Hani sevmediğimiz mat sesine sen şu an tuşlara basarak bunlsri yazıyorsun
- +1 yıl
Olum den kasıt milyonlar xa sprem hücreden
- +1 yıl
En güçlü olanı adresi bulur diğerleri ölür bunun açıklamasını en iyi embriyoloki ile ilgilenen bilim adamları yapar
Soran+1 yıl
Ey inananlar! İzin verilmedikçe, peygamberin evlerine girmeyin ve yemek için davet edildiğiniz zaman, erkenden gidip, hazırlanmasını beklemeye kalkışmayın. Çağrıldığınızda en uygun zamanda girin, yemeği yiyince hemen ayrılın, lafa dalmayın, bu durum peygamberi üzüyordu fakat O, size bunu söylemekten utanıyordu...
Bunun gibi şeyleri yorumlamak için hocaya ihtiyacım yok, bilmeye ihtiyacım yok. Sadece neden böyle bir ayet var?- +1 yıl
Senin ev müstakil ben kapını çalıp direk geldim belki sen müsait değildin kapının zil düşün
- +1 yıl
Efendimiz sav aynı zamanda devlet adamı din adamı komutan vs yani her yönden insan gelebilir senn okul müdürü rektör ile özel kalem olmadan görüşme yapamıyorsun burada aralar dan bedevi dediğimiz çöl hayatı yaşayanlar var hani hepsi için değil de dovlet bize nahmiyi diyen adamlar olur ya onlar kabalık yapıyor
Soran+1 yılBurda sadece peygamberi ilgilendlren bir durum anlatılmış.
- +1 yıl
Kuran der sen güzel sözle davranmayan senden uzakkasirlsrdi o nedenle kuran sesi yükseltme yin der kabalık yapmayın der
- +1 yıl
Ya efendimiz özelin de bize ihut6beeikiyir kuran bir dedigi vsr bir de demek istediği var efendimiz ornekkigin de anlatıyor
- +1 yıl
Ben kapını çalıp direk girsem sen müsait olmaz iken hoşuna gider mi empati yap
- +1 yıl
Neyse sabah namaza kakkamayacahiz sen araştır bulursun kafalar karışacak ama karışık kalmayacak tamam mı abim 😊😊
Soran+1 yılTatmin olmadım da neyse
Soran+1 yılAllah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması ve mallarından mehir ve her türlü harcamada bulunması sebebiyle erkekler, kadınlar üzerine yönetici ve koruyucudurlar. Dürüst ve erdemli kadınlar gerçekten itaatlı olanlardır. Allah kendi haklarını Kur'ân'da nasıl koruduysa, onlarda öylece kocalarının yokluğunda onların malını, ev sırlarını, namus ve iffetlerini koruyanlardır. Kötü niyetlerinden korktuğunuz kadınlara gelince, önce nasihat edin, vazgeçmezlerse, yataklarında yalnız bırakın ve bununla da yola gelmezlerse, son çare olarak şer'î ölçüyü kaçırmadan dövün. Eğer size itaat ederlerse, onları incitmekten kaçının. Allah gerçekten yücedir, büyüktür.
Soran+1 yılKadın ne kadar aşağılanmış demi. Ama baktığın zaman kadının erkekten daha mantıklı kararlar aldığı bir gerçek.
+1 yılDinden soğumam. Dini kendilerine alet edenlerden soğudum, soğurum.
06 Yorumla
Soran+1 yılO başlı başına bir soğuma sebebi
Soran+1 yılİnsanlar da kanmasaydı. Evet o büyük bir suçlu. Hem dinen hem yasal olarak ama insanlar da din din diye ölmesinler dinle çabuk kandırılan bir millet olmasınlar.
Soran+1 yılİnsanımız kültürüne ve dinine sahip çıkan bir millet ve bu konuda kandırmak çok kolay oluyor.
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. 😀😀kafana göre takıl kanka sonuçta herkesin hesabı kendine mezar tek kisilik
01 Yorumla
Soran+1 yılSoru sordum sadece soğuyan var mı diye. Bakın ben inkar ediyorum demedim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSoğuduğun islam değil, çıkarları uğruna insanları manipule eden siyaset, televizyon, dernek ve benzerleri.
Allah diyenden korkar olduk, çünkü hep sahtekarlık için kullanan insanları görüyoruz.
İslam değil, insanlar o*çocuğu.11 Yorumla- +1 yıl
Yoo ben islamdan soğudum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDinler toplumun yarattığı sanatsal inanışlardır , islam dininden soğumadım ama bir kesim müslümanlardan soğudum.
11 Yorumla
Soran+1 yılİslam dini evet güzel şeyler öğütlüyor olabilir ama insanların yanlış şeyler yapmasına da sebep oluyor. Bir kişi bir ayeti okuyup onu farklı yorumlayıp şiddete başvurabiliyor. Müslümanlar böyleyse dinin katkısı var.
+1 yılÇam yakıyorlar idi, pıt diye bitiyordu.
Gürgen veya meşe kullansalar idi belki üşümezdim00 Yorumla
+1 yılsözde değilde özde müslümanlarla karşılaştırsan Allah inşallah bence günaha grme soruların varsa islam alimlerine sor burası bence uygun değil
116 Yorumla
Soran+1 yılÖzde Müslüman annem babam akrabalarım hepsi ama yine de soğudum
- +1 yıl
onu bir tek Allah bilir yalnız mesala tövbe haşa mantıksız gelen bir ayet söyle
Soran+1 yılKuran herkes içinse neden ben çeviri okuyup mantıksızlık bulunca aslında Arapça'da geniş bir anlama sahip bir kelime vs. gibi açıklamalara maruz kalıyorum, hadi Arapça öğrendim sırf orijinalini anlamak için neden insanlar bunu yapmak zorunda?
Bütün insanlığa yol gösteriyor ya neden okuyunca o zamanın şartları için daha uygun? Neden peygamberin evine girince ne yapılması gerektiğini söyleyen bir ayet var? Neden peygamber çünkü size bunu söylemekten çekiniyor diyor? Bu nasıl evrensel. Dünyanın öbür ucundaki insan bu bilgileri ne yapsın?- +1 yıl
Birincisi
Kur’an’ın kendisine vahiy olarak indiği peygamber (a. s. m)’in dili Arapça idi. Bir insan olarak Hz. Muhammed (a. s. m)’e Kur’an başka bir dilde inseydi elbette onu anlayamayacaktı. Tebliğ ve teybinle/açıklamakla görevli olan peygamberin (a. s. m) anlamadığı bir kitabı başkasına tebliğ ve açıklaması mümkün olabilir miydi? - +1 yıl
. Şunu da unutmamak gerekir ki, Kur’an hangi dilde gelseydi, aynı sualler onun için de geçerli olacaktı. Halbuki vahiy, mutlaka insanların kullandığı dillerden biriyle inmek durumundadır.
Soran+1 yılEvet bu tabiki mecburi bir durumdu? Ama ben okuyunca kafam karışıyor. Din adamlarına sorunca o dönemin şartları, kelimeyle ilgili bişey o diyerek oradan ne anlamam gerektiğini bana onlar söylemeye çalışıyor. Ben tek başıma neden bunu başaramıyorum? Neden binbir zahmete girmem lazım.
- +1 yıl
Kelime olarak takıldı isen kuran da çok anlamlilik diye kitap var şiddetle tavsiye ederim öyle menkibe falan değil ayetler ışığında anlatılıyor
- +1 yıl
Bu arada hocam çok güzel yorumlamissin eline yüreğine sağlık 😊
- +1 yıl
zahmetsiz rahmet olmaz ama o kadarda anlışılamayacak bir durum yok derinlere inmek birazda insanı şaşırtabilir
- +1 yıl
@Cnsikintisi tesekkürler yüreği güzel kardeşim aslında her şey elimizin altında ama biz farkında değiliz internet çağı her şey var
- +1 yıl
Eyvallah da işte asıl burada olmamamız lazım bu saat de bu arkadaşa dediğimiz gibi ya uyumalı ya da kuranı irdeleyerek okumalıyız ki yapmıyoruz malesef
- +1 yıl
Neyse en iyisi uyumak sonra sabah namazına kalkamiyoruz hadi hayırlı geceler size 😊
Soran+1 yılDerinlere inemeyince kendimi kandırıyor gibi hissediyorum
- +1 yıl
işte orda mezhepler sünnet icma kıyas işin içine giriyorr
- +1 yıl
Asıl icma kıyas deyince işte kafalar karışıyor hocam 😊
- +1 yıl
@Cnsikintisi aynenn saatte geç oldu 😀kafa gitti hocam
+1 yılAsla soğutamaz, söyle bakaım hangi ayetler seni soğuttu ¿
017 Yorumla
Soran+1 yılHepsi mantıksız. Evrensel bir kitapta bu bilgi ne alaka oluyorum her seferinde.
- +1 yıl
Nasıl yani mantıksız gelen ayetler ne şöyle bana
Soran+1 yıl
Ey inananlar! İzin verilmedikçe, peygamberin evlerine girmeyin ve yemek için davet edildiğiniz zaman, erkenden gidip, hazırlanmasını beklemeye kalkışmayın. Çağrıldığınızda en uygun zamanda girin, yemeği yiyince hemen ayrılın, lafa dalmayın, bu durum peygamberi üzüyordu fakat O, size bunu söylemekten utanıyor du...
Soran+1 yılHz. Muhammed bu durumdan rahatsız olmuş utanmış bu şekilde demiş. Ama bu beni ne ilgilendiriyor? Ve daha binlercesi ama uğraşamıcam. Çünkü kılıf bulmak istemiyorum mantık bulmak istiyorum
- +1 yıl
Hangi dine geçeceksin peki
Soran+1 yılBir dinden çıkıp başka bir dine inanmam gerekmiyor. Hayatın anlamını çözmek istiyorum.
- +1 yıl
Hayatın anlamı imtihan bunu anla ve ona göre yaşa ahiret var hesap günü var aldığın nefesin bile hesabı var
Soran+1 yılBu sana göre öyle. Bana göre saçma.
- +1 yıl
Peki ahiret gününe inanmıyomusun?
- +1 yıl
Kıyamet koyacağına ve dünya hayatı biteceğine
Soran+1 yılOlabilir hersey olabilir.
- +1 yıl
Net ol bana inanmıyor de inanıyorum de
- +1 yıl
Özelden devam edelim Şenin kafan bulanmış
- +1 yıl
Zihni arındıralım gel
- +1 yıl
gelmedin özele?
- +1 yıl
çağırmışlar seni? Arkadaşımda o özelde görüşelim diyen ben yazıyım dedim birde
- +1 yıl
sustun
+1 yılMesela nedir onlar paylaşın da biz de doğrusunu söyleyelim size.
013 Yorumla
Soran+1 yılDoğrusu yok
- +1 yıl
Mantık söyleneni kanıtlamaya gerektirir. Aklınıza yatmayan nedir. Belki siz yanlış biliyorsunuz. Olamaz mı. Mantıklı bir insan akıl süzgecinden geçirmeli
Soran+1 yılYıllardır mantıklı bir açıklama bulamıyorum. Mantık aradıkça soğumam artıyor
- +1 yıl
Buyrun hanfendi siz sorun ben cevap vereyim. Yıllardır bulamadım diyip kaçmak mantıklı olamaz ki. Unutmayın İslamı yaşayan dan çok ya da doğru anlayandan çok anlamayan ve yaşamayan var.
Soran+1 yılKaçmıyorum ki. Asla da kaçmam. Ama bana birileri değil benim okuyup anlamam ve yaşamam lazım. Herkesin aklı var mantığı var okuduğumu anlayan, yorumlayan, araştıran biriyim. Neden dinde herkes birilerini bir konuda aydınlatmak zorunda kalıyor?
- +1 yıl
Ama doğru çerçeveden bakmayı bilmiyorsak burda suç bizim değil mi? Tabi ki oku anlayacaksın zaten
Soran+1 yılTüm iyi niyetimle, dini kitabımı okudum. En doğru çerçeveden baktım çünkü kendimi kandıramam.
- +1 yıl
Kardeşim örnek verde biz de neyi yanlış anlamışız onu bilelim
Soran+1 yılAyy ben örnek veremiyorum çünkü iftira atıyorum din düşmanıyım. Sana sayfa sayfa yazı yazarım da gerek yok bilmek istiyorsan mantığını devreye kat.
- +1 yıl
İnanın mantığıma yatmayan en ufak bir nokta yok dinde. Lakin soru sormak için mi sordun yoksa gerçekten öyle mi düşünüyorsun bilmiyorum ama. Bence iyice araştır
Soran+1 yılDaha ne kadar araştırim mantıklı bir açıklama bulim diye yıllarım gitti. İnşallah bulurum yaa. Ben de inanıp mutlu olmak istiyorum, ben de geceleri sığınacak beddualarımı, dileklerimi yerine belki getirir diyeceğim bir rabbim olsun istiyorum. Yaşadığım kötü şeylere allahın bir bildiği vardır diyerek acı çekmeyi bırakmak istiyorum. Dünyaya bir anlam bulmak istiyorum. Herseyden çok istiyorum çok ciddiyim. Ama o mantık var yaa o mantık kendimi kandırmama izin vermiyor. Size göre vesvese. Tam mantıklı bir yol bulup tamam olay bu işte diyip Allah var diyorum tak tak tak gözümün önüne mantık süzgeçleri geliyor. Neden ya neden kendimi kandıramıyorum. Neden sürüye uyup cayır cayır yanmaktan korkup herkes gibi yapamıyorum? Böyle işte
- +1 yıl
Bunlar delil değil avuntu. Neyse anlaşamadık seninle. Sen aklındaki sorunu söylemedin bende anlamadım. Hayırlısı olsun hakkında.
Soran+1 yılAmin
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bu kadar iyiyken üzülmem mutsuz olmam bir soğukluk oluşturdu yalan yok hani ben kimseye kötülük yapmazken her anlamda herkese kötülük yapan aldatan vs. insanların mutlu olması beni soğuttu yoksa ayetlerle ilgili bir problemim yok
04 Yorumla
Soran+1 yılBirazcık isyan ediyorsun yani. Ama ayetlerde de problem var biraz araştır anlarsın. Ha ince ince araştırdım zaten problem yok diyorsan bana da söyle çünkü benim de ihtiyacım var
Cevap sahibi+1 yılAyet yorumlamak tevil gerektirir. Tevili herkes yapamaz ancak müfessirler yapabilir çünkü muhkem olmayan ayetler vardır bu muhkem olmayan ayetlerin tevilini herkes yapamaz. Bir kaç tefsir okursan sağlam tefsir mumkunss ilahiyatçıların olmasın elmalılı Muhammed Hamdi Yazır gibi eski devir insanlarının yazdığı tefsirleri okursan sana çözüm olabilir diye düşünüyorum
Soran+1 yılPeki dönerim
Soran+1 yılDenerim
+1 yılDin halkın afyonudur demişti büyük dedem Karl Mask...
00 YorumlaBurada soğuyabildiğin kadar soğu diğer tarafta ısıtırlar merak etme😁
01 Yorumla
Soran+1 yılHe valla bişeyleri sorguladık diye yakacaklar Allahını sevim.
+1 yılÖnemli olan soğumam değil . Islam in gerçek olup olmadigi
04 Yorumla
Soran+1 yılSoğuyunca zaten gerçek olmadığı anlaşılıyor.
- +1 yıl
Çok mantıksız bir insan olduğun burdan anlasiliyo zaten. Güneşi eliyle kapatan cahil sadece kendine gölge yapar
Soran+1 yılNerede mantıksızlık buldun acaba? Bir insan islam dinine inanıyorsa ve bişeylerden kuşkulanıp sorgulayıp soğumaya başlıyorsa aslında bir masala inandığını fark ediyor.
- +1 yıl
Güle güle
ben 11 yaşimda kuran kursunda sogudum.
16 Yorumla
Soran+1 yılGenelde orada soğuyor erkekler.
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılİnsanlar keşke biz napıyıruz neye tapıyıruz böyle diye bir sorsa. İnanıp herseye kolay yoldan cevap bulmak herkesin işine geliyor.
Biz gün geçtikce daha çok bağlanıyoruz.
08 Yorumla
Soran+1 yılAnlat ben de bağlanim
Soran+1 yılBelki şu an öyle bir örnek verip beni farklı bir açıdan baktırıp, tekrar İslama bağlayıp sevap kasabilirdin?
Soran+1 yılHerseyi ince ince araştırmış mantık süzgecinden geçirmiş biriyim evet. İnkar etmiyorum mantık arıyorum. Sen de hidayet bulmam için dua ediyorsun. Bunun da hesabı sorulur sana. Derler ki o kız İslam için hayırlı biri olacaktı o mantığı kavratsaydın. Kaç kişinin İslama bağlanmasına faydan olacak belki benim sayemde. Ama sen mantığını bana söylemedin. Çarpıcı noktalarını çok iyi bilip inkar etmenin saçma olduğunu düşündürtmedin.
- +1 yıl
Aen arıyorsun muhabbet sen eğer bişeyler öğrenmek istesen birkere sorunu gizli sormazsın bu 1 sorununsormuşsun cevaplarınıda veriyorsun bu 2. Dersenki uğur şurası mantıksız ben de anlatırım sana orası şöyledir diye canım benim. Beni takibe al konuşuruz bu konuları çok geniş konular.
Soran+1 yılSorumu gizli sormam ne alaka onu anlamadım da neyse ayrıntı ayrıntı incelersen zaten yoruma bağlı olduğu için bir yorum illaki yapılır. Önemli olan işte bu diyeceğim bir nokta atışı. İyi geceler
Mantıksız gelen ayetler hangileri.
01 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi uğraşamam ya. Çok var çünkü
+1 yılOhooo bırakalı 15 sene oldu
00 Yorumla
+1 yılBen soğudum
10 Yorumla
+1 yılAyetler mantıksız değil yanlış çeviriliyor sadece
11 Yorumla
Soran+1 yılBir insan yani evrensel bir dini öğrenmek için kendi diline çevrilene güvenmemeli. İyi derece Arapça öğrenip ondan sonra mantık süzgecinden geçirip öğrenmeli. Hmmm
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hayır ben doğumadim
00 Yorumla
+1 yılmümkün değil
00 Yorumla
+1 yılTövbesta
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılısınıyoruz haberin olsun..
00 Yorumla
+1 yılTövbe de kız
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler