AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Bu bugün islamla ilgili önüme çıkan kaçıncı soru acaba bu bi işaret mi bilemiyorum neyse inanıyorum ama kuşkularım var
Ne konuda kuşkularınız var kuranla ispatlayabilirim
Siz de isterseniz
Yaa benim hayat tarzım ve bakış açım çok garip dine bir olgu olarak bakıyorum ve inanınca kendimi mutlu hissediyorum ama islama çok uygun yaşadığım söylenemez bu yüzden bu kuşkular daha çok kendimden ileri gelmektedir herhangi bir kişinin giderebileceğini sanmıyorum, yapabileceğim tek çıkarım şu ki bu hayatta daha net olmalıyım çünkü toplum bizi siyah ya da beyaz olmaya itiyor bunu anladım
Ne güzel mutlu olabiliyormuşsunuz bir çok insan bu mutluluğa yüz çeviriyor bu kadarına bile şükretmek gerek ama şöyle düşün kimse dört dörtlük değildir bu dünyada ama önemli olan o hatalarından tövbe edip bir daha yapmayabilirsin Rabbim ne günah işlerseniz affederim diyor ama bana şirk koşmayın onu asla affetmem diyor ne güzel bir şey değil mi bu günah işlesen bile tövbe hakkı sunuyor Allah sana öyle yüce ve affediciyim diyor ama biz ne yapıyoruz bir kere olsun şükretmiyoruz😔 bir öğretmen düşün sınava sokar ama senin yanlışını düzeltemez neden diğerleri karşı çıkar demi bu bir sınav diye yanlış yaptığın sorunun üstünü çizer hata kabul etmez ama Rabbim öyle yüce ki hata yapabilirsin diyor ama benim karşıma gelip tövbe et diyor ben onu asla geri çevirmem diyor bunun kadar güzel bir şey olabilir mi😭Kim yapar böyle bir şeyi şuradan bir insan çevir ona bı hata yap o bır daha sana güvenmez değil mi ama Rabbim sana birden çok şans veriyor 😭ama biz hala ona güvenmiyoruz neden o bize cenneti sunuyor dünyadan da daha güzel bir şey sonsuz mutluluk ama biz şu üç günlük dünyada küçücük bir sınavı bile geçemiyoruz halbüki o kadar zor değil😔
🥺
Diye bileceğim şu ki inancınız varsa hayat tarzınıza katarak daha da güçlendirebilirsiniz bu sefer hiç bir kuşkunuz kalmaz.
Sadece inansak yetmiyo mu illa kapanıp sevgilimiz olmadan hayat mı sürmemiz gerekiyo geçenlerde bi kız saçını boyatmak bile haram dedi niye bu kadar kısıtlayıcı bi hayat süreyim ki
Allah size her şekilde yardım edecektir bana sormak istediğiniz bir soru varsa cevaplayabilirim
Başka sorum yok teşekkürler
Çok güzel bir soru sordun bir sorunu çözmede en büyuk şey dürüst olmaktır sen diyorsun ki bir sorunum olduğunu bir zorluk çektiğini söylüyorsun Eğer bir kişi zorluk çektiğini kabullenmezse asla bu sorunu çözemez kendime ve sana hatırlatayım; bir günahı kabullenmek ayrı bir şey bir günahı savunmak çok daha kötüsü Günah işlemek iyi bir şey değiltabiki kötü. Ama bir günahı savunmak milyonlarca kat daha kötü
Eğer bir günah işliyorsam ;Bundan Allah'a sığınırım
Mesela birisi sigara ya da içki içiyor.
Ve diyor ki ; Biliyorum ben günahkarım Allah beni affetsin bu iyi bir şey değil ama en azından Allah'a karşı dürüst oluyor Eğer Allah'a karşı dürüst olursan affedilmek için bir umut vardır eğer Allah'a karşı dürüst olursan en azından Allah'a karşı tövbe etmek için bir fırsat vardır. Peygamber efendimiz s. a. v demiş ki :işlediğin bir günah için suçlu hissetmek tövbe etmenin yarısıdır der
Sen diyorsun ki neden örtüneyim Sana hatırlatıyorum ki örtinme konusu Allahın kitabında çok açık bir şekilde var Allah Kuran'da da diyor ki:İnanan kadınlara da söyle gözlerini haramdan sakınsınlar ırzlarını korusunlar ve kendiliğinden görünen kısmı müstesna ziynetlerini göstermesinler ve başörtülerini göğüslerinin üzerine kadar örtsünler (Nur suresi 31. ayet meali)
Yani Allah diyor ki : İnanan kadınlar , başörtüleri ile gögüs bölgesinin üzerini kapadıklarından emin olsunlar Bu kuran da gayet açık peki niye? Çünkü bazı kadınlar cahiliye zamanında saçlarını örtüp , baş örtülerini geriye atarlardı gögüslerinin üzerini de açık bırakırlardı Yani Allah senin korunman için bunu söylüyor senin iyiliğin için
Allah diyor ki örtünmeniz sizin için daha iyi neden böylelikle tanınmaz ilgi çekmez utandırılmaz kötü şeyler için bir nesne olmazsınız Allahın senden istediği bu koruma senin kendi korunman için sadece toplumdaki insanların korunması için değil. Ayrıca farkına var ki ;Peygamberimiz s. a. v. iffetli kadınları övmüş Namuslarını Allahın onlara verdiği ğüzelliği koruyan kadınları övmüş ve ayrıca açılıp saçılan kadınlara lanet etmiş bir hadiste diyor ki :Böyle gereği gibi giyinmeyen kadınlar cennetin kokusunu bile alamayacaklar
Diğer bir hadiste diyor ki ;bu açılıp saçılan kadınların çoğalması kıyamet gününün habercisi kadınlarda iffet kalmayacak bu hadislerin hepsi bize iffetli olmanın olumlu iffetsiz olmamanın olumsuz olduğunu anlatıyor
Anladım teşekkürler daha dikkatli olmaya çalışırım iyi akşamlar
Hepsini okuduysanız ne güzel başka soru aklınıza takılırsa seve seve cevaplarım Allah yardımcınız olsun
İslâm'a inanan kalmadı ki. Küçük bir kesim kaldı onların da nesli tükeniyor.
Hiç sanmıyorum türkiyenin %80 İslam'a inanıyor bunu da geçtim hindistanın büyük çoğunluğu müslüman küdüste bir çok müslüman var Suriye de öyle Arabistan'da bile gerçek anlamda paraya düşkin olmayan gerçekten İslam'ın şartlarına uyan %60 İslam'a tam bağlı ve daha bir çok yerde ben pek öyle sanmıyorum ve bu böylede devam edicek kıyamet gününe kadar
Nüfus var olabilir. İslâm dışarıdan hiç üye kazanamamakla birlikte her geçen gün üye kaybediyor. Sonradan müslüman olan kimse yok. Sadece hâli hazırda müslüman olan kişilerin üreyip çocuklarını da müslüman yetiştirmesiyle devam ediyor nüfus. Bu çocuklar iyi bir eğitim aldığı taktirde büyüyünce dinden çıkıyorlar. Müslüman olarak yetiştirmeyip büyüyünce kendin karar verirsin diyerek özgür bıraksalar çok daha az bir kısmı müslüman olur zaten. Bahsettiğin yüzdelik dilimler de kimlikte din hanesinde yazan dine göre belirleniyor. Tek tek gidip sormuyorlar hangi dine inanıyorsun diye. Saydığın ülkelerde sürüyle ateist, deist, agnostik var ki hepsinin kimliğinde İslâm yazıyor.
https://youtu.be/gP3qvQuxo40 bunu çok iyi izlemeni tavsiye ediyorum ondan sonra burada seninle konuşmaya devam edelim olur mu ama lütfen izle
Bilirim Dr. Zaik'i. Diğer dinlerle ilgili bir durum söz konusu değil hepsi İslâm ile aynı kaderi paylaşıyor, çöküyor. İnançsızlık şöyle dursun, inanç namına yükselecek bir ekol varsa o da spiritüalizmdir. İnsanların inanma ihtiyacından ve hayal güçlerinden dolayı inançlar durdurulamaz ve sonlandırılamaz ama eski dinler de yenileriyle yer değiştirmeye mahkûm hâliyle.
Sen şu an hiç bir şeye inanmadığını söylüyirsun değil mi
Zira spiritüalizm de ruh inancı vardır buna da inanmalısın peki oruh nereden gelir
https://youtu.be/-tpBiS3SqBA lütfen bunu da izlemeni istiyorum gerçekten sonuna kadar izle ve kafandaki soru işareti gitmezse tekrar sor ama bu tam anlamıyla senin inanmamanın bir cevabı ve gerçekten bir kanıttı eğer buradaki hiçbjr şeye inanmazsan gerçekten sen mantığına uyan şeyi bile kabul etmediğin anlamına gelir
Benim kafamda soru işareti yok ki :/ Keza mevcut herhangi bir dinin gerçekliği gibi bir tartışma konusu insanlığın gündeminde yok şu anda. Sadece belli coğrafyalarda, o coğrafyafa hangi dine inanılıyorsa o dine dair gündemler oluyor. Dünya globalleşti ama ve modern dünya insanlarından hiçbirini spesifik coğrafyalar bağlamaz. Bağlamıyor da zaten.
tabi ki inanıyorum türküm
İnanmıyorum ben
Neden peki neden kuşku duyuyorsunuz inanmamanızın bir sebebi olmalı
inanamıyorum elhamdülillah
inanıyorum*
jsbdbxb
sus bee kddkd
benim zerre kuskum yok zerre bak
Var inandiracak misin ajhshs
İnandırmakta zorlamam neye inanmadığını söylersen açıklayabilirim
İnanıyorum ama körü körüne bağlı değilim
Neden peki hangi sorulara ya da neyden kuşku duyuyorsun körü körüne bağlanmamanın bir sebebi olmalı
Hiç kuşkusuz inanmıyorum.
Neden peki neyine inanmıyorsunuz açıklayabilirim
Kuşkusuz İslam'da her sorunun bir cevabı vardır
Mesela neyin Cavabi varmış İslam'da
Her şeyin neden inanmadığının bile bir cevabı var
islamı kötülemek yerine sen işine baksana
Ben inanmıyorum
Neden kafanızda kuşkular mı var ya da neyine inanmıyorsunuz
Hayır aşla
Varr. Bennn
Neye inanmıyorsunuz