. Zırlamayın , yeter.”
Siyasal İslâmcılar yüzünden dinden soğuyanlar var mı benim gibi?
. Zırlamayın , yeter.”
Yani inanmıyor değilim de bazen az kaldı demeye doğru gidiyorum resmen.
Siyasal İslam ve Türkiye'de Suriyeililer ile gerçekleştiren Araplaştırma politikası yüzünden İslam dininden soğudum, hatta nefret eder hale geldim.
O da siyasal İslamcıların oy verdiği kişi sayesinde olmadı mı zaten? Surileri ülkeye toplayan da malum şahıs. Oy verenleri olmasa başa gelip getirir miydi?
Daha söylenecek çok söz var da neyse. Ülke kansız vatan hainleriyle kaynıyor. Abartısız 10 milyon var.
Her gün AKPli olup Fesli Kadir taraftarı olan kişilere denk geliyorum. Sayıları bir değil, iki değil. Keşke Atatürk’ün az biraz daha ömrü olsaymış da şuna da bir el atsaymış. Cidden cinnet geçireceğim artık. Bir de sayfalar açıyorlar instagramda. Keşke yanımda olsalar da bir üstlerine kussam demeden edemiyorum.
Sonra Türkiye'de neden İslamofobi var diye ağlıyorlar. Bunlardan önce sarıklılara şalvarlılara bile saygı vardı, AKP'den sonra herkes onlara nefret kusar oldu.
Valla öncesini de tam bilemiyorum. Çünkü yaştan kurtarmıyorum. AKP iktidara geldiğinde ben ilkokula gidiyordum. Çocuktum, o zamanlar ama yani şu anki kadar özgür olabildiklerini de düşünmüyorum. Baksana, şimdi AKP ve DEM parti bir olup Öcalan’a af kararı çıkarmaya çalışıyorlar ama sorarsan CHP teröristtir. 😹😹Bundan acaba nasıl sıyırılacak Erdoğan? Onlarca ananın ve babanın çocuğunun kanı var.
AKP'li Yeni Şafak gazetesinin yazarı Müfid Yüksel'in Twitter'daki bir paylaşımı:
Beklerim, zaten Tayip destekliyor bu durumu. Umarım en yakın zamanda şu pislik herif iktidardan def olup gider.
Erdoğan'ın mitinglerindeki sözlerin metin yazarı ve onun danışmanı olan Aydın Ünal bu yazısında mülteci istemiyorum diyen Türklerle yaşamaktansa 50 milyon Suriyeliyle yaşarım diyor: www.yenisafak.com/.../sen-git-4631198
Müsait bir zamanımda okuyacağım. S. gitsin madem Suriye’ye Suriyelileri de alıp. Zaten savaş da bitmedi mi? Ne işi var bunların hâlâ bu ülkede savaş yüzünden geldilerse? Ki kendi vatanından savaş yüzünden kaçanlar bizim ülkemizden de bir savaş falan çıksa kaçar veya gidip yabancı ülkelerden yana olur tıpkı vaktinde Şerif Hüseyin’in İngilizlerle anlaşması gibi.
İktidar değişse bunlara feci muamele yapmak gerekir. Yok öyle bir babayiğit.
Sanki bir tane var. Onu yapsa yapsa Ümit Özdağ yapar ama o da gelmez. Baksana adam Doğu Türkistan propagandası yapıp durdu. Onu da içeri attılar. Oysaki yıllardır olan bir şey Doğu Türkistan meselesi.
Almanya bizim kadar mülteciye sahip değil adamlarda mülteci karşıtı parti AFD ikinci parti oldu. Biz ise dünyada en fazla mülteciye sahip ülkeyiz, mülteci karşıtı Zafer Partisi %2 oy aldı. Dinci Refat Partisi bile daha fazla oy kazandı.
Biri de bendim o oy verenlerin son seçimde Ata İttifakına ama ortada ittifak kalmadı. Soğan gitti AKP taraftarı oldu. Ben de gittim ikinci seçimde CHP’ye oy verdim.
Almanya’yı hiç bilmiyorum. Gitmedim ve şu anki durumunu araştırmadım. Doğrudur ama sorarsan her yerde Suriyeli var diyor Almanya’da yaşayan Türkler. Onların da ayrı bir ağzını, yüzünü dağıtasım geliyor neredeyse hepsi Ak Partili olduğu için. Gerçi neredeyse hepsi dedim ama ben hiç AKPli olmayanına da denk gelmedim.
Almanya'da mülteci var ama bizim kadar yok. Almanya Suriyelilerin hep kalifiye olanlarını seçti, bizde ise vasıfsız ve radikal İslamcı olanları kaldı. Gurbetçilerin çoğu AKP'li evet. Almanya'da solcu partiye oy verirler, Türkiye'de ise AKP'ye oy verirler.
Böyle de iki yüzlüler
Olanları gördükçe deis olmaya karar verdim
Bu duygularını anlamak mümkün. Toplumun bazı kesimlerinden gelen davranışlar ya da söylemler, insanların inançları üzerine düşünmesine sebep olabiliyor. İnanç, kişisel bir yolculuk ve başkalarının eylemleriyle doğrudan etkilenmek zorunda olmadığın bir alan. Kendi iç huzuruna odaklanmaya çalış ve dış etkenlerden uzak bir şekilde sorularını sorgula. Kalbinde ve zihninde ne hissediyorsan o şekilde hareket et. Bu süreçte, kendine yüklenmek yerine anlamaya çalışmak seni rahatlatabilir. 💛🌼
Cevap
5Cevap
Yani biraz saçma bir söylem onlar yüzünden dinden soğudum.. onları ne yaptığının seninle din arasındaki duruma ne gibi bir zararları olabilir ki
Osman ünlü hoca, ahmet şimşirgil den şaşmam ben
Her koyun kendi bacağından asılır
Bir de şu koyunlar asılsa keşke.
Beni de alabilirsin bu kategoriye
nasilyaaa
Varr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar