AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
hayırlı cumalar cumanız mübarek olsun abi Allah kabul etsin ibadetlerinizi dualarınızı
Amin ecmain 🤲🏻
Ben Rabbimi çok sevdim ama o beni... 💔 Sevmedi
🥺🥺niye öyle dedin
@cimenlerinkokusu Kilime sopayla vuranın gayesi kilimi dövmek değil, tozunu, kirini almaktır. Allah sana musibet ( kaza, bela, dert, keder) vererek seni tozunu kirini ( günahlarını) alır senden. Bunu bu dünyada sana vermemiş olsaydı günahkâr bir kul olarak çıkacaktın huzuruna ve o günahların bedelini sonsuzluk aleminde daha çok canın yanarak ödeyecektin. Allah senin canın daha çok yanmasın diye seni sevdiği için bu dünyada daha az canını yakıyor. Seni sevmeyen bir varlık sen nefes al diye sana oksijen vermeye devam etmez, karnın doysun diye sana her gün toprağından sebze meyve, ekmek vb bir çok nimeti onu sevmediğini dile getirdiğin halde sana vermeye devam etmezdi. Örneğin sevgilin ya da eşin her gün sana sevmediğini söylese sen ona her gün hediye alır mısın? Fakat Allah'ı sevmediğini söylediğin hâlde senden nimetini kesmiyor hâlâ. Allah bunu neden yapıyor peki sevmiyor ise seni?
Annemi aldı kanserden... Ben daha ona doyamamıştım. Annesiz kaldım koca dünyada? Yaşıtlarımın çoğunun annesi hayatta. Daha annemle çok zaman gecirecektik
Ecelin gelince seni de alacak. Kimse ölümsüz değil bu hayatta. Herkesin ecel saati önceden bellidir. Onun önüne geçemezsin. Annenin sınav süresi senden önce dolmuş. Eğer annen için bir şeyler yapmak ve onu mutlu etmek istiyorsan onun için yapman gereken tek şey Kur'an okumak dua etmek ve bu duaların sevabını annenin ruhuna hediye etmektir. Onun amel defteri kıyamete kadar açık ve sen dua edip hediye ettikçe annene sevap yazılacak bu sayede belki annenin sevaplarının günahlarından fazla gelmesini sağladığin için onun cennete girmesine vesile olacaksın. Ölülerin ruhları her perşembe akşamı ve cuma günleri evlerinin hizasına gelir dua isterler İslam'a göre. O yüzden şu an annen için elden gelecek tek iyilik bu. Dünyada doymadın diye Allah'a isyan edersen beni sevmedi diye ölünce de annene doyamazsın. O yüzden dünyalık değil ahiretlik düşünen kazanır sadece bu sınavı. Allah Teâlâ rahmet eylesin
Teşekkürler
Rica ederim.. Dediğim gibi Kur'an oku annenin ruhuna hediye et. Kabir azabı varsa üzerinde Allah bu azabı kaldırır belki rüyana girmesi için annene müsade eder. Rüyalarında konuşursun bu sayede annen ile belki
Annem rüyama giriyor zaten.. Kabir azabı sensin! Benim annem rüyalarıma giriyor ve gayet de mutlu. Yerinin iyi olduğunu bile söyledi bana rüyamda daha önce..
Ama yine de senin gibi imanlı kişilerin varlığını bilmek çok güzel. Bu devirde azaldı.
@cimenlerinkokusu kabir azabı varsa dedim zaten. Kabir azabı görüyor demedim. Onu Allah Teâlâ bilir biz bilemeyiz. Rabbim mekanını cennet eylesin. Ne güzel bak rüyalarına geliyormuş. Namaz kılıp bu namazların sevabını, Kur'an okuyup okuduğum her bir harfin sevabını annemin ruhuna hediye eyledim demeyi ihmal etme çünkü diyelim ki cennetten bur bahçede ise bile cenneteki mertebesini yükseltirsin. Sevaplarını çoğaltırsın. Mizan terazisinde sevaplarının günahlarından ağır gelmesine vesile olur cennete kavuşursunuz inşallah. En azından annen arkasında senin gibi dua edecek bir evlat bırakmış. Bak Gazze'de anneler çocuklarını kaybediyor. Çocuklar tüm ailesini kaybediyor. Allah onları sevmiyor diyemeyiz. Allah Teâlâ'nın kimi sevip kimi sevmediğini öldükten sonra anlayabiliriz sadece. Çünkü onun için bedenler değil, ruhun bu beden ile işlediği amelleri önemli. Bedenden ayrılınca ruha nasıl muamele edeceğini bedenlerimiz ile yaptığımız ve yapacağımız amellerimiz belirleyecek. O yüzden ne demiş Yunus Emre: 'Sular hep aktı geçti, kurudu vakti geçti, Nice han nice sultan tahtı bıraktı geçti, Dünya bir pencere, her gelen baktı geçti"
Dini bilgi vermek yerine moral verseydin keşke..
Teşekkürler söylediğin güzel şeyler için. Sen de dua et anneme ve bana. 🤲😑
Rabb'im annene de sana da Cennet nasip etsin. Moralinin düzeltmesini istiyorsan senden daha kötü durumda olanları düşünerek bu haline şükür edeceksin. Mesela bu iki videodaki insanlar gibi yaşamaya mahkum kalabilirdin. En azından hâlâ yorum yazabilecek parmakların var. Kolsuz yaşamak zorunda kalmış olsaydın hayat sana daha acımasız gelirdi.
https://youtu.be/w-h3I_TufJQ?si=sVdOsrA4IG8RUAb4
https://youtu.be/nhUQg-v3HMI?si=Ug9XtES7UxTxo9KQ
Teşekkürler iyi hissettirme çaban için
Rica ederim 🙋
Ediyorum Allaha şükür?
Allah Teâlâ kabul etsin 🤲🏻
İnşallah
Herkes müslüman değil
Herkes ölümlü ve ölüm bize ilk Hz. Adem aleyhisselam'ı oğlu Habil ile öğretildi
banane vermeseydi
Ecel gününü yazan, o gün sana verdiği her şeyi senden geri alacak zaten
ee senden de alacak
Ben bunun farkında olarak yaşıyorum. Farkında olmadan yaşayanlar düşünsün
farkında olmayandan da alacak ne fark ediyo tam olarak Allah sen farkındasın diye almayacak mı
Mülk sahibi mülkünde istediği gibi tasarruf eder. Allah' da bize bu bedenleri ecel saatimiz gelene kadar ruhlarımıza giydirdi. Kimine güzel kimine çirkin beden giydirdi. Kimini açlıkla imtihan ediyor. Kimini zenginlikle. Çünkü mülk onun. Onun için beden değil ruhlar önemli. O, isterse bu bedenleri hasta eder, sakat bırakır, isterse güzellik katar. İsterse aç bırakır ama hasta ettiği, aç bıraktığı zaman, hasta ettiği beden Allah'ı anmaktan vazgeçmezse onun ruhunun derecesini sağlam bedenden daha üstün kılar. Neden daha üstün kılıyor çünkü hasta olduğu halde seni aramaktan vazgeçmeyen bir sevgili mi daha değerli olur senin gözünüzde yoksa sadece sağlığında arayan hastalanınca aramayıp sadece kendini düşünen bir sevgili mi? Öldükten sonra da hasta olduğu, aç kaldığı halde Allah'ı anmaktan vazgeçmeyen bir kulun değeri tabiki Allah katında daha kıymetli olur. O yüzden bedenlerimiz değil bu bedenler aracılığı ile işlenen günahlar, sevaplar, Allah'a olan sadakat önemli sadece onun için. Yarın toprakta çürüyecek bu bedenler ve toprak içinde iken sadece bu bedenle işlediğimiz sevaplarımız ve günahlarımız olacak. Yanİ daha sınav süresi dolmadan hiç bir hoca sonuçları açıklamadığı gibi. Ecel saati dolmadan da sonuçların açıklanmasını beklemek mantık hatası olur. Bunların farkında olarak emanet verilmiş olan bu canı teslim etmeyi bekleyerek yaşıyorum ben
okumadım ama boş yapmışsın gibi
@G_Spot_Tanrısı hayatımın en güzel dolusunu bu yorumdan sonra anlayacaksın