Çağrı merkezinde çalışıyorum işimi küçümsüyor mesela babam iş mi o diyor telefona bakıyo diyor
Sonra birisi ile tanıştım mühendis yaşı baya büyük duruyor ama 30 yaşı babam mğhendis 30 yaşına kadar bi ev araba alamamışmı vardır bir boku diyor hani bana bakmışsa vardır bir boku gibi aşırı sinirimi bozuyor ya
Sonra birisi ile tanıştım mühendis yaşı baya büyük duruyor ama 30 yaşı babam mğhendis 30 yaşına kadar bi ev araba alamamışmı vardır bir boku diyor hani bana bakmışsa vardır bir boku gibi aşırı sinirimi bozuyor ya
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yani 30 yaşına kadar hiç birikim. falan. olmayinca insan öyle düşünüyor
Adamın cebini nerden bileyim bi tane evi var bide söyledi babam babası almış vermiştir onun değildir diyor
Evi varsa iyi. Ya şu devirde sormak gerekiyor. Benim hayatımda 3 ay öncesinde biri vardı. Çok iyi tanıdığımı düşünüyordum. Gelmiş 38 yaşına. Bir sürü borcu varmış normalde mesleği falan iyi. O borç ödenirdi. Ama sorun bana başta bu tarz şeyleri belirtmedigi için ve hala lafları geveledigi için bıraktım. İnsan düşünüyor bu yasa gelmiş bu durumda nasıl olmuş. Adam. gibi açıklamalar gerek
Doğru evet öyle
Sizde 30 yaşındasınız. Ailenizin katkısı olmadan ne birikimi yaptınız açıkcası çok merak ediyorum
şu an günümüzde öyle aile desteğide o
lmadan yapamayız ama babam kendini beğenip insan aşağılayacak ya sınır tanımıyor :)
Yaşadığınız ülkenin büyük bir çoğunluğu asgari ücrete yakın seviyede ve kirada oturuyor. Önce ülkeyi tanıyın ondan sonra yorum yapın. şu an sıfır birinin ev alma ihtimali yok. En ucuz evler 1.5 - 2 milyondan başlıyor. Oturun aldığınız maaşı bu fiyata "banka faizsiz haliyle" bölün bakalım kaç ay tutuyor. Yorum yapmak ne kolay işinize geliyor.
Soruyu soran kişinin babası zamanında o evler su parası gibiydi. Arsalar değersizdi. O zamanlar baban kaç arsa kaç ev almışta bunun yorumunu yapabiliyor acaba? Erkek abin, kardeşin varsa veya olsaydı onun kaç evi olacaktı acaba şu an?
Bu son bikac senedir böyle. Bahsedilen kişide 20 yaşında değil farkindaysan
Ben size bir soru sordum cevap alamadım. Yaşıtınız olan kişi ev alamadığı için eleştirmişsiniz. Siz aldınız mı? Kaç tane aldınız? Bahsedilen kişi üniversite mezunu diyelim. 22-23 yaşında mezun olsa bu kişi. 1 sene iş bulmak için uğraşsa 6-7 yıldır aralıksız çalışıyor diyelim. Hangi işi yapan kişi 6-7 yılda birikim ile ev alabilir bunu bi açıklar mısınız bana? Banka her selam verene konut kredisi mi veriyor sanıyorsunuz ki zaten verdiğinde de konutun tüm bedeli kadar veremez.
Ben varlık saymak istemiyorum Şu an ama aile desteksiz ya da çok ufak bi destekle Şu an şükür kendime birseyler alabildim
Profil fotoğrafınızdaki avatardan belli oluyor zaten az çok kafa yapınız. Ama şunu anlayın ki her aile bir değil. Her insanın maddi yükü, hayat şartları aynı değil. Türkiye gibi bir ülkede zaten bu tarz işler çok zorken bunu çok basitmiş gibi gösterip belki sizin bile başaramadığınız veya yıllar boyunca başaramayacağınız bir olayı başkası da yapamıyor diye eleştiremezsiniz. Belki hayatınızda çok şanslıda olabilirsiniz birçok eviniz arabanızda olabilir ama bir insan 30 yaşında da 40 yaşında da 50 yaşında da ev sahibi, araba sahibi olamayabilir. Bu gayet normal bir şeydir. Söylediklerim size zaten boş muhabbet olacak gelecektir ama yaptığınız saçmalıktan ve aşağılık kompleksinden başka bir şey değil bunu bilin.
Olmamasının sebebi mantıklı olmalı. Açıklama yapması gerek aileme verdim şunu yaptım gbi
Sjjsjsjsns olaylarda kendi babamı gördüm ama ailemle yaşamadığım için ben artık duymuyorum bu tarz şeyleri
Takma kafana sizin iş zor iş akşama kadar konuşuyorsunuz
Selam , Ankara da mi çalışıyorsun
hayır
Ankara 'da çağrı merkezinde çalışan eski bir arkadaşıma ulaşmaya çalışıyorum da
üven vermelisin
ne yaparak
sölem ve eyleemlerinle
Takma boş ver
adam ol sende